Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny nie pisałam w weekend ponieważ miałam gości i nie było czasu.
Po wizycie u nowego lekarza okey w sumie jestem zadowolona jak na pierwszą wizytę to spoko lekarz był rozmowny i wszystko mi wytłumaczył i pokazał ma dobry sprzęt i z tego co wiem to ma certyfikat do prenatalnych badań także chyba jest dobry
Stwierdził, że raczej bd chłopak ale na 100% powie mi na następnej wizycie.Szczerze mówiąc zawsze marzyłam o dziewczynce także jeszcze mam nadzieję na malutką ...wiadomo że by było zdrowe jest najważniejsze !
Waży 138g i ma ok 10 cm.Z usg termin mi wrócił na ten pierwszy czyli na 05.02.2019.♥
Mięśniak ma ok 2 cm czyli nie urósł nic od prenatalnych ale może kwalifikować mnie do CC i wtedy też go usuną.
Miewacie dziewczyny duszności?Kurcze ja mam do południa czasem lekkie duszności szczególnie jak jest upał.. ale nie wiem czy to nie wina hemoglobiny która ostatnio wyszła mi 11,1.
Paulcia mocno Ci kibicuję i trzymam kciuki!!!Czekamy na dobre wieści! :* ♥Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2018, 12:57
morganaa lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Hej dziewczyny nie pisałam w weekend ponieważ miałam gości i nie było czasu.
Po wizycie u nowego lekarza okey w sumie jestem zadowolona jak na pierwszą wizytę to spoko lekarz był rozmowny i wszystko mi wytłumaczył i pokazał ma dobry sprzęt i z tego co wiem to ma certyfikat do prenatalnych badań także chyba jest dobry
Stwierdził, że raczej bd chłopak ale na 100% powie mi na następnej wizycie.Szczerze mówiąc zawsze marzyłam o dziewczynce także jeszcze mam nadzieję na malutką ...wiadomo że by było zdrowe jest najważniejsze !
Waży 138g i ma ok 10 cm.Z usg termin mi wrócił na ten pierwszy czyli na 05.02.2019.♥
Paulcia mocno Ci kibicuję i trzymam kciuki!!!Czekamy na dobre wieści! :* ♥
Super,że Ci się udało z lekarzemPaulaa25 lubi tę wiadomość
-
Paulaa25 wrote:Kochana a Ty kiedy wizytujesz?
Wydaje mi się , że tylko my dwie nie znamy płci
Ja mam wizytę 29 sierpnia - mam nadzieję, że Maluszek tak się ułoży, że będzie widać, bo niestety do tej pory zawsze miał takie pozycje, że nie było jak sprawdzić -
Dziewczyny jestem po wizycie u diabetologa i dieta cukrzycowa nie wystarczyła.
Od dzisiaj startuję z insuliną. Wszystko dla dobra Maluszka więc dam radę
A za tydzień prenatalne, powoli zaczynam się stresować. A z drugiej strony cieszę się, że wreszcie zobaczę Malucha Mąż już się nie może doczekać bo liczy, że pozna płeć
Nie wiem czy widziałyście, ale w Rosmannie jest promocja 2+2 gratis. I obejmuje produkty dla kobiet w ciąży balsamy, preparaty przeciwko rozstępom. Właśnie przeglądam bo to zawsze oszczędność dla kieszeni -
nick nieaktualnyPaulaa25 wrote:Hej dziewczyny nie pisałam w weekend ponieważ miałam gości i nie było czasu.
Mięśniak ma ok 2 cm czyli nie urósł nic od prenatalnych ale może kwalifikować mnie do CC i wtedy też go usuną.
Miewacie dziewczyny duszności?Kurcze ja mam do południa czasem lekkie duszności szczególnie jak jest upał.. ale nie wiem czy to nie wina hemoglobiny która ostatnio wyszła mi 11,1.
Paulcia mocno Ci kibicuję i trzymam kciuki!!!Czekamy na dobre wieści! :* ♥
Gratuluję (najprawdopodobniej) synka Ja też bardziej obstawiałam u siebie dziewczynę, ale lekarz jest przekonany, że widać siusiaczka
Kochana najważniejsze, że mięśniak się nie powiększa, ale pewnie i tak trzeba go stale obserwować.
Akurat duszności nie mam, za to ostatnio marnie sypiam Dzisiaj np 4,5 godziny tylko a potem z boku na bok... -
nick nieaktualny
-
Ja po dzisiejszej wizycie jestem załamana. Jestem w 29 tygodniu ciąży i lekarz powiedział że mam miękka szyjke. Kazał mi dużo leżeć ale boję się żeby wcześniej nie urodzić. ((przegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Hej. U mnie z 20 pęcherzyków,10 dobrych, robili aktywację komórek i jutro już po 8 rano będę miała info czy mamy zarodki. Mały minus, dostałam krwawienia w trakcie punkcji i musieli mnie zszywac by zahamować cholerstwo. Ale plus bo jajniki przy pierwszej procedurze ponad 10 cm miały tak teraz mają po 6 i 8 cm więc tragedii nie ma oby jutro były dobre wiadomości i crio myślę że na wrzesień się zalapieDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Paulcia28 wrote:Hej. U mnie z 20 pęcherzyków,10 dobrych, robili aktywację komórek i jutro już po 8 rano będę miała info czy mamy zarodki. Mały minus, dostałam krwawienia w trakcie punkcji i musieli mnie zszywac by zahamować cholerstwo. Ale plus bo jajniki przy pierwszej procedurze ponad 10 cm miały tak teraz mają po 6 i 8 cm więc tragedii nie ma oby jutro były dobre wiadomości i crio myślę że na wrzesień się zalapie
Będzie dobrze, dzielna jesteś daj znać jutro ile macie zarodków, trzymam kciukiPaulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMarzena1991 wrote:Ja po dzisiejszej wizycie jestem załamana. Jestem w 29 tygodniu ciąży i lekarz powiedział że mam miękka szyjke. Kazał mi dużo leżeć ale boję się żeby wcześniej nie urodzić. ((
-
Olciaaa wrote:Mrzena, kiedy teraz kolejna wizyta u lekarza? Mam nadzieje, że stan szyjki się poprawi. Teraz jak najwięcej odpoczywaj. Wszystko musi być dobrzeprzegroda macicy
11.02.2017r. 1 IUI 15.03.3017r 2 IUI 14.04.2017r 3 iui
1 ivf :10dpt bhcg 92,64, 12dpt bhcg
LENKA 28.10.2018r 3170 55 cm
LIWIA 25.12.2020r 3640 59 cm -
Dziewczyny dziś poczułam pierwsze ruchy dziecka - cudowne uczucie stoję na poczcie a tu nagle lekki kopniak, za chwilę kolejny i kolejny, potem spokój do tej pory takich "bólów" nie odczuwałam stąd zakładam, że to maluch nie lubi poczty
Marzena1991, asias, Zizu87, klamka, Paulaa25, Paulcia28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Dziewczyny dziś poczułam pierwsze ruchy dziecka - cudowne uczucie stoję na poczcie a tu nagle lekki kopniak, za chwilę kolejny i kolejny, potem spokój do tej pory takich "bólów" nie odczuwałam stąd zakładam, że to maluch nie lubi poczty
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Dziewczyny dziś poczułam pierwsze ruchy dziecka - cudowne uczucie stoję na poczcie a tu nagle lekki kopniak, za chwilę kolejny i kolejny, potem spokój do tej pory takich "bólów" nie odczuwałam stąd zakładam, że to maluch nie lubi poczty
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Kurcze, dziewczyny czytałam na różowej co spotkało Paulcie - niestety żadna komórka się nie zapłodniła, nie mają już nasienia... to straszne, że tak cudowne osoby spotykają takie rzeczy. Łzy się same do oczu cisną... nie rozumiem tego...
Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego los tak doświadcza osoby, które już tyle przeszły. Paulcia jest taką serdeczną osobą, widać, że każdemu podaje serce na dłoni i nie rozumie dlaczego takich dobrych ludzi spotykają takie złe rzeczy. Myślę, że będzie teraz potrzebowała czasu na odzyskanie siły i podjęcie dalszych decyzji, bo na pewno Paulcia będzie walczyć dalej, ona się nie podda.Paulcia28 lubi tę wiadomość