X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych, robiłyście tylko USG, czy pappa czy jeszcze coś dodatkowego?

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych, robiłyście tylko USG, czy pappa czy jeszcze coś dodatkowego?
    Hej u mnie w klinice robi się z krwi + usg i tak robiłam.

asias lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Ja miałam usg i pappa,dostałam skierowanie

asias lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja robiłam USG i pappa.

Byłam u internistki, nic nie wiedziała o listerii, była zdziwiona, że nie można jeść wędzonych na zimno ryb ani różnych innych rzeczy. Miała pojęcie tylko o taksoplazmozie. Powiedziała, że muszę pogadać z ginem. Dobrze że jutro idę... Ale dzisiaj jakoś mi lepiej psychicznie, w necie bardzo mało kobiet na forum o tym pisze, więc to znaczy, że chyba nie jest za bardzo popularna choroba ;-)

asias lubi tę wiadomość

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie, czy znacie może przypadek późnej implantacji blastusi i żeby ciąża dobrze się rozwijała?

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za ponad tydzień, a już mam strach w oczach, przeraża mnie wynik prawdopodobieństwa. U mnie w klinice też właśnie rekomendują usg + pappa. Szperałam trochę w internecie na ten temat, a tam oczywiście same biedy i wysokie prawdopodobieństwa. Niepotrzebnie tam zaglądałam, co się zobaczyło to teraz ciężko odzobaczyć ;p

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja mam za ponad tydzień, a już mam strach w oczach, przeraża mnie wynik prawdopodobieństwa. U mnie w klinice też właśnie rekomendują usg + pappa. Szperałam trochę w internecie na ten temat, a tam oczywiście same biedy i wysokie prawdopodobieństwa. Niepotrzebnie tam zaglądałam, co się zobaczyło to teraz ciężko odzobaczyć ;p
    Kochana wiem co czujesz, ale nie możesz się nakręcać. Wszystko będzie dobrze, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Ja też w necie się naczytam bzdur i potem nie śpię po nocach. Ale cóż poradzić, że takie z nas wariatki ;-)

asias lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Witam, mam pytanie, czy znacie może przypadek późnej implantacji blastusi i żeby ciąża dobrze się rozwijała?
    Niestety nie pomogę, bo nie wiem za dużo na ten temat. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa dla każdego organizmu.

• asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja robiłam USG i pappa.

Byłam u internistki, nic nie wiedziała o listerii, była zdziwiona, że nie można jeść wędzonych na zimno ryb ani różnych innych rzeczy. Miała pojęcie tylko o taksoplazmozie. Powiedziała, że muszę pogadać z ginem. Dobrze że jutro idę... Ale dzisiaj jakoś mi lepiej psychicznie, w necie bardzo mało kobiet na forum o tym pisze, więc to znaczy, że chyba nie jest za bardzo popularna choroba ;-)
    Masz rację, raczej ta listeria jest mało popularna i bardzo rzadko się na nią choruje, bo zbyt wiele się o niej nie pisze. Ja jem razem z teściami i teściowa często dodaje surowego mleka krowiego niepasteryzowanego do zabielania np zup albo do ziemniaków gotowanych. Na początku ciąży jakoś zapomniałam, że jest zakaz jedzenia niepasteryzowanych produktów mlecznych i zdarzyło mi się zjeść te dania i też się denerwowałam co ja zrobiłam, a teraz mam lasery w oczach. Teściowa zanim coś zabieli to mi najpierw odkłada.

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Robiłam usg i pappa dla własnego świętego spokoju

Twoja teściowa zabiela mlekiem i doprowadza do wrzenia? Jeżeli tak, to nic Ci nie grozi. Wysoka temperatura zabija bakterie.

Dziewczyny wiadomo, że uważamy na to co i jak spożywamy ale naprawdę nie wiemy co dostajemy na talerz. Szczególnie w restauracji, nigdy nie będziemy pewni czy jedzenie nam podane jest odpowiednio przyrządzone. Raz na jakiś czas zjedzenie czegoś niedozwolonego poprawi nam humor. Więc bez zbędnych stresów i paniki a wszystko będzie dobrze

asias lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam usg i pappe dla swojego spokoju. Pamiętajcie tylko, że wynik, który dostajecie sam w sobie nic nie mówi i nie ma sensu go interpretować na podstawie Google, bo na to jaki będzie po przeliczeniu wpływa wiele czynników, w tym między innymi, dokładny wiek ciąży i to, że zapłodnienie było dzięki ivf. I przy ivf zdarza się, że to falszuje wynik (szczególnie jak spróbujemy go interpretować na własną rękę)
    I jeszcze jedna uwaga odnośnie internetu i tego, ze powinien być zabroniony w ciąży :) rzadko kiedy jak się u kogoś nic nie dzieje, to będzie o tym pisał w internecie, zazwyczaj piszą osoby, u których coś się działo i później mamy wrażenie, że takie problemy są wszędzie i mogą nas spotkać na każdym kroku.
    Na samym początku ciąży jak coś się u mnie działo, to Google zawsze mi mówiło, że to objawy poronienia...

asias, klamka, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak wyglądają badania połówkowe?To tylko usg?I kiedy najlepiej się umówić?
    Olciaaa Ty już umówiona???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny jak wyglądają badania połówkowe?To tylko usg?I kiedy najlepiej się umówić?
    Tak, na 14.09 teraz to chyba tylko USG, a Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację co do tej listerii... Statystycznie choruje 17 ciężarnych na 100.000 osób, w 2006 roku chyba zachorowało 5 kobiet w Polsce. Nawet lekarze za duzo o tym nie wiedzą ;-) ogólnie największy problem mam w tym że mam zwyczajnie wyrzuty sunienia, że zjadłam coś surowego, ale serio nie wiedziałam że wędzony łosoś na zimno odpada (juz sama nie wiem czy był wędzony, czy surowy w jakiejś marynacie) teraz będę ostrożniejsza, ale nie mogę też zwariować bo tylko stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:46

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja również robiłam usg+pappa+wolne hcg, w klinice dostałam skierowanie ale badanie miałam pełnopłatne bo nie byłam w żadnej z grup ryzyka.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Miałam połówkowe w 22+4 tc. To bylo tylko usg ale bardzo dokładnie dr sprawdzał wszystkie narządy po kolei.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak, na 14.09 teraz to chyba tylko USG, a Ty?
    No ja bd się dopiero umawiać i własnie myślę na kiedy ... to ktory to bd Twoj tydzień?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Robiłam usg i pappa dla własnego świętego spokoju

Twoja teściowa zabiela mlekiem i doprowadza do wrzenia? Jeżeli tak, to nic Ci nie grozi. Wysoka temperatura zabija bakterie.

Dziewczyny wiadomo, że uważamy na to co i jak spożywamy ale naprawdę nie wiemy co dostajemy na talerz. Szczególnie w restauracji, nigdy nie będziemy pewni czy jedzenie nam podane jest odpowiednio przyrządzone. Raz na jakiś czas zjedzenie czegoś niedozwolonego poprawi nam humor. Więc bez zbędnych stresów i paniki a wszystko będzie dobrze
    No właśnie nie wiem czy doprowadza do wrzenia po zabieleniu, może z 1-2 min wrze, ale np jak tłucze ziemniaki to dolewa surowego mleka i to już nie wrze. A jeszcze w trakcie czekania na test bety jadłam twaróg z tego mleka, a to już niepasteryzowane, ajjj. Kurczę przez tą całą drogę do posiadania maleństwa zrobiłam się przewrażliwiona. Wygoniłam 3 koty z domu, takie wioskowe myszołapy, przychodziły sobie pospać do domu i teściowa je też tu karmiła dodatkowo, ale potrafiły także wskoczyć na ladę, stoły w takim chłodniejszym pomieszczeniu gdzie przechowywane było jedzenie na kolejny dzień, władować się łapami do np. brytfanki czy garnka i cap za kotleta. Kiedyś nakryłam kota jak siedział cały w misce z sałatką jarzynową i smacznie jadł ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    No ja bd się dopiero umawiać i własnie myślę na kiedy ... to ktory to bd Twoj tydzień?
    To będzie równo 20 tydzień, ale na ostatnim badaniu lekarz powiedział, żebym się zapisała między 11 a 18 września

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    No właśnie nie wiem czy doprowadza do wrzenia po zabieleniu, może z 1-2 min wrze, ale np jak tłucze ziemniaki to dolewa surowego mleka i to już nie wrze. A jeszcze w trakcie czekania na test bety jadłam twaróg z tego mleka, a to już niepasteryzowane, ajjj. Kurczę przez tą całą drogę do posiadania maleństwa zrobiłam się przewrażliwiona. Wygoniłam 3 koty z domu, takie wioskowe myszołapy, przychodziły sobie pospać do domu i teściowa je też tu karmiła dodatkowo, ale potrafiły także wskoczyć na ladę, stoły w takim chłodniejszym pomieszczeniu gdzie przechowywane było jedzenie na kolejny dzień, władować się łapami do np. brytfanki czy garnka i cap za kotleta. Kiedyś nakryłam kota jak siedział cały w misce z sałatką jarzynową i smacznie jadł ;)
    Ja też jestem przewrażliwiona. I tak dziewczyny robimy wszytko co możemy, a potem zastanawiamy się nad śmietaną lub łososiem. Jak zaczęłam analizować co jadłam ostatnio to złapałam się za głowę - lody na mieście z bitą śmietaną, sałatka gotowa ze sklepu z jakimś sosem, te łososie ;-) Myślę, że większosc kobiet w ciąży raz na jakiś czas zje coś "nieodpowiedniego" i jakoś żyją ;-) Z jednej strony dobrze mieć świadomość zdrowego żywienia ale z 2 strony można dostać świra albo depresji ;-)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ