Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Ciasteczko, trochę się podbudowalam na psychice, bo wczoraj było bardzo ciężko. Myślę pozytywnie i wstaję tylko do toalety. Mój narzeczony tak przeorganizowal wszytko, że nie muszę schodzić na dół, dzięki czemu nie chodzę po schodach. Teściowa mi codziennie gotuje, sąsiadka robi zastrzyki. Przetrwały to mam dobra obstawe.
Ciasteczko, miałam na początku okropne bóle głowy. Pomagało nawadnianie i drzemki. Może spróbuj się położyć
Spróbuje też się szybciej położyć
Asias - masuje właśnie póki co sama...
Dzięki za radyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 18:26
asias, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
asias wrote:Trzymam mocno za Was kciuki, musi być dobrze
asias, Rubi27 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, dopiero mam siłę napisać odnośnie tego, co pisalyscie wcześniej.
Po pierwsze, super że testy pappa i nifty wychodzą dobrze będą zdrowe dzieciaczki można odetchnąć z ulga, to teraz uśmiech na twarz i cieszyć się z ciąży
Odnośnie imion... nie rozumiem jak ludzie mogą komentować. Może się coś podobać lub nie podobać. Ludzie mają różne gusta ale powiedzieć, że jakieś imię jest bardzo brzydkie.. szok! Wszystkie imiona, które bierzecie pod uwagę dla dzieci są wyjątkowe i piękne na pewno będą się dobrze nosić przez Wasze dzieciaczkiBuko, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć Dziewczyny, ja dzisiaj miałam USG połówkowe i wszystko jest dobrze. Synek waży 319 gramów, a organy wewnętrzne na swoim miejscu Wg USG jest o 2 dni starszy (20 tydz i 6 dzień) Tak bardzo jestem szczęśliwa, że z nim wszystko OK Do tego coraz częściej czuję ruchy - najbardziej wieczorem
Paula z tego co pamiętam to Ty wybierasz się jutro na usg połówkowe? Trzymam kciukiasias, Lubię_czekoladę, Ciasteczko77, inka2707, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥, Zizu87, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję
-
Ciasteczko ja czasmi mam bóle głowy trwające ok 2 dni, jak już nie moge wytrzymać biore apap.
Lubie-z taką obstawą musi być dobrze
Olcia-super że wszystko dobrze!
Ja już nie raz czuje mocne kopniaki aż podskocze. No i mąż dzisiaj pierwszy raz widział mój falujący brzuch -
nick nieaktualnyPaulcia28 wrote:Dzięki że pytasz, nie zaglądam tu już prawie wcale bo brak czasu, non-stop jakieś problemy.
Hm my mamy dopiero za miesiąc wizytę u androloga, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to ma sens, zaczynam wątpić, zbyt dużo tego wszystkiego było ostatnio i powoli czuje niemoc i wściekłość. Muszę wszystko dokładnie przemyśleć ,co ma sens i czy warto dalej z wiatrakami walczyć. Moja wola walki nie jest już tak silna jak przedtem, poczekamy, zobaczymy.
Cieszę się że u Was wszystko dobrze i rosniecie zdrowo z maluszkami, życzę Wam wszystkim wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrowych maluszków i nudnych ciąż
Jeśli podejmę ostateczną decyzję to przyjdę się pożegnać.
Trzymam za Was kciuki ❤Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Dziewczyny, u mnie wyniki badan genetycznych wrocily. Wszystko prawidlowo, a czekamy na dziewczynke. Nagle wszystko stalo sie takie bardziej realne... cudne uczucie...
klamka lubi tę wiadomość
-
Melduje ze po polowkowych Czarus jest zdrowy. Waży 370 g i ma się dobrze. Nie ma żadnych widocznych wad. Lekarza zaniepoily jedynie przepływy tętnic macicznych które są nieprawidłowe. Może to zwiększać ryzyko IUGR. Także czekamy czy w 30-33 tyg Maluch będzie prawidłowo rósł.
Ciasteczko77, inka2707, klamka, Paulaa25, Paulcia28, asias lubią tę wiadomość
-
Lubię czekoladę - trzymam kciuki za Malucha, będzie dobrze. Jesteś silna.
Olciaaa - cudne wieści. To musi byc wspaniale uczucie.
Ja sie troche wycofalam i rzadziej przegladam internet, bo sie niepotrzebnie zamartwiam. USG mam w poniedziałek, mam nadzieję ze wszystko bedzie ok i będę mogła trochę odetchnąć.Olciaaa, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFiga88 wrote:Lubię czekoladę - trzymam kciuki za Malucha, będzie dobrze. Jesteś silna.
Olciaaa - cudne wieści. To musi byc wspaniale uczucie.
Ja sie troche wycofalam i rzadziej przegladam internet, bo sie niepotrzebnie zamartwiam. USG mam w poniedziałek, mam nadzieję ze wszystko bedzie ok i będę mogła trochę odetchnąć. -
nick nieaktualnyNecia124 wrote:Melduje ze po polowkowych Czarus jest zdrowy. Waży 370 g i ma się dobrze. Nie ma żadnych widocznych wad. Lekarza zaniepoily jedynie przepływy tętnic macicznych które są nieprawidłowe. Może to zwiększać ryzyko IUGR. Także czekamy czy w 30-33 tyg Maluch będzie prawidłowo rósł.
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:No to ja się naczytałam o ryzyku w moim wieku i panikuje ... ech ... idzie zwariować. Figa masz teraz prenatalne ? Pappa i usg?
Ciasteczko77, klamka lubią tę wiadomość
-
Lusia 1234 wrote:Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
i jeszcze jedno pytanie w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
Ja 7tc i biorę encorton, estradiol i progesteron... i tak jeszcze raczej przez kilka tygodni z tego co mówi Dr, tyle że będę zmniejszać dawki. Ale encorton podobno cały pierwszy trymestr co by się zgadzało z tym jak brałaś i masz odstawiać -
Olciaaa wrote:Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj miałam USG połówkowe i wszystko jest dobrze. Synek waży 319 gramów, a organy wewnętrzne na swoim miejscu Wg USG jest o 2 dni starszy (20 tydz i 6 dzień) Tak bardzo jestem szczęśliwa, że z nim wszystko OK Do tego coraz częściej czuję ruchy - najbardziej wieczorem
Paula z tego co pamiętam to Ty wybierasz się jutro na usg połówkowe? Trzymam kciuki
Ja jutro dobrze pamiętasz słońce ,stresa mam już nie od dziś.Mam nadzieję,że wszystko bd dobrze!
Wybraliście już imię dla synka???Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 23:01
-
asias wrote:Dokładnie, u mnie tak samo, niewiele tego ale żółtawe, być może to hormonalne, pewnie nie tylko my tak mamy
Też mam taką wydzielinę, nic nie boli, nie piecze, a jak zrobiłam wczoraj badanie moczu do dzisiejszej wizyty to wyszło mi zapalenie i dostałam antybiotyk. Parę złotych kosztuje badanie więc dla świętego spokoju zróbcieasias lubi tę wiadomość
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
A tak poza tym to miesiąc temu na wizycie wyszedł chłopak a dziś że dziewczynka! I teraz to ja już nic nie wiem a połówkowe za kolejny miesiąc
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216