Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak wiem niestety :-( Ostatnio na różowej stronie dużo smutnych informacji.
    Nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego los tak doświadcza osoby, które już tyle przeszły. Paulcia jest taką serdeczną osobą, widać, że każdemu podaje serce na dłoni i nie rozumie dlaczego takich dobrych ludzi spotykają takie złe rzeczy. Myślę, że będzie teraz potrzebowała czasu na odzyskanie siły i podjęcie dalszych decyzji, bo na pewno Paulcia będzie walczyć dalej, ona się nie podda.

Kochana, mąż Paulci zgodził się na kolejną biopsje :) także odpoczną, pozbierają kasę i walczą dalej od nowego roku :) nasza Paulcia nigdy się nie poddaje, oby los jej to wszystko wynagrodził :)
    Ja się kurcze popłakałam z tego wszystkiego co spotyka Paulcie, ile ma siły. A z drugiej strony jaką ja jestem szczęściarą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2018, 18:23

klamka, Paulcia28 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kochana, mąż Paulci zgodził się na kolejną biopsje :) także odpoczną, pozbierają kasę i walczą dalej od nowego roku :) nasza Paulcia nigdy się nie poddaje, oby los jej to wszystko wynagrodził :)
    Ja się kurcze popłakałam z tego wszystkiego co spotyka Paulcie, ile ma siły. A z drugiej strony jaką ja jestem szczęściarą.
    wiedziałam, że Paulcia się nie podda, twarda z niej babka <3
    Zauważyłam, że brzuszek się powiększa i coraz niewygodniej ułożyć mi się w nocy w wygodnej pozycji.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    wiedziałam, że Paulcia się nie podda, twarda z niej babka <3
    Zauważyłam, że brzuszek się powiększa i coraz niewygodniej ułożyć mi się w nocy w wygodnej pozycji.

Przyzwyczjaj się :) ja mogę zapomnieć już o leżeniu plackiem na brzuchu :) wczoraj znalazłam karton z ciuchami mojej siostrzenicy i przebierałam co się może jeszcze u nas przydać, a potem męczyłam mamę żeby mi wytłumaczyła co do czego i jak dziecko ubierać. Tylko nieznajomość płci dziecka znacznie utrudnia selekcje ciuszków :) ale za to wstępnie wybrałam wózek, tylko jeszcze za wcześnie żeby kupować :)

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już od jakiegoś czasu nie śpię na brzuchu. Ja już wiem ze chłopak i co i raz ogarnia mnie szaleństwo zakupów, szczególnie jak zajrzę do pepco nigdy nie wychodzę z pustymi rękami :-D i mały już kopie konkret, brzuch faluje :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 12:24

morganaa lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morganaa, Olcia teraz to ja się poryczalam za to co napisalyscie, nie jestem w stanie nic napisać oprócz DZIĘKUJĘ KOCHANE MOJE <3
    I macie rację ,ja tak łatwo się nie poddaje :-P

morganaa, MagNolia55, Marin lubią tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kluje żelazo póki gorace :-P ale nic nie powiem żeby nie zapeszyc :-)

Necia124, Rubi27, Paulaa25, klamka, Zizu87, MagNolia55 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Ja kluje żelazo póki gorace :-P ale nic nie powiem żeby nie zapeszyc :-)

to trzymam kciuki za cokolwiek kombinujesz :)

mbnotr8.png
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moge do was dołączyć ? Dzisiaj mam 22 dpt. Beta w 14dpt 918 17dpt 4123 22dpt 18240. Pierwsza wizytę mam 28 sierpnia. Od poniedziałku czuje delikatne kłucie w jajnikach i podbrzuszu i zaczynam sie martwić czy wszystko jest wporzadku.

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podpisuję się Paulciu pod słowami Olci i Morgany - los musi wynagrodzić cierpienia tak kochanej i jednocześnie walecznej osóbce <3 <3

ps. Uważaj na męża, bo jeszcze Farelka Ci go zgarnie ;) Ostatnio takie wyznania miała ;) A tak naprawdę-pięknie, że macie SIEBIE <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:45

Paulaa25, morganaa, Paulcia28 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Czy moge do was dołączyć ? Dzisiaj mam 22 dpt. Beta w 14dpt 918 17dpt 4123 22dpt 18240. Pierwsza wizytę mam 28 sierpnia. Od poniedziałku czuje delikatne kłucie w jajnikach i podbrzuszu i zaczynam sie martwić czy wszystko jest wporzadku.

Basiu witamy :) Trzymamy kciuki za wizytę <3 Napewno będzie dobrze, staraj się nie denerwować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 18:47

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Witaj Basiu na fioletowej stronie :)
    Miałaś dwie kropki czy jedą?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:05

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulciu kochana jestem pewna,że los się do Ciebie uśmiechnie i tak jak napisały dziewczyny wynagrodzi Ci te wszystkie cierpienia!!!Wierzę w to z całego serducha ❤
    Będziesz mamą i to najlepszą na świecie!!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak wogóle to witam się z Wami po dłuższej przerwie, a w zasadzie braku tak zwanej "weny" do pisania. Cały czas Was podczytywałam, ale jakoś brakowało mi natchnienia żeby napisać. Paula-bardzo się cieszę , że w końcu trafiłaś na odpowiedniego lekarza, Oby to był ten! Žyczę Ci żebyś się z nim jak najlepiej czuła i żeby pięknie poprowadził Twoją ciążę. Morgana gratuluję pierwszych ruchów Dziecka, z pewnością jest to niepowtarzalne uczucie <3 oby teraz kopniaczki były już tylko coraz mocniejsze ;) Olcia i Ty się Kochana doczekasz, zobaczysz że Mały zaskoczy Cię kopniakiem w najmniej odpowiednim momencie - oby był mocny ;) Jeśli chodzi o mnie to jestem po po poniedziałkowej wizycie u swojego lekarza.Przyznam szczerze, že troszeczkę zaskoczyła mnie ta wizyta, ponieważ na wstępie doktor zapytał" no to co teraz robimy? mieliśmy ostatni zarodek”...Jak to usłyszałam to miałam wrażenie, że nie bardzo jest w temacie . Trochę mnie zdziwiło...ale jak wczytał się w kartę to chyba skojarzył, že przeciež ja w ciąžy jestem ”o” No i zaprosił do USG...póki co jest dobrze :) Maluszek mierzy już 2,5 cm <3 co odpowiada dokładnie takiemu wiekowi, jak z wyliczeñ. Było już też widać malutkie nóżki i zawiązki rączek <3 No i nawet się ruszał ;) jeśli chodzi o krwiaka to widać że się wchłania, jednak doktor coś jeszcze zauważył na USG -tak jakby jeszcze jeden mały krwiaczek... Noi wspomniał coś o delikatnie odklejającej się kosmówce... ale powiedział, że nie jest to bardzo groźne...Jednak do pracy nie zaleca wracać właśnie z tego względu, że lepiej chuchać na zimne. Tak więc jest za tym żeby wzięła zwolnienie ...ale z przyczyn losowych będę musiała wrócić do pracy na kilka dni po to żeby zabezpieczyć się umową... Los nie wybiera- chciałam wrócić, ale faktycznie nie ma co ryzykować. Wszak nie po to tyle walczyliśmy, żeby teraz to stracić. Lekarz mówi, że każdy kolejny tydzień przybliża nas do zwycięstwa, każdy kolejny tydzień to krok milowy dla Maluszka <3 Od piątku będę miała zmniejszane dawki leków - mam póki co zrezygnować z prolutexu i zminimalizować dawkę estrofemu do jednej tabletki, natomiast cyclogest mam brać jeszcze w tych samych dawkach co brałam. Lekarz nie chce ryzykować... Za trzy tygodnie natomiast jesteśmy zapisani na badania prenatalne, które będziemy mieli w tej samej klinice aczkolwiek inny lekarz będzie je wykonywał. Z opinii wyczytanych przez internet jest to dosyć dobry specjalista - Pani Doktor, która jest miłya, empatyczna, dokładnie bada i wszystko opowiada :) także mam nadzieję że badanie przebiegnie w miłej atmosferze, a przede wszystkim, że okaże się że jest wszystko dobrze. Strasznie się tym badaniem denerwuje,ale co zrobić... wszystkie przechodzimy przez ten stres...A tak swoją drogą coraz poważniej zastanawiam się nad detektorem tętna... Być moźe w jakiś sposób trochę by mnie to uspokoiło przed tym czekaniem od wizyty do wizyty...zawsze chociaż trochę stresu by było mniej...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2018, 19:32

klamka, Paulaa25 lubią tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:

Witaj Basiu!
    Ja do teraz mam co jakiś czas kłucie czy delikatne pobolewanie jajników.
    Piękna ta Twoja beta :-)
    Kciuki za USG :-)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też sie zastanawiałam nad detektorem, ale od 16 tygodnia czuje juz ruchy,wiec zrezygnowałam. Jak mały szaleje to zakładam że wszystko ok :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Też sie zastanawiałam nad detektorem, ale od 16 tygodnia czuje juz ruchy,wiec zrezygnowałam. Jak mały szaleje to zakładam że wszystko ok :-)

Pewnie, że tak :)
    Jak są juź ruchy, to jest zdecydowanie łatwiej. U mnie to jeszcze sporo czasu do tego momentu, dlatego chciałam na już.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Pewnie, że tak :)
    Jak są juź ruchy, to jest zdecydowanie łatwiej. U mnie to jeszcze sporo czasu do tego momentu, dlatego chciałam na już.

ja też nad tym myślałam, ale się wystraszyłam bardziej tego, że źle przyłożę, nie usłyszę maleństwa i wtedy to dopiero będzie panika, także dałam sobie spokój :)

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morgana też się trochę tego boję, ale jak czytałam opinie użytkowniczek, to zwykle udaje się znaleźć.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Podpisuję się Paulciu pod słowami Olci i Morgany - los musi wynagrodzić cierpienia tak kochanej i jednocześnie walecznej osóbce <3 <3

ps. Uważaj na męża, bo jeszcze Farelka Ci go zgarnie ;) Ostatnio takie wyznania miała ;) A tak naprawdę-pięknie, że macie SIEBIE <3
    Hehe no Farelka poluje ale nie ze mną takie numery, już jedna franca chciała mi go ukraść ale ja jak jestem zła to niebezpieczna... Dzięki dziewczyny za Wasze wsparcie, wy już będziecie rodzić a ja może dopiero do transferu podchodzić o ile androlog da nam szansę. Zobaczymy, ale kurczę nie lubię bezczynności i już kombinuje :-) pozdrawiam Was serdecznie <3

klamka, MagNolia55, Paulaa25 lubią tę wiadomość

29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Amh 2,74
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    Torbiel 😬
‹‹ 108 109 110 111 112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ