Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Milkowiec wrote:Dziewczyny poratujcie. Jestem na wczasach a tu wyszedł mi chyba hemoroid albo coś takiego. Boli jak diabli. Co się na to bierze w ciąży. Nie mogę się dokopać na forum do żadnej sensownej wskazówki a pamiętam, że temat był gruntownie przewałkowany
-
Milkowiec wrote:Dzięki kochane!
W nagrodę podrzucam trochę morza z perspektywy brzucha
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96000f163099.jpgte ciążowe brzuszki sa bardzo ładne, po mnie do konca nic nie bylo widac. Nie mialam piłeczki.
Gdzie taka ladna plaza? -
Tym razem w Stegnie... ale znam dużo ładniejsze plaże bo w zeszłym roku przejechaliśmy rowerami wzdłuż polskiego wybrzeża.
Aż dziw mnie bierze, że w sumie mam taki piłeczkowy brzuszek pomimo serdli nadwagi.
Generalnie sporo tu brzuchów i małych bobasów - taki urok wakacji przed wakacjami -
Z brzuchami nie ma reguły chyba
nadwagi po Tobie nie widać.. ja miałam rozlany brzuch jak grubson na boki :p a startowalam z 57kg. Więc wage miałam w porządku. Konczylam na 74 kg
a wygladalam jak gruba a nie w ciąży. Brzuch rozszedl mi się na plecy
Tak się mówi ze z dziecmi nad polskie morze bo jodu sporo. Przynajmniej niemowlakami bo jak mają rok i są wszystkozerne to juz ciepłe kraje sa jak najbardziej ok. Ale znowu nie na reguły bo latają i z noworodkami.
Kazda matka decyduje inaczejWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 22:32
-
Moj brzuch jest taki wysunięty do przodu. Zreszta wydaje mi sie ze juz sie opuścił. Zawsze mi wszyscy powtarzali ze bede mieć tylko mały brzuszek a waga z 50 na 72 sie zmieniła. I mam dużo rozstępów. Czasem nad tym ubolewam ale szybko przypominam sobie ze tyle przeszłam aby byc w tym miejscu ze te rozstępy bedą oznaka mojej siły
-
Pociesza mnie to, że mimo 33tc ważę mniej niż 1,5 roku temu nie będąc w ciąży. I na razie nie mam rozstępów na brzuchu choć mam spore predyspozycje bo jako nastolatkęl dopadły mnie wszędzie.
-
Mi ten silikonowy super ściągal, średnio po 60-80ml Ale zdarzyło się parę razy, że nawet 100. Elektryczny ledwo 30ml A ból i strata czasu okrutna.
Szczepilam 5w1 i osobno wzw. Do tego darmowe pneumokoki i na rotawirusy. Raz była gorączka po rota ale po 1 dawce paracetamolu minęło.
Ja miałam ładny brzuch. Chodziłam w obcislych ciuchach. Teraz o obcislym mogę zapomnieć
Na hemoroidy miałam posterisan. Ale zniknęło dopiero po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2018, 21:42
-
Oddałam dzisiaj krew na wszystkie badania do porodu juz
jutro mam wizytę, zobaczymy czy cos tam sie zaczyna dziać. W nocy miałam dwa mocne skurcze w pachwinach. Nie mogłam oddechu złapać i sie ruszyć. Ale przeszło. Ciekawe jak tam wszystko wyglada w środku
-
cześć dziewczyny!
zostałam wywołana to melduję się! u nas wszystko w porządku, w czwartek mam usg to zobaczę co slychac u młodego. Czuje się dobrze, wyprawka gotowa w 95% zostały mi pierdołki do kupienia. Czeka nas przeprowadzka niedlugo do nowego mieszkania, trochę jestem przerażona czy zdążymy urządzić się przed porodem. Rodzice przyjadą nam pomóc, mam zamiar wykorzystać mamę do prasowania bo tego nie lubię
Co u Was slychac?
Flowwer lubi tę wiadomość
-
To ja startowalam z 78,4kg (przez ten dlugi czas staran leczenia stymulacji przybralam przeszlo 20kg) a teraz waze 76,9kg takze mniej jak podczas rozpoczecia stymulacji... moj maz ostatnio stwierdzil ze twarz mi zeszczuplala...
Ogolnie to kupilam w lutym spodnie ciazowe i wzielam z delikatnym lyzem bo do sierpnia przytyje i teraz pluje sobie w brode ze nie wzielam 38 zamiast 40 bo do dzis tylek i uda ani cm nie przybraly...
Chodze w obcislych bluzkach i czuje sie w nich super i duzo lepiej jak w luznych w ktirych przed ciaza najczesciej chodzilam... nawet sukienke na wesele mialam ladna oliwkowa dopasowana i czulam sie w niej super a wczesniej zawsze odcinane w pasie kupowalam zeby sadlo zakryc...
Co do rozstepow to tez mam kilja z jednej i kilka z druguej strony brzucha... mowi sie trudno nic fajnego ale moze jak zbledna po wszystkim to jakos bedzie to wygladalo a jak nie to nic nie poradze... tyle sie staralam nie po to zeby plakac nad taka blahostka...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Tez mamy jutro wizytę, ale późno, więc pewnie dam znać w czwartek co i jak. Na razie zbliżam się do granicy z 7 z przodu, ale jeszcze nie pękła
Stanęło na 69kg
-
Meli92 wrote:cześć dziewczyny!
zostałam wywołana to melduję się! u nas wszystko w porządku, w czwartek mam usg to zobaczę co slychac u młodego. Czuje się dobrze, wyprawka gotowa w 95% zostały mi pierdołki do kupienia. Czeka nas przeprowadzka niedlugo do nowego mieszkania, trochę jestem przerażona czy zdążymy urządzić się przed porodem. Rodzice przyjadą nam pomóc, mam zamiar wykorzystać mamę do prasowania bo tego nie lubię
Co u Was slychac?
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄