X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam ze ja drobna kobietka bede miała małego bobaska a nie 4kg przy porodzie. Za tydz usg wiec dowiem sie jakie sa szanse na poród naturalny.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Jak rozwiązać problem diety a mdłości. Wszędzie pisze by zdrowo się odżywiać. Dostarczać odpowiednich witamin. Jeść dużo owoców i warzyw. A ja jedyne na co mam ochotę i po czym nie mam mdłości to wszystko to co nie zdrowe. Przyswajam parówki, tosty chleb z pasztetem, sunbites i rogale takie bez niczego. Że zdrowych rzeczy to nektarynki, truskawki i rosół z makaronem...

Boję się że takim jedzeniem nie dostarczamy dziecku witamin A z drugiej strony nic innego zjeść nie jestem w stanie bez sensacji.

Jak sobie radzilyscie z tym?

ty0qs6r.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ty będziesz miała niedobory, dziecko weźmie sobie z Ciebie wszystko co potrzebuje. Musiałabyś się meeega źle odżywiać żeby płód miał niedobory.

Madlenka moje dziecko w 36 też ważyło ok 3 kg na usg. Rodziłam 38+5 z wagą 2780 tak, że tego się skurczyła ;)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam, na początku jesz to co przyswajasz. Za jakiś czas ci przejdą mdłości to i dieta wejdzie na lepsze tory. Byleby się nie zagłodzić

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy 2700g, szyjka 1,7mm. Skurczów jak nie było, tak nie ma.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 16:15

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia nie martw się! Ja tez mało co mogę jeść a od początku ciaży zjadłam tylko jednego schabowego i mięsa nie tykam. Czasami przemycę parówkę ale staram się wybierać te o najlepszym składzie. Witaminy biorę a wyniki mam lepsze niż przed ciążą więc zakładam, że jest ok ;)

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała wcale bym sie nie pogniewala jakby młody trochę zrzucił :) bo boje sie ze bede mieć cesarkę. Ale dla malucha wszystko zniosę oby tylko zdrowy był.

Asia juz niedługo rodzisz! Ale zleciało. O masażu słyszałam ze jest nieprzyjemny :(

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, Madlenka szok ze wy juz na wylocie :O

Necia spokojnie ja na poczatku mialam do 15tc taki posmak w ustach ze wssystko smakowalo jak zgnite i przeterminowane... jedyne co bylam w stanie zjesc to bulka pszenna z pomidorem albo tosty z miodem a z owocow pomarancze... od reszty mnie odrzucalo... miesa do polowy ciazy nie bylam w stanie ruszyc wedlin tez praktycznie zadnych...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tez jestem w szoku ze tak wszystko szybko minęło. Równo trzy tygodnie do terminu :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po o wizycie :) bąbelek ma już 230g i jest tydzień do przodu z wymiarami ;) dziś nie chciała dać się fotografować więc mam tylko jedno zdjęcie :/ zasłaniała się rękami i koniec. Na USG nie zauważyłam i dr również żadnych męskich członków :P tak więc dziewczyna zostaje dziewczyną ;) będzie Kalina :)

Mum2b, ana167, Flowwer lubią tę wiadomość

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *MiKi23* wrote:
    Hej, ja po o wizycie :) bąbelek ma już 230g i jest tydzień do przodu z wymiarami ;) dziś nie chciała dać się fotografować więc mam tylko jedno zdjęcie :/ zasłaniała się rękami i koniec. Na USG nie zauważyłam i dr również żadnych męskich członków :P tak więc dziewczyna zostaje dziewczyną ;) będzie Kalina :)

Piękne imię :)

*MiKi23* lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka :) bardzo fajnie

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, update! Byłam dziś w szpitalu na KTG i jakiś dokładnych przepływach. Dr rano dzwoniła z pytaniem czy mogę wpaść dziś na IP, bo ona ma dyżur - no to pojechałam :) Dogadała się z jakimś swoim kolegą (chyba specjalistą od takich właśnie szczegółowych badań przed porodem) i razem sobie wszystko pooglądali na USG przez brzuszek. I wnioski takie, że mamy się pojawić w poniedziałek w szpitalu, nawet jeśli nie będzie jeszcze skurczów. Koło 8-9 rano będzie KTG i później najprawdopodobniej indukcja porodu, bo mały mimo niskiej wagi (dziś wyszło 2850g) jest już gotowy, a skurczów ciagle brak. Także robi się poważnie :)

Mum2b, Karo-Linka, *SmoczycA*, Milkowiec lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia No to chyba super co? Ja mam takie usg właśnie we wtorek. Zobaczymy jak przepływy i jak wizja porodu SN. Ale im bliżej tym bardziej sie boje chyba.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby fajnie tak znać datę (jeśli oczywiście nas nie zaskoczy wcześniej :D ), ale indukcja wcale mi się jakoś bardzo nie podoba.. No nic, jak sam nie zacznie, to będzie go trzeba trochę ponaglić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 16:20

m2tKp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem. Tez wolałabym tego uniknąć ale pomysl ze bobas mały to nie bedzie aż tak cieżko. Mnie dzis boli krzyż i cieżko mi chodzic. Dzis byłam trzy razy w wc i juz sobie wkręcam, że organizm mi sie oczyszcza do porodu :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy jesteście już tak blisko by zobaczyć swojego bobaska, aż wam zazdroszczę :) też już bym chciala, a ja dopiero gdzieś w połowie :/ źle znoszę ciążę i się końca nie mogę doczekać, gdyby nie te kopniaki i że mała zdrowa to bym chyba sklinala na te in vitro :P hehe ale muszę wytrzymać dla niej :) a mówili że ciąża to nie choroba i że to cudny okres :/ u mnie chyba coś poszło nie tak ;) aż się kolejnej boję :P
    Mam nadzieję że wasze porody będą szczęśliwe i wy będziecie :) &&&

Asia_88 lubi tę wiadomość

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem ci ze im bliżej tym mniej chce rodzic juz :) ale z drugiej strony ciesze sie bo ostatnie tyg sa dla mnie bardzo ciężkie fizycznie.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlenka wrote:
    Powiem ci ze im bliżej tym mniej chce rodzic juz :) ale z drugiej strony ciesze sie bo ostatnie tyg sa dla mnie bardzo ciężkie fizycznie.
    Sama te się boje porodu bo nie wiem co będzie :/ ale trzeba przeżyć, ale jak się tak człowiek męczy to chyba gorzej, ja nie mam z tego okresu dużo przyjemności :/ ciągle coś mi dolega...ahh byle do listopada :)

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybko minie zobaczysz. Juz po połówkowych to zaczyna przyspieszać ten czas :) a dolegliwości mam nadzieje ze szybko znikną i będziesz cieszyć sie ciąża a potem narzekać „kiedy to sie skończy” :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ