Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Kabełka wrote:Wg tamtych lekarzy ponoć to bezpieczniejsze dla dziecka, przynajmniej tak te dziewczyny pisały
.
Bezpieczniejszy i lepszy dla dziecka jest fizjologiczny i prawidłowo przebiegający poród sn. Niemniej jednak na to nikt nie da gwarancji. Ptg jasno w wytycznych daje kobiecie po ivf wyrób sposobu zakończenia ciąży i nazywa te ciaze "ciałami specjalnej troski". Czemu? Bo to często ciaze po wielu latach i w bardzo wielu przypadkach pierwsze i ostatnie dziecko takiej pary. Cc daje gwarancję, że nie będzie urazów mechanicznych u dziecka, owiniecia pepowina i niedotlenienia. Niepowikalanego porodu sn nikt nie zagwarantuje. Dlatego wybor ptg pozostawia kobiecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2018, 07:32
-
Asia_88 wrote:I co wybrałaś?
nie chce się ciąć jeśli nie będzie takiej potrzeby. Dla mnie CC to ostateczność
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny zostało nam 100 dni do terminu 0 ale czas leci
Cala, Asia_88, Flowwer lubią tę wiadomość
starania od 02.2015
2 IUI 10.2016 i 08.2017
20.10.2017 1ds do IVF
30.10.2017 pick up 04.11.2017 ET 2 blastki z nami
3dpt bHCg 1,9, 6dpt 42,7 10dpt 276,1
20dpt dwa pęcherzyki
27dpt dwa migające bombelki -
Dziewczyny jak się czułyście i w którym momencie decydowałyście się na zwolnienie z pracy? Myślę, o 24 tyg, ale to już musiałabym poinformować pracodawcę, żeby zdążył kogoś poszukać na moje miejsce. Mam pracę fizyczno-umysłową
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Ja bylam od punkcji na zwolnieniu a po serduszkowej pracodawca wystawil mi zakaz pracy (w de nie ma zwolnien ciazowych) bo mam prace ktorej wykonywanie w ciazy idpada wiec juz od punkcji jestem w domu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
ana167 wrote:Anatolka a jest takie wskazanie medyczne do cc jak ciaza po ivf czy wymyslaja inne.
..
Ja nie anatolka ale odpowiem: W 2015 roku miałam planowane cesarskie ciecie i na skierowaniu do szpitala jak byk było napisane "Ciąza po IMSI" i tyle , wiec pewnie jest to wskazanie, bo nikt nie miał z tym problemu przy przyjeciu do szpitalaAnatolka lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
mięsko wrote:Dziewczyny zostało nam 100 dni do terminu 0 ale czas leci
Leci, leci, z jednej strony fajnie, bo już chcę mieć małego na zewnątrz, ale z drugiej... nie wiem czy kiedykolwiek będzie mi dane znowu być w ciąży, więc cieszę się każdym dniem
-
Ana nudności i wymioty to chyba najgorsze. Ja mam zespół wazo wagalny który wiąże się z omdleniami nawykowymi, na razie czuje się bez zarzutu, ale wiadomo sam początek. Do pracy lubię chodzić, szkoda mi iść na zwolnienie, ale pracodawca mówił, żebym w miarę wcześnie poinformowała o tym kiedy zajde i będę chciała iść na zwolnienie, bo musi kogoś znaleźć. I tak się zastanawiam, kiedy jest odczuwalny spadek formy u ciężarnych.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Malwas to zazdroszczę że czujesz się dobrze. Ja od 5 tyg ciąży mam niestrawność, nudności calodniowe, sporadyczne wymioty i ciągłą niestrawność. Nie mogę gotować ani dobrze zdrowo zjeść. Jem herbatniki i biszkopty i jakże "zdrowe" gotowe dania bo nic innego mi nie podchodzi. Soki i woda też mi zaczynają szkodzić. Mój bąbel poprostu obraził się na jedzenie i nic zjesc nie mogę, a tak za tym tęsknię
Ciągle marzę o tym by się już to skończyło.18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
madwitka wrote:Ja nie anatolka ale odpowiem: W 2015 roku miałam planowane cesarskie ciecie i na skierowaniu do szpitala jak byk było napisane "Ciąza po IMSI" i tyle , wiec pewnie jest to wskazanie, bo nikt nie miał z tym problemu przy przyjeciu do szpitala
Ooo
Ja nie miałam tej przyczyny, więc w praktyce nie widzialam takiego skierowania. U mnie było ułożenie poprzeczne dziecka -
*MiKi23* wrote:Malwas to zazdroszczę że czujesz się dobrze. Ja od 5 tyg ciąży mam niestrawność, nudności calodniowe, sporadyczne wymioty i ciągłą niestrawność. Nie mogę gotować ani dobrze zdrowo zjeść. Jem herbatniki i biszkopty i jakże "zdrowe" gotowe dania bo nic innego mi nie podchodzi. Soki i woda też mi zaczynają szkodzić. Mój bąbel poprostu obraził się na jedzenie i nic zjesc nie mogę, a tak za tym tęsknię
Ciągle marzę o tym by się już to skończyło.
Ja czytałam dalej niż widzialam od początku prawie po becie do 19 czy 20 tc. Koszmar to był. Bardzo źle to wspominam. 2 trymestr wcale nie przynosi ulgi -
Miki nie pociesze ale ja sie tak gdzieś do 15tc bujalam
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ja natomiast zaczęłam niedawno trzeci trymestr i jak narazie jest to dla mnie najgorszy czas podczas całej ciazy. Notoryczne zmęczenia, głód a nie moge dużo jeść bo po 1 muszę pilnować wagi bo juz przytulam 15kg a po 2 mam zgagę, cofa mi sie to co zjem. Generalnie czekam aż minął te trzy miesiace
choć pewnie i za nimi jeszcze zatęsknię
-
Miki bardzo wspołczuję dolegliwości, może istnieją jakieś sposoby na załagodzenie tego. Pijesz regularnie imbir? Chociaż przy takich mocnych nudnościach pewnie też nie będzie całkiem dawać rezultatu. Ja póki co mam nudności poranne i czasem w ciągu dnia, teraz zaczęłam mieć wrażliwe sutki, ale mi chyba ogólnie mało rzeczy przeszkadza. Ciekawe jak będzie potem.
Madlenka te 3 miesiące pewnie miną jak z bicza strzelił
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;