Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaa ja już umówiona na 19.09. także zaraz po Tobie :)
    Każda z nas przeszła długą drogę wiec nie ma się co dziwić,że dmuchamy na zimne i że jesteśmy przewrażliwione.
    Ja często jadam sałaty pakowane i w życiu mi nie przeszło przez myśl ,ze nie powinnam.W restauracji też nie wiemy do końca co nam serwują.Przecież jemy tak nie od dziś i jakoś nic złego się nie stało wiec teraz w ciąży też nic się nie stanie.Nie dajmy się zwariować :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaa ja już umówiona na 19.09. także zaraz po Tobie :)
    Każda z nas przeszła długą drogę wiec nie ma się co dziwić,że dmuchamy na zimne i że jesteśmy przewrażliwione.
    Ja często jadam sałaty pakowane i w życiu mi nie przeszło przez myśl ,ze nie powinnam.W restauracji też nie wiemy do końca co nam serwują.Przecież jemy tak nie od dziś i jakoś nic złego się nie stało wiec teraz w ciąży też nic się nie stanie.Nie dajmy się zwariować :)
    Super :-) Ja idę jutro na kontrolną wizytę do mojego doktorka, wypytam go o to jedzenie, chociaż to raczej wyluzowany człowiek więc myślę, że stwierdzi, że mam się nie martwić ;-) Laski łoją wino całą ciążę i rodzą zdrowe dzieci <i są bardziej wyluzowane> ;-)

klamka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Olcia, mysle, ze wszytko bedzie ok, i nie musisz sie tak martwic. Wiadomo, ze jestesmy mega ostrozne, i boimy sie pomylek, ale nie ma sensu sie denerwowac za bardzo, jesli zjemy zrobimy cos czego oficjalnie nie powinno sie w ciazy :) Dobrze bedzie :)

U mnie moje plamienia ustapily. Od trzech dni chodze wieczorami na spacery, kazdy po 1h. Takim troche szybszym krokiem, ale bez przesady. I czuje sie dzieki temu duzo lepiej. To siedzenie w domu, to dla mnie jak wiezienie. Dodatkowo oprocz lezenia do tej pory, ja nie moglam wychodzic z domu, tylko w okreslonych godzinach (regula tutejszej kasy chorych). Dodatkow dostalam wezwanie na komisje, ze wszystkimi dokumentami itp tlumaczacymi dlaczego siedze w domu od dwoch miesiecy. Powiem wam szczerze, ze mam nadzieje, ze srodowe usg pokaze, ze wszystko jest ok z ciaza, i bede mogla wrocic do pracy. Zwariowac mozna tak siedzac. Mam hobby, mam tv, ksiazki, rozmowy ze znajomymi, ale to mimo wszystko dla mnie wiezienie. Wiadomo, ze jak byl mus, to mus i lezalam kolkiem. Nic nie zrobie wbrew zaleceniom lekarza. I jestem w mega podziwie dla tych kobiet, ktore musza lezec cala ciaze, po prostu meeeeeeega szacun.

Super, że plamienia ustąpiły :-) Taki kamień z serca. Moje też długo trwały ale też mam od kilku dni spokój.
    Mam nadzieję, że będziesz mogła wrócić do pracy jak masz na to ochotę. Ja do mojej się aż tak bardzo nie palę ale to już inna historia ;-) W każdym razie też jestem szczęśliwa, że nie muszę leżeć plackiem :-)

klamka lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na początku ciąży dostałam listę od ginki co mogę a czego nie mogę jeść.
    Lodów na zakazanej pozycji nie było ;) Nawet w cukrzycy są dozwolone bez żadnych dodatków typu wafelek czy polewy owocowe.

A tak z innej beczki, to poproszę dziś o kciuki, żeby mój synek mógł jeszcze przynajmniej 2 tygodnie posiedzieć u mnie w brzuchu. Nasze przepływy nie są takie dobre i co chwila jeżdżę na kontrolę i straszą wcześniejszym rozwiązaniem ciąży. Więc proszę o internetowe wsparcie ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:44

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Lodów na zakazanej pozycji nie było ;) Nawet w cukrzycy są dozwolone bez żadnych dodatków typu wafelek czy polewy owocowe.

A tak z innej beczki, to poproszę dziś o kciuki, żeby mój synek mógł jeszcze przynajmniej 2 tygodnie posiedzieć u mnie w brzuchu. Nasze przepływy nie są takie dobre i co chwila jeżdżę na kontrolę i straszą wcześniejszym rozwiązaniem ciąży. Więc proszę o internetowe wsparcie ;)

Jasne, że trzymamy kciuki, żeby maluch jak najdłużej siedział w brzuchu :-) Gdzie mu będzie lepiej ;-)

akilegna♥ lubi tę wiadomość

• asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:

Trzymamy ✊✊

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:

Kciukasy && ❤

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Halo halo morgana czy Ty czasem nie wizytujesz dziś :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Halo halo morgana czy Ty czasem nie wizytujesz dziś :)

W środę Kochana :) o 18:30 wizyta :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powoli rozglądam się za wyprawka,znaczy ogladam co i jak wyglada i ceny masakryczne są...

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    W środę Kochana :) o 18:30 wizyta :)
    Aaaa cuś mi się pokićkało że 27 :)

Podczytuje dziewczyny z wątku "Mamusie Luty " i tam dziewczyny piszą na temat wózków itp.kiedyś z ciekawości wpisałam w google model wózka o którym pisały i cena mnie zaskoczyła troszki ;)
    Ja po połówkowych zacznę się rozglądać bo narazie to nawet nie znam płci maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 17:01

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do czwartku zostajemy w dwupaku, wtedy się okaże czy trzeba będzie już ciąć. Przepływy niestety się pogorszyły i synek nie przybiera na wadze tyle ile powinien
    Dziękujemy za kciuki :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 18:44

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 04:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Jasne, że trzymamy kciuki, żeby maluch jak najdłużej siedział w brzuchu :-) Gdzie mu będzie lepiej ;-)
    Ja też trzymam mocno kciuki żeby synek jeszcze pomieszkal w brzuszku

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Do czwartku zostajemy w dwupaku, wtedy się okaże czy trzeba będzie już ciąć. Przepływy niestety się pogorszyły i synek nie przybiera na wadze tyle ile powinien
    Dziękujemy za kciuki :*
    Najważniejsze, że jesteś pod stałą opieką lekarską :-)
    Możesz powiedzieć nam coś więcej o tym przepływie, jak to się sprawdza i kontroluje? Musisz leżeć?

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam dziś po raz pierwszy krzywą cukrową. Nastraszyli mnie, że ciężko jest wypić glukozę 75, łyknęłam bez problemów, nawet mi smakowało :)

Właśnie, Akilegna, co to są za przepływy?? Trzymam kciuki ;)

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inka2707 wrote:
    Robiłam dziś po raz pierwszy krzywą cukrową. Nastraszyli mnie, że ciężko jest wypić glukozę 75, łyknęłam bez problemów, nawet mi smakowało :)

Właśnie, Akilegna, co to są za przepływy?? Trzymam kciuki ;)

Ja jeszcze tego nie robiłam ale myślę, że wszytko przede mną ;-)
    Mam już swoje wyniki badań - morfologia i mocz jak najbardziej ok, ale żelazo ponad normę - 202 a norma jest od 60 do 145. Bardzo wypadają mi włosy dlatego zbadałam żelazo, myślałam, że okaże się, że mam niedobór a tu niespodzianka i zdecydowanie jest go za dużo. Nie mam pojęcia dlaczego...

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Mam już swoje wyniki badań - morfologia i mocz jak najbardziej ok, ale żelazo ponad normę - 202 a norma jest od 60 do 145. Bardzo wypadają mi włosy dlatego zbadałam żelazo, myślałam, że okaże się, że mam niedobór a tu niespodzianka i zdecydowanie jest go za dużo. Nie mam pojęcia dlaczego...

Ja dziś robiłam krzywą, morfologię, mocz i magnez. Żelaza nie sprawdzałam, ale chyba jest ok.

Kupiłam sobie farbę do włosów Garniera Olia, łagodniejszą, bo bez amoniaku. Moje odrosty krzyczą do mnie, żeby się ich pozbyć :D

1usadf9hr9wk5u3g.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 28 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:

Ja dziś robiłam krzywą, morfologię, mocz i magnez. Żelaza nie sprawdzałam, ale chyba jest ok.

Kupiłam sobie farbę do włosów Garniera Olia, łagodniejszą, bo bez amoniaku. Moje odrosty krzyczą do mnie, żeby się ich pozbyć :D

1usadf9hr9wk5u3g.png
‹‹ 115 116 117 118 119 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ