Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Rubi27 wrote:Marin. Witaj a ja mam pytanie z innej beczki. Co z obowiazkami domowymi? Wszyscy w kolo mowią mi że mam tylko leżeć i pachnieć. Wiadomo w domu posprzatm ugotuje.ale niewiem na ile mogę sobie pozwolić. M pracuje fizycznie wiec często nie ma już siły żeby mnie caly czas wyreczać.płakać sie chce jak widze mój zaniedbany ogród. A jak jest z tym u was?
Ja słucham organizmu,jak slabne to idę poleżeć,sporo obowiązków spadło na męża niestety -
morganaa wrote:Dla mnie też ciazowe wizytu to mega stres, cały czas się boję, że nasze Maleństwo nas zostawi
Ja już słyszałam serduszko, cudowne uczucie
męczę męża wymyslaniem imion a wy macie już swoje typy?
My dla dziewczynki już mamy od dawna wybrane. Z chłopcem trudniej, bo męża propozycja mi się bardzo nie podoba. Ostatnio jednak znaleźliśmy 2-3 imiona dla chłopca, które mąż obiecał rozważyć
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Marin wrote:Ja mam luz dopóki mąż w pracy. Potem to nawet kanapki nie pozwala mi zrobić tylko pierwszy leci do kuchni, a mi każe leżeć. Ale tak jak dziewczyny pisały wszystko z umiarem.
Mam podobnie. Mąż nawet nie pozwala mi pójść obok do sklepu. Na szczęście rodzice mieszkają piętro wyżej, więc zawsze mogę mamę poprosić o zakupy. Ogólnie staram się dużo leżeć, albo chociaż siedzieć. W domu tylko kurze ścieram i przelecę z rana podłogi odkurzaczem pionowym. Nawet 10min mi to nie zajmuje, więc chyba nie zaszkodzę kropkom, a chociaż nie psikam od kurzu
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
Necia124 wrote:Wiem bo nawet o tym pisaliśmy na różowej;) no ja wróciłam do lekarza którego znam od dawna. Ale jakoś boję się tego przejścia. Zwłaszcza decyzji o modyfikacji i wyprowadzania mnie z leków z kliniki. Moja dr powiedziała że mogę dzwonić ale ona zajmuje się dopraowadzeniem mnie do ciąży i ma dużo mniejsze doświadczenie w jej prowadzeniu na pewno niż ten mój lekarz. No zobaczymy.
-
MonikA_89! wrote:My dla dziewczynki już mamy od dawna wybrane. Z chłopcem trudniej, bo męża propozycja mi się bardzo nie podoba. Ostatnio jednak znaleźliśmy 2-3 imiona dla chłopca, które mąż obiecał rozważyć
A co obowiązków to ja nie mogę robić nic bo mąż mi nie pozwala. Poza tym czasami się tak źle czuje że i tak bym nie dała rady. Nie mam mdłości (Tylko w weekend mnie wymeczylo) ale mam ogromne bóle głowy. Codziennie w tych samych godzinach. Od 8-14 i później o 18 do zaśnięcia. -
morganaa wrote:Dla mnie też ciazowe wizytu to mega stres, cały czas się boję, że nasze Maleństwo nas zostawi
Ja już słyszałam serduszko, cudowne uczucie
męczę męża wymyslaniem imion a wy macie już swoje typy?
Dla chłopca nie mamy jeszcze i tu mamy problem ale coś sie wymyśli jak bd trzeba.
Zawsze chciałam córeczkę ale teraz to chcę by było zdrowe tylko to się liczy!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 11:57
-
Rubi27 wrote:Marin. Witaj a ja mam pytanie z innej beczki. Co z obowiazkami domowymi? Wszyscy w kolo mowią mi że mam tylko leżeć i pachnieć. Wiadomo w domu posprzatm ugotuje.ale niewiem na ile mogę sobie pozwolić. M pracuje fizycznie wiec często nie ma już siły żeby mnie caly czas wyreczać.płakać sie chce jak widze mój zaniedbany ogród. A jak jest z tym u was?
Ja do końca 10 tc pracowałam jeszcze fizycznie i na domowe obowiązki brakło mi sił. Z ogrodem czekałam na 2 trymestr i robiłam pomału na czworakach, żadnego długotrwałego schylania się - może polecieć krew z nosa. Zresztą w 2 trymestrze najczęściej siły wracają i wtedy aż chce się coś porobić. -
Dzieki dziewczyny. Czasmi sie w tym wszystkim gubie. Wszyscy zasypuja dobrymi radami. Od 3 lat staramy sie o dziecko i teraz robie wszystko by nic sie złego nie stało ale też chcę żyć normalnie.
Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
akilegna♥ wrote:Ja do końca 10 tc pracowałam jeszcze fizycznie i na domowe obowiązki brakło mi sił. Z ogrodem czekałam na 2 trymestr i robiłam pomału na czworakach, żadnego długotrwałego schylania się - może polecieć krew z nosa. Zresztą w 2 trymestrze najczęściej siły wracają i wtedy aż chce się coś porobić.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Marin wrote:Aa... dziękuję za miłe przyjęcie i za to że jesteścieDiagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
mar2śka wrote:Witajcie! Można dołączyć? Do tej pory udzielałam się na wątku IVF,Novum Warszawa i IVF z niski AMH. Moja przygoda zaczęła się przed 2018 rokiem ale dopiero w tym roku się udało Jest również ogólny wątek dotyczący ciężarówek po IVF. Są tam bardzo fajne dziewczyny więc zaglądajcie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:32
mar2śka lubi tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Amh 2,74
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
Torbiel 😬
Necia124 wrote:Dokladnientsk jak u nas. Z dziewczynka zero problemu ale imię dla chłopca, które chce mój mąż- porażka. Cezary....
A co obowiązków to ja nie mogę robić nic bo mąż mi nie pozwala. Poza tym czasami się tak źle czuje że i tak bym nie dała rady. Nie mam mdłości (Tylko w weekend mnie wymeczylo) ale mam ogromne bóle głowy. Codziennie w tych samych godzinach. Od 8-14 i później o 18 do zaśnięcia.
Imię Cezary nie jest jeszcze tak tragiczne. Mój chce Jerzego, a jak jak słyszę zdrobnienie Jurek, to mi słabo
😭
My z chłopcem mieliśmy problem, podobały nam sie inne imiona , jedno podobało nam się wspólnie ale miałam wątpliwości lekkie. Co do dziewczynki jesteśmy zgodni i te same nam się podobają...a że niechcący się wydało, że będzie córeczka to problem z głowy
MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
MonikA_89! wrote:Imię Cezary nie jest jeszcze tak tragiczne. Mój chce Jerzego, a jak jak słyszę zdrobnienie Jurek, to mi słabo
Mój mąż od dawna powtarza,że syn będzie Kleofas - taki żart od 4 lat. Ja się śmiałam,że przez to nie mamy dziecka,bo zadne nie chcę się tak nazywać. Moja siostrzenica ostatnio się mnie spytała,czy ja dam sobie radę z wujkiem żeby dziecka tak nie nazwał
My póki co nie mamy żadnego imienia,każdy ma swoje typy ale się nie pokrywają :(ja zawsze chciałam dla córeczki Klara, a dla KarolPaulaa25, inka1985, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość
-
My teraz imiona juz od dawna mielismy wybrane... z tym ze dla chlopca juz przed slubem bylo jasne a dla dziewczynki dopiero znalezlismy jedyne nam odpowiadajace obojgu 3 lata temu na poczatku poprzedniej poronionej ciazy...
Paulcia jedli nie musisz sie naciagac i dlugo rak w gorze trzymac podczas mycia bo masz okna dosc nisko mozesz umyc ale jak masz wysokie to bym sobie darowala bo od wyciagnietych rak moze ci sie slabo zrobic... ja myslam tylko tam gdzie np dosiegnelam stajac na malym stopniu (drabina zbyt ryzykowna jakby ci sie slabo zrobilo i bys spadla) i tam gdzie mam pod oknem lozko (salon i w pokoju malej nim sie pozbylismy lozka przed urzadzaniem jej pokoju)... w kuchni np mamy przy oknie blat i zlew wiec zeby tam umyc trzeba na blat wejsc wiec to juz dzialka meza tak jak i lazienka bo pod oknem mamy akurat toalete i tez trzeba sie nawyginac...Paulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
A my mieliśmy problem akurat z imieniem dla dziewczynki ale już wiemy że będzie Małgorzata lub Adam. Chyba że jeszcze w ostatniej chwili coś się zmieni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2018, 12:53
MonikA_89! lubi tę wiadomość