Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ciasteczko ja zdecydowałam o nifty po USG jeszcze zanim znałam wyniki pappa. Zmartwiła mnie ta przezierność karkowa, dosyć duża jak na wymiary córeczki. Wynik nifty miałam w piątek, kilka dni późnej wynik pappa. Oba prawidłowe. Ale nifty mnie najbardziej uspokoiło. Wydaje mi się, że jak wynik pappa będzie dosyć szybko to nie rób od razu nifty tylko poczekaj kilka dni. Pewnie będzie tak jak u mnie i wszystkie nerwy okażą się niepotrzebne
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyklamka wrote:Ciasteczko, poczekaj na pappa i usg, choc jesli masz tak bardzo sie denerwowac, to czasem lepiej zrobic i genetyczne. Choc z drugiej strony, jak zrobisz te genetyczne, to strach o to ci odpadnie, ale beda kolejne... wiec moze zostaw sobie kase na wozek
Chodzi mi o to, ze strach nie minie, teraz jest o prenatalne, potem beda polowkowe, potem cos innego... poczekaj kilka tygodni, wyjdzie ci cos nie tak, to jeszcze bedzie czas zrobic bardziej dokladne badania... tak mi sie wydaje... no sama nie wiem. Ja robilam NIPT bo mam refundowane. Normalnie bym nie robila, a jedynie jesli cos by wyszlo nie tak.
Głowa mi pęka dziś... czy mogę wziąć Apap??? -
Marin wrote:Hej Paulcia, co u Ciebie? Działacie coś? Myślałam ostatnio o Tobie, jakoś mocno zapadła mi w pamięć Twoja osoba Cały czas trzymam kciuki
Hm my mamy dopiero za miesiąc wizytę u androloga, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to ma sens, zaczynam wątpić, zbyt dużo tego wszystkiego było ostatnio i powoli czuje niemoc i wściekłość. Muszę wszystko dokładnie przemyśleć ,co ma sens i czy warto dalej z wiatrakami walczyć. Moja wola walki nie jest już tak silna jak przedtem, poczekamy, zobaczymy.
Cieszę się że u Was wszystko dobrze i rosniecie zdrowo z maluszkami, życzę Wam wszystkim wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrowych maluszków i nudnych ciąż
Jeśli podejmę ostateczną decyzję to przyjdę się pożegnać.
Trzymam za Was kciuki ❤Diagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:haha no prawda będę ciągle się stresować jak każda z Nas powinnam zdążyć zrobić NIPT bo ew złym wyniku pappa i usg.. nawet ewentualna amnio (jeżeli zdołaliby się wbić przez mój tłuszcz???).
Głowa mi pęka dziś... czy mogę wziąć Apap???
Apap możesz wziąć, tylko zwykły, nie ten extra z dodatkami (bo jak przeczytasz ulotkę apap extra to sie będziesz tym zamartwiać, ja wzielam i później się zastanawialam czy nie zaszkodziłam małej). Ja na początku jak miałam bóle glowy, to dr pozwoli mi brać do 8 tabletek dziennie (takiej ilości nigdy w życiu nie wzięłam) -
nick nieaktualnyBuko wrote:Dokładnie, stres się nie kończy, zawsze będzie coś i myślę, że po porodzie będzie już tylko gorzej
Apap możesz wziąć, tylko zwykły, nie ten extra z dodatkami (bo jak przeczytasz ulotkę apap extra to sie będziesz tym zamartwiać, ja wzielam i później się zastanawialam czy nie zaszkodziłam małej). Ja na początku jak miałam bóle glowy, to dr pozwoli mi brać do 8 tabletek dziennie (takiej ilości nigdy w życiu nie wzięłam) -
Kobietki mam pytanie do Was, jakiego koloru macie wydzielinę z pochwy? Chodzi mi o te z Was, które już nie biorą żadnych tabletek dopochwowo. Ja mam żółtawą wydzielinę na wkładce, nic mnie nie swędzi i nie ma nieprzyjemnego zapachu ale nie wiem czy jest to prawidłowe, a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie
klamka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Czyli mogę wziąć zwykły apap?? bo znowu na necie się naczytałam, że zakaz w 1 trymestrze, a łeb mi rozsadza....
-
asias wrote:Kobietki mam pytanie do Was, jakiego koloru macie wydzielinę z pochwy? Chodzi mi o te z Was, które już nie biorą żadnych tabletek dopochwowo. Ja mam żółtawą wydzielinę na wkładce, nic mnie nie swędzi i nie ma nieprzyjemnego zapachu ale nie wiem czy jest to prawidłowe, a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie
Witaj w klubie Mam tak od kilku dni, ale nie codziennie. Zero objawow infekcji a na wkladce niewielka ilosc takiej zoltej wydzieliny. Ginekologa mam na poczatku pazdziernika dopiero. Juz die balam ze tylko u mnie take rzeczy. -
Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję
-
Zizu, dziękujemy wierzę, że to przetrwamy a wiara czyni cuda
Zizu87, akilegna♥ lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Witaj w klubie Mam tak od kilku dni, ale nie codziennie. Zero objawow infekcji a na wkladce niewielka ilosc takiej zoltej wydzieliny. Ginekologa mam na poczatku pazdziernika dopiero. Juz die balam ze tylko u mnie take rzeczy.
-
nick nieaktualnyLubię - ufff !!! dzielny Maluszek i Ty dzielna !!! Będzie dobrze - trzeba wierzyć !! Odpoczywaj!!! Rozumiem, że grzecznie leżysz i absolutnie nie wysilaj się!!! ❤️Trzymam kciuki
Co do bólu głowy - jeszcze nie wzięłam .. póki co walczę naturalnymi metodami
Ale dziękuje za info że mogę brać paracetamol - bałam się że, na początku ciąży nie wolno... -
Ciasteczko77 wrote:Lubię - ufff !!! dzielny Maluszek i Ty dzielna !!! Będzie dobrze - trzeba wierzyć !! Odpoczywaj!!! Rozumiem, że grzecznie leżysz i absolutnie nie wysilaj się!!! ❤️Trzymam kciuki
Ale dziękuje za info że mogę brać paracetamol - bałam się że, na początku ciąży nie wolno...
Ciasteczko, miałam na początku okropne bóle głowy. Pomagało nawadnianie i drzemki. Może spróbuj się położyćCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Lubię_czekoladę wrote:Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję
-
Ciasteczko77 wrote:Lubię - ufff !!! dzielny Maluszek i Ty dzielna !!! Będzie dobrze - trzeba wierzyć !! Odpoczywaj!!! Rozumiem, że grzecznie leżysz i absolutnie nie wysilaj się!!! ❤️Trzymam kciuki
Ale dziękuje za info że mogę brać paracetamol - bałam się że, na początku ciąży nie wolno...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 18:22
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość