Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dla dziewczynki mam ok. 10 propozycji ale zadna nie podoba się mojemu M. Jak będzie chłopczyk to pewnie Tomasz bo jakoś tak od początku M mówi że w brzuchu jest Tomek. Jak wraca z pracy to pyta co u Tomka, albo jak leżę zwinięta w kłębek to mówi daj się Tomkowi wyprostować, i takie tam. A dla dziewczynki... Ania, Magdalena, Weronika i wiele innych.
-
Marin wrote:Dla dziewczynki mam ok. 10 propozycji ale zadna nie podoba się mojemu M. Jak będzie chłopczyk to pewnie Tomasz bo jakoś tak od początku M mówi że w brzuchu jest Tomek. Jak wraca z pracy to pyta co u Tomka, albo jak leżę zwinięta w kłębek to mówi daj się Tomkowi wyprostować, i takie tam. A dla dziewczynki... Ania, Magdalena, Weronika i wiele innych.
Tomki to super chłopaki mój tata i szwagier to TomaszeMarin lubi tę wiadomość
-
Potwierdzam Tomki są super, ale dość charakterne mój brat to Tomek
My dla chłopca problemu nie mieliśmy bo podobał nam się Kacper i Mikołaj, ale ostatecznie padło na Mikołaja co do dziewczynki tutaj była dużo niewiadoma bo początkowo żadne imie obydwu nam się nie podobało ... mnie się bardzo podoba Nadia natomiast mojemu M już nie.... więc wspólnymi siłami wymyśliliśmy Oliwkę i póki co gdyby sie okazało, że w brzuchu noszę córę to zostanie OliwkąPaulcia28, MonikA_89! lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:Tomki to super chłopaki mój tata i szwagier to TomaszeDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
agaaa90 wrote:Potwierdzam Tomki są super, ale dość charakterne mój brat to Tomek
My dla chłopca problemu nie mieliśmy bo podobał nam się Kacper i Mikołaj, ale ostatecznie padło na Mikołaja co do dziewczynki tutaj była dużo niewiadoma bo początkowo żadne imie obydwu nam się nie podobało ... mnie się bardzo podoba Nadia natomiast mojemu M już nie.... więc wspólnymi siłami wymyśliliśmy Oliwkę i póki co gdyby sie okazało, że w brzuchu noszę córę to zostanie Oliwką -
co do badań prenatalnych to ja robię je w klinice w której się leczyłam z tym, że samo badanie robi mi inny lekarz a nie mój prowadzący także całą ciążę prowadzę w jednym miejscu bo na badania laboratoryjne też tam jezdżę i wyniki od razu wędrują do mojej teczki więc nie musze ich specjalnie drukować czy mieć przy sobie na wizycie
Zapisałam się od razu tez na połówkowe i termin mam na 3.08
-
Paulcia mój żeby mnie zdenerwować też początkowo zaczął wymyślać takie imiona, że myślałam, że się przekręce.. np.:wolfgang amadeusz hahaha xD gdybym doznałą nawet największego szoku poporodowego w życiu bym tak dziecka nie skrzywdziła ;p ale na szczęście przestał mnie już tak wkręcać
Necia to tak jak ty miałaś z Nadią to ja miałam z Mają ...tyle czasu mi sie podobało, a jak już zaszłam to tak jakoś mi zobojetniało ;pPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
Paulcia, tak jak Cccierpliwa pisze. Ja sobie okna odpuściłam ze względu na to, że jak tylko ręce podniosłam na wysokość głowy, to mi omdlewały. A mam ich sporo i duże. Możesz spróbować, ale nie wszystkie na raz (nie wiem ile ich tam masz). Jak nie dasz rady i nie możesz już na nie patrzeć, to weź sobie Putzfee, która za niewielkie pieniądze zrobi to za Ciebie
Co do imienia, to u nas ten sam problem ale w końcu znaleźliśmy odpowiednie. I pisownia i wymowa w de jak i w pl ta samaPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej Dziewczyny, ja od rana robiłam badania, potem poszłam z koleżanką na pyszne śniadanko i jeszcze pozałatwiałam trochę spraw na mieście. Teraz jestem padnięta i mega wkurzona, bo co prawda wyniki moich badań już są w systemie ale zauważyłam, że jest tam informacja, że - PACJENTKA NIE JEST W CIĄŻY! Żadna z pielęgniarek mnie nie zapytała o ciążę i z góry zaznaczyła, że nie jestem! Mam nadzieje, że to nie okaże się jakimś wielkim problemem i że nie badają jakoś inaczej próbek kobiet w ciąży (ehhh ciągle coś!!!).
Najbardziej interesują mnie wyniki badań hormonalnych - w moim przypadku
TSH - 0,598 uIU/ml
FT3 - 2,46 pg/ml
FT4 - 0,98 ng/dl
znacie się czy to ok?
Teraz muszę nadrobić zaległości na forum
Rubi27 i morganaa zaraz wpiszę Was na listę
Jeszcze jakieś chętne?
-
Akilegna chwal sie imieniem synka!
Paulcia my nie chcielismy typowo polskiego bo nam sie zwyczajnie nie podobaja i u nas bylo jazne ze nie jakies przesadnie wymyslne ale napewno tez nie zadne typowo polskie... ale u nas problemu wiekszego nie bylo ja mialam swoje idealne meakie imie od dawna i jak powiedzialam mezowi odrazu wykrzyknal ze tak a zenskie mowie troche nam zeszlo ale tez to bylo jedyne ktore nam obojgu sie podobalo tak samo bardzo... inne ewentualnie moglo byc... pozniej tylko byla przeprawa przez lata staran zeby nam nimt wymarzonych imion nie sprzatnal sprzed nosa bo duzo dzieci sie w rodzinie rodzilo...Paulcia28 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Olcia TSH masz super reszta chyba tez ok... a czy cuaza czy nie ciaza to badania odbywaja sie tak samo jedynie normy laboratoryjne moga sie nieco roznic dla ciezarnych a nie ciezarnych wiec nie martw sie na zapas
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Necia124 wrote:U nas Nadia było nr jeden podczas całych starań. Jak już odebrałam betę to zaczęliśmy się zastanawiać że jednak jak będzie dziewczynka to będzie Zuzia ;)ot tak po 2 latach myślach o Nadi nagle się coś w nas zmieniło.
Nadia z rosyjskiego Nadzieżna - nadzieja pasuje do naszych starań dziewczyny u nas nadia odpada,bo tak moja chrzesnica się nazywa -
morganaa wrote:Mój mąż od dawna powtarza,że syn będzie Kleofas - taki żart od 4 lat. Ja się śmiałam,że przez to nie mamy dziecka,bo zadne nie chcę się tak nazywać. Moja siostrzenica ostatnio się mnie spytała,czy ja dam sobie radę z wujkiem żeby dziecka tak nie nazwał
My póki co nie mamy żadnego imienia,każdy ma swoje typy ale się nie pokrywają :(ja zawsze chciałam dla córeczki Klara, a dla Karol
Klara - piękne imię
Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
😭
Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
agaaa90 wrote:Potwierdzam Tomki są super, ale dość charakterne mój brat to Tomek
My dla chłopca problemu nie mieliśmy bo podobał nam się Kacper i Mikołaj, ale ostatecznie padło na Mikołaja co do dziewczynki tutaj była dużo niewiadoma bo początkowo żadne imie obydwu nam się nie podobało ... mnie się bardzo podoba Nadia natomiast mojemu M już nie.... więc wspólnymi siłami wymyśliliśmy Oliwkę i póki co gdyby sie okazało, że w brzuchu noszę córę to zostanie Oliwką
Jak będziemy mieli dziewczynkę to też będzie Oliwia Co do tego imienia to byliśmy zgodni od zawsze
😭
Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62 -
morganaa wrote:Nadia z rosyjskiego Nadzieżna - nadzieja pasuje do naszych starań dziewczyny u nas nadia odpada,bo tak moja chrzesnica się nazywa
MonikA_89!, Paulcia28, morganaa lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Olciaaa wrote:hej Dziewczyny, ja od rana robiłam badania, potem poszłam z koleżanką na pyszne śniadanko i jeszcze pozałatwiałam trochę spraw na mieście. Teraz jestem padnięta i mega wkurzona, bo co prawda wyniki moich badań już są w systemie ale zauważyłam, że jest tam informacja, że - PACJENTKA NIE JEST W CIĄŻY! Żadna z pielęgniarek mnie nie zapytała o ciążę i z góry zaznaczyła, że nie jestem! Mam nadzieje, że to nie okaże się jakimś wielkim problemem i że nie badają jakoś inaczej próbek kobiet w ciąży (ehhh ciągle coś!!!).
TSH - 0,598 uIU/ml
FT3 - 2,46 pg/ml
FT4 - 0,98 ng/dl
znacie się czy to ok?
Jeszcze jakieś chętne?
TSH masz idealne. Mi endokrynolog mówił, że w ciąży powinno być poniżej 1
Ja wczoraj robiłam badanie i też mam podobny wynik. Nie wiem jak FT, bo tego nie sprawdzałam, ale z tego co wiem to proporcja jednego do drugiego jest ważna
😭
Olciaaa wrote:hej Dziewczyny, ja od rana robiłam badania, potem poszłam z koleżanką na pyszne śniadanko i jeszcze pozałatwiałam trochę spraw na mieście. Teraz jestem padnięta i mega wkurzona, bo co prawda wyniki moich badań już są w systemie ale zauważyłam, że jest tam informacja, że - PACJENTKA NIE JEST W CIĄŻY! Żadna z pielęgniarek mnie nie zapytała o ciążę i z góry zaznaczyła, że nie jestem! Mam nadzieje, że to nie okaże się jakimś wielkim problemem i że nie badają jakoś inaczej próbek kobiet w ciąży (ehhh ciągle coś!!!).
TSH - 0,598 uIU/ml
FT3 - 2,46 pg/ml
FT4 - 0,98 ng/dl
znacie się czy to ok?
Jeszcze jakieś chętne?
Ja jeszcze nie jestem gotowa. Może za tydzień, po wizycie. Zobaczę co mi powie lekarz- jeśli mnie nie pogoni. Nie powiedziałam jej ze jestem po ivf. Prenatalne robiłam gdzie indziej i od słowa do słowa się wygadałam. Oczywiście ta inf jest w opisie. To się Pani dr zdziwi, ale mam nadzieję że będzie chciała nadal prowadzić moją ciążę. -
Marin wrote:Paulcia, to naprawdę jesteś w nieciekawej sytuacji. A może Karol, Kacper, Piotr, Łukasz (byłby Lukas, jak ten piłkarz). Zuzia?? Znajomi w UK tak nazwali córkę, tam mowia na nia Susan.Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Olcia TSH masz super reszta chyba tez ok... a czy cuaza czy nie ciaza to badania odbywaja sie tak samo jedynie normy laboratoryjne moga sie nieco roznic dla ciezarnych a nie ciezarnych wiec nie martw sie na zapas
Co do imion u nas dziewczynka ma być Emilia (mój mąż się uparł na to imię) a na 2 Helena po mojej śp Babci, która zmarła 2 dni po tym jak dowiedziałam się, że jestem w ciąży, a chłopak to Jan, Antoni lub Mikołaj. Chyba, że jeszcze nam się zmieni