X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    dziwny przypływ uczuć do wnuka, a o synu nie pamiętał... pewnie szybko mu przejdzie
    Też tak myślę facet dużo gada nic nie robi,mój mąż to chyba taki kochany po mamie ;-) teściowa fajna niestety chora na stwardnienie rozsiane.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
    i jeszcze jedno pytanie :) w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
    Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. :)
    Ja brałam encorton i miałam go odstawić ok 14-15 tyg, w podobnym czasie odstawiłam heparynę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Widać,że Twoja teściowa dawno na placu zabaw nie była :) Antoni to jedne z bardziej popularnych imion,i teraz daję się takie tradycyjne imiona :)

Nie była i nie wiadomo czy pójdzie skoro to taki wstyd ;-) Mnie to imię bardzo się podoba, ale wiem, że teraz jest bardzo popularne. Mam jeszcze czas więc zobaczymy ;-)

• Jvm Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
    i jeszcze jedno pytanie :) w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
    Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. :)
    Ja jestem w 12 tc i schodzę z dawki. Będę brała tak do 14 tygodnia gdzieś encorton.
    Luteinę mam brać do 17 tc i wtedy ma być decyzja czy całkowicie odstawić.

• Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ja brałam encorton i miałam go odstawić ok 14-15 tyg, w podobnym czasie odstawiłam heparynę.
    i wszystko było dobrze? żadnych plamień itp.? Też biorę heparyne, ale muszę całą ciąże ze względu na mutacje Pai 1-4G.

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    33 lata starania od lipca 2014
    04.2016,05.2016- IUI :( :(
    IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. :( 6.02.1bb :(
    21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    22.02.2019 jest mój mały cud :) <3
    14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
    28.02.2024 ⏸️
    MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%
  • Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Ja jestem w 12 tc i schodzę z dawki. Będę brała tak do 14 tygodnia gdzieś encorton.
    Luteinę mam brać do 17 tc i wtedy ma być decyzja czy całkowicie odstawić.
    czyli podobnie ;) mi gin powiedział, że będziemy schodzić ale oceni po badaniu i było wszystko ok szyjka tarda długa więc zadecydował odstawienie. Transfer miałaś na cyklu sztucznym?

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    33 lata starania od lipca 2014
    04.2016,05.2016- IUI :( :(
    IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. :( 6.02.1bb :(
    21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    22.02.2019 jest mój mały cud :) <3
    14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
    28.02.2024 ⏸️
    MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    czyli podobnie ;) mi gin powiedział, że będziemy schodzić ale oceni po badaniu i było wszystko ok szyjka tarda długa więc zadecydował odstawienie. Transfer miałaś na cyklu sztucznym?
    Tak, sztuczny i bardzo duże dawki progesteronu miałam. Jeszcze do niedawna 3*6 dopochwowo i 3*4 podjęzykowo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusia 1234 wrote:
    i wszystko było dobrze? żadnych plamień itp.? Też biorę heparyne, ale muszę całą ciąże ze względu na mutacje Pai 1-4G.
    Po odstawieniu encorton wszystko było ok. Ja bardzo się bałam odstawić heparyne bo brałam ją z powodu hiperki ale też na całe szczęście nic się nie stało.

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja też robiłam tylko usg i pappa. Wyszły prawidłowe więc nie było potrzeby robić innych badań, ale gdyby trzeba było to pewnie wtedy by dr zlecił i ja bym je zrobiła bez chwili zastanowienia. Mam 31 lat.

To ja dla odmiany powiem że ten weekend spędziłam na weselu wśród rodziny i znajomych, było super. Ale żeby nie było tak różowo to także oczywiście mam w rodzinie naszczęście trochę dalszej też osoby które poważnie zaszły mi za pazury (w kwestii mojej niepłodności rzecz jasna) ale stwierdziłam że nie będę zniżać się do ich poziomu i bez zbędnych dyskusji urwałam kontakt i to była bardzo dobra decyzja.

Rubi27, morganaa lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Ciasteczko ja też robiłam tylko usg i pappa. Wyszły prawidłowe więc nie było potrzeby robić innych badań, ale gdyby trzeba było to pewnie wtedy by dr zlecił i ja bym je zrobiła bez chwili zastanowienia. Mam 31 lat.

To ja dla odmiany powiem że ten weekend spędziłam na weselu wśród rodziny i znajomych, było super. Ale żeby nie było tak różowo to także oczywiście mam w rodzinie naszczęście trochę dalszej też osoby które poważnie zaszły mi za pazury (w kwestii mojej niepłodności rzecz jasna) ale stwierdziłam że nie będę zniżać się do ich poziomu i bez zbędnych dyskusji urwałam kontakt i to była bardzo dobra decyzja.

To super,że weekend udany. U nas w sumie poza incydentem z bratem męża to spokój i cisza,byli nasi dobrzy znajomi,mamy de facto razem termin porodu także ciążowe ploteczki :)

Ja jestem bardzo rodzinna, i cieszyłam się że mąż ma rodzeństwo, maja dzieci,że będą fajne rodzinne imprezy itd. A tu od samego początku jakieś problemy w rodzinie, pretensje itd. O wszystko dosłownie. Także w pewnym momencie trzeba było się odciąć, mąż z bratem w zasadzie tylko służbowo i wczoraj go uprzedził, że nie będzie chrzestnym,ale na chrzest będzie zaproszony tylko bez żony,pewnie nawet i tak nie przyjedzie,bo taki ma mózg przeprany. Tak się poukladalo niestety, ale nie bedziemy toksycznych relacji ciągnąć :( ich strata,bo my fajni jestesmy ;) i tacy skromni ;)

mbnotr8.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam niefajne sytuacje z rodzina męża. W sumie doszło do tego, ze mój mąż ograniczył kontakt ze swoim bratem do minimum. Niestety prz to popsułem sie także relacje z jego rodzina. Ja na sama myśl o wizycie u nich chora jestem. Jeszcze teraz zrządzenie losu, ze szwagier bedzie miał dziecko 2 miesięcy przed nami i ja jestem pewna, ze do końca życia bedzie porównywanie dzieci (on jest typ zarąbisty)

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Duphaston odstawiałam powoli od 9 tygodnia, od 12 juz nie brałam. Luteinę odstawiłam w 7 tyg.

Lusia 1234 lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wypisali mnie i leżę już w domu. Uważam, że szpitale to porażka. Nie miałam ani jednej konsultacji lekarskiej przez ten cały czas, tylko badania usg. Nikt ich nawet nie obejrzał i nie skomentował. Tak jak i badań krwi. Dziś po wyjściu że szpitala zauważyłam takie pomiary z usg: usg z 14.09 CRL 2mm. Usg z 16.09 CRL 6mm. Usg z 17.09 3,5mm. Z pomiarów wynika, że zarodek bardzo szybko rósł a później zmalał.. serduszko dziś bilo 115 uderzeń na minutę. Więc już ok.. Z krwiakiem mnie wypuścili, bo nie mogli nic zrobić- jestem w stanie zrozumieć. Ale To?? Nawet nie spojrzeli w te wyniki?? Wczoraj badanie na innym sprzęcie, dzisiaj na innym.. O zastrzyk dziś musiałam się prosić, bo przecież już wychodzę a o recepcie na Prolutex to nikt nie pamiętał, musiałam również prosić. Nic nie wiem.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Cześć dziewczyny. Wypisali mnie i leżę już w domu. Uważam, że szpitale to porażka. Nie miałam ani jednej konsultacji lekarskiej przez ten cały czas, tylko badania usg. Nikt ich nawet nie obejrzał i nie skomentował. Tak jak i badań krwi. Dziś po wyjściu że szpitala zauważyłam takie pomiary z usg: usg z 14.09 CRL 2mm. Usg z 16.09 CRL 6mm. Usg z 17.09 3,5mm. Z pomiarów wynika, że zarodek bardzo szybko rósł a później zmalał.. serduszko dziś bilo 115 uderzeń na minutę. Więc już ok.. Z krwiakiem mnie wypuścili, bo nie mogli nic zrobić- jestem w stanie zrozumieć. Ale To?? Nawet nie spojrzeli w te wyniki?? Wczoraj badanie na innym sprzęcie, dzisiaj na innym.. O zastrzyk dziś musiałam się prosić, bo przecież już wychodzę a o recepcie na Prolutex to nikt nie pamiętał, musiałam również prosić. Nic nie wiem.

Kochana,brak słów. Masz lekarza w klinice albo swojego do którego mozesz teraz chodzic? Leż,odpoczywaj. Będzie dobrze

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Ja tez mam niefajne sytuacje z rodzina męża. W sumie doszło do tego, ze mój mąż ograniczył kontakt ze swoim bratem do minimum. Niestety prz to popsułem sie także relacje z jego rodzina. Ja na sama myśl o wizycie u nich chora jestem. Jeszcze teraz zrządzenie losu, ze szwagier bedzie miał dziecko 2 miesięcy przed nami i ja jestem pewna, ze do końca życia bedzie porównywanie dzieci (on jest typ zarąbisty)

To współczuję:(Z rodziną najlepiej na zdjęciach jak dziewczyny piszą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 18:31

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię - odpoczywaj i nie stresuj sie ... wiem, że porażka :(
    Mi dr z kliniki każe zejść w tym tyg z estrofem - czyli odstawiam w 7 tc.. trochę sie boje ale co mam zrobić ??? :( nowy dr nie chce wchodzić w zakres dr z kliniki.
    Czy to duże ryzyko przestać brać estrofem już teraz??
    Progesteron mam brać tylko do 12 tc..

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Ps. Duphaston odstawiałam powoli od 9 tygodnia, od 12 juz nie brałam. Luteinę odstawiłam w 7 tyg.
    Miałaś crio ? Na sztucznym cyklu czy nat?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko od 10-11tc łożysko przejmuje produkcję progesteronu, więc powinno być ok.
    Jak będzie się coś działo, to przecież twój dr może wprowadzić luteine ponownie.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Magkb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Miałaś crio ? Na sztucznym cyklu czy nat?
    Crio na sztucznym.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Tez miałam krwiaka i tez słyszałam, ze na tym etapie ciąży nic nie mogą zrobić poza dawaniem proga i zaleceniem leżenia. Wiec lez, odpoczywaj i umów sie do lekarza do którego masz zaufanie. Niestety te krwiaki to po invitro częsta przypadłość, ale bedzie dobrze :)

o1489vvjvnnzrzny.png
‹‹ 153 154 155 156 157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ