X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula, ja, można powiedzieć, że prawie przeszłam oba porody za jednym razem, gdyż po 3h parcia na pełnym rozwarciu miałam w końcu cc. Ja się zdecydowałam na sn ze względu na wiek, ewentualną drugą ciążę i moją endomendę. Jeśli chodzi o mnie, to ja cc zniosłam kiepsko i nie chodzi tu o samą ranę, tylko o powikłania popunkcyjne. Problem z jelitami mam do teraz..nie wiem jakbym się czuła po sn, ale byłam zła, że musiałam mieć cc i np. nie miałam sił rozbujać od początku laktacji (musiałam leżeć plackiem). Ale patrząc na dobro dziecka, to za ewentualnym kolejnym razem poszłabym jednak prosto na cc, wiedząc że mi się Mała tak zaklinowała w kanale rodnym..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 16:21

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za rady jesteście nieocenione :) Tak jak Lunka piszesz, pytam bo mam wątpliwości - a skoro je mam to należy się ich pozbyć - ale to proste! ;)
    Chyba mnie przekonałyście do cc, najważniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka, ja tam przeżyje wszystko i ból przy sn i po cc.
    Ana to kiedy crio? :) Chyba jakoś niedługo z tego co kojarze. Ja niby wiekowo mam czas na drugie, ale mąż już nie taki młodziutki.
    Pysia masz silnego chłopca, przede wszystkim urodził się z ładną masą, moja w poniedziałek miała dopiero 1140. Jak ma na imię?

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Chyba mnie przekonałyście do cc, najważniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka
    A nam wszyscy wszędzie powtarzali, że dla dobra dziecka lepiej sn. Trzeba rozważyć wszystkie za i przeciw obu rozwiązań. Najważniejsze, żebyś czuła się pewnie ze swoją decyzją :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymonek :)

Anatolka, czar-nula lubią tę wiadomość

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ślązaczka wrote:
    Piotruś był tak na granicy wczesniaka (jak się okazało różnie liczyli wiek ciąży po ivf ale na wypisie mamy rozpoznanie: wczesniactwo) ale urodził się z ciężkim wrodzonym obustronnym zapaleniem płuc, odma i jeszcze kilkoma innymi rzeczami... pierwsze 2 tyg swojego życia spędził na oiomie, był zywiony pozajelitowo, na respiratorze... jednym słowem koszmar! :-( do tej pory nie wiem jak ja to przeżyłam... :-(
    Biedactwo :( moj tez tam polezy, możliwe ze dłużej, oby tylko rósł w siłę, taki mi maluszek silacz :)

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, oczywiście poród sn jest lepszy dla dziecka, ale pod warunkiem, że będzie bez powikłań. Podczas skurczy narządy dziecka są stymulowane do podjęcia samodzielnej pracy, dziecko nie jest wyrwane z zaskoczenia jak przy cc. Choć słyszałam, że teraz coraz częściej przed zaplanowaną cc kobieta dostaje oxy.

Asia_88 lubi tę wiadomość

km5sdf9h9gfpaiic.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Dziękuję Wam za rady jesteście nieocenione :) Tak jak Lunka piszesz, pytam bo mam wątpliwości - a skoro je mam to należy się ich pozbyć - ale to proste! ;)
    Chyba mnie przekonałyście do cc, najważniejsze dla mnie jest zdrowie dziecka, ja tam przeżyje wszystko i ból przy sn i po cc.
    Ana to kiedy crio? :) Chyba jakoś niedługo z tego co kojarze. Ja niby wiekowo mam czas na drugie, ale mąż już nie taki młodziutki.
    Pysia masz silnego chłopca, przede wszystkim urodził się z ładną masą, moja w poniedziałek miała dopiero 1140. Jak ma na imię?
    Wiem po sobie. Bedzie Cię męczyć caly czas. Po co sie martwić jak można rozwiać wszelkie wątpliwości :)
    A przy cc podaje sie oksytocyne.
    Prawda jest taka ze oczywiście sn jest lepsze dla dziecka bo bardziej fizjologiczne, woda wypucha sie z płuc itd, ale jak juz sa jakieś komplikacje..no właśnie, to sa. Przy cc komplikacje z dzieckiem naprawdę zdarzają się baaardzo rzadko a takie jak przy sn to w ogóle.

iv09i09katk65tr1.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Ja miałam pessar założony w 30t. Pobolewania miałam całą ciążę. Zależy czy szyjka jest miękka czy zamknieta itd. 2 tyg do kontroli to ok choc jakby mi dawało w kość poszlabym po tyg. Jesli pytasz znaczy ze masz wątpliwosci i czujesz sie tak sobie. Dlatego idz do swojego lelarza. Pójdziesz raz i ulga będzie juz dlugo. Jak nie pójdziesz zwariujesz od myśli że cos sie może dziać niedobre. Dlatego idz ;) Wg mnie i lekarzy oczywiście w szpitalach cc jest bezpieczniejsze dla dziecka. Nie odklei się lozysko, nie owinie pepowina, nie ma niedotlenienia. Jesli chodzi o dziecko i bezpieczenstwo to cc. Jesli chodzi o Ciebie..po cc boli nie możesz chodzic masz blizne na pol brzucha..dłużej wracasz do siebie. Potem ryzyko ciąży w bliznie, niewielkie ale jest. Łożyska w bliznie-ryzyko minimalne ale jest. Laktacja rozkręca sie dłużej. Oczywiście podczas sn mozesz popekac i byc nacieta. Ja ponownie wybrałabym mimo wszystko cc.

Blizna jest taka, że gaciami ją się zakryje a raczej bez gaci nikt nie lata więc będzie ją widział tylko małżonek.
    Ja doszłam do siebie mega szybko, po 3 dniach szłam pieszo do biedry po podpaski, po tygodniu spacer, po 2 rower stacjonarny a po 3 już biegałam
    Z laktacja problemów nie miałam żadnych więc nie każdy po cc musi o nią walczyć

Ale choć wizja bólu dupy i tych bóli porodowych skutecznie zniechęca do sn to i tak chciałoby się to poczuć. Pewnie jak dane by mi było rodzić sn to by mi się odechciało :P

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez do końca wahalam sie z porodem..miałam kiepska szyjke i nawet moja p prof mówiła że jakbym sie uparla warunki na sn są dobre. I ostatecznie powiedziałam żeby pomogla mi z decyzją. Powiedziała ze tyle było staran o ciążę i jej utrzymanie, ze robimy cc.
    Tyle ze ja miałam tez na początku lozysko przodujace i zawsze było ryzyko z tym zwiazene.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Blizna jest taka, że gaciami ją się zakryje a raczej bez gaci nikt nie lata więc będzie ją widział tylko małżonek.
    Ja doszłam do siebie mega szybko, po 3 dniach szłam pieszo do biedry po podpaski, po tygodniu spacer, po 2 rower stacjonarny a po 3 już biegałam
    Z laktacja problemów nie miałam żadnych więc nie każdy po cc musi o nią walczyć

Ale choć wizja bólu dupy i tych bóli porodowych skutecznie zniechęca do sn to i tak chciałoby się to poczuć. Pewnie jak dane by mi było rodzić sn to by mi się odechciało :P
    Ja tez szybko doszlam do siebie i aktywności. Tyle ze mam bliznowca ale z nim zrobie porządek. Wiem o czym mówisz z tym bólem dupy ;D rozumiem ten tok myślenia:) pisze tak żeby nie było ze propaguje cc :D muszę trochę wad wymienić;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 21:19

iv09i09katk65tr1.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie chce poczuć tych bóli i skurczy porodowych i mam nadzieje ze nigdy nie będę musiała! Mimo tych moich przejść z maluszkiem po cc nigdy sama dobrowolnie nie zdecydowalabym się na poród sn... nie jestem ginekologiem ale co nieco wiem i nikt mi nie wmowi ze sn jest bezpueczniejsze dla dziecka, takie jest moje zdanie!
    Lena na szczęście teraz wszystko z Piotrusiem jest ok, jest zdrowym, radosnym, pogodnym i bardzo kontaktowym dzieckiem! :-) ale tego co przeżyłam nie zapomnę nigdy i chyba na zawsze poprzestawialo mi to trochę w głowie... :-(

lena7 lubi tę wiadomość

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet chyba nie trochę... :-P

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie, ile nikow znajomych tutaj widze :)

Asia_88, ana167, lena7, MalaHD, Evaa, Cala, Milkowiec, Meli92 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Witajcie, ile nikow znajomych tutaj widze :)

Hello , witamy i zapraszamy :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slazaczko to się cieszę :-) tyle się staramy o to maleństwo...ta Bozia,( czy, ktokolwiek tam jest) mógłby chociaz takich " atrakcji" nam oszczędzić :-\

Apropo rodzaju porodów..ja do dziś mam trochę problem fizjologiczny, po parciu, jednak cieszę się że urodziłam sn, natomiast jakbym miała rodzic drugi raz, to być może właśnie przez ten problem chciałabym CC..z drugiej strony czytalam, że po porodzie CC dzieci podobno mają częściej wzmożone, lub obniżone napięcie mięśniowe.

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn <3

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana to && za owocny miesiąc :) dużo wspomagaczy bierzesz? Ja to myślę, że po takich przejściach powinien zdarzyć się jakiś naturalsik.. "tryb ciąża" musi zadziałać :) <pomarzyćmożna>

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • Evaa Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana kciuki &&

Co do sn To ja dobrze wspominam,tym razem pewnie bedzie cc.

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • *MiKi23* Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałyście jakieś wskazania do CC? Też się boje porodu SN, ale nic mi nie dolega i raczej skierowana na CC nie będę.

18.11.2018 <3
    Nasze przedszkole:
    |2❄️3-dniowe |
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2018, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mogłam sobie wybrać jak chce rodzić że względu na ivf

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ