Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Necia nic mi nie powiedział tylko potwierdził jego istnienie aaa pow.że jest w dnie macicy niby nie zagraża ciąży tyle na temat.Ech
    No wł.nie przypadł mi do gustu ... lubie lekarzy kontaktowych a ten taki nie jest.Poleciła mi go znajoma ktora prowadziła u niego drugą ciąze ..pewnie jej to nie przeszkadzalo bo nie starała się tak dlugo jak ja .Ja wole chuchać na zimne bo starałam się 4 lata.Do tego dochodzą jeszcze problemy z glukozą... także lekarz musi być kompetentny i powinien posiadać dobry sprzęt by obserwować mięśniaka.
    Pani dr na prenatalnych zmierzyła go z każdej strony ten nic , wyczuł go badajac szyjkę i to tyle... szukam kogoś innego o losie...
    Powodzenia Necia na wizycie,daj znać jak tam Twoje bobo :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Paula fatalny ten lekarz, niestety są ludzie i ludziska. Dla swojego bezpieczeństwa lepiej zmień go na lepszy model ;-)
    Ja mam tego farta, że ciążę mogę prowadzić u lekarza, który szykował mnie do IVF więc już się trochę znamy.

Powiem Wam, że ostatnio lepiej się czuję. Jutro idę do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na swoje odrosty. Wcześniej nie miałam siły iść nawet do fryzjera... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży?

ja byłam dziś przyciąć włosy :) pomimo odrostów postanowiłam nie farbować, farby już inne niż dekady temu, ale jednak mam obawy czy nie wpłyną negatywnie na dziecko, a że ja na blond robię to musiałabym częściej chodzić. Ale też nie ukrywam, że mi już przed ciążą wypadały strasznie włosy (stres, leki), teraz jest trochę lepiej, ale postanowiłam wykorzystać ten czas żeby włosy nieco odpoczęły - mam nadzieję, że to im pomoże :) wcześniej jak szukałam sposobu na wypadające włosy to polecali dać odpocząć od farbowania, ale jakoś nigdy się nie zdecydowałam, a teraz łatwiej podjąć decyzje :)

ja z niecierpliwością wyczekuje ruchów Maleństwa, ale jakoś zgrzeczniał chyba i nic nie czuję.
    do tego zaczęłam oglądać wózki w necie - ale jak dla mnie za dużo tego i nie wiem kompletnie co wybrać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 14:49

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny :-)
    Paula fatalny ten lekarz, niestety są ludzie i ludziska. Dla swojego bezpieczeństwa lepiej zmień go na lepszy model ;-)
    Ja mam tego farta, że ciążę mogę prowadzić u lekarza, który szykował mnie do IVF więc już się trochę znamy.

Powiem Wam, że ostatnio lepiej się czuję. Jutro idę do fryzjera, bo już nie mogę patrzeć na swoje odrosty. Wcześniej nie miałam siły iść nawet do fryzjera... Co myślicie o farbowaniu włosów w ciąży?

Olciaaa ja malowałam ostatnio w domu jakąś bez amoniaku ale efekt średni i też myślę by iść do fryzjera bo chce zrównać kolor.Ja maluję na ciemny brąz to lebiej niż chyba rozjaśnianie.
    Lekarza już szukam nie ma co czekać...

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula kiepsko z tym lekarzem :/ obys szybko kogos fajnego znalazla...

Olcia ja normalnie farbowalam wlosy w ciazy ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę coś zrobić z włosami bo czuję się mega zaniedbana. Do tego 25 września idę na ślub i przyjęcie do koleżanki, więc chcę wyglądać jak człowiek ;-)

Paula co do mięśniaka to nie jestem w stanie nic doradzić, bo się nie znam, ale myślę, że warto jeszcze pogadać z jakimś lekarzem.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, przerażające jest to, że dla sporej części lekarzy komunikacja z pacjentem i wykazanie empatii to mało istotne kwestię. Jakbyśmy miały wiedzę medyczną to byśmy przecież ich tak nie męczyli :( współczuję Paula, poszukiwania nowego też na pewno nie są miłe, ale po tym co przeszłyśmy potrzebujemy większego zrozumienia - powodzenia w szukaniu.

mbnotr8.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja farbuje na blond i w ciazy dwa razy farbowalam ;) wszystko ok...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ja farbuje na blond i w ciazy dwa razy farbowalam ;) wszystko ok...
    Gdzieś słyszałam, że po 12 tyg można farbować. Ponoć wcześniej nie chodzi nawet o to, że to szkodzi dziecku a raczej o to, że zapach farby może powodować mdłości a przez burzę hormonów kolor może nie wyjść.
    Przez ten czas nie robiłam też hybrydy, ale słyszałam, że też można, a tak za nią tęsknie :-P

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia tak to glownie o zapach chodzi... no i fakt moze wyjsc np mniej intensywny kolor przez hormony na poczatku...

Hybrydy robilam caly czas raz nawet zel ;) sciagnelam dopiero 2 tyg temu z racji zblizajacego sie porodu

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Olcia tak to glownie o zapach chodzi... no i fakt moze wyjsc np mniej intensywny kolor przez hormony na poczatku...

Hybrydy robilam caly czas raz nawet zel ;) sciagnelam dopiero 2 tyg temu z racji zblizajacego sie porodu

Ja robie hybrydy 3 lata i teraz w ciązy też robie ,czytałam że nie ma przeciwskazań.Zdjełam wszystkie tylko na punkcję a lekarz się śmiał że wystarczyło ściągnąć tylko jeden ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 16:10

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mu przestrodze nie farbowalam włosów i nie robiłam chyhbryd w 1 trymestrze. Jak zaczął się drugi to poszłam na jedno i na drugie bo też czułam się mega zaniedbana. I powiem Wam że zapach u fryzjera mnie w 2 trymestrze jeszcze mocno męczył. Także nie wyobrażam sobie wizyty wtedy kiedy miałam bóle głowy i mdłości.

Odebrałam wyniki krwi i moczu i tu jest wszystko względnie w normie. Mecz mnie natomiast od początku sierpnia opryszczki wargowe (zawsze miałam z nimi problem ale teraz to lekka przesada). Muszę podpytac lekarza co z nimi zrobić.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ja mu przestrodze nie farbowalam włosów i nie robiłam chyhbryd w 1 trymestrze. Jak zaczął się drugi to poszłam na jedno i na drugie bo też czułam się mega zaniedbana. I powiem Wam że zapach u fryzjera mnie w 2 trymestrze jeszcze mocno męczył. Także nie wyobrażam sobie wizyty wtedy kiedy miałam bóle głowy i mdłości.

Odebrałam wyniki krwi i moczu i tu jest wszystko względnie w normie. Mecz mnie natomiast od początku sierpnia opryszczki wargowe (zawsze miałam z nimi problem ale teraz to lekka przesada). Muszę podpytac lekarza co z nimi zrobić.

na opryszczkę ja stosowałam taki płyn sanol, on wysusza. Jeszcze taki sposób dość drastyczny - woda utleniona na gazik i okłady - ale to tylko wieczorem jak już wiesz, że z domu nie wyjdziesz, bo potem wara opuchnięta.

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no u mnie na opryszczke sprawdzała się zawsze masz cynkowa. Miliony sposobów domowych i miliony specyfików aptecznych wypróbowanych. Nie ma nic lepszego od maści rynkowej i olejku z drzewa herbacianego.

Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.

Super :-) To już duży chłopak :-) Najważniejsze, że wszystko jest OK, bardzo się cieszę <3 Czujesz już ruchy małego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2018, 20:24

• morganaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Nie no u mnie na opryszczke sprawdzała się zawsze masz cynkowa. Miliony sposobów domowych i miliony specyfików aptecznych wypróbowanych. Nie ma nic lepszego od maści rynkowej i olejku z drzewa herbacianego.

super - duży chłopak :) chyba tylko ja tu jeszcze nie wiem co będzie, oczywiście biorąc pod uwagę wiek ciąży :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    super - duży chłopak :) chyba tylko ja tu jeszcze nie wiem co będzie, oczywiście biorąc pod uwagę wiek ciąży :)
    Mały wstydzioch nie chce się ujawnić :-P Kiedy masz kolejne usg? U mnie też ma być chłopak, a kolejne usg dopiero 28.08

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam dzisiaj wizyte. Mały waży 253g. Ma śliczną buźke ;-) za jakieś 3 tygodnie mam sie zgłosić na prenatalne. Teraz właśnie puka do mnie codziennie po 20 daje o sobie znać.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mały wstydzioch nie chce się ujawnić :-P Kiedy masz kolejne usg? U mnie też ma być chłopak, a kolejne usg dopiero 28.08

Kolejne usg 29 sierpnia,a połówkowe 6 września - może będzie już coś widać :)

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Super :-) To już duży chłopak :-) Najważniejsze, że wszystko jest OK, bardzo się cieszę <3 Czujesz już ruchy małego?
    Nic nie czuje. Miałam.jeden taki dzień że czułam maskowanie potworne. Jakiś tydz temu ale to nie ruchy raczej. Nie ogarniam tego..za każdym razem jak jesteśmy na usg to on fika takie koziołki że masakra A człowiek nic nie czuje. Rusza się coś we mnie, żyje własnym życiem A ja tego nie czuje. Ne uważacie że to jest jak jakieś zjawisko nadprzyrodzone?

ty0qs6r.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2018, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.[/QUOTE]
    Super wiadomości nie to co u mnie hehe
    Kurcze to naprawdę bardzo duży jest :D prawie dwa razy taki jak pisze nam w suwaczku ;)
    Zazdoszczę tak profesjonalnej wizyty :)
    Ja już mam lekarza na uwadze jutro bd dzwonic się umawiać chyba że jeszcze kogoś innego wynajdę.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ