X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja pierwsza faza porodu trwała 13 godz z okropnymi bólami z krzyża. Dopiero po 10godz od odejścia wód mogłam dostac znieczulenie a potem juz spoko. Druga faza 20min i nawet bardzo mnie nie bolało. Spodziewałam sie gorszych rzeczy po tej pierwszej fazie. Fakt malutki urodził sie owinięty i dzis mamy neurologa, juz sram po gaciach ale chyba nie zdecydowalab sie świadomie na cc. Miałam dziewczynę na sali po cc i widziałam jak ja wszystko boli. Tak jak piszecie dobrze ze możemy o tym decydować, same świadomie podejmować decyzje. Marcin juz dopytuje kiedy idę do lekarza na kontrole a ja sie boje ze zaraz zajdę naturalnie w ciaze :)

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    Asia , jak Tomek ?
    Tomek już jest jak dwa Tomki :D Ważył we wtorek na wizycie szczepionkowej 5400 :) Kolek nie ma i mam nadzieję, że już nie będzie miał. I wydłużył ostatnio okresy między jedzeniem w dzień z 1,5h na 2-2,5 więc jest progres :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam na chwilę, proszę nie cytować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:10

..::Butterfly::.., zizia_a, Xena86, mięsko, madwitka, Jvm, Milkowiec, *MiKi23*, ka_tarzyna lubią tę wiadomość

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pucki :) słodziak !
    A to mój misio , ważący ponad 6kg. Proszę nie cytować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 18:46

Asia_88, zizia_a, mięsko, Milkowiec, *MiKi23* lubią tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaki fajny :D Chłopaki mieli ten sam termin porodu, pamiętasz? :) A tę ośmiornicę ze Smyka Tomek kocha, tylko nasza łeb też ma w paski czarno-białe ;)

m2tKp2.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak pamietam :) a tu już takie duże chłopaki nam porosły ... szok !
    Ośmiorniczka jest super :)
    A jak Tomek po szczepieniu ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 15:25

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiufiu, rosną kawalerowie dla mojej panienki :). Cudne chłopaki. A Tomek faktycznie wygląda jakby zjadł innego Tomka :D. Co Wy macie w tych cycach, że tak chłopaki rosną?? :D
    Moja Emilka ma coś ok 6kg, dokładnie się dowiem w czwartek na szczepieniu. I jest dłuuuuga jak dżdżownica :D. Dziś ma imieninki, a równy rok temu zrobiłam pierwszą betę i wyszła pozytywna :) :)..wiem wiem, sentymentalna bardzo jestem :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 16:13

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..::Butterfly::.. wrote:
    A jak Tomek po szczepieniu ?
    Dziękujemy, bardzo dobrze :) Nawet odczynu na nóżkach nie miał, oby tak dalej. Gorączki nie miał, bardziej marudny nie był, wręcz powiedziałabym, że więcej spał ;) A u Was jak było? Nam jeszcze zostały meningokoki za dwa tygodnie, bo nie chciałam wszystkiego naraz.

m2tKp2.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas po pierwszych szczepieniach była w nocy gorączka, ale obyło się bez podania leku, bo było 37,9, miałam podać jak przekroczy 38 st. Teraz drugie szczepienia i już się boję, mam tylko nadzieję, że chociaż nie będzie takich upałów na dworze, bo przy nich ewentualna gorączka to kiepsko :/.

km5sdf9h9gfpaiic.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_88 wrote:
    Dziękujemy, bardzo dobrze :) Nawet odczynu na nóżkach nie miał, oby tak dalej. Gorączki nie miał, bardziej marudny nie był, wręcz powiedziałabym, że więcej spał ;) A u Was jak było? Nam jeszcze zostały meningokoki za dwa tygodnie, bo nie chciałam wszystkiego naraz.
    To super , zuch chłopak.
    My tez zero odczynu na nóżkach a jedynie temp Ok 38,3 ale po paracetamolu spadła i już było Ok. Tymek tez więcej spał :).
    Kolejne szczepienie mamy 19 września i będę pytać o meingokoki bo tez chcemy go zaszczepić.

Asia_88 lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka ze mnie po cc przez 1,5 miesiąca lala się krew... ale to chyba normalne... Asia ile placilas za prywatna położna jeśli można spytać?

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabelka tez się bałam szczepienia w te upały ale naszczescie było dobrze.
    Najlepszego dla Emilki :*

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kabełka wrote:
    Fiufiu, rosną kawalerowie dla mojej panienki :). Cudne chłopaki. A Tomek faktycznie wygląda jakby zjadł innego Tomka :D. Co Wy macie w tych cycach, że tak chłopaki rosną?? :D
    Moja Emilka ma coś ok 6kg, dokładnie się dowiem w czwartek na szczepieniu. I jest dłuuuuga jak dżdżownica :D. Dziś ma imieninki, a równy rok temu zrobiłam pierwszą betę i wyszła pozytywna :) :)..wiem wiem, sentymentalna bardzo jestem :P.
    Ja to cukru mam dużo bo się lepi Haha :D

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super te wasze chłopaki ;) ja już się mojej laleczki doczekać nie umiem :) mąż też po tym jak zobaczył na zdjęciu z USG że tak do niego podobna ;) hehe będę miała żeńskie wydanie męża :P mam nadzieję że chłopak do mnie podobny będzie hehe :)

Nie straszcie tymi porodami, bo ja narazie o tym nie myślę, mam nastawienie typu jak przyciśnie to trzeba będzie urodzić nie ma zmiłuj :) nie analizuje i czekam... :)

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kiedy i jak wam się objawił pierwszy skok rozwojowy? U mnie dziś dzieć nie śpi pół dnia i marudzi ale w sumie u nas już leci 6tż.
    Kiedy doczekałyście się pierwszych świadomych uśmiechów?
    Dziś wygotowałam kluski leniwe aż garnek się przypalił a potem ryczałam, że jestem najgorszą matką na świecie... gdzie się to leczy?

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Asia ile placilas za prywatna położna jeśli można spytać?
    Zależy od szpitala, ja na Żelaznej płaciłam 2000. Ona tez załatwiła nam prywatną salę poporodową, jednoosobową (płatna, ale dzięki temu mąż mógł być z nami 24h).

m2tKp2.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milkowiec wrote:
    Dziewczyny kiedy i jak wam się objawił pierwszy skok rozwojowy? U mnie dziś dzieć nie śpi pół dnia i marudzi ale w sumie u nas już leci 6tż.
    Kiedy doczekałyście się pierwszych świadomych uśmiechów?
    Dziś wygotowałam kluski leniwe aż garnek się przypalił a potem ryczałam, że jestem najgorszą matką na świecie... gdzie się to leczy?
    Moj mały uśmiecha sie juz od kilku dni jak sie do niego mowi. Nawet neurolog dzisiaj była zdziwiona i powiedziała ze rozwija sie ponad normę. Wszystko z nim ok, zdrowy i ta torbiel niegroźna. Mamy mieć za darmo szczepienia 5 w 1.

czar-nula lubi tę wiadomość

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję w imieniu Emilki! :)

Ana, czemu nie wiecie, kiedy mała ma imieniny?

Ślązaczka, ja generalnie miałam krwawienia też ze 2 miesiące, chodziło mi o to, że po spionizowaniu zrobiłam kałużę krwi na podłodze, mimo że miałam gacie i podkład poporodowy..

Ja też miałam opłaconą położną, choć ostatecznie inną niż chciałam, bo ta wybrana przeze mnie 2 dni wcześniej poszła na zwolnienie chorobowe. U mnie akurat koszt takiej opieki to 400 zł i z M stwierdziliśmy po fakcie, że to najlepiej wydane pieniądze. Gdyby nie ona, to pewnie próbowałabym urodzić jeszcze kolejne wiele godzin, zanim by mnie i tak wzięli na cc..ona dość szybko reagowała i latała za lekarzami, żeby podjęli decyzję..

Milkowiec u nas zauważalny jest aktualnie dopiero 4 skok, tzn Mała jest bardziej marudna i płaczliwa, trudniej jej się wyciszyć i usnąć w dzień. A pierwszymi świadomymi uśmiechami uraczyła nas w 5 tż.

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    buuu nie zdążyłam na fotkę :(

Ja to się nie mogę doczekać aż się wyprowadzi :P Mam wrażenie, że całe jej życie to jeden wielki skok ;) Na pewno nie idziemy wg żadnego schematu i nijak te okresy się nie pokrywają bo pierwszy nasz skok był jak skończyła miesiąc i trwał 5 tygodni :/ i tak to wygląd a chwilę spokoju i znów miesiąc armagedon. Wykończyć mnie to dziecko :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD to wygląda u was na dziecko hnb :/
    Ana a czym sobie neurolog zasłużył na uśmiech?
    Chłopaki jak malowanie, mamuśki jaką przyszłość zaplanowałyście dla nich? Widzę że wraca stary dobry sposób swatania czyli zamawianie od kołyski. To i ja swoją wystawię na chwilę do wglądu dla przyszłych teściowych...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2018, 21:32

czar-nula, ..::Butterfly::.., ana167, Asia_88 lubią tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ