X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ciasteczko, trochę się podbudowalam na psychice, bo wczoraj było bardzo ciężko. Myślę pozytywnie i wstaję tylko do toalety. Mój narzeczony tak przeorganizowal wszytko, że nie muszę schodzić na dół, dzięki czemu nie chodzę po schodach. Teściowa mi codziennie gotuje, sąsiadka robi zastrzyki. Przetrwały to :) mam dobra obstawe.

Ciasteczko, miałam na początku okropne bóle głowy. Pomagało nawadnianie i drzemki. Może spróbuj się położyć :)
    Dobrze, że masz taką opiekę !!! To tylko odpoczywaj i próbuj sie nie denerwować (choć wiem, że to bardzo trudne). Będzie wszystko dobrze !!! ❤️

Spróbuje też się szybciej położyć :)
    Asias - masuje właśnie :) póki co sama...
    Dzięki za rady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 18:26

asias, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Trzymam mocno za Was kciuki, musi być dobrze :)
    Musi :) wyleze dziada :D

asias, Rubi27 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dopiero mam siłę napisać odnośnie tego, co pisalyscie wcześniej.

Po pierwsze, super że testy pappa i nifty wychodzą dobrze :) będą zdrowe dzieciaczki :) można odetchnąć z ulga, to teraz uśmiech na twarz i cieszyć się z ciąży <3

Odnośnie imion... nie rozumiem jak ludzie mogą komentować. Może się coś podobać lub nie podobać. Ludzie mają różne gusta ale powiedzieć, że jakieś imię jest bardzo brzydkie.. szok! Wszystkie imiona, które bierzecie pod uwagę dla dzieci są wyjątkowe i piękne :) na pewno będą się dobrze nosić przez Wasze dzieciaczki :)

Buko, klamka lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj miałam USG połówkowe i wszystko jest dobrze. Synek waży 319 gramów, a organy wewnętrzne na swoim miejscu :-) Wg USG jest o 2 dni starszy (20 tydz i 6 dzień) Tak bardzo jestem szczęśliwa, że z nim wszystko OK :-) Do tego coraz częściej czuję ruchy - najbardziej wieczorem :-)

Paula z tego co pamiętam to Ty wybierasz się jutro na usg połówkowe? Trzymam kciuki <3

asias, Lubię_czekoladę, Ciasteczko77, inka2707, Paulaa25, Paulcia28, akilegna♥, Zizu87, klamka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję <3
    Kochana, musi być dobrze, Twój maluch jest bardzo silny i to wytrzyma :-) Dobrze, że tak uważasz na siebie, z każdym dniem dzidziuś będzie silniejszy i wypchnie krwiaka raz na zawsze (u mnie tak było, dlatego bardzo długo plamiłam) Super, że masz takich fajnych ludzi koło siebie :-) Jesteś bardzo dzielna <3

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja czasmi mam bóle głowy trwające ok 2 dni, jak już nie moge wytrzymać biore apap.
    Lubie-z taką obstawą musi być dobrze :-)
    Olcia-super że wszystko dobrze!
    Ja już nie raz czuje mocne kopniaki aż podskocze. No i mąż dzisiaj pierwszy raz widział mój falujący brzuch :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, u mnie wyniki badan genetycznych wrocily. Wszystko prawidlowo, a czekamy na dziewczynke. Nagle wszystko stalo sie takie bardziej realne... cudne uczucie...
    Super!!!

klamka lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulcia28 wrote:
    Dzięki że pytasz, nie zaglądam tu już prawie wcale bo brak czasu, non-stop jakieś problemy.
    Hm my mamy dopiero za miesiąc wizytę u androloga, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to ma sens, zaczynam wątpić, zbyt dużo tego wszystkiego było ostatnio i powoli czuje niemoc i wściekłość. Muszę wszystko dokładnie przemyśleć ,co ma sens i czy warto dalej z wiatrakami walczyć. Moja wola walki nie jest już tak silna jak przedtem, poczekamy, zobaczymy.

Cieszę się że u Was wszystko dobrze i rosniecie zdrowo z maluszkami, życzę Wam wszystkim wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrowych maluszków i nudnych ciąż :-P
    Jeśli podejmę ostateczną decyzję to przyjdę się pożegnać.
    Trzymam za Was kciuki ❤
    Paulcia trzeba wierzyć, że się uda. Droga jest cholernie długa i ciężka ale walczcie dopóki starczy Wam sił. My tu na Ciebie czekamy i wiemy, że za jakiś czas znów pojawisz się na fioletowej stronie z maluszkami w brzuchu. Ściskam mocno <3

Paulcia28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Dziewczyny, u mnie wyniki badan genetycznych wrocily. Wszystko prawidlowo, a czekamy na dziewczynke. Nagle wszystko stalo sie takie bardziej realne... cudne uczucie...
    Klamka cudowna wiadomość :-) Ogromnie się cieszę i gratuluję córeczki <3 :-)

klamka lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze po polowkowych Czarus jest zdrowy. Waży 370 g i ma się dobrze. Nie ma żadnych widocznych wad. Lekarza zaniepoily jedynie przepływy tętnic macicznych które są nieprawidłowe. Może to zwiększać ryzyko IUGR. Także czekamy czy w 30-33 tyg Maluch będzie prawidłowo rósł.

Ciasteczko77, inka2707, klamka, Paulaa25, Paulcia28, asias lubią tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czekoladę - trzymam kciuki za Malucha, będzie dobrze. Jesteś silna.

Olciaaa - cudne wieści. To musi byc wspaniale uczucie.

Ja sie troche wycofalam i rzadziej przegladam internet, bo sie niepotrzebnie zamartwiam. USG mam w poniedziałek, mam nadzieję ze wszystko bedzie ok i będę mogła trochę odetchnąć.

Olciaaa, klamka lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Dziewczyny - super, że badania dobre i Maluszki zdrowe !!!

Necia - a co to znaczy ? Miejmy nadzieje że wszystko będzie prawidłowo !!

Rubi - falujący ? :D a czy Apap brałaś od początku ciąży (1 trym?)..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Lubię czekoladę - trzymam kciuki za Malucha, będzie dobrze. Jesteś silna.

Olciaaa - cudne wieści. To musi byc wspaniale uczucie.

Ja sie troche wycofalam i rzadziej przegladam internet, bo sie niepotrzebnie zamartwiam. USG mam w poniedziałek, mam nadzieję ze wszystko bedzie ok i będę mogła trochę odetchnąć.
    No to ja się naczytałam o ryzyku w moim wieku i panikuje ... :( ech ... idzie zwariować. Figa masz teraz prenatalne ? Pappa i usg?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Melduje ze po polowkowych Czarus jest zdrowy. Waży 370 g i ma się dobrze. Nie ma żadnych widocznych wad. Lekarza zaniepoily jedynie przepływy tętnic macicznych które są nieprawidłowe. Może to zwiększać ryzyko IUGR. Także czekamy czy w 30-33 tyg Maluch będzie prawidłowo rósł.
    Necia to Ty też dzisiaj połówkowe :-) Najważniejsze, że maluch ok. Mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze. Nawet nie wiem co to IUGR ale zaraz poczytam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to ja się naczytałam o ryzyku w moim wieku i panikuje ... :( ech ... idzie zwariować. Figa masz teraz prenatalne ? Pappa i usg?
    Kochana ja Ci dobrze radzę nie czytaj tego wszystkiego bo zwariujesz. Ja ostatnio mam coraz więcej zajęć i nie siedzę tak z nosem w necie (poza naszym forum ;-) ) i dużo spokojnej mi się żyje ;-) Najpierw zrób tylko usg gen i test pappa - jakby coś zaniepokoiło lekarza, to Ci to powie. Staraj się myśleć pozytywnie, bo dzidziuś bardzo odczuwa Twoje emocje i dużo mu lepiej jak jesteś spokojna i zrelaksowana ;-) Będzie dobrze <3

Ciasteczko77, klamka lubią tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Necia to Ty też dzisiaj połówkowe :-) Najważniejsze, że maluch ok. Mam nadzieję, że wszytko będzie dobrze. Nawet nie wiem co to IUGR ale zaraz poczytam.
    Lepiej nie czytaj! Ja się już maczytalam i żałuję.

ty0qs6r.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
    i jeszcze jedno pytanie :) w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
    Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. :)

Ja 7tc i biorę encorton, estradiol i progesteron... i tak jeszcze raczej przez kilka tygodni z tego co mówi Dr, tyle że będę zmniejszać dawki. Ale encorton podobno cały pierwszy trymestr co by się zgadzało z tym jak brałaś i masz odstawiać :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, ja dzisiaj miałam USG połówkowe i wszystko jest dobrze. Synek waży 319 gramów, a organy wewnętrzne na swoim miejscu :-) Wg USG jest o 2 dni starszy (20 tydz i 6 dzień) Tak bardzo jestem szczęśliwa, że z nim wszystko OK :-) Do tego coraz częściej czuję ruchy - najbardziej wieczorem :-)

Paula z tego co pamiętam to Ty wybierasz się jutro na usg połówkowe? Trzymam kciuki <3
    Hej Olciaaa bardzo się cieszę że synuś zdrowo rośnie!!!❤☺
    Ja jutro dobrze pamiętasz słońce ,stresa mam już nie od dziś.Mam nadzieję,że wszystko bd dobrze!
    Wybraliście już imię dla synka???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 23:01

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Dokładnie, u mnie tak samo, niewiele tego ale żółtawe, być może to hormonalne, pewnie nie tylko my tak mamy ;)

Też mam taką wydzielinę, nic nie boli, nie piecze, a jak zrobiłam wczoraj badanie moczu do dzisiejszej wizyty to wyszło mi zapalenie i dostałam antybiotyk. Parę złotych kosztuje badanie więc dla świętego spokoju zróbcie ;)

asias lubi tę wiadomość

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 18 września 2018, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak poza tym to miesiąc temu na wizycie wyszedł chłopak a dziś że dziewczynka! I teraz to ja już nic nie wiem ;) a połówkowe za kolejny miesiąc

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ