Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam pytanie. Jak rozwiązać problem diety a mdłości. Wszędzie pisze by zdrowo się odżywiać. Dostarczać odpowiednich witamin. Jeść dużo owoców i warzyw. A ja jedyne na co mam ochotę i po czym nie mam mdłości to wszystko to co nie zdrowe. Przyswajam parówki, tosty chleb z pasztetem, sunbites i rogale takie bez niczego. Że zdrowych rzeczy to nektarynki, truskawki i rosół z makaronem...
Boję się że takim jedzeniem nie dostarczamy dziecku witamin A z drugiej strony nic innego zjeść nie jestem w stanie bez sensacji.
Jak sobie radzilyscie z tym? -
Ty będziesz miała niedobory, dziecko weźmie sobie z Ciebie wszystko co potrzebuje. Musiałabyś się meeega źle odżywiać żeby płód miał niedobory.
Madlenka moje dziecko w 36 też ważyło ok 3 kg na usg. Rodziłam 38+5 z wagą 2780 tak, że tego się skurczyła -
Necia nie martw się! Ja tez mało co mogę jeść a od początku ciaży zjadłam tylko jednego schabowego i mięsa nie tykam. Czasami przemycę parówkę ale staram się wybierać te o najlepszym składzie. Witaminy biorę a wyniki mam lepsze niż przed ciążą więc zakładam, że jest ok
-
Asia, Madlenka szok ze wy juz na wylocie
Necia spokojnie ja na poczatku mialam do 15tc taki posmak w ustach ze wssystko smakowalo jak zgnite i przeterminowane... jedyne co bylam w stanie zjesc to bulka pszenna z pomidorem albo tosty z miodem a z owocow pomarancze... od reszty mnie odrzucalo... miesa do polowy ciazy nie bylam w stanie ruszyc wedlin tez praktycznie zadnych...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Hej, ja po o wizycie
bąbelek ma już 230g i jest tydzień do przodu z wymiarami
dziś nie chciała dać się fotografować więc mam tylko jedno zdjęcie
zasłaniała się rękami i koniec. Na USG nie zauważyłam i dr również żadnych męskich członków
tak więc dziewczyna zostaje dziewczyną
będzie Kalina
Mum2b, ana167, Flowwer lubią tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
*MiKi23* wrote:Hej, ja po o wizycie
bąbelek ma już 230g i jest tydzień do przodu z wymiarami
dziś nie chciała dać się fotografować więc mam tylko jedno zdjęcie
zasłaniała się rękami i koniec. Na USG nie zauważyłam i dr również żadnych męskich członków
tak więc dziewczyna zostaje dziewczyną
będzie Kalina
Piękne imię*MiKi23* lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, update! Byłam dziś w szpitalu na KTG i jakiś dokładnych przepływach. Dr rano dzwoniła z pytaniem czy mogę wpaść dziś na IP, bo ona ma dyżur - no to pojechałam
Dogadała się z jakimś swoim kolegą (chyba specjalistą od takich właśnie szczegółowych badań przed porodem) i razem sobie wszystko pooglądali na USG przez brzuszek. I wnioski takie, że mamy się pojawić w poniedziałek w szpitalu, nawet jeśli nie będzie jeszcze skurczów. Koło 8-9 rano będzie KTG i później najprawdopodobniej indukcja porodu, bo mały mimo niskiej wagi (dziś wyszło 2850g) jest już gotowy, a skurczów ciagle brak. Także robi się poważnie
Mum2b, Karo-Linka, *SmoczycA*, Milkowiec lubią tę wiadomość
-
Niby fajnie tak znać datę (jeśli oczywiście nas nie zaskoczy wcześniej
), ale indukcja wcale mi się jakoś bardzo nie podoba.. No nic, jak sam nie zacznie, to będzie go trzeba trochę ponaglić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 16:20
-
Dziewczyny wy jesteście już tak blisko by zobaczyć swojego bobaska, aż wam zazdroszczę
też już bym chciala, a ja dopiero gdzieś w połowie
źle znoszę ciążę i się końca nie mogę doczekać, gdyby nie te kopniaki i że mała zdrowa to bym chyba sklinala na te in vitro
hehe ale muszę wytrzymać dla niej
a mówili że ciąża to nie choroba i że to cudny okres
u mnie chyba coś poszło nie tak
aż się kolejnej boję
Mam nadzieję że wasze porody będą szczęśliwe i wy będziecie&&&
Asia_88 lubi tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
madlenka wrote:Powiem ci ze im bliżej tym mniej chce rodzic juz
ale z drugiej strony ciesze sie bo ostatnie tyg sa dla mnie bardzo ciężkie fizycznie.
ale trzeba przeżyć, ale jak się tak człowiek męczy to chyba gorzej, ja nie mam z tego okresu dużo przyjemności
ciągle coś mi dolega...ahh byle do listopada
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe |