Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny wiec u mnie wszystko dobrze. Pappa zmniejsza jeszcze ryzyko bardziej niż wyniki usg wiec ulżyło mi. Jeszcze robiłam trzecia dawkę szczepionki na wzw bo miałam zaległa. Kasy poszło trochę w te dwa dni kurde
z dzieciakiem tez wszystko dobrze ale tak szybko na niego spojrzała ze nie zdążyłam zapytać czy potwierdza płeć. Ale za miesiąc mam wizytę u mojej. Pytała mnie o szpital czy mam wybrany choć powiedziała ze jeszcze mam czas. Zapytałam co poleca: Madalińskiego, Żelazna i szpital na Żwirki. Tam jest nowy szpital pediatryczny i w zeszłym roku otworzyli położniczy oddział. Czytałam opinie i sa dobre wiec muszę to rozważyć bo mieszkam dwa przystanki od tego szpitala. Powiedziała ze dla mnie byłyby dobrym wyborem. Uff jak dobrze ze te wyniki ok.
Moly, Asia_88, mięsko, PragnącaDziecka, Mysia_, lena7, Mum2b lubią tę wiadomość
-
Madlenka super ze wszystko dobrze!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyMadlenka, to super wiadomość!
Lena , dzięki za ściągę, niedługo też mi się przyda
Dziewczyny spieszę donieść o promocji na stronie empiku, mają tam całkiem niezły wybór akcesoriów dziecięcych, a do końca tygodnia jest -20zł od zamówień za 100zł, plus na kod rabatowy pokoik10 dodatkowe 10% rabatu na rzeczy dziecięce (promocje się łączą). Ja właśnie zamówiłam kilka rzeczy do wyprawkiWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 18:32
-
Agi83 wrote:Ana mozesz napisac co spakowalas do torby szpitalnej dla Ciebie I dzidziusia? Czy wszystko co mialas bylo potrzebne?
Lena co Ty pakujesz? U mnie na stronie szpitala jakies znikome info... No I nie wiem czy do cc mam miec jakis specjalny pakunek?
I tak sobie mysle teraz, ze zasugerowalam dr cc na 1.3, bedzie to 37+5 wg om, 37+4 wg usg, czy to nie jest za wczesnie? Moga sie odezwac mamy po cc kiedy u was wypadl termin cc?
38+5. Planowe. Ustalone przez lekarza.
Co dla dziecka? Ściśle zalezy od szpitala. Ja mialam mieć wylacznie pampersy i chusteczki nawilżane oraz ciuszki na wyjście. Nic wiecej. Bardzo fajne rozwiązanie.Agi83 lubi tę wiadomość
-
anemic wrote:Cześć Dziewczyny.
powiedzcie, jak udało Wam się "zajść" zmieniałyście lekarza? Ja mam "w pakiecie" lekarza z kliniki do 12 tc. Później mogę nadal korzystać, ale już odpłatnie. Tylko zastanawiam się czy lepiej prowadzić ciążę u lekarza, u którego będę później rodzić czy lepiej zostać w klinicie, u lekarza, który mnie zna/ i in vitro?
A propo lutinusa, mi powiedziała lekarka, że do 12 tc będę na lutinusie, później zaczniemy odstawiać i zostanie duphaston. Szkoda, że ten lutinus taka droga impreza
Lepiej mieć lekarza zaufanego pracującego w szpitalu. W razie komplikacji w trakcie (ja dlugo lezalam na patologii z zagrożeniem) jestes pacjentka dra X a nie niczyja. Ja wrocilam do lekarza, ktory prowadzil mnie przed ivf. Robil mi hsg, histeroskopie, laparoskopie. Potem rozwiazywal ciąże przez cc. -
lena7 wrote:Mysia, nie wiem czy czuje ze to juz tuz tuz..mysle ze poczuje, jak wezma mnie pierwsze bóle haha
Agi83, moja lista, jeszcze sie nie spakowalam, ale przynajmniej uzupelnilam
DO SZPITALA DLA MNIE
(karta ciazy, dokumenty, grupa krwi, wyniki ostatnich badan, ostatnie USG)
-wkladki laktacyjne
-nakladki na sedes
-podklady higieniczne na łozko/ i tez do przewijania(canpol)
-podklady higieniczne w gacie(canpol)
-Felmatiker
-krem na brodawki (ja Lansinoh)
-tantum rosa saszetki, do rozpuszczania w butelce.
-pomadka do ust
-nakladki na sutki
-3koszule do karmienia i porodu
-stanik do karmienia
-majtki siateczkowe wielokrotnego uzytku( Canpol)
-szlafrok, kapcie
-klapki pod prysznic
-skarpetki
-kosmetyki dla mnie; zel pod prysznic, balsam itp..
-reczniki
-papier toaletowy
-szczoteczka i pasta do zebow
-woda
-chusteczki nawilzane
-cos do przekaszenia
DO SZPITALA DLA DZIECKA
-ok 4 body,
-ok 4 pajace
-spodenki
-niedrapki( chyba ze przy pajacach jest zagiecie przy rekawku)
-2 cienkie czapeczki do szpitala
-skarpetki
-rozek
-kocyk
-recznik kapielowy
-pieluchy tetrowe
-octanisept do pępka
-sol fizjologiczna
-patyczki do pepka
-pampersy, chusteczki nawilzane
-waciki kosmetyczne duze
-linomag
-smoczek
-butelke
-szczotka do wlosow
-do wyjscia kombinezon, czapke, spiworek
-krem na mroz
-(plyn do kapieli, balsam/oliwka)????????
Dzieci nie kapie sie w szpitalu. W zdecydowanej wiekszosci ze wzgledu na korzystny wplyw mazi plodowej. Są odswiezane przez pielęgniarki chusteczkamj. Wszelkie ręczniki i inne kapielowe akcesoria sa zbedne. Chyba, ze szpital nie stosuje sie do najnowszych zaleceń. Warto sprawdzic na www albo zadzwonic do dyzurki poloznych i dopytac. Pepek pielęgnują pielegniarki neonatologiczne szpitalnymi akcesoriami. Sól fizjologiczna raczej tez zbędna. Butelka tez. Jesli bedzie dokarmianie to sa jednorazowe butelki w szpiatlu i takie dziecko dostaje. Szczotka do wlosow dla dziecka absolutnie zbedna w szpitalu. Smoczek jak chcesz kp to sobie daruj w pierwszych tygodniach, bo zaburza odruch ssania. Dziecko ssie raczki jak chce sie uspokoic.
Wkladki laktacyjne hmm mleka przez pierwsze3 dni jest raczej po kropelce. Dopiero po nawale sie przydaja. Takze kilka szt. Cale opakowanie zdecydowanie nie.
Rzeczy do wyjscia swoje i dziecka najlepiej jak beda przewiezione w dniu wyjscia. Rzeczy trzeba ograniczać. Nie ma ich za bardzo gdzie przechowywać to raz a dwa ograniczyć nalezy bakterie zabierane ze szpitala do domu.
Dopytac (doczytać na www) warto o sztućce, kubek, naczynia.
Aaaa gumka do włosów jesli potrzeba. Ja cieszylam sie, ze wzielam mala suszarkę do włosów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2018, 23:23
Agi83 lubi tę wiadomość
-
Anatolka wrote:Dzieci nie kapie sie w szpitalu. W zdecydowanej wiekszosci ze wzgledu na korzystny wplyw mazi plodowej. Są odswiezane przez pielęgniarki chusteczkamj. Wszelkie ręczniki i inne kapielowe akcesoria sa zbedne. Chyba, ze szpital nie stosuje sie do najnowszych zaleceń. Warto sprawdzic na www albo zadzwonic do dyzurki poloznych i dopytac. Pepek pielęgnują pielegniarki neonatologiczne szpitalnymi akcesoriami. Sól fizjologiczna raczej tez zbędna. Butelka tez. Jesli bedzie dokarmianie to sa jednorazowe butelki w szpiatlu i takie dziecko dostaje. Szczotka do wlosow dla dziecka absolutnie zbedna w szpitalu. Smoczek jak chcesz kp to sobie daruj w pierwszych tygodniach, bo zaburza odruch ssania. Dziecko ssie raczki jak chce sie uspokoic.
Wkladki laktacyjne hmm mleka przez pierwsze3 dni jest raczej po kropelce. Dopiero po nawale sie przydaja. Takze kilka szt. Cale opakowanie zdecydowanie nie.
Rzeczy do wyjscia swoje i dziecka najlepiej jak beda przewiezione w dniu wyjscia. Rzeczy trzeba ograniczać. Nie ma ich za bardzo gdzie przechowywać to raz a dwa ograniczyć nalezy bakterie zabierane ze szpitala do domu.
Dopytac (doczytać na www) warto o sztućce, kubek, naczynia.
Po drugie, w szpitalu w którym będę rodzić, zawsze brałam swoje sztućce i resztę, ja tak wolę, zresztą, nigdy nie spotkałam się żeby ktoś wolał szpitalne "akcesoria"
Po trzeci nie przewidze, co jest zbędne, a co nie, wolę mieć..
Po czwarte nie przewidze też czy będę kp, czy nie..
Czy mleka będzie po kropelce czy nie? Hmm być może, są mamy które używają wkładek dużo wcześniej przed porodem..
Wkleilam swoją listę na prośbę kolezanki, a nie myślałam, że zostanie ona w tak obcesowy sposób podważona.
Pozdrawiam.
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
Halo halo co u was brzuchatki?
U nas armagedon, z lekka nie ogarniam
Trzeba dopytać co jest potrzebne w szpitalu, ja pobrałam mnóstwo rzeczy, miałam 2 torby a tak na prawdę niewiele zużyłam. Polecam zabrać gatki siateczkowe i lanolinę na brodawki. Ja już w drugiej dobie ryczałam tak mnie sutki bolały.
Przybory toaletowe, sztućce, koszule do karmienia. Laktator miałam, nie używałam bo miałam pokarm od razu ale jak ktoś ma problem to ja polecam jednak wziąć. Dziewczyna która była ze mną w pokoju jechała na laktatorze kilka razy dziennie bo jej maluszek nie potrafił złapać piersi a, że pobyt im się przedłużył (jak ja wychodziłam to ona już tydzień siedziała) to mogłaby sobie zamordować laktację bez tego laktatora. Butelka zbędna, w szpitalach są jednorazowe buteleczki z mm (warto dopytać). U nas obchód pediatry był na noworodkach nie na salach, więc zabierali dzieci, kąpali i oddawali po obchodzie.
Ja miałam cc 38+5. Mój dr planowe robi po skończonym 39tc. Zmieniłam lekarza po 30tc i to była bardzo mądra decyzja. Chodziłam do ordynatora szpitala a, że leżałam na patologii tydzień przed porodem czułam się super zaopiekowana i przede wszystkim spokojna.Agi83 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, bylam dzis na usg i dziecko uroslo mierzy 5.8mm to byl 6 tydzien i 5 dzien. Lekarz mowi ze malo rośnie troche. Pamietacie moze Wasze wyniki? Jak czytam info w internecie to wcale nie wyglada to jakos tragicznie.Corka - 2018
Syn - 2021 -
Mum2b wrote:Dziewczyny, bylam dzis na usg i dziecko uroslo mierzy 5.8mm to byl 6 tydzien i 5 dzien. Lekarz mowi ze malo rośnie troche. Pamietacie moze Wasze wyniki? Jak czytam info w internecie to wcale nie wyglada to jakos tragicznie.
GS 2.16 cm (7w2d)
CRL 0.35cm (6w0d)
Na moje, u Ciebie wygląda to dobrze
Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka
8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn -
U mnie 6+5 crl 10,3mm wiekszy a 3,6mm mniejszy
7+6 crl 1,48cm widoczny tylko jeden
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700