Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie Necia nic mi nie powiedział tylko potwierdził jego istnienie aaa pow.że jest w dnie macicy niby nie zagraża ciąży tyle na temat.Ech
No wł.nie przypadł mi do gustu ... lubie lekarzy kontaktowych a ten taki nie jest.Poleciła mi go znajoma ktora prowadziła u niego drugą ciąze ..pewnie jej to nie przeszkadzalo bo nie starała się tak dlugo jak ja .Ja wole chuchać na zimne bo starałam się 4 lata.Do tego dochodzą jeszcze problemy z glukozą... także lekarz musi być kompetentny i powinien posiadać dobry sprzęt by obserwować mięśniaka.
Pani dr na prenatalnych zmierzyła go z każdej strony ten nic , wyczuł go badajac szyjkę i to tyle... szukam kogoś innego o losie...
Powodzenia Necia na wizycie,daj znać jak tam Twoje bobo -
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny
Paula fatalny ten lekarz, niestety są ludzie i ludziska. Dla swojego bezpieczeństwa lepiej zmień go na lepszy model
Ja mam tego farta, że ciążę mogę prowadzić u lekarza, który szykował mnie do IVF więc już się trochę znamy.
Powiem Wam, że ostatnio lepiej się czuję. Jutro idę do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na swoje odrosty. Wcześniej nie miałam siły iść nawet do fryzjera... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży?
ja byłam dziś przyciąć włosy pomimo odrostów postanowiłam nie farbować, farby już inne niż dekady temu, ale jednak mam obawy czy nie wpłyną negatywnie na dziecko, a że ja na blond robię to musiałabym częściej chodzić. Ale też nie ukrywam, że mi już przed ciążą wypadały strasznie włosy (stres, leki), teraz jest trochę lepiej, ale postanowiłam wykorzystać ten czas żeby włosy nieco odpoczęły - mam nadzieję, że to im pomoże wcześniej jak szukałam sposobu na wypadające włosy to polecali dać odpocząć od farbowania, ale jakoś nigdy się nie zdecydowałam, a teraz łatwiej podjąć decyzje
ja z niecierpliwością wyczekuje ruchów Maleństwa, ale jakoś zgrzeczniał chyba i nic nie czuję.
do tego zaczęłam oglądać wózki w necie - ale jak dla mnie za dużo tego i nie wiem kompletnie co wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:49
-
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny
Paula fatalny ten lekarz, niestety są ludzie i ludziska. Dla swojego bezpieczeństwa lepiej zmień go na lepszy model
Ja mam tego farta, że ciążę mogę prowadzić u lekarza, który szykował mnie do IVF więc już się trochę znamy.
Powiem Wam, że ostatnio lepiej się czuję. Jutro idę do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na swoje odrosty. Wcześniej nie miałam siły iść nawet do fryzjera... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży?
Olciaaa ja malowałam ostatnio w domu jakąś bez amoniaku ale efekt średni i też myślę by iść do fryzjera bo chce zrównać kolor.Ja maluję na ciemny brąz to lebiej niż chyba rozjaśnianie.
Lekarza już szukam nie ma co czekać... -
Paula kiepsko z tym lekarzem obys szybko kogos fajnego znalazla...
Olcia ja normalnie farbowalam wlosy w ciazy
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyChcę coś zrobić z włosami bo czuję się mega zaniedbana. Do tego 25 września idę na ślub i przyjęcie do koleżanki, więc chcę wyglądać jak człowiek
Paula co do mięśniaka to nie jestem w stanie nic doradzić, bo się nie znam, ale myślę, że warto jeszcze pogadać z jakimś lekarzem. -
Kurcze, przerażające jest to, że dla sporej części lekarzy komunikacja z pacjentem i wykazanie empatii to mało istotne kwestię. Jakbyśmy miały wiedzę medyczną to byśmy przecież ich tak nie męczyli współczuję Paula, poszukiwania nowego też na pewno nie są miłe, ale po tym co przeszłyśmy potrzebujemy większego zrozumienia - powodzenia w szukaniu.
-
Ja farbuje na blond i w ciazy dwa razy farbowalam wszystko ok...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCccierpliwa wrote:Ja farbuje na blond i w ciazy dwa razy farbowalam wszystko ok...
Przez ten czas nie robiłam też hybrydy, ale słyszałam, że też można, a tak za nią tęsknie -
Olcia tak to glownie o zapach chodzi... no i fakt moze wyjsc np mniej intensywny kolor przez hormony na poczatku...
Hybrydy robilam caly czas raz nawet zel sciagnelam dopiero 2 tyg temu z racji zblizajacego sie porodu
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Olcia tak to glownie o zapach chodzi... no i fakt moze wyjsc np mniej intensywny kolor przez hormony na poczatku...
Hybrydy robilam caly czas raz nawet zel sciagnelam dopiero 2 tyg temu z racji zblizajacego sie porodu
Ja robie hybrydy 3 lata i teraz w ciązy też robie ,czytałam że nie ma przeciwskazań.Zdjełam wszystkie tylko na punkcję a lekarz się śmiał że wystarczyło ściągnąć tylko jedenWiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:10
-
Ja mu przestrodze nie farbowalam włosów i nie robiłam chyhbryd w 1 trymestrze. Jak zaczął się drugi to poszłam na jedno i na drugie bo też czułam się mega zaniedbana. I powiem Wam że zapach u fryzjera mnie w 2 trymestrze jeszcze mocno męczył. Także nie wyobrażam sobie wizyty wtedy kiedy miałam bóle głowy i mdłości.
Odebrałam wyniki krwi i moczu i tu jest wszystko względnie w normie. Mecz mnie natomiast od początku sierpnia opryszczki wargowe (zawsze miałam z nimi problem ale teraz to lekka przesada). Muszę podpytac lekarza co z nimi zrobić. -
Necia124 wrote:Ja mu przestrodze nie farbowalam włosów i nie robiłam chyhbryd w 1 trymestrze. Jak zaczął się drugi to poszłam na jedno i na drugie bo też czułam się mega zaniedbana. I powiem Wam że zapach u fryzjera mnie w 2 trymestrze jeszcze mocno męczył. Także nie wyobrażam sobie wizyty wtedy kiedy miałam bóle głowy i mdłości.
Odebrałam wyniki krwi i moczu i tu jest wszystko względnie w normie. Mecz mnie natomiast od początku sierpnia opryszczki wargowe (zawsze miałam z nimi problem ale teraz to lekka przesada). Muszę podpytac lekarza co z nimi zrobić.
na opryszczkę ja stosowałam taki płyn sanol, on wysusza. Jeszcze taki sposób dość drastyczny - woda utleniona na gazik i okłady - ale to tylko wieczorem jak już wiesz, że z domu nie wyjdziesz, bo potem wara opuchnięta. -
Nie no u mnie na opryszczke sprawdzała się zawsze masz cynkowa. Miliony sposobów domowych i miliony specyfików aptecznych wypróbowanych. Nie ma nic lepszego od maści rynkowej i olejku z drzewa herbacianego.
Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.MonikA_89! lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNecia124 wrote:
Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.
Super To już duży chłopak Najważniejsze, że wszystko jest OK, bardzo się cieszę Czujesz już ruchy małego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 20:24
-
Necia124 wrote:Nie no u mnie na opryszczke sprawdzała się zawsze masz cynkowa. Miliony sposobów domowych i miliony specyfików aptecznych wypróbowanych. Nie ma nic lepszego od maści rynkowej i olejku z drzewa herbacianego.
Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.
super - duży chłopak chyba tylko ja tu jeszcze nie wiem co będzie, oczywiście biorąc pod uwagę wiek ciąży -
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Super To już duży chłopak Najważniejsze, że wszystko jest OK, bardzo się cieszę Czujesz już ruchy małego?
-
Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.[/QUOTE]
Super wiadomości nie to co u mnie hehe
Kurcze to naprawdę bardzo duży jest prawie dwa razy taki jak pisze nam w suwaczku
Zazdoszczę tak profesjonalnej wizyty
Ja już mam lekarza na uwadze jutro bd dzwonic się umawiać chyba że jeszcze kogoś innego wynajdę.Paulcia28 lubi tę wiadomość