Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Cześć dziewczyny dziś byłam na usg. Ludek wygląda bardzo zdrowo, pięknie reaguje, jest starszy o tydzień i jeden dzień, więc rośnie jak na drożdżach. Zero plamien i mogę wrócić już do pracy. Jestem przeszczesliwa. I wstępnie wygląda na dziewczynkę, ten mój chłopak. Więc zobaczymy. Będę robiła NIFTA więc za jakieś dwa tygodnie będzie wiadomo już na bank co jest.
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:Naprawdę nie masz się co martwić do 24 tc dziecko ma czas, jeśli łożysko jest z przodu to ono bardzo amortyzację ruchy (ja mam z przodu) Ja też się martwiłam, że dziewczyny na moim miesięcznym wątku pisały, że już czują ruchy od dawna, a w 22 Tc, to takie kopniaki, że spać nie mogą w nocy, a ja musiałam się dobrze ułożyć i czekać żeby w 22 Tc poczuć takie lekkie pukanie, a mąż to poczul dopiero po 30 tc, bo wcześniej nawet jak ja czulam to tylko przykładal rękę i była cisza. W sobotę nawet nagrał pierwszy filmik, na którym widać jak mała się rusza. A i mnie oczywiście ruchy małej nigdy nie wybudzaja w nocy
Plec wstępnie poznaliśmy na pierwszym usg prenatalnym w 13 tc, ale to dr powiedziala bardziej na zasadzie "jakbym miała obstawiać, to na 70% dziewczynka", więc niewiele więcej niż 50% a potwierdziło się na polowkowym i później na usg III trymestru (usg w czasie wizyty miałam zawsze tylko na podejrzenie serduszka i nic więcej, chociaż moja dr też mówiła jak pytałam o płeć, że wg niej dziewczynka. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Każda ciąża jest inna, ja np nie mam dużego brzucha teraz a moja koleżanka jak była w 18 tyg miała taki duży brzuszek, że wszyscy myśleli, że jest w 3 trym. Najważniejsze, że wszystko z naszymi bobasami jest OK
Ja mam też dość mały brzuch, bo wiele osób myśli, że jestem max w 6 miesiącu i są bardzo zdziwieni jak mówię, że mam termin za 6 tygodni. -
nick nieaktualnyBuko wrote:Oczywiście, że tak. Nie mówię, że nie możecie czuć ruchów tak wcześnie, tylko, że jest na to jeszcze czas, bo pamiętam jak się stresowałam tym, że wszystkie dziewczyny pisały, że czują mocne ruchy, aja nic.
Ja mam też dość mały brzuch, bo wiele osób myśli, że jestem max w 6 miesiącu i są bardzo zdziwieni jak mówię, że mam termin za 6 tygodni. -
nick nieaktualnyklamka wrote:Bo że względu na mój wiek mam to badanie refundowane. Tutaj widzę dziewczyny robią inne badania np Pappa a ja nic takiego nie robie.
Połówkowe mam na koniec października. Nie mieszkam w PL i możliwe, że u nas jest troszkę inaczej.klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Tak tak ja wiem, i bardzo dobrze, że napisałaś o sobie, bo ja też już się zastanawiam, czy nie powinnam czuć bardziej Ogólnie w dzisiejszych czasach jest super, że jest USG można zobaczyć dziecko kiedy się chce i że chociaż ruchy są słabe wiemy, że jest OK
-
Olciaaa wrote:Akilegna dzięki, że opisałaś wszytko o przepływie, mam nadzieję, że u Ciebie będzie dobrze
No właśnie z tym strachem o malucha to ciężka sprawa. Ja mam raczej takie normalne podejście do życia, a jak chodzi o dzidziusia to trochę świruję, ale to właśnie wynika to z troski. Po wczorajszym USG jest mi teraz tak dobrze, widziałam, że mały fajnie się rusza ale niestety nie czuję za wyraźnie jego ruchów, tylko czasem jak się położę. Co do imienia to ciągle nie jesteśmy pewni, może będzie Antoś, chociaż to bardzo popularne teraz imię.
A Ty masz już wybrane imię?
Antoś to bardzo ładne imię. Chociaż faktycznie jest ich teraz sporo. Jest taki ranking najpopularniejszych imion w danym roku. Możesz sobie sprawdzić.
My już imię dawno wybraliśmy, chociaż łatwo nie było bo mieszkamy w niemczech i nie chciałam takiego typowo polskiego ani typowo niemieckiego. Chciałam też, żeby imię było tak samo wymawiane i pisane w obydwu krajach. Dziewczynka dostalaby na imię Anna Maria a że oczekujemy synka to stanęło na Ben -
inka2707 wrote:Nie, zawsze miałam cukier w normie. Lekarz kazał zrobić, to zrobiłam ;)Teraz mam na czczo 82, godzinę od wypicia glukozy 104, 2 godz. od wypicia 79
Na potwierdzenie cukrzycy ciążowej jest za wcześnie. Twoje wyniki są teraz idealne ale radziłabym powtórzyć między 24 a 28tc. Życzę Ci żeby nadal były takie idealne -
akilegna♥ wrote:Na potwierdzenie cukrzycy ciążowej jest za wcześnie. Twoje wyniki są teraz idealne ale radziłabym powtórzyć między 24 a 28tc. Życzę Ci żeby nadal były takie idealne
Pewno za miesiąc każe mi powtórzyćRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny do którego momentu brałyscie fraxiparine/clexane, acard, progynove21/estrofem po transferze???
Cześć Inka Acard odstawiłam miesiąc po transferze, progynovę tydzień późniejRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
-
Inkaa85 wrote:Dziewczyny do którego momentu brałyscie fraxiparine/clexane, acard, progynove21/estrofem po transferze???
Acard odstawiłam w 34+0 . Reszty nie brałam
Ciasteczko jak sytuacja u Ciebie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 20:36
-
ja po wizycie - dziecko zdrowe, ruchliwe, szyjka ok, wszystko ok. Coś tam dynda między nogami, ale lekarz nie jest pewien czy to pępowina czy siusiak także dalej nie wiemy, może 6 września coś się potwierdzi
inka2707, Paulcia28, klamka, akilegna♥, asias, Paulaa25 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bardzo się cieszę z pomyślnych wizyt i usg Olcia, asias, klamka, morgana
Asias-gratuluję dziewczynki
Cierpliwa- gratulacje z okazji narodzin córeczki. Dużo sił i zdrówka dla Was
Swoją drogą...czytam różową stronę i nie mogę uwierzyć w to fatum na forum...Teraz znowu po nosie od losu dostała Kate...nie wiadomo co u Ciasteczka...
Strasznie mi przykro jak czytam wypowiedzi dziewczyn, tak bardzo chciałabym im pomóc...Serce peka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia 2018, 21:50
klamka, asias lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:ja po wizycie - dziecko zdrowe, ruchliwe, szyjka ok, wszystko ok. Coś tam dynda między nogami, ale lekarz nie jest pewien czy to pępowina czy siusiak także dalej nie wiemy, może 6 września coś się potwierdzi
U nas też coś odstaje ale nie wiadomo co -
MagNolia55 wrote:Dziewczyny bardzo się cieszę z pomyślnych wizyt i usg Olcia, asias, klamka, morgana
Asias-gratuluję dziewczynki
Cierpliwa- gratulacje z okazji narodzin córeczki. Dużo sił i zdrówka dla Was
Swoją drogą...czytam różową stronę i nie mogę uwierzyć w to fatum na forum...Teraz znowu po nosie od losu dostała Kate...nie wiadomo co u Ciasteczka...
Strasznie mi przykro jak czytam wypowiedzi dziewczyn, tak bardzo chciałabym im pomóc...Serce peka...klamka, Paulaa25, inka2707, MagNolia55, Marin, morganaa, akilegna♥, asias lubią tę wiadomość
Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Pierwsza kawa od 30 kwietnia... boska, pyszna, cudowna czarna, ale trochę słabszą niż zwykle zrobiłam dziś nasz ekspres do kawy za rozkosz którą daję, kocham bardziej niż męża chyba nawet
Dziewczyny, pocieszę Was - my tu panikujemy ze wszystkim, analizujemy itd., ale to wszystko mały pikuś jest, wczoraj mi doktor powiedział, że on miewał pacjentki, które jak tylko zobaczyły II kreski to problem robiły ze wszystkiego, milion dolegliwości bardziej urojonych niż faktycznych, itd., także wydaję mi się, że my tu jednak "normalne" jesteśmyasias, klamka, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
morganaa wrote:Ktoś już wie co z Ciasteczkiem? ta cisza jest niepokojąca
Też się nad tym zastanawiam, wczoraj miała chyba powtarzać betę? Na różowej też jej nie ma od wtorku... Mam nadzieję, że wszystko ok.
Kawę piję jakieś 2 razy w tygodniu, ale z ekspressu albo rozpuszczalną, od sypanej mnie od początku ciąży odrzuca. Ale codziennie rano piję Mama Coffee waniliową
Ostatnio w Rossmanie kupiłam sobie w promocji 2+2 krem do biustu i krem do brzucha z Palmersa i dwa balsamy antycellulitowe z Tołpy i Perfecty - wyszło tylko 63 zł
Jutro wybywam na weekend do Torunia (300 km od mojej miejscowości), krótki wypad z okazji rocznicy ślubu (28.08)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 sierpnia 2018, 11:51
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07