Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
madlenka wrote:Dziewczyny głupie pytanie co do odciągania mleka. Kiedy to robicie i dlaczego? Czy tylko jak wychodzicie, czy miedzy karmieniami zeby było na zapas, na potem?
żeby rozbujac laktacje a jak Mały miał 7tyg zaczęłam wychodzić do pracy kilka razy w tyg na 2godz i tak zbierałam każdego dnia.
-
Cala jeszcze raz gratuluję!! I fakt po wybudzeniu brzuch boli przez oxy i te skurcze... ale wszystko do przeżycia.
Teraz inny problem bo walka o kp.
Jeszcze jedno mnie irytuje i jestem wkurzona na szpital bo wszedzie napisali nawet w ks zdrowia ze dziecko z IVF!! Szczerze nie zauwazyłam tego na poczatku dopiero w domu. Dla mnie to jawna dyskryminacja bo sory w jakiej pozycji zostało poczęte dziecko też mamy pisać?!!!
Ogólnie tam moja stopa nie stanie już nigdy! Arogancja i brak informacji na temat własnego czy dziecka. O reszcie nie wspomne bo to już historia na pw.
Meli dziś twój najpiękniejszy dzień
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Evaa wrote:U mnie Po 2 usg ukazaly sie blizniaki ...jestem w szoku mam 2zdrowych chlopcow
Cala lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Cala jeszcze raz gratuluję!! I fakt po wybudzeniu brzuch boli przez oxy i te skurcze... ale wszystko do przeżycia.
Teraz inny problem bo walka o kp.
Jeszcze jedno mnie irytuje i jestem wkurzona na szpital bo wszedzie napisali nawet w ks zdrowia ze dziecko z IVF!! Szczerze nie zauwazyłam tego na poczatku dopiero w domu. Dla mnie to jawna dyskryminacja bo sory w jakiej pozycji zostało poczęte dziecko też mamy pisać?!!!
Ogólnie tam moja stopa nie stanie już nigdy! Arogancja i brak informacji na temat własnego czy dziecka. O reszcie nie wspomne bo to już historia na pw.
Meli dziś twój najpiękniejszy dzień
Flowwer a Ty rodziłaś w Bytomiu? Odradzasz ten szpital?
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
Evaa wielkie podwójne gratulacje! Czyli jak dobrze liczę będzie Was teraz w sumie sześcioro?!
Flower mi też napisali w książeczce zdrowia: stan po ivf...i co my mamy teraz z tym zrobić? Wymazać to jakoś czy wymienić ksiazeczke zdrowia?!
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
Evaa gratki!
Evaa lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Eva gratulacje!!! Ale niespodzianka się mały schował
Dziewczyny macie może poduchy do karmienia te rogale? Bo nie wiem czy to taki must have?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 12:18
Evaa lubi tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Miki ja kupiłam kurę z lamilou i powiem ci ze nie wygodna jest. Jak siedzę z małym w fotelu to mam ja tylko obok bo wygodniej mi sie siedzi. Na szkole rodzenia były takie duże rogale i były wygodniejsze tak na sucho jak przykładałam bez dziecka. Mam tez poduszkę do spania w ciazy i ona spoko ale nie chce mi sie jej za każdym razem zaplatać. Zreszta ja karmie 99% na leżąco bo jest najwygodniej.
Laski ja dzis ubrałam stanik do karmienia z fiszbinami! Jak niewygodnie! Od razu zamówiłam dwa bawełnianebez fiszbin. Ale muszę sie przemęczyć trochę w nim. Moze sie przyzwyczaję. Bo od początku in vitro to chodziłam albo bez albo w sportowych.
*MiKi23* lubi tę wiadomość
-
Evaa wow woow woooow! Ktoś tu zaplanował dla was sporą rodzinkę! To zarodzio się podzielił?
Ja mam poduszke fasolkę taką sporą i jędrną i mi się przydaje bo karmimy sie w różnych pozycjach. Przydaje się też w tych leżących.
Btw. Jak karmię z jednej piersi to często z drugiej leci jak głupie. Wtedy podstawiam ten silikonowy łapacz co kiedyś MałaHD polecala chyba. Zwykle zbiera się od 20 do 80 ml. Jak jest mało to dolewam sobie do kawy
Najlepiej jak wołam do męża żeby mi podał ten odciągacz "podaj mi kielicha". Jakby ktoś tak posłuchał to mialby ciekawy obraz naszej rodziny...Evaa lubi tę wiadomość
-
ana167 wrote:Slazaczka, Flo kiedyś byla afera wi chyba na slasku,ze lekarze w szpitalu napisali w książeczce zdrowia ze dziecko po ivf.. Ostatecznie wymienili ksiazeczke..
http://wyborcza.pl/7,75398,21259890,stempel-z-in-vitro-w-ksiazeczce-zdrowia.html
Edit...mozecie zgłosić sie do rzecznika praw pacjenta szpitala..
Omg, lekarz porównuje ivf do hiv - no comment..
Evaa ale niespodzianka!!
Evaa lubi tę wiadomość
-
A jak to jest u was z dietą matki karmiącej? Bo u mnie w przychodni wszyscy zgodnie trzymają się restrykcyjnych zaleceń
Kiedy u bobasa mogą pojawić się objawy skórne nietolerancji/alergii na jakieś produkty? Odpukać póki co skórkę mamy super. -
Nie ma żadnej diety. Pokarm tworzy się we krwi. Jadłam i jem wszystko, ostre, wzdymajace, smażone, pije kawę. Karmię 8 miesięcy
Dlatego ja sprawdziłam od razu czy nigdzie w książeczce nie napisali mi, że ivf.
Jak powiecie dziecku to bym się tym nie przejmowała. Jak nie powiecie to radzę wymienić książeczkęWiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2018, 13:49
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Moja irytacja na szpital w B. Sięga zenitu !
Od kilku dni próbuje wyjaśnić sprawe l4 i opieki M bo do wczoraj w naszych zakładach pracy nie wpłynęły. Na wypisie ze szpitala lekarz wypisujacy i prowadzacy niby to nie ten który niby wyposywał zwolnienie lekarskie. Teraz szukaj igłu w stogu siana bo nazwisko już wiem ale nigdzie w necie nie ma do niego nr tel a na oddział V p. 0 nigdzie nie potrafie znaleźć nr tel. Kancelaria i IP dodzwonoc się graniczy z cudem.
Istny burdel.............
Madlenka ks.z str 8 punkt 5 lub wskazania do porodu zabiegowego lub wpisują w uwagach.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Moja irytacja na szpital w B. Sięga zenitu !
Od kilku dni próbuje wyjaśnić sprawe l4 i opieki M bo do wczoraj w naszych zakładach pracy nie wpłynęły. Na wypisie ze szpitala lekarz wypisujacy i prowadzacy niby to nie ten który niby wyposywał zwolnienie lekarskie. Teraz szukaj igłu w stogu siana bo nazwisko już wiem ale nigdzie w necie nie ma do niego nr tel a na oddział V p. 0 nigdzie nie potrafie znaleźć nr tel. Kancelaria i IP dodzwonoc się graniczy z cudem.
Istny burdel.............
Madlenka ks.z str 8 punkt 5 lub wskazania do porodu zabiegowego lub wpisują w uwagach.
A jeżeli chodzi o opiekę lekarską, położnych i poród to jak to wygląda?
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216