Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych, robiłyście tylko USG, czy pappa czy jeszcze coś dodatkowego?

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kobietki mam do Was pytanie odnośnie badań prenatalnych, robiłyście tylko USG, czy pappa czy jeszcze coś dodatkowego?
    Hej u mnie w klinice robi się z krwi + usg i tak robiłam.

asias lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Ja miałam usg i pappa,dostałam skierowanie

asias lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja robiłam USG i pappa.

Byłam u internistki, nic nie wiedziała o listerii, była zdziwiona, że nie można jeść wędzonych na zimno ryb ani różnych innych rzeczy. Miała pojęcie tylko o taksoplazmozie. Powiedziała, że muszę pogadać z ginem. Dobrze że jutro idę... Ale dzisiaj jakoś mi lepiej psychicznie, w necie bardzo mało kobiet na forum o tym pisze, więc to znaczy, że chyba nie jest za bardzo popularna choroba ;-)

asias lubi tę wiadomość

• Angie1212 Ekspertka

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, mam pytanie, czy znacie może przypadek późnej implantacji blastusi i żeby ciąża dobrze się rozwijała?

h4zpyx8di03rzb31.png

Aniołek 22.03.2018r. 9tc [*]

zem3df9hktjtbque.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za ponad tydzień, a już mam strach w oczach, przeraża mnie wynik prawdopodobieństwa. U mnie w klinice też właśnie rekomendują usg + pappa. Szperałam trochę w internecie na ten temat, a tam oczywiście same biedy i wysokie prawdopodobieństwa. Niepotrzebnie tam zaglądałam, co się zobaczyło to teraz ciężko odzobaczyć ;p

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja mam za ponad tydzień, a już mam strach w oczach, przeraża mnie wynik prawdopodobieństwa. U mnie w klinice też właśnie rekomendują usg + pappa. Szperałam trochę w internecie na ten temat, a tam oczywiście same biedy i wysokie prawdopodobieństwa. Niepotrzebnie tam zaglądałam, co się zobaczyło to teraz ciężko odzobaczyć ;p
    Kochana wiem co czujesz, ale nie możesz się nakręcać. Wszystko będzie dobrze, bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki. Ja też w necie się naczytam bzdur i potem nie śpię po nocach. Ale cóż poradzić, że takie z nas wariatki ;-)

asias lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angie1212 wrote:
    Witam, mam pytanie, czy znacie może przypadek późnej implantacji blastusi i żeby ciąża dobrze się rozwijała?
    Niestety nie pomogę, bo nie wiem za dużo na ten temat. Myślę, że to bardzo indywidualna sprawa dla każdego organizmu.

• asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja robiłam USG i pappa.

Byłam u internistki, nic nie wiedziała o listerii, była zdziwiona, że nie można jeść wędzonych na zimno ryb ani różnych innych rzeczy. Miała pojęcie tylko o taksoplazmozie. Powiedziała, że muszę pogadać z ginem. Dobrze że jutro idę... Ale dzisiaj jakoś mi lepiej psychicznie, w necie bardzo mało kobiet na forum o tym pisze, więc to znaczy, że chyba nie jest za bardzo popularna choroba ;-)
    Masz rację, raczej ta listeria jest mało popularna i bardzo rzadko się na nią choruje, bo zbyt wiele się o niej nie pisze. Ja jem razem z teściami i teściowa często dodaje surowego mleka krowiego niepasteryzowanego do zabielania np zup albo do ziemniaków gotowanych. Na początku ciąży jakoś zapomniałam, że jest zakaz jedzenia niepasteryzowanych produktów mlecznych i zdarzyło mi się zjeść te dania i też się denerwowałam co ja zrobiłam, a teraz mam lasery w oczach. Teściowa zanim coś zabieli to mi najpierw odkłada.

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:

Robiłam usg i pappa dla własnego świętego spokoju

Twoja teściowa zabiela mlekiem i doprowadza do wrzenia? Jeżeli tak, to nic Ci nie grozi. Wysoka temperatura zabija bakterie.

Dziewczyny wiadomo, że uważamy na to co i jak spożywamy ale naprawdę nie wiemy co dostajemy na talerz. Szczególnie w restauracji, nigdy nie będziemy pewni czy jedzenie nam podane jest odpowiednio przyrządzone. Raz na jakiś czas zjedzenie czegoś niedozwolonego poprawi nam humor. Więc bez zbędnych stresów i paniki a wszystko będzie dobrze

asias lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też robiłam usg i pappe dla swojego spokoju. Pamiętajcie tylko, że wynik, który dostajecie sam w sobie nic nie mówi i nie ma sensu go interpretować na podstawie Google, bo na to jaki będzie po przeliczeniu wpływa wiele czynników, w tym między innymi, dokładny wiek ciąży i to, że zapłodnienie było dzięki ivf. I przy ivf zdarza się, że to falszuje wynik (szczególnie jak spróbujemy go interpretować na własną rękę)
    I jeszcze jedna uwaga odnośnie internetu i tego, ze powinien być zabroniony w ciąży :) rzadko kiedy jak się u kogoś nic nie dzieje, to będzie o tym pisał w internecie, zazwyczaj piszą osoby, u których coś się działo i później mamy wrażenie, że takie problemy są wszędzie i mogą nas spotkać na każdym kroku.
    Na samym początku ciąży jak coś się u mnie działo, to Google zawsze mi mówiło, że to objawy poronienia...

asias, klamka, akilegna♥ lubią tę wiadomość

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny jak wyglądają badania połówkowe?To tylko usg?I kiedy najlepiej się umówić?
    Olciaaa Ty już umówiona???

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny jak wyglądają badania połówkowe?To tylko usg?I kiedy najlepiej się umówić?
    Tak, na 14.09 teraz to chyba tylko USG, a Ty?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie rację co do tej listerii... Statystycznie choruje 17 ciężarnych na 100.000 osób, w 2006 roku chyba zachorowało 5 kobiet w Polsce. Nawet lekarze za duzo o tym nie wiedzą ;-) ogólnie największy problem mam w tym że mam zwyczajnie wyrzuty sunienia, że zjadłam coś surowego, ale serio nie wiedziałam że wędzony łosoś na zimno odpada (juz sama nie wiem czy był wędzony, czy surowy w jakiejś marynacie) teraz będę ostrożniejsza, ale nie mogę też zwariować bo tylko stres...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2018, 11:46

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja również robiłam usg+pappa+wolne hcg, w klinice dostałam skierowanie ale badanie miałam pełnopłatne bo nie byłam w żadnej z grup ryzyka.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Miałam połówkowe w 22+4 tc. To bylo tylko usg ale bardzo dokładnie dr sprawdzał wszystkie narządy po kolei.

Paulaa25 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Tak, na 14.09 teraz to chyba tylko USG, a Ty?
    No ja bd się dopiero umawiać i własnie myślę na kiedy ... to ktory to bd Twoj tydzień?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Robiłam usg i pappa dla własnego świętego spokoju

Twoja teściowa zabiela mlekiem i doprowadza do wrzenia? Jeżeli tak, to nic Ci nie grozi. Wysoka temperatura zabija bakterie.

Dziewczyny wiadomo, że uważamy na to co i jak spożywamy ale naprawdę nie wiemy co dostajemy na talerz. Szczególnie w restauracji, nigdy nie będziemy pewni czy jedzenie nam podane jest odpowiednio przyrządzone. Raz na jakiś czas zjedzenie czegoś niedozwolonego poprawi nam humor. Więc bez zbędnych stresów i paniki a wszystko będzie dobrze
    No właśnie nie wiem czy doprowadza do wrzenia po zabieleniu, może z 1-2 min wrze, ale np jak tłucze ziemniaki to dolewa surowego mleka i to już nie wrze. A jeszcze w trakcie czekania na test bety jadłam twaróg z tego mleka, a to już niepasteryzowane, ajjj. Kurczę przez tą całą drogę do posiadania maleństwa zrobiłam się przewrażliwiona. Wygoniłam 3 koty z domu, takie wioskowe myszołapy, przychodziły sobie pospać do domu i teściowa je też tu karmiła dodatkowo, ale potrafiły także wskoczyć na ladę, stoły w takim chłodniejszym pomieszczeniu gdzie przechowywane było jedzenie na kolejny dzień, władować się łapami do np. brytfanki czy garnka i cap za kotleta. Kiedyś nakryłam kota jak siedział cały w misce z sałatką jarzynową i smacznie jadł ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    No ja bd się dopiero umawiać i własnie myślę na kiedy ... to ktory to bd Twoj tydzień?
    To będzie równo 20 tydzień, ale na ostatnim badaniu lekarz powiedział, żebym się zapisała między 11 a 18 września

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 sierpnia 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    No właśnie nie wiem czy doprowadza do wrzenia po zabieleniu, może z 1-2 min wrze, ale np jak tłucze ziemniaki to dolewa surowego mleka i to już nie wrze. A jeszcze w trakcie czekania na test bety jadłam twaróg z tego mleka, a to już niepasteryzowane, ajjj. Kurczę przez tą całą drogę do posiadania maleństwa zrobiłam się przewrażliwiona. Wygoniłam 3 koty z domu, takie wioskowe myszołapy, przychodziły sobie pospać do domu i teściowa je też tu karmiła dodatkowo, ale potrafiły także wskoczyć na ladę, stoły w takim chłodniejszym pomieszczeniu gdzie przechowywane było jedzenie na kolejny dzień, władować się łapami do np. brytfanki czy garnka i cap za kotleta. Kiedyś nakryłam kota jak siedział cały w misce z sałatką jarzynową i smacznie jadł ;)
    Ja też jestem przewrażliwiona. I tak dziewczyny robimy wszytko co możemy, a potem zastanawiamy się nad śmietaną lub łososiem. Jak zaczęłam analizować co jadłam ostatnio to złapałam się za głowę - lody na mieście z bitą śmietaną, sałatka gotowa ze sklepu z jakimś sosem, te łososie ;-) Myślę, że większosc kobiet w ciąży raz na jakiś czas zje coś "nieodpowiedniego" i jakoś żyją ;-) Z jednej strony dobrze mieć świadomość zdrowego żywienia ale z 2 strony można dostać świra albo depresji ;-)

‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ