X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki metodą IVF i IUI
Odpowiedz

Ciężarówki metodą IVF i IUI

Oceń ten wątek:
  • ..::Butterfly::.. Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA prZewijam przed jedzeniem , ale jak zrobi w trakcie jedzenia ze aż wypływa bo i tak bywa to prZewijam po jedzeniu... ale fakt ze im starszy tym mniej jest kup od razu po jedzneniu, i ulewanie już mamy tez sporadycznie.

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
    05.10.17 FET(blastocysta 1BC)i mamy to! Cudzie trwaj!<3
    15.05.18 Synek jest już na świecie <3
  • Asia_88 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak jest bardzo głodny to po, bo się drze, ale jak w dzień je często to po prostu przewijam jak widzę, że już trzeba :)

m2tKp2.png
    "Kiedy decydujesz się na dziecko, zgadzasz się, że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem."
  • Milkowiec Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yeaah pierwszy dzień sama z małą można uznać za udany i nawet pazury u stóp umalowane. Tylko jakoś zabrakło czasu na drzemkę. Skończyłam jeść obiad i można iść spać. Ale to wszystko moja wina bo ciężko oderwać oczy od tego małego człowieka a reszta się sama nie chce zrobić.
    Dzień bez ciepłej wody w kranie dało się obejść ciepłą wodą w termosie :)

Kabełka lubi tę wiadomość

mhsvdf9hc5k12r5t.png
    klz9g7rf19f59cr1.png
    starania od 2012r., 2xIUI, 3xICSI (5 transferów w tym 1x cb i 1x cbz)
  • pysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ktos wie moze co u karen? Ona urodzila wczesniaki. Chcialabym z nia pogadać bo urodzilysmy chyba w podobnym tygodniu. Ja mialam 30tc
    Ile maluchy były w szpitalu, czy wszystko w porządku.

Smutno wrócić po porodzie do domu bez maluszka :( dzis zostalam wypisana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 21:59

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Luty 2015-HSG,3iui :(
    1 IMSI:1 crio blastkiAB beta:8dpt 3,71/10dpt 1,17 :(
    2 crio:(
    Szczep.immuno
    2 IMSI: 3 transfery :(
    3 IMSI: blastka 9dpt beta82/11dpt:beta252/13dpt:beta 708 / 34dpt:jest <3
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pysia aż za dobrze wiem co czujesz... wiem też ze może zabrzmi to teraz głupio ale korzystaj z tego czasu, zbieraj siły i wyśpij się na zapas bo potem jak maluszek wreszcie przyjdzie do domu, nie będziesz miała kiedy! :-) trzymam kciuki za Ciebie i malenstwo! Dawaj znać co u Was :-*

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • pysia Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ślązaczka tez miałaś wczesniaczka?

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno
  • Quczi Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karen rodziła w 27 tyg chyba i też jestem ciekawa jak się czuje i jak tam dzieci... szlysmy prawie jednakowo z ciazami. Po sytuacji Karen zaczęłam bardziej na siebie uważać. Karen odezwij się

bl9ch371t8hhoupo.png
    8lat starań, zmiana lekarza prowadzącego
    Serafin Clinic skierowanie na in vitro
    Provita in vitro pierwsza próba udana, ciąża mnoga - dr Serafin
    Ciaza bliźniacza bez problemów
  • ślązaczka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piotruś był tak na granicy wczesniaka (jak się okazało różnie liczyli wiek ciąży po ivf ale na wypisie mamy rozpoznanie: wczesniactwo) ale urodził się z ciężkim wrodzonym obustronnym zapaleniem płuc, odma i jeszcze kilkoma innymi rzeczami... pierwsze 2 tyg swojego życia spędził na oiomie, był zywiony pozajelitowo, na respiratorze... jednym słowem koszmar! :-( do tej pory nie wiem jak ja to przeżyłam... :-(

I IMSI 13.05.2016 :-(
    II IMSI 15.07.2016 :-(
    III IMSI 30.03.2017, beta 9dpt 67, 11dpt 213 :-)
    f2wlp07w6gdg3lo8.png
  • lena7 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu śladaczką, współczuję przeżyć..ważne ze wyszedł z tego, możemy się tylko cieszyć, że medycyna poszła tak do przodu, że umie sobie radzić z takimi sytuacjami. A jak teraz się malutki czuje? Pewnie duży brzdąc już z niego, niedługo roczek! ;-)

Dziewczyny gratuluję dzieciaczków !

Ana powodzenia! Kiedy mniej więcej godzina W?

Starania od 2012 - 5iui, 4ivf - 8tc[*], 8tc[*]
    7 FET 01.06.17 - 27.02.18 córka <3
    8 FET 08.02.19 - 23.10.19 syn <3
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy na usg przezciemiaczkowym wczoraj. Mamy torbiel 5mm i neurologa w piatek. Prawdopodobnie torbiel powstała na skuteknniedotlejienia podczas porodu, moze tez byc wrodzona. Narazie raczej nie zagraża, moze sie wchłonie. Za 4tyg kontrola usg.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • Kabełka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka, będzie ok! A mieliście jakieś wskazania do usg przezciemiączkowego?

km5sdf9h9gfpaiic.png

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenka , takie torbiele bardzo często się wchłaniają. Będzie dobrze !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 10:16

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
  • madlenka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wskazaniem było to, ze nie oddychał jak sie urodził bo był owinięty pępowina. I takie zalecenie dostałam na wypisie. Chociaż pani na usg sie zdziwiła ze mu tego w szpitalu nie zrobili. I ma racje bo siedziałam tam przeciez tydzien.

qdkk2n0ao2txirxa.png
  • czar-nula Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak czytam Wasze wpisy o karmieniu, przewijaniu to dla mnie jest to totalnie czarna magia..choć mam nadzieję, że instynkt zrobi swoje :)
    Możecie mi doradzić w kwestii porodu? Bo mam wybór pomiędzy sn a cc, z racji całej hisorii - pewnie jak większość z Was tutaj. Byłam już prawie przekonana do sn, ale jak czytam o takich zdarzeniach jak u Madlenki to zaczynam mieć wątpliwości. Ja po prostu baardzo przeżywam takie rzeczy, nawet jak są niegroźne jak w przypadku Marcelka.
    Proszę powiedzcie mi co mam zrobić z jeszcze jedną sprawą. Pisałam Wam że zauważyłam coś jakby galaretę na papierze toaletowym. Byłam u lekarza, czop to nie był, PH dobre nie ma mowy o sączeniu wód. Tylko w ciągu tygodnia szyjka skróciła mi się o 1cm, choć nadal dluga ma 37mm. Dostałam znów duphaston i nakaz leżenia. Do tego pojawiły mi się lekkie ćmienia jak na @ i nie wiem czy na moim etapie ciąży są groźne? Czekać 2 tyg na następną wizytę czy jechać do swojego lekarza do szpitala- tak mi kazał w razie czego. Tylko wiecie nie chce wyjść na panikare. Najbardziej martwią mnie te delikatne pobolewania.

4 lata walki, 3 nieudane transfery
    leczenie immuno JP i...
    crio 7dpt 58,78 9dpt 104,23 12dpt 540,27 :)
    tb73e6yd8jub8trg.png
    2019 naturalsik :)
    w5wqroeqgd7aoonm.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana167 wrote:
    Malahd kiedy Ci dziec usiadl?

Usiadła dzień przed skonczeniem 8 miesiąca.

Czarnula ja jakbym miała wybór wybrałbym cc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:10

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mum2b Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Dziewczyny jak czytam Wasze wpisy o karmieniu, przewijaniu to dla mnie jest to totalnie czarna magia..choć mam nadzieję, że instynkt zrobi swoje :)
    Możecie mi doradzić w kwestii porodu? Bo mam wybór pomiędzy sn a cc, z racji całej hisorii - pewnie jak większość z Was tutaj. Byłam już prawie przekonana do sn, ale jak czytam o takich zdarzeniach jak u Madlenki to zaczynam mieć wątpliwości. Ja po prostu baardzo przeżywam takie rzeczy, nawet jak są niegroźne jak w przypadku Marcelka.
    Proszę powiedzcie mi co mam zrobić z jeszcze jedną sprawą. Pisałam Wam że zauważyłam coś jakby galaretę na papierze toaletowym. Byłam u lekarza, czop to nie był, PH dobre nie ma mowy o sączeniu wód. Tylko w ciągu tygodnia szyjka skróciła mi się o 1cm, choć nadal dluga ma 37mm. Dostałam znów duphaston i nakaz leżenia. Do tego pojawiły mi się lekkie ćmienia jak na @ i nie wiem czy na moim etapie ciąży są groźne? Czekać 2 tyg na następną wizytę czy jechać do swojego lekarza do szpitala- tak mi kazał w razie czego. Tylko wiecie nie chce wyjść na panikare. Najbardziej martwią mnie te delikatne pobolewania.
    Czar-nula nie ma czegoś takiego jak panikara w ciąży i jak jest dziecko. Mam to gdzieś co inni myślą, ważne, żebyś Ty była przekonana do diagnozy. Ja jak chcę potwierdzić, to jadę do drugiego lekarza i pytam. Mam to gdzieś, że powie, że panikara.

Asia_88 lubi tę wiadomość

Corka - 2018
    Syn - 2021
  • pysia Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula ja mialam tez taka galaretke a potem po miesiącu pekl mi pęcherz plodowy, nie wiem czy to nie miało czegos z tym wspólnego. Dmuchaj na zimne zeby nie spotkala was taka sytuacja jak moja... Moj maluszek silny, oddycha sam ale pewnie długo polezy w szpitalu, tak mi go szkoda, biedna maleńka kruszynka. Karmia go sonda i ma antybiotyki :(

uwo9qqmzfcz2axe8.png
    Szczep.immuno

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnula u mnie tez była galaretka a 6 dni później odeszły wody i nagłe CC. A co lepsze dzień przed odejściem wód (poniedziałek) bylam u mojej dr i tez sprawdzała pH i wody nie odchodziły a jednak pęcherz już pękł we wtorek. Tak jak Pysia pisze lepiej dmuchać na zimne, jak coś Cię niepokoi to należy to sprawdzać :) . Powodzenia :)

Endometrioza 4 stopień
    Naturalsik
    dqprj48ads9ey279.png
    qdkk3e5ewur6ild8.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Usiadła dzień przed skonczeniem 8 miesiąca.

Czarnula ja jakbym miała wybór wybrałbym cc
    Gratulacje dla Malej ;) u nas dopiero zaczyna siadać.

iv09i09katk65tr1.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czar-nula wrote:
    Ja miałam pessar założony w 30t. Pobolewania miałam całą ciążę. Zależy czy szyjka jest miękka czy zamknieta itd. 2 tyg do kontroli to ok choc jakby mi dawało w kość poszlabym po tyg. Jesli pytasz znaczy ze masz wątpliwosci i czujesz sie tak sobie. Dlatego idz do swojego lelarza. Pójdziesz raz i ulga będzie juz dlugo. Jak nie pójdziesz zwariujesz od myśli że cos sie może dziać niedobre. Dlatego idz ;) Wg mnie i lekarzy oczywiście w szpitalach cc jest bezpieczniejsze dla dziecka. Nie odklei się lozysko, nie owinie pepowina, nie ma niedotlenienia. Jesli chodzi o dziecko i bezpieczenstwo to cc. Jesli chodzi o Ciebie..po cc boli nie możesz chodzic masz blizne na pol brzucha..dłużej wracasz do siebie. Potem ryzyko ciąży w bliznie, niewielkie ale jest. Łożyska w bliznie-ryzyko minimalne ale jest. Laktacja rozkręca sie dłużej. Oczywiście podczas sn mozesz popekac i byc nacieta. Ja ponownie wybrałabym mimo wszystko cc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 16:12

iv09i09katk65tr1.png
‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ