X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ciasteczko ja zdecydowałam o nifty po USG jeszcze zanim znałam wyniki pappa. Zmartwiła mnie ta przezierność karkowa, dosyć duża jak na wymiary córeczki. Wynik nifty miałam w piątek, kilka dni późnej wynik pappa. Oba prawidłowe. Ale nifty mnie najbardziej uspokoiło. Wydaje mi się, że jak wynik pappa będzie dosyć szybko to nie rób od razu nifty tylko poczekaj kilka dni. Pewnie będzie tak jak u mnie i wszystkie nerwy okażą się niepotrzebne :-)
    Nifty już ponoć nie ma.. jest inny test. Zastanawiam sie akurat nad Panorama.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:48

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nifty już ponoć nie ma.. jest inny test. Zastanawiam sie akurat nad Panorama.

Ja robiłam nifty w ostatnim tygodniu dostępności w Polsce. Teraz chyba badanie nazywa się Sanco czy jakoś tak.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ciasteczko, poczekaj na pappa i usg, choc jesli masz tak bardzo sie denerwowac, to czasem lepiej zrobic i genetyczne. Choc z drugiej strony, jak zrobisz te genetyczne, to strach o to ci odpadnie, ale beda kolejne... wiec moze zostaw sobie kase na wozek :)

Chodzi mi o to, ze strach nie minie, teraz jest o prenatalne, potem beda polowkowe, potem cos innego... poczekaj kilka tygodni, wyjdzie ci cos nie tak, to jeszcze bedzie czas zrobic bardziej dokladne badania... tak mi sie wydaje... no sama nie wiem. Ja robilam NIPT bo mam refundowane. Normalnie bym nie robila, a jedynie jesli cos by wyszlo nie tak.
    haha no prawda :) będę ciągle się stresować jak każda z Nas :) powinnam zdążyć zrobić NIPT bo ew złym wyniku pappa i usg.. nawet ewentualna amnio (jeżeli zdołaliby się wbić przez mój tłuszcz???).
    Głowa mi pęka dziś... czy mogę wziąć Apap???

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Hej Paulcia, co u Ciebie? Działacie coś? Myślałam ostatnio o Tobie, jakoś mocno zapadła mi w pamięć Twoja osoba :) Cały czas trzymam kciuki
    Dzięki że pytasz, nie zaglądam tu już prawie wcale bo brak czasu, non-stop jakieś problemy.
    Hm my mamy dopiero za miesiąc wizytę u androloga, ale szczerze mówiąc nie wiem czy to ma sens, zaczynam wątpić, zbyt dużo tego wszystkiego było ostatnio i powoli czuje niemoc i wściekłość. Muszę wszystko dokładnie przemyśleć ,co ma sens i czy warto dalej z wiatrakami walczyć. Moja wola walki nie jest już tak silna jak przedtem, poczekamy, zobaczymy.

Cieszę się że u Was wszystko dobrze i rosniecie zdrowo z maluszkami, życzę Wam wszystkim wszystkiego co najlepsze a przede wszystkim zdrowych maluszków i nudnych ciąż :-P
    Jeśli podejmę ostateczną decyzję to przyjdę się pożegnać.
    Trzymam za Was kciuki ❤

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    haha no prawda :) będę ciągle się stresować jak każda z Nas :) powinnam zdążyć zrobić NIPT bo ew złym wyniku pappa i usg.. nawet ewentualna amnio (jeżeli zdołaliby się wbić przez mój tłuszcz???).
    Głowa mi pęka dziś... czy mogę wziąć Apap???
    Dokładnie, stres się nie kończy, zawsze będzie coś i myślę, że po porodzie będzie już tylko gorzej :)

Apap możesz wziąć, tylko zwykły, nie ten extra z dodatkami (bo jak przeczytasz ulotkę apap extra to sie będziesz tym zamartwiać, ja wzielam i później się zastanawialam czy nie zaszkodziłam małej). Ja na początku jak miałam bóle glowy, to dr pozwoli mi brać do 8 tabletek dziennie (takiej ilości nigdy w życiu nie wzięłam)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dokładnie, stres się nie kończy, zawsze będzie coś i myślę, że po porodzie będzie już tylko gorzej :)

Apap możesz wziąć, tylko zwykły, nie ten extra z dodatkami (bo jak przeczytasz ulotkę apap extra to sie będziesz tym zamartwiać, ja wzielam i później się zastanawialam czy nie zaszkodziłam małej). Ja na początku jak miałam bóle glowy, to dr pozwoli mi brać do 8 tabletek dziennie (takiej ilości nigdy w życiu nie wzięłam)
    Czyli mogę wziąć zwykły apap?? bo znowu na necie się naczytałam, że zakaz w 1 trymestrze, a łeb mi rozsadza.... :P

• asias Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki mam pytanie do Was, jakiego koloru macie wydzielinę z pochwy? Chodzi mi o te z Was, które już nie biorą żadnych tabletek dopochwowo. Ja mam żółtawą wydzielinę na wkładce, nic mnie nie swędzi i nie ma nieprzyjemnego zapachu ale nie wiem czy jest to prawidłowe, a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie

klamka lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Czyli mogę wziąć zwykły apap?? bo znowu na necie się naczytałam, że zakaz w 1 trymestrze, a łeb mi rozsadza.... :P
    W ciazy mozna brac paracetamol. Jesli apap to paracetamol, to spoko mozesz brac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:48

asias lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Tak, zwykły apap możesz wziąć. Tak jak pisałam mi dr powiedział, że do mojej wagi (60 kg) mogę wziąć nawet 8 tabletek, jeśli będzie taka potrzeba. Wracałam z pracy ciągle z okropny bólem głowy, więc ja w I trymestrze trochę apap przez to zjadłam.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Kobietki mam pytanie do Was, jakiego koloru macie wydzielinę z pochwy? Chodzi mi o te z Was, które już nie biorą żadnych tabletek dopochwowo. Ja mam żółtawą wydzielinę na wkładce, nic mnie nie swędzi i nie ma nieprzyjemnego zapachu ale nie wiem czy jest to prawidłowe, a wizyta dopiero za ponad 2 tygodnie

Witaj w klubie :-) Mam tak od kilku dni, ale nie codziennie. Zero objawow infekcji a na wkladce niewielka ilosc takiej zoltej wydzieliny. Ginekologa mam na poczatku pazdziernika dopiero. Juz die balam ze tylko u mnie take rzeczy.

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie_czekoladę to dalej trzymamy kciuki. Maleństwo jest silne i się nie podda. Poradzicie sobie. Kochana tak jak piszesz jest o co a w zasadzie o kogo walczyć :-)

Wysłany: 18 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu, dziękujemy :) wierzę, że to przetrwamy :) <3 a wiara czyni cuda :)

Zizu87, akilegna♥ lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • asias Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Witaj w klubie :-) Mam tak od kilku dni, ale nie codziennie. Zero objawow infekcji a na wkladce niewielka ilosc takiej zoltej wydzieliny. Ginekologa mam na poczatku pazdziernika dopiero. Juz die balam ze tylko u mnie take rzeczy.
    Dokładnie, u mnie tak samo, niewiele tego ale żółtawe, być może to hormonalne, pewnie nie tylko my tak mamy ;)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię - ufff !!! dzielny Maluszek i Ty dzielna !!! Będzie dobrze - trzeba wierzyć !! Odpoczywaj!!! Rozumiem, że grzecznie leżysz i absolutnie nie wysilaj się!!! ❤️Trzymam kciuki
    Co do bólu głowy - jeszcze nie wzięłam .. póki co walczę naturalnymi metodami :(
    Ale dziękuje za info że mogę brać paracetamol - bałam się że, na początku ciąży nie wolno...

Wysłany: 18 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Lubię - ufff !!! dzielny Maluszek i Ty dzielna !!! Będzie dobrze - trzeba wierzyć !! Odpoczywaj!!! Rozumiem, że grzecznie leżysz i absolutnie nie wysilaj się!!! ❤️Trzymam kciuki
    Co do bólu głowy - jeszcze nie wzięłam .. póki co walczę naturalnymi metodami :(
    Ale dziękuje za info że mogę brać paracetamol - bałam się że, na początku ciąży nie wolno...
    Ciasteczko, trochę się podbudowalam na psychice, bo wczoraj było bardzo ciężko. Myślę pozytywnie i wstaję tylko do toalety. Mój narzeczony tak przeorganizowal wszytko, że nie muszę schodzić na dół, dzięki czemu nie chodzę po schodach. Teściowa mi codziennie gotuje, sąsiadka robi zastrzyki. Przetrwały to :) mam dobra obstawe.

Ciasteczko, miałam na początku okropne bóle głowy. Pomagało nawadnianie i drzemki. Może spróbuj się położyć :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • asias Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej dziewczyny. Jesteśmy po wizycie w klinice u naszego lekarza. Mały ma 5,4 mm, słyszeliśmy serduszko, które bije 107 u/min. Mówi, że krwiak przylega w dolnej części pęcherzyka ciazowego i odkleja tylko kawałek kosmowki. Mówi, że lepiej, że krew ma ujście niż jakby miał się krwiak powiększać. Wczoraj w nocy znowu dostałam krwotoku. Późnej spokój i po powrocie od lekarza znowu krwawie. Staram się myśleć pozytywnie i nie panikowac. Kontrola za tydzień w poniedziałek. Jeszcze raz chce wam podziękować za każde dobre słowo! Będę leżeć ile będzie trzeba. I zrobię wszystko aby wygrać z krwiakiem. Mam o co walczyć. Dziękuję <3
    Trzymam mocno za Was kciuki, musi być dobrze :)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Mi też często bolała głowa i bałam się brać cokolwiek to wykombinowałam mocny ale to bardzo mocny masaż od karku tak aż do połowy tyłu głowy. Mój partner mi go robił i mi często po tym przechodziło. Warto spróbować :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 18:22

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ