Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, brzuszki - piłeczki są śliczne :-) A co do wagi to ponoć najwięcej przybiera się w 2 i 3 trym bo w 1 często są mdłości i niechęć do jedzenia.

Mam nadzieję, że u Inki i jej bliźniaków wszystko ok, może kiedyś zatęskni i da znać starym koleżankom z forum :-)

Dziewczyny a ni wiecie co z Cierpliwą? Pewnie jest już po porodzie :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    To fakt, brzuszki - piłeczki są śliczne :-) A co do wagi to ponoć najwięcej przybiera się w 2 i 3 trym bo w 1 często są mdłości i niechęć do jedzenia.

Mam nadzieję, że u Inki i jej bliźniaków wszystko ok, może kiedyś zatęskni i da znać starym koleżankom z forum :-)

właśnie się zastanawiałam co u Cierpliwej, ale założyłam, że po porodzie tak zajęta swoim szczęściem, że musimy poczekać trochę dłużej na jakieś info :) nie dopuszczam nawet myśli, że coś jest nie tak

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widziałyście już???

https://fotoblogia.pl/12755,fotografia-noworodka-otoczonego-1616-strzykawkami-obiegla-internet

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    widziałyście już???

https://fotoblogia.pl/12755,fotografia-noworodka-otoczonego-1616-strzykawkami-obiegla-internet

No właśnie, droga wielu kobiet do tego żeby zostać mamą...

• MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Monika, jak się czujesz?
    Bardzo tutaj czekamy na wszystkie dziewczyny z różowej strony! Za Ciasteczko mocno trzymam kciuki, wierzę, że u niej będzie wszytko dobrze :-)
    Czekam teraz na wyniki histopatologiczne i genetyczne. W przyszłym tygodniu powinny być. No i czekam na @. Dzisiaj minęły 2 tyg od zabiegu, ale jeszcze lekko plamię. Żadnych badań poza tarczycą na razie mi nie zlecali. No i kazali poczekać 2-3 cykle przed następnymi staraniami :( Myślę jednak, że nasze szanse na naturalne zajście w ciążę są tak małe, że nie będziemy się zabezpieczać. Męczy mnie strasznie ta bezczynność, chciałabym już mieć plan działania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2018, 19:39

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czekam teraz na wyniki histopatologiczne i genetyczne. W przyszłym tygodniu powinny być. No i czekam na @. Dzisiaj minęły 2 tyg od zabiegu, ale jeszcze lekko plamię. Zadbyxht badań poza tarczycą na razie mi nie zlecali. No i kazali poczekać 2-3 cykle przed następnymi staraniami :( Myślę jednak, że nasze szanse na naturalne zajście w ciążę są tak małe, że nie będziemy się zabezpieczać. Męczy mnie strasznie ta bezczynność, chciałabym już mieć plan działania.

taka bezczynność jest straszna, współczuje Wam. Ale może wykorzystacie ten czas żeby odpocząć, nabrać sił, tym bardziej, że od początku ciąża była trudna i tyle stresu przechodziłaś, że tego nawet nie można sobie wyobrazić :(

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Czekam teraz na wyniki histopatologiczne i genetyczne. W przyszłym tygodniu powinny być. No i czekam na @. Dzisiaj minęły 2 tyg od zabiegu, ale jeszcze lekko plamię. Zadbyxht badań poza tarczycą na razie mi nie zlecali. No i kazali poczekać 2-3 cykle przed następnymi staraniami :( Myślę jednak, że nasze szanse na naturalne zajście w ciążę są tak małe, że nie będziemy się zabezpieczać. Męczy mnie strasznie ta bezczynność, chciałabym już mieć plan działania.
    Kochana domyślam się, że bezczynność jest najgorsza :-( Ale musisz zbierać siły do dalszej walki. Strasznie mi przykro, że musisz przez to wszytko przechodzić, ale wierzę, że się uda i to jak najszybciej osiągnąć wymarzony cel <3

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja Wam z całego serca polecam spodnie ciążowe. Ja swoje uwielbiam, mam kilka par długich i szorty. Ładnie się ukladaja, są wygodne, nic nie uciskaja i rosną razem z brzuszkiem. Kupiłam na allegro używane z hm, bo cany nowych to lekkie przegięcie. Ale przemyslcie to, bo to inny komfort noszenia :)

klamka, Olciaaa lubią tę wiadomość

• Basia92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Witaj Basiu na fioletowej stronie :)
    Miałaś dwie kropki czy jedą?
    Miałam jednego bąbelka

Paulaa25 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale była naprawdę ciężka droga do transferu ... teraz tylko czekam na wizytę 28 mam nadzieje ze Brdzie dobrze chociaż martwią mnie te delikatne bóle

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    Ale była naprawdę ciężka droga do transferu ... teraz tylko czekam na wizytę 28 mam nadzieje ze Brdzie dobrze chociaż martwią mnie te delikatne bóle

mnie na początku co chwilę bolało ww jajnikach, potem też raz mniej raz bardziej - ciało się zmienia. U mnie na ból pomagało jak chwilę poleżałam no i starałam się oszczędzać :) także Kochana jeszcze nie jedno poczujesz :)

mbnotr8.png
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    taka bezczynność jest straszna, współczuje Wam. Ale może wykorzystacie ten czas żeby odpocząć, nabrać sił, tym bardziej, że od początku ciąża była trudna i tyle stresu przechodziłaś, że tego nawet nie można sobie wyobrazić :(
    Na razie planuję się przebadać, tylko poczekam najpierw na genetykę. Mam 8tyg urlopu macierzyńskiego, więc wykorzystam go żeby pobiegać trochę po lekarzach. Zamierzam lepiej przygotować mój organizm do kolejnej ciąży. Myślę jednak, że po pierwszej @ zaczniemy starania, bo jeśli organizm nie będzie gotowy to ciąży i tak nie będzie. Jakoś szkoda mi czekać na kolejny cykl

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kochana domyślam się, że bezczynność jest najgorsza :-( Ale musisz zbierać siły do dalszej walki. Strasznie mi przykro, że musisz przez to wszytko przechodzić, ale wierzę, że się uda i to jak najszybciej osiągnąć wymarzony cel <3
    Dziękuję za słowa otuchy. Siły do walki już zebrałam, ale muszę się czymś zająć, żeby tyle nie myśleć o moim kropku. Nastawiłam się na działanie i tylko to mnie jeszcze trzyma. Mam jednak obawy czy w ogóle się uda naturalnie zajść czy zostaje nam ivf w styczniu. Zobaczymy co los przyniesie.
    A u Ciebie krwiak zniknął kompletnie? Tyle się z nim biedna męczyłaś

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Basia92 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa]mnie na początku co chwilę bolało ww jajnikach, potem też raz mniej raz bardziej - ciało się zmienia. U mnie na ból pomagało jak chwilę poleżałam no i starałam się oszczędzać :) także Kochana jeszcze nie jedno poczujesz :)

we wtorek wszystko się okaże ale mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze :)

3jgx3e3kp6bjpxg3.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na różowej stronie była wiadomość od Cierpliwej - w sobotę szczęśliwie urodziła córeczkę.
    Myślę że na pewno się tu odezwie jak znajdzie chwilę.

Olciaaa, inka2707 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Chcesz sprawdzić co u Cierpliwej to wejdź na różową stronę Staraczki z Niemiec bidulka strescila swój 26 godzinny poród, dzielna kobieta, a u Inki wszystko dobrze ma parke w brzuszku :-) i wszystko jest dobrze z maluszkami

morganaa lubi tę wiadomość

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2018, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia92 wrote:
    morganaa]mnie na początku co chwilę bolało ww jajnikach, potem też raz mniej raz bardziej - ciało się zmienia. U mnie na ból pomagało jak chwilę poleżałam no i starałam się oszczędzać :) także Kochana jeszcze nie jedno poczujesz :)

we wtorek wszystko się okaże ale mam nadzieję że bedzie wszystko dobrze :)
    Basiu widzę w stopce że u Twojego męża była biopsja dwa razy robiona, za drugim razem robili inna biopsje? Pytam bo my dopiero w październiku mamy termin u profesora i chciałabym wiedzieć czy jeśli podczas pierwszej biopsji coś znaleźli to czy przy drugiej też znajdą

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy. Siły do walki już zebrałam, ale muszę się czymś zająć, żeby tyle nie myśleć o moim kropku. Nastawiłam się na działanie i tylko to mnie jeszcze trzyma. Mam jednak obawy czy w ogóle się uda naturalnie zajść czy zostaje nam ivf w styczniu. Zobaczymy co los przyniesie.
    A u Ciebie krwiak zniknął kompletnie? Tyle się z nim biedna męczyłaś
    Monika trzymam kciuki za naturalne starania. Zycie potrafi zaskakiwać, mam nadzieję, że teraz będzie zaskakiwało Cię tylko pozytywnie :-) <3

U mnie lepiej, plamienie się skończyło ale trwało bardzo długo - ponad miesiąc od wyjścia ze szpitala. We wt idę do lekarza więc dowiem się, czy już po krwiaku czy jeszcze coś tam jest.

MonikA_89! lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Chcesz sprawdzić co u Cierpliwej to wejdź na różową stronę Staraczki z Niemiec bidulka strescila swój 26 godzinny poród, dzielna kobieta, a u Inki wszystko dobrze ma parke w brzuszku :-) i wszystko jest dobrze z maluszkami
    Dzięki za info o dziewczynach. Najważniejsze, że wszytko dobrze :-)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2018, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:

Czytałam...i aż zaczęłam się bać. Wcześniej nie myślałam w ogóle o porodzie...a to etap,który ciężko pominąć w staraniach :)

mbnotr8.png
‹‹ 110 111 112 113 114 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ