Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja chciałam się pochwalić że 2 dni temu 14.08 o godz 8:52 przez cc na świat przyszedł nasz drugi cudzik (tym razem ciąża donoszona) córeczka Alicja 3170 i 52 cm
madwitka, lena7, ślązaczka, ana167, ..::Butterfly::.., Evaa, Asia_88, Milkowiec, Mum2b, Anatolka lubią tę wiadomość
-
Ja jutro do szpitala
I kompletnie jakos tego nie czuje, kompletna abstrakcja to dla mnie tak mi szybko ta ciaza zleciala...
Oczywiscie oznak porodu brak, jakbym nie miala tego wywolywania w okolicach terminu to zapewne bym przenosila...madwitka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Toosia gratulacje!!! A JAk sie czujesz ??? Jest jakas róznica miedzy pierwszym CC a teraz drugim???
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Ccciierpliwa nooo zleciało faktycznie, to juz jutro szok:)
Ja tez usmiadomiłam sobie ze u nas to juz 37 tydzien, no ale czekam az mama do nas przyjedzie zeby zajac sie pierworodną, wiec licze na to że młode w brzuchu zaczeka dwa tygodnie na babcie;)Cccierpliwa lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
madwitka wrote:Toosia gratulacje!!! A JAk sie czujesz ??? Jest jakas róznica miedzy pierwszym CC a teraz drugim???
wczoraj jeszcze tak różowo nie było
i jest różnica miedzy poerwszym cc a drugim , drugie zniosłam lepiej ale to może też być inaczej bo mam małą ze sobą a nie na oiomie tak jak było z synusiem
madwitka, Evaa lubią tę wiadomość
-
Madwitka strasznie szybko mi to przelecialo! Jestem ciekawa jak im to wywolywanie pojdzie...
Normalnie nie dociera do mnie ze jutro przed 8 mam sie na porodowke stawic... nawet sie zestresowac nie moge bo niedowierzam hehe... pewnie wieczorem stres sie zacznie...
No to oby mala jeszcze posiedziala troszke nim babcia przyjedzie!
A gdzie bedziesz rodzila? Tam u siebie czy gdzies w miescie obok?
Moj szpital dugiego wyboru byl 17km od ciebiemadwitka lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Tosia to super ze samopoczucie lepsze, to faktycznie mały urodził sie bardzo malutki... za to Alicja to kawał kobitki super:)
Cccierpliwa to życzę Ci aby ominął Cię dzisiejszy stres, bo to ostatnia noc kiedy mozesz sie jeszcze wyspac;)
A ja będe rodzic w munster w franziskusie (mam nadzieje ze mnie nie odeslą, bo podobno bardzo oblegany szpital) u nas nie ma porodówki;) a no i dostałam skierowanie od ginki na cc (pierwsza ciaza była zakonczona cc i teraz tez moge tak urodzic) ale jeszcze nie byłam sie zapisac na termi, bo cały czas biję sie z myslami zeby jednak spróbowac naturalnie( ginka nie widzi przeciwwskazań) . A swoja droga nie byłam w szpitalu na zadne rozmowie, wiec mam nadzieje ze na ewentualny naturalny poród nie trzeba sie zapisywac , bo były by jaja:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Madwitka to byl moj szpital drugiego wyboru
Ale ciesz sie ze ide do pierwszego...
A co do wizyty przed porodem to szkoda ze nie zrobilas terminu bo juz by mieli wszystkie twoje dane itp caly wywiad i oni by decydowali kiedy cc czy kiedy ewentualne wywolanie tak samo jak by ci doradzili co jak itp...
Zwlaszcza ze tez bierzesz heparyne... dziwne ze twoja gin ci nie powiedziala ze przy ciazach z jakimikolwiek problemami/przeszkodami szpitale zalecaja sobie taka wizyte przedporodowa gdzie wszystko odnosnie porodu ustalaja...
Ja mam juz zalozona kartoteke, maja wszystkie dane, wszystkie informacje, zrobili sobie usg itp i wpisali mi juz w kartoteke ze jestem zainteresowana PDA dostalam formularz, tak jak wpisali ze jutro stawiam sie juz bezposrednio na kreißsaal i rodzimy...
Tez moglam wybrac cc ale postanowilam ze zostawie ta decyzje tamtejszym lekarza bo sama sie bilam wlasnie z myslami... zbadali przejrzeli i stwierdzili ze mala idealnie ulozona nic tylko w kanal wpadac nawet twarz ma juz odwrocona jak powinna wiec nie powinno byc problemu z naturalnym...
Powiedzieli tylko ze jakbym skurcze miala w czasie podania heparyny to mam jej nie brac poki sie nie upewnie ze to nie straszaki sa bo do 12h po wzieciu zastrzyku nie zaloza PDA nawet do cc...
Miesiac temu akurat mialam ta wizyte...
Jakbys ja zaliczyla to juz bys wszystko wiedziala co i jak... nawet przy decyzji ze bedzie naturalnie
My sie ostatecznie zdecydowalismy na inny szpital bo tak samo dobry i oblegany, jest lepszy dojazd bo w Münster wieczne niekonczace sie korki w godzinach szczytu co mnie do szalu doprowadza (3 lata jezdzilam tam do kliniki a teraz cala ciaze do hematologa) no i ten ktory wybralismy ma swietna kinderklinik jakby sie cos dzialo, a z innych i tak w razie czegos powaznego by do tamtego dziecko przewiezli... a ze porodowka w obu tak samo chwalona to sie dlugo nie zastanawialam...
A no i w tym ktory wybralam juz lezalam z hiperka wiec znam lekarzy i polozne...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wiesz jak u mnie z językiem... niestety nie miałby kto ze mna isc na takie spotkanie, a swoja droga trzeba sie na nie umawiac, czy poprostu przyjedzasz i już?Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Tosia gratulacje! Mogę zapytać czy oba Twoje skarby są z ivf? I z jakiego powodu Twój synek był na oiomie po urodzeniu? W którym tc się urodził i ile ważył?
pytam bo my też jesteśmy po przejściach... dzięki za góry za odp.
Tosia 1981 lubi tę wiadomość
I IMSI 13.05.2016
II IMSI 15.07.2016
III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213
-
ślązaczka wrote:Tosia gratulacje! Mogę zapytać czy oba Twoje skarby są z ivf? I z jakiego powodu Twój synek był na oiomie po urodzeniu? W którym tc się urodził i ile ważył?
pytam bo my też jesteśmy po przejściach... dzięki za góry za odp.
i 12 kg do noszenia
madwitka, ślązaczka, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Cccierpliwa napisze na priv zeby nie zasmiecac wątku:)Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
Madwitka ok
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Pysia kciuki za silne dzieciątko.
Dziewczyny czy wy ogarniacie się same z waszymi niemowlakami? Mąż już wraca do pracy i ja zostanę z naszą księżniczką sama. Na chwilę obecną jest cycoholikiem i popsuło jej się spanie w łóżeczku. Przerażają mnie dźwięki jakie wydaje przez sen. Czy dzieciaki z tego wyrastają? Nie orientujecie się czy można gdzieś skonsultować wygląd kupki online?
Przeraża mnie trochę zostanie z nią sama bo w dzień ma sporo okresów aktywności i marudzenia, że trzeba być niemal non stop przy niej...
Dziś na wadze mamy 3790 czyli już 1 kg więcej niż urodzeniowa!Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:42
-
Milkowiec ja jestem sama czesto i średnio jeszcze sie ogarniam. Czasem ma dzien ze jest super śpi ładnie i jest spokojny, mozna kawe wypić i wogle. Czasem płacze z nim bo jest taki marudny. Łeb pęka od jego darcia jak próbuje go uspokoić. Jeszcze sie wkur... bo nie moge trafić ze stanikiem. Jeden za ciasny z drutami, dzisiaj przyszły z Allegro drapiace i za szerokie mimo ze ten sam rozmiar. Nie mam co na dupę założyć bo waga stoi w miejscu i to mnie denerwuje. Wkurwa mam jakiegoś na ta cała otoczkę dzisiaj. Kość ogonowa jeszcze boli od noszenia. Na szczęście w srode przychodzi do mnie fryzjer, moze jak zacznę wyglądać jak człowiek to mi sie poprawi.
Milkowiec lubi tę wiadomość
-
Milkowiec mój M był z nami w domu po porodzie 9 dni i wrócił do pracy. Na początku też byłam przerażona na samą myśl o zostaniu z Małą we dwie, więc pierwszego dnia zaprosiłam Mamę..o jak mnie irytowała jej obecność, a była tylko ze 3h..i te jej zgadywania, czemu Mała płacze..więcej już nie prosiłam o towarzystwo, choć przyjeżdża często, ale tak na godzinkę, przywozi jakieś żarełko, za co oczywiście jestem bardzo wdzięczna. Ale Małą wolę się zająć sama. Z czasem nauczycie się siebie z maluszkiem i będzie o wiele lepiej
. Mój M wraca z pracy 17-18..
I tak - niemowlaki wyrastają z tych kwęków przez sen, nawet się nie zorientujesz jak szybko to się stanie.
Milkowiec lubi tę wiadomość
-
Niestety moja mama nie doczekała się na wnuki...
Czy wychodzicie z dzieciami codziennie? Zastanawiam się czy nie przesadzamy z wyjściami wózkowymi, co prawda zwykle wieczorem jak upał zelżeje ale czasem to na 2h i więcej.
A co robicie z takimi maluchami w okresach ich aktywności? Taki noworodzio i wczesny niemowlak jeszcze niewiele potrafią i jak tu im zająć ciekawie czas?
Usypiają wam same/przy cycku czy macie jakieś swoje sposoby na zaśnięcie takiego małego człowieka?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 17:55