Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak dzis z innej beczki.
    Rozważam dylemat spania Malucha w swoim pokoju od pierwszych dni. Jakie sa Wasze opinie na ten temat? U mnie nie ma miejsca w sypialni na łóżeczko. Koło łóżka mam maks 40 cm więc żadna kołyska czy łóżeczko dostawne nie wejdzie. A z drugiej strony jeżeli będę musiała je wstać przewinąć to chciałabym by mąż się nie musiał budzić. No ale... właśnie to ale że taki Maluch będzie spał sam w pokoju? Ck lrawda drzwi sypialni mam na wprost drzwi pokoju dzieciecego gdzie moge ustawic łóżeczko. Ale o tak jakoś sobie tego nie wyobrażam...

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie kiedy zobaczyłyście pierwszy raz serduszko na Usg? Jestem 17dpt i oczywiście nakrecam się 24/h ..dziś byłam na IV weryfikacji i pecherzyk ma 7.7 ale nic w nim nie ma .. wiem, że to za szybko ale jak czytam na różnych stronach że jest on "sporych" wymiarów i pusty to już mam czarne myśli :(
    Ja pierwsza wizyte mialam w 25dpt i był pecherzyk ale serduszka nie było. W 35 dpt bo w takich terminach moja kliniką zaleca wizyty lekarka pokazała mi bijące punkcik.

Kate_____ lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Dziewczyny, mam do Was pytanie kiedy zobaczyłyście pierwszy raz serduszko na Usg? Jestem 17dpt i oczywiście nakrecam się 24/h ..dziś byłam na IV weryfikacji i pecherzyk ma 7.7 ale nic w nim nie ma .. wiem, że to za szybko ale jak czytam na różnych stronach że jest on "sporych" wymiarów i pusty to już mam czarne myśli :(
    Nie ma co się nakręcać. W 17 dpt mało kiedy coś jest w pęcherzyku. Jak na ten wiek ciąży pęcherzyk jest normalnych rozmiarów. Ja w 26 dpt miałam pęcherzyk 18 mm, i zarodek 3,3 mm z bijącym serduszkiem. Więc u Ciebie jest jeszcze sporo czasu aby się rozwinął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 20:45

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Kate ja serduszko zobaczyłam 22dpt, myślę, że 17 dpt to jeszcze bardzo wcześnie, ale jestem dobrej myśli co do Ciebie <3

• Kate_____ Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kate ja serduszko zobaczyłam 22dpt, myślę, że 17 dpt to jeszcze bardzo wcześnie, ale jestem dobrej myśli co do Ciebie <3

Oszaleje chyba muszę ograniczyć czytanie:)
    Olciaaa doczytałam dziś ze będzie chłopiec :) gratuluję!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Rozważam dylemat spania Malucha w swoim pokoju od pierwszych dni. Jakie sa Wasze opinie na ten temat? U mnie nie ma miejsca w sypialni na łóżeczko. Koło łóżka mam maks 40 cm więc żadna kołyska czy łóżeczko dostawne nie wejdzie. A z drugiej strony jeżeli będę musiała je wstać przewinąć to chciałabym by mąż się nie musiał budzić. No ale... właśnie to ale że taki Maluch będzie spał sam w pokoju? Ck lrawda drzwi sypialni mam na wprost drzwi pokoju dzieciecego gdzie moge ustawic łóżeczko. Ale o tak jakoś sobie tego nie wyobrażam...
    Ja na razie mieszkam w 2 pokojowym mieszaniu, w 1 pokój to sypialnia a 2 to pokój dzienny, niestety brak osobnego pokoju dla dziecka więc mały będzie spać z nami. Na początku myślałam o tym, żeby dzidziuś spał w koszu - miałby tam przytulniej a poza tym taki kosz zajmuje mniej miejsca. Potem oczywiście łóżeczko. Większość moich koleżanek mam mówi, że najwygodniej mieć dziecko pod ręką bo do niemowlaka wstaje się kilka razy w nocy (jak się karmi piersią). Moi jedni znajomi zrobili tak, że koleżanka spała w pokoju dziecka z dzieckiem, a mąż został w sypialni. Ale co rodzinka to inaczej to wygląda ;-) Mój mąż jak na razie nastawia się, że będziemy wstawać do dziecka na zmianę (wiadomo, że cycem nie nakarmi ale może podać dziecko do łóżka) a ja jak najbardziej się z nim zgadzam w tym temacie :-D

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Oszaleje chyba muszę ograniczyć czytanie:)
    Olciaaa doczytałam dziś ze będzie chłopiec :) gratuluję!!
    Tak powiedział doktor na usg prenatalnym, zaznaczając, że myli się 1 raz na 100 :-D U naszych znajomych strzelił 2 razy więc my nastawiamy się na chłopaka ;-)

Kate każda z nas to przechodzi, wiemy co przeżywasz. Potem wcale nie jest łatwiej, stres jest przed każdym USG. ALe to dlatego, że bardzo chcemy te dzieci. Staraj się jak najmniej denerwować. Ja na usg prenatalnym tak się denerwowałam, że małemu serce biło za szybko. Wtedy zrozumiałam tak na serio, że nasze stresy odbijają się na dzieciach. Kochana beta Ci ładnie rosła więc trzeba wierzyć, że będzie dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2018, 21:04

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    Kate spokojnie ja w 25dpt byłam na pierwszym usg i wtedy już było serduszko :)
    W 33 dpt lekarz zmierzył już tętno :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

u nas maluch będzie z nami w sypialni, jedynie ciuszki i zabawki będą w jego/jej pokoju, nam łatwiej bo mamy 4 pokoje i sypialnia była tak projektowana żeby łóżeczko było, w razie czego mąż będzie sypiał na kanapie, gdyby niedostatecznie się wysypiał. Początkowo i tak jak będę wstawać bo mleko, bo zdecydowałam jednak karminć dziecko choć trochę piersią (max. 6 m-cy).
    Koleżanka miała na początku niemowlaka w drugim pokoju i po dwóch nocach robili przemeblowanie, bo jej było niewygodnie z chodzeniem do drugiego pokoju. Z tym, że Necia jak nie macie totalnie miejsca to innego wyboru nie masz i maluch musi być u siebie, ścian nie rozciągniesz przecież.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki - czy w 2 trym też Wam się chce więcej jeść? Ja mam wrażenie, że jestem częściej głodna, od początku ciąży przytyłam do dzisiaj 3 kg. Boję się, żeby za dużo nie przytyć...

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki - czy w 2 trym też Wam się chce więcej jeść? Ja mam wrażenie, że jestem częściej głodna, od początku ciąży przytyłam do dzisiaj 3 kg. Boję się, żeby za dużo nie przytyć...
    Mam to samo. Wcześniej nie czułam głodu wogole tyl ko jadłam.na przymus A teraz jestem głodna i to nawet często. Nawet dziś koło 21 leżąc już na łóżku mówię do męża: muszę iść coś zjeść. I wiem.zr późno ale inaczej bym nie zasnęła. Zjadłam kanapkę i jest ok ;)

ty0qs6r.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ścian nie rozciagne ale mogę jakoś sprobowac przemeblowac. Jak wyrzuca komoda to "nogach" wyjdzie kołyska.

ty0qs6r.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Ścian nie rozciagne ale mogę jakoś sprobowac przemeblowac. Jak wyrzuca komoda to "nogach" wyjdzie kołyska.

jak chcecie to kombinujcie :) ja lubię przemeblowania :) tylko nie daj sobie wmówić, że dziecko musi być przy Was i koniec - róbcie tak żeby Wam było dobrze :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

ja jakoś nie odczuwam większego apetytu, na początku miałam większy a teraz mam wrażenie, że jem mniej niż przed ciążą

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hmmmm to czekamy na ten magiczny 20 tydz. :)
    Mi też się przetłuszczaja jak zawsze wiec myję bez zmian co drugi dzień.
    Cera hmmmm przed ciąża używałam żelu skinoren na problem z przetłuszczaniem się buzi.Odstawiłam w trakcie stymulacji i o dziwo nie ma tragedii w sumie to przetluszczanie jest takie jak było przed ciążą ,dostałam delikatnych grudek na skroniach i to tyle.
    Na dekoldzie czasem pojawiają się delikatne krostki ale to pojedyńcze sztuki :)
    Także ogólnie moge powiedzieć ze bez większych zmian.
    Nie wypiękniałam niestety ale też nie zbrzydłam hihi :D :D :D

Ja polecam żel do cery tłustej z fitomed - naturalny, i olejek z vit. C mincer - też mam cerę przytłaczająca się i mi fajnie pomogło,małe grudki na czole poznikaly :)

Paulaa25 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja też mam teraz większy apetyt niż w 1 trym. Częściej czuję głód i ostatnio zaczynam miewać tak jakby delikatne mdłości jak jestem głodna i wtedy koniecznie muszę coś zjeść :)
    Na wadze wciąż -1.
    Odnośnie ulokowania dzidziusia to bd z nami w sypialni bo mam póki co mieszkanie 2- pokojowe.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze miałam tak, że po 2 godzinach od poprzedniego posiłku łapal mnie nagle taki wilczy głód i burczalo mi w brzuchu jakbym cały dzień nie jadła, w II trymestrze już jadłam normalnie, a teraz mój apetyt nie ma prawa głosu przez cukrzycę i czy mi się chce czy nie to jem średnio co 3 godziny.
    Odnośnie witaminy d, to ja do ubiegłego tygodnia brałam witaminy ciążowe z Wit. D 2000 j.m. I dodatkowo vigantoletten 1000 j.m., (to jest jedyna Wit. D zarejestrowana jako lek, a nie suplement diety, więc jakby co to polecam wybrać ta konkretną, bo jest pewność, że bierzemy taka dawkę jak jest podana), ale po badaniu w ubiegłym tygodniu wyszło, że mam poziom ok. 60 czyli wysoki (najwyzszy jaki w życiu osiągnęłam) i endo kazał zostawić tylko zestaw witamin.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2018, 16:35

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate_____ wrote:
    U mnie pęcherzyk w macicy był w 18 dpt a 28 dpt bijące serduszko,cierpliwości kochana <3
    Misia ta wiadomość jest również dla Ciebie ho też się martwisz, jeszcze trochę musicie poczekać i zobaczycie bijące serduszko

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 daj znać jak poszło.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia mocno zaciskamy wszystkie kciuki. Wyczekujemy na dobre wiadomości. Poprostu jesteśmy z Tobą.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
‹‹ 106 107 108 109 110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ