Ciężarówki metodą IVF i IUI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja pierwsza faza porodu trwała 13 godz z okropnymi bólami z krzyża. Dopiero po 10godz od odejścia wód mogłam dostac znieczulenie a potem juz spoko. Druga faza 20min i nawet bardzo mnie nie bolało. Spodziewałam sie gorszych rzeczy po tej pierwszej fazie. Fakt malutki urodził sie owinięty i dzis mamy neurologa, juz sram po gaciach ale chyba nie zdecydowalab sie świadomie na cc. Miałam dziewczynę na sali po cc i widziałam jak ja wszystko boli. Tak jak piszecie dobrze ze możemy o tym decydować, same świadomie podejmować decyzje. Marcin juz dopytuje kiedy idę do lekarza na kontrole a ja sie boje ze zaraz zajdę naturalnie w ciaze
-
..::Butterfly::.. wrote:Asia , jak Tomek ?
Ważył we wtorek na wizycie szczepionkowej 5400
Kolek nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie miał. I wydłużył ostatnio okresy między jedzeniem w dzień z 1,5h na 2-2,5 więc jest progres
-
Wrzucam na chwilę, proszę nie cytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:10
..::Butterfly::.., zizia_a, Xena86, mięsko, madwitka, Jvm, Milkowiec, *MiKi23*, ka_tarzyna lubią tę wiadomość
-
Ale mam pucki
słodziak !
A to mój misio , ważący ponad 6kg. Proszę nie cytować
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:46
Asia_88, zizia_a, mięsko, Milkowiec, *MiKi23* lubią tę wiadomość
-
O jaki fajny
Chłopaki mieli ten sam termin porodu, pamiętasz?
A tę ośmiornicę ze Smyka Tomek kocha, tylko nasza łeb też ma w paski czarno-białe
-
O tak pamietam
a tu już takie duże chłopaki nam porosły ... szok !
Ośmiorniczka jest super
A jak Tomek po szczepieniu ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:25
-
Fiufiu, rosną kawalerowie dla mojej panienki
. Cudne chłopaki. A Tomek faktycznie wygląda jakby zjadł innego Tomka
. Co Wy macie w tych cycach, że tak chłopaki rosną??
Moja Emilka ma coś ok 6kg, dokładnie się dowiem w czwartek na szczepieniu. I jest dłuuuuga jak dżdżownica. Dziś ma imieninki, a równy rok temu zrobiłam pierwszą betę i wyszła pozytywna
..wiem wiem, sentymentalna bardzo jestem
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:13
-
..::Butterfly::.. wrote:A jak Tomek po szczepieniu ?
Nawet odczynu na nóżkach nie miał, oby tak dalej. Gorączki nie miał, bardziej marudny nie był, wręcz powiedziałabym, że więcej spał
A u Was jak było? Nam jeszcze zostały meningokoki za dwa tygodnie, bo nie chciałam wszystkiego naraz.
-
U nas po pierwszych szczepieniach była w nocy gorączka, ale obyło się bez podania leku, bo było 37,9, miałam podać jak przekroczy 38 st. Teraz drugie szczepienia i już się boję, mam tylko nadzieję, że chociaż nie będzie takich upałów na dworze, bo przy nich ewentualna gorączka to kiepsko
.
-
Asia_88 wrote:Dziękujemy, bardzo dobrze
Nawet odczynu na nóżkach nie miał, oby tak dalej. Gorączki nie miał, bardziej marudny nie był, wręcz powiedziałabym, że więcej spał
A u Was jak było? Nam jeszcze zostały meningokoki za dwa tygodnie, bo nie chciałam wszystkiego naraz.
My tez zero odczynu na nóżkach a jedynie temp Ok 38,3 ale po paracetamolu spadła i już było Ok. Tymek tez więcej spał.
Kolejne szczepienie mamy 19 września i będę pytać o meingokoki bo tez chcemy go zaszczepić.
Asia_88 lubi tę wiadomość
-
Kabełka wrote:Fiufiu, rosną kawalerowie dla mojej panienki
. Cudne chłopaki. A Tomek faktycznie wygląda jakby zjadł innego Tomka
. Co Wy macie w tych cycach, że tak chłopaki rosną??
Moja Emilka ma coś ok 6kg, dokładnie się dowiem w czwartek na szczepieniu. I jest dłuuuuga jak dżdżownica. Dziś ma imieninki, a równy rok temu zrobiłam pierwszą betę i wyszła pozytywna
..wiem wiem, sentymentalna bardzo jestem
.
-
Super te wasze chłopaki
ja już się mojej laleczki doczekać nie umiem
mąż też po tym jak zobaczył na zdjęciu z USG że tak do niego podobna
hehe będę miała żeńskie wydanie męża
mam nadzieję że chłopak do mnie podobny będzie hehe
Nie straszcie tymi porodami, bo ja narazie o tym nie myślę, mam nastawienie typu jak przyciśnie to trzeba będzie urodzić nie ma zmiłujnie analizuje i czekam...
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
18.11.2018
Nasze przedszkole:
|2❄️3-dniowe | -
Dziewczyny kiedy i jak wam się objawił pierwszy skok rozwojowy? U mnie dziś dzieć nie śpi pół dnia i marudzi ale w sumie u nas już leci 6tż.
Kiedy doczekałyście się pierwszych świadomych uśmiechów?
Dziś wygotowałam kluski leniwe aż garnek się przypalił a potem ryczałam, że jestem najgorszą matką na świecie... gdzie się to leczy? -
ślązaczka wrote:Asia ile placilas za prywatna położna jeśli można spytać?
-
Milkowiec wrote:Dziewczyny kiedy i jak wam się objawił pierwszy skok rozwojowy? U mnie dziś dzieć nie śpi pół dnia i marudzi ale w sumie u nas już leci 6tż.
Kiedy doczekałyście się pierwszych świadomych uśmiechów?
Dziś wygotowałam kluski leniwe aż garnek się przypalił a potem ryczałam, że jestem najgorszą matką na świecie... gdzie się to leczy?czar-nula lubi tę wiadomość
-
Dziękuję w imieniu Emilki!
Ana, czemu nie wiecie, kiedy mała ma imieniny?
Ślązaczka, ja generalnie miałam krwawienia też ze 2 miesiące, chodziło mi o to, że po spionizowaniu zrobiłam kałużę krwi na podłodze, mimo że miałam gacie i podkład poporodowy..
Ja też miałam opłaconą położną, choć ostatecznie inną niż chciałam, bo ta wybrana przeze mnie 2 dni wcześniej poszła na zwolnienie chorobowe. U mnie akurat koszt takiej opieki to 400 zł i z M stwierdziliśmy po fakcie, że to najlepiej wydane pieniądze. Gdyby nie ona, to pewnie próbowałabym urodzić jeszcze kolejne wiele godzin, zanim by mnie i tak wzięli na cc..ona dość szybko reagowała i latała za lekarzami, żeby podjęli decyzję..
Milkowiec u nas zauważalny jest aktualnie dopiero 4 skok, tzn Mała jest bardziej marudna i płaczliwa, trudniej jej się wyciszyć i usnąć w dzień. A pierwszymi świadomymi uśmiechami uraczyła nas w 5 tż.
-
buuu nie zdążyłam na fotkę
Ja to się nie mogę doczekać aż się wyprowadziMam wrażenie, że całe jej życie to jeden wielki skok
Na pewno nie idziemy wg żadnego schematu i nijak te okresy się nie pokrywają bo pierwszy nasz skok był jak skończyła miesiąc i trwał 5 tygodni
i tak to wygląd a chwilę spokoju i znów miesiąc armagedon. Wykończyć mnie to dziecko
-
MałaHD to wygląda u was na dziecko hnb
Ana a czym sobie neurolog zasłużył na uśmiech?
Chłopaki jak malowanie, mamuśki jaką przyszłość zaplanowałyście dla nich? Widzę że wraca stary dobry sposób swatania czyli zamawianie od kołyski. To i ja swoją wystawię na chwilę do wglądu dla przyszłych teściowych...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:32
czar-nula, ..::Butterfly::.., ana167, Asia_88 lubią tę wiadomość