Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
morganaa wrote:super - duży chłopak chyba tylko ja tu jeszcze nie wiem co będzie, oczywiście biorąc pod uwagę wiek ciąży
-
Paulaa25 wrote:Ja po wizycie. Melduję że wszystko ok. Potwierdził Pan doktor na 100% chłopak. Zdrowy i jak na razie z ciąż A wszystko ok. Ma 16 cm i 170 g. Lekarz mnie zaskoczył i nagrał film iść 3d na płytę w cenie normalnej wizyty.
Kurcze to naprawdę bardzo duży jest prawie dwa razy taki jak pisze nam w suwaczku
Zazdoszczę tak profesjonalnej wizyty
Ja już mam lekarza na uwadze jutro bd dzwonic się umawiać chyba że jeszcze kogoś innego wynajdę.[/QUOTE]
Tak jak Ci pisałam - mam do niego pełne zaufanie. Na każdej wizycie mówi co i jak. Bada szyjke, robi usg - na każdej wizycie sobie tam mierzy malucha tzn głowę brzuszek, kość udowa itp i porównuje czy wiek ciąży jest odpowiedni do wielkości. Z wizyty na wizytę mówi o objawach i tym co może się wydarzyć. Odpowiada z zaangażowaniem na każde pytanie. Nawet tak jak wczoraj mąż wyparował w trakcie wizyty do gabinetu bo się nieco spoznil to zawsze powie jakieś miłe słowo -co mnie jako pacjenta trochę rozluźnia.
Szukaj lekarza z którego będziesz zadowolona i który będzie miał dobre usg. Popytać znajomych i w rodzinie bo najlepsi są Ci lekarze z polecenia. -
Paula nie załamuj się tylko poszukaj gina, do którego masz 100% zaufanie i przy którym będziesz się czuła na tyle swobodnie, że nie będziesz czuła skrępowania pytając o cokolwiek za długą drogę wydreptałyśmy żebyśmy miały być z naszymi Maluchami pod opieką lekarza, który przyjmuje nas z łaską bo dla niego jesteśmy kolejną ciężarną.... ja się ogromnie ciesze, że moją ciąże mogę prowadzić u lekarza, który przeprowadzał całe in vitro bo zna całą sytuację i doskonale mnie kojarzy więc nie zagłębia się w historię bo jest na bieżąco hehe Także uszy do góry i na pewno znajdziesz odpowiedniego doktorka
Gratuluję dziewczyny wizyt :* ale te nasze dzieciaczki rosną zanim się obejrzymy to będziemy już je tulić strasznie nie mogę się doczekać
-
macie racje - lekarz jest ogromnie ważny, mój leczył nas wcześniej, był wsparciem podczas in vitro, a teraz też mam do niego pełne zaufanie i rzeczywiście dużo łatwiej jest kiedy lekarz już wie co przeszłyśmy i zna ten nasz organizm. Mój też za każdym razem bada szyjkę, bo jemu od zawsze ta moja szyjka się nie podobała i dlatego jak mi w laboratorium przy badaniach na chlamydie, myko i ureo zaproponowali rozszerzyć badanie o HPV to zalecił sprawdzić, a teraz sprawdza czy "szyjka trzyma"
ja wczoraj miałam panikę - oglądałam wózki i nie potrafiłam nic znaleźć, nie wiedziałam o co chodzi w tym wszystkim i mówię mężowi, że ja chyba nie dam rady być matką, że będę beznadziejna, że się boję itd. a on mi to to, że w takim razie on wychowa dziecko bo on się tylko trochę boi - kochany mój a tak poważnie to ja zaświruję jak tak będę myśleć.
wczoraj jedna znajoma zapytała moją mamę czy może być niedyskretna, ale ja się tak zmieniłam i czy jestem w ciązy widocznie babka jak mój tata ma ciążoradar
a dzień wcześniej jedna z sąsiadek wprost na ulicy podleciała do mojej mamy i tekst, że chciałaby potwierdzić plotkę, że jestem w ciąży... dla mnie szok, tak na bezczelnego i teraz wszyscy we wsi wiedzą o ciąży pewnie już...oczywiście bez szczegółów, ale kurcze ludzie to bezczelni są -
Melduję się po wizycie. Punkcja w poniedziałek o 9 proszę o mocne kciuki żeby wszystko dobrze poszło i obyło się bez komplikacji bo moje jajniki mają mega rozmiary, ale identyczna sytuację miałam w lutym. We wtorek dowiem się ile zarodków mamy... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
inka2707, Necia124, MonikA_89! lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Melduję się po wizycie. Punkcja w poniedziałek o 9 proszę o mocne kciuki żeby wszystko dobrze poszło i obyło się bez komplikacji bo moje jajniki mają mega rozmiary, ale identyczna sytuację miałam w lutym. We wtorek dowiem się ile zarodków mamy... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
Paulcia, trzymamy kciuki - u rąk i nóg Razem z młodą Będzie dobrze!Paulcia28 lubi tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Paulcia28 wrote:Melduję się po wizycie. Punkcja w poniedziałek o 9 proszę o mocne kciuki żeby wszystko dobrze poszło i obyło się bez komplikacji bo moje jajniki mają mega rozmiary, ale identyczna sytuację miałam w lutym. We wtorek dowiem się ile zarodków mamy... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
trzymam kciuki będzie dobrzePaulcia28 lubi tę wiadomość
-
-
Hej dziewczyny!Odebrałam dziś powtórne badanie moczu i glukozy na czczo i powiem wam, że zgłupieć idzie.Na serio.W moczu glukoza - nieobecna /co mnie bardzo cieszy/ na czczo glukoza 85.2
Za to spadła mi hemoglobona do 11.1 a w moczu drobne liczne kryształki szczawianu wapnia wtf?
Zawsze coś... mam już dość tych badan
Jutro startuje na wizytę do nowego lekarza !Proszę was trzymajcie kciuki by nie okazał się takim gburem jak ten wczorajszy!!!!
Necia124, Olciaaa lubią tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Hej dziewczyny!Odebrałam dziś powtórne badanie moczu i glukozy na czczo i powiem wam, że zgłupieć idzie.Na serio.W moczu glukoza - nieobecna /co mnie bardzo cieszy/ na czczo glukoza 85.2
Za to spadła mi hemoglobona do 11.1 a w moczu drobne liczne kryształki szczawianu wapnia wtf?
Zawsze coś... mam już dość tych badan
Jutro startuje na wizytę do nowego lekarza !Proszę was trzymajcie kciuki by nie okazał się takim gburem jak ten wczorajszy!!!!
Kochana,tymi kryształkami nie ma się co przejmować też ostatnio miałam i lekarz nic nie mówił.
Trzymam kciuki za lekarzaPaulaa25 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Melduję się po wizycie. Punkcja w poniedziałek o 9 proszę o mocne kciuki żeby wszystko dobrze poszło i obyło się bez komplikacji bo moje jajniki mają mega rozmiary, ale identyczna sytuację miałam w lutym. We wtorek dowiem się ile zarodków mamy... pozdrawiam Was wszystkie serdecznie
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDziewczyny a ja byłam dzisiaj u fryzjera i bardzo dobrze mi to zrobiło Chociaż fryzjerka przyznała, że ciąża nieźle dała w kość moim włosom niestety (bardzo mi wypadają) Powiedziała, że to przejdzie za jakiś czas, więc mam nadzieję, że wie co mówi
-
nick nieaktualny
-
Olciaaa wrote:Dziewczyny a ja byłam dzisiaj u fryzjera i bardzo dobrze mi to zrobiło Chociaż fryzjerka przyznała, że ciąża nieźle dała w kość moim włosom niestety (bardzo mi wypadają) Powiedziała, że to przejdzie za jakiś czas, więc mam nadzieję, że wie co mówi
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny przyjmujecie w ciąży Wit d3 jeśli tak to jaką? Czu w ciąży można przyjmować?
Hej ja łykałam przed ciążą wit D3 2000j róznych firm.Teraz też cały czas łykam aktualnie mam ją w składzie Prenatal duo też 2000j.Miałam znaczny niedobór dlatego łykam już dłuższy czas.
Zapomniałam dodać łykam też magnezin 2x1 tab.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 19:13
-
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:No i super!Ja też sie muszę wybrać.Mi od paru lat wypadaja włosy myślałam że w ciąży to sie zmieni lecz póki co bez zmian.Suche i wypadajace jak były tak sa....stosuję olejki i jest troszkę lepiej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 18:39
-
Olciaaa wrote:Paula gdzieś czytałam, że po 20 tyg może być lepiej Ja natomiast mam problem z przetłuszczającymi się włosami Ale teraz ze względu na świeżą farbę powinno być lepiej. A jak z cerą? U mnie parę dni temu wyskoczyły pryszcze na ramieniu i dekolcie - miałam ten problem jako nastolatka, no i teraz. A ponoć w ciąży ma się wyglądać kwitnąco
Mi też się przetłuszczaja jak zawsze wiec myję bez zmian co drugi dzień.
Cera hmmmm przed ciąża używałam żelu skinoren na problem z przetłuszczaniem się buzi.Odstawiłam w trakcie stymulacji i o dziwo nie ma tragedii w sumie to przetluszczanie jest takie jak było przed ciążą ,dostałam delikatnych grudek na skroniach i to tyle.
Na dekoldzie czasem pojawiają się delikatne krostki ale to pojedyńcze sztuki
Także ogólnie moge powiedzieć ze bez większych zmian.
Nie wypiękniałam niestety ale też nie zbrzydłam hihiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 19:34
-
Dziewczyny, mam do Was pytanie kiedy zobaczyłyście pierwszy raz serduszko na Usg? Jestem 17dpt i oczywiście nakrecam się 24/h ..dziś byłam na IV weryfikacji i pecherzyk ma 7.7 ale nic w nim nie ma .. wiem, że to za szybko ale jak czytam na różnych stronach że jest on "sporych" wymiarów i pusty to już mam czarne myśli