Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Cala wrote:Tak właśnie myślałam Mała, czyli na rozbujanie i przy nawale tylko laktator
Mala poleciła mi go jak laktatorem nie szlo nic a nic :* a potem i tak kupiłam te medeleCala lubi tę wiadomość
-
Mum2b wrote:Dziewczyny, czyli podsumowując, jak nie leci to laktator elektryczny np Lansinoh? A jak leci i dziecko ssie, to do odciagąnia ten silikonowy?
Możesz zbierać to mleko i mrozic.
Laktator reczny czy elektryczny odciaga jak dziecko nie ssie, jak chcesz rozkręcić laktacje, jak masz zastój, jak wychodzisz i potrzebujesz mleka a nie masz zapasów. -
Mum2b wrote:Dziewczyny, czyli podsumowując, jak nie leci to laktator elektryczny np Lansinoh? A jak leci i dziecko ssie, to do odciagąnia ten silikonowy?I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
ślązaczka wrote:Tak, jak piersi są dość pełne i dziecko je z jednej to ten silikonowy "zbiera" to co leci z drugiej. Jak ta druga jest w miarę pusta (bo dzidziuś niedawno z niej jadł) to ten silikonowy chyba też za dużo nie uzbiera. Tak myślę...
-
Ppczytalam troche i tak
Zastrzyki przeciwzakrzepowe musze brac do konca plus 6tyg po porodzie
Roz kompletnie mi nie przeszkadza i kupilam bodziaki rozowe nie znajac plci bo ja jestem podejscia ze jak czyste bez kwiatkiw motylkow itp to sam w sobie kolir bez zadnych wzorow pasuje do obu plci... mojego meza tez bardzo lubie w rozu i ma troche ubran w tym kolorze wiec nie mialabym problemu z takiwym ubraniem synka... no ale ma byc coreczka wiec rozu coraz wiecej tez sie pojawilo... jakby sie jednak zmienila w synka to ja sie bardziej nie o roz martwilam a o to jak bym mu wytlumaczyla ze spi w pajacu w motyle haha...
Co do wozka my ostatecznie zamowilismy adamex vicco 2w1... zalezalo nam na sporej gondoli spacerowce na plasko i dobrej amortyzacji oraz zapinanym koszu... i racji tego ze mieszkamy za granica to kola zelowe tez byly na plus bo martwilam sie jak byloby z wymiana jakby dentka strzelila... samochod mamy bardzo duzy i nosic wozka tez na gore nie musimy wiec waga i rozmiar po zlozeniu byly mniej istotne tym bardziej ze w planach w kolejne lato wymiana na jakas juz lzejsza mniejsza spacerowke jak mala podrosnie i bedzie stabilna...
Co do laktatora kupuje odrazu i biore elektryczny lansinoh... dziewczyny juz pieknie wszystko opisaly o nawale i rozbujaniu laktacji o czym tez myslalam przy rizmyslaniu nad laktatorem ja od siebie moge dodac ze chcialabym zeby mala zistawala czasem z mezem zebym mogla wyjsc do fryzjera czy sklepu sama wiec chce tez odciagac ile sie uda i dawac jej naprzemiennie z piersia butelke z moim mlekiem zeby byla od poczatku zaznajomiona z nia bo mam w rodzinie przypadki ze dziecko 5 miesiecy na piersi butle absolutnie odrzucalo i kuzynka z alarmem wiecznie do domu bo tyle butelek co wyprobowali a maly zadnej nie ruszyl ku ich zdziwieniu bo jego starszy brat nie mial z tym zadnego problemu jak musieli go dokarmiac ale zaczeli w 3tyg zycia...
Katarzyna gratuluje przepieknej coreczki!
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
..::Butterfly::.. wrote:Mamuśki, jakimi szczepionkami szczepilyscie swoje maluchy? Jeśli 6w1 to działo się coś niepokojącego po nich ?
..::Butterfly::.., Asia_88 lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa wrote:
Co do laktatora kupuje odrazu i biore elektryczny lansinoh... dziewczyny juz pieknie wszystko opisaly o nawale i rozbujaniu laktacji o czym tez myslalam przy rizmyslaniu nad laktatorem ja od siebie moge dodac ze chcialabym zeby mala zistawala czasem z mezem zebym mogla wyjsc do fryzjera czy sklepu sama wiec chce tez odciagac ile sie uda i dawac jej naprzemiennie z piersia butelke z moim mlekiem zeby byla od poczatku zaznajomiona z nia bo mam w rodzinie przypadki ze dziecko 5 miesiecy na piersi butle absolutnie odrzucalo i kuzynka z alarmem wiecznie do domu bo tyle butelek co wyprobowali a maly zadnej nie ruszyl ku ich zdziwieniu bo jego starszy brat nie mial z tym zadnego problemu jak musieli go dokarmiac ale zaczeli w 3tyg zycia...
Katarzyna gratuluje przepieknej coreczki!
Na wyjscia wlasnie przydaje sie laktator jak nie masz zamrożonych porcji. Ja wychodze odkąd Mały ma 7 tyg, wczesniej siedziałam w domu. I sprawdza się choć ja odciągam i tak bardzo mało.
Z butelka prawda, ja nie dawalam przez te 7 tyg i potem średnio chcial jesc z butelki, w końcu mąż go nauczył
Zrobiliśmy też błąd (teraz wydaje mi się że to błąd) ze smoczkiem. Nie dawaliśmy, bo podobno dziecko nie chce ssać-moze nie chciec Jak minelo te 6 tyg kiedy juz niby ten smok bezpiecznie może wejść to za nic smoka nie chciał. I nie chce nadal. Efekt jest taki, że w buzi sa caly czas rączki, zaraz będą pleśniawki afty, nie mówiac o tym ze przeciez smoczek ladnie masuje dziąsła..niby mówi się ze moze powodować wady zgryzu, ale jednak dziś bym smoka chyba dała od razu. Teraz próbujemy dawac ale nie znosi smoka
-
Lunka ja kupilam na poczatek avent soothie bo podobno najchetniej dzieci ssaja z racji tego ze podobny kształtem do sutka i w razie co bede dawala o ile mala zaakceptuje smoka... znam dzieci ze smokiem juz od szpitala a mimo to ladnie jedzace puers wiec chyba nie ma reguly i pewnie jak wiele innych rzeczy zalezy od dziecka... zobaczymy jak sie u nas ułoży ale wole w razie co miec juz w domu...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Lunka ja kupilam na poczatek avent soothie bo podobno najchetniej dzieci ssaja z racji tego ze podobny kształtem do sutka i w razie co bede dawala o ile mala zaakceptuje smoka... znam dzieci ze smokiem juz od szpitala a mimo to ladnie jedzace puers wiec chyba nie ma reguly i pewnie jak wiele innych rzeczy zalezy od dziecka... zobaczymy jak sie u nas ułoży ale wole w razie co miec juz w domu...
zwykle ten smok w niczym nie przeszkadza, ale ze u nas była przedluzona zoltaczka i problem ze ssaniem to pediatra odradziła smoka. Że to pierwsze dziecko to ja też nie bardzo miałam doświadczenie, a nasza pani dr jest bardzo fajna. Być może jakbym dała wtedy smoka, nie chciałby ssać, ale to można gdybać.
-
Lunka pewnie to juz inna sytuacja u was byla to pewnie ze nie chce sie samemu ryzykowac jak lekarka inaczej zalecala...
Ana no tak to sie mowi ze smoka zabrac mozna malymi kroczkami a kciuka sie nie obetnie
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Z tym smokiem to właśnie czytałam niedawno w książce, ze jak dziecko jest małe i jeszcze nie umie ssać smoczka to sie go wkłada do buzi, czeka chwile i lekko próbuje zabrać. Dziecko czuje i zaczyna mocniej ssać i tak kilka razy dziennie. Podobno działa, zeby nie gubilo smoczka kiedy jeszcze raczek nie potrafi włożyć zeby sie uspokoić. Technika z książki dr Karpa.
-
Lunka no ja znam troche bezsmoczkowych dzieci bo smokiem pluly na odleglosc a ridzice nie mieli sily dawac woleli nosic albo dac piers jako uspokajacz bo smoczka dziecko nie chce wiec nie nastawiam sie ze nasze zaakceptuje... kupic kupilam lepiej muec w razie co no ale jak to wyjdzie to inna sprawa...
Flowwer tez sie zastanawialam co u Meli bo dawno nie pisala...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
madlenka wrote:Z tym smokiem to właśnie czytałam niedawno w książce, ze jak dziecko jest małe i jeszcze nie umie ssać smoczka to sie go wkłada do buzi, czeka chwile i lekko próbuje zabrać. Dziecko czuje i zaczyna mocniej ssać i tak kilka razy dziennie. Podobno działa, zeby nie gubilo smoczka kiedy jeszcze raczek nie potrafi włożyć zeby sie uspokoić. Technika z książki dr Karpa.
-
mar2śka wrote:Dziewczyny czy miałyście jakieś bóle brzucha ? Bo mnie coś męczy od 3 dni . Czasami coś zakłuje mocniej czasami ciągnie. Nie cały czas, z przerwami ale wyraźne czuję że coś tam się dzieje a sama już nie wiem kiedy to normalne a kiedy nie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2018, 16:15
mar2śka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny poratujcie. Jestem na wczasach a tu wyszedł mi chyba hemoroid albo coś takiego. Boli jak diabli. Co się na to bierze w ciąży. Nie mogę się dokopać na forum do żadnej sensownej wskazówki a pamiętam, że temat był gruntownie przewałkowany