Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Lubię_czekoladę wrote:Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum -
Lubię_czekoladę wrote:Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum
Trzymam mocno kciuki za Ciebie i małego fightera! Dacie radęRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Mam nadzieję, że to będzie dla nas wszystkich dobry dzień, zwłaszcza dla Lubię_czekoladę, trzymam kciuki za Was.
a tak poza tym, to brat mojego męża i jego żona to najbardziej pojeba... ludzie jakich znam, wstyd, że moje dziecko będzie choćby przez nazwisko z nimi kojarzone... także dziś to po prostu musi być dobry dzień... -
nick nieaktualnyWitajcie.
Matko - Morgana co się stało ?
Pytanko:
Kochane- Czy robiłyście poza pappa/ usg też bad prenatalne z DNA dziecka we krwi matki (nifty, harmony itp)?
Amniopunkcję?
Ja trochę panikuję, bo mam skończone 35 lat i nie wiem czy nie lepiej od razu robić amnio??
Pappa ponoć wychodzi źle przy dużych dawkach progesteronu- u Was tak było ?
Ślicznie Was proszę o jakiekolwiek informacje
Dzękuję!!! -
To chyba przez to słońce, bo ja też dzisiaj stwierdziłam że bedzie fajnie i posprzatm caly dom, a mąż zaczął wykanczać pokój dla Mełego Ciasteczko spytaj sie lekarza czy zaleca Ci te badania. A jeśli mają Cię one uspokoić to je zrób. Ja robiłam tylko Pappa.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:32
-
Ciasteczko77 wrote:Witajcie.
Pytanko:
Kochane- Czy robiłyście poza pappa/ usg też bad prenatalne z DNA dziecka we krwi matki (nifty, harmony itp)?
Amniopunkcję?
Ja trochę panikuję, bo mam skończone 35 lat i nie wiem czy nie lepiej od razu robić amnio??
Dzękuję!!!
Ciasteczko, ja w tym roku skończyłam 35, ale robiłam tylko prenatalne i pappa, mój lekarz podczas prenatalnych powiedział, że nie ma potrzeby robić innych badań. Progesteron zbadałam tylko raz - 2 dni po transferze, potem już nie, więc nie wiem czy to ma wpływ na wyniki badań.
Morgana, widzę, że u Ciebie się sprawdza powiedzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach... Ech, najważniejsze, żeby się nie denerwować To musi być dobry dzieńRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
Ciasteczko77 wrote:Witajcie.
Pytanko:
Amniopunkcję?
Dzękuję!!!
Ciasteczko,ja robilam tylko usg i pappa. Mam 33 lata,w trakcie badania byłam na lutinusie 3×2 tabletki,wszystko było ok już po usg,a po pappie ryzyko wad jeszcze spadło. Także nie robiłam żadnych dodatkowych testów z krwi,a jeśli chodzi o amnio to to już badanie inwazyjne i chyba zlecane jak jest jakieś podejrzenie wad,a nie wykonywane rutynowo na życzenie pacjentki. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem, my nie wykluczalismy dodatkowych badań ale tylko w przypadku wskazań lekarza.
Oj,ciasteczko ja mam mega nieprzyjemna sytuację w rodzinie,szkoda gadać i się denerwować nasze dziecko nie będzie znalo brata męża po prostu,mmie to boli,mąż się z tym już pogodził - W sobotę poprosił swojego dobrego kumpla o bycie chrzestnym ale wczoraj to mega przykro mi się zrobiło, jak ten cham jeden wyrzuty do mnie,że najpierw nie mogłam zajść w ciążę i mój mąż nie mógł zajmować się ojcem a teraz wielce w ciąży jestem i mąż nie może w dniu obrony mojego doktoratu zawieść mamy do szpitala... bardzo przykro się tego słuchało, ja to już nawet mie chcę takich ludzi w otoczeniu mojego dzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:48
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum -
nick nieaktualnyCiasteczko ja też robiłam tylko usg genetyczne i test pappa. Moim zdaniem nie ma sensu robić tych dodatkowych badań jak lekarz nie zobaczy jakiś nieprawidłowości przy tych 2 badaniach. Musisz być dobrej myśli A jak Twoje plamienia?
Morganna wiadomo, że z rodziną to się dobrze tylko na zdjęciach wychodzi Mnie też wkurzyła wczoraj moja teściowa, która stwierdziła, że jej się nie podoba imię jakie wybraliśmy dla dziecka (Antoś, chociaż decyzja jeszcze nie jest w 100% podjęta...) i pewnie robimy to specjalnie, bo wiemy, że ona nie lubi "starych" imion... I powiedziała, że będzie się wstydziła wołać go na placu zabaw bo teraz nadaje się takie imiona jak - Kacperek, Piotruś czy Marcin, a nie jakieś Antki, Stasie czy Franki... Ręce i nogi nam opadły...
Też życzę Wam miłego i spokojnego dniaCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa się tak boję tych wad gen.-że po 35 znacznie wzrasta ryzyko i że trzeba robić...
Ja też mam już umówione pappa i usg .. poczekać na te badania i wtedy ewentualnie myślec dalej?
Morgana - to bardzo przykre.. u nas niestety też rodzina M jest na cenzurowanym długa historia ..
Wiem, że to boli, ale rodziny się nie wybiera- No i nic na siłę..
Nie denerwuj się i nie smuć!!
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ja się tak boję tych wad gen.-że po 35 znacznie wzrasta ryzyko i że trzeba robić...
Ja też mam już umówione pappa i usg .. poczekać na te badania i wtedy ewentualnie myślec dalej?
Morgana - to bardzo przykre.. u nas niestety też rodzina M jest na cenzurowanym długa historia ..
Wiem, że to boli, ale rodziny się nie wybiera- No i nic na siłę..
Nie denerwuj się i nie smuć!!Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Olciaaa wrote:Ciasteczko ja też robiłam tylko usg genetyczne i test pappa. Moim zdaniem nie ma sensu robić tych dodatkowych badań jak lekarz nie zobaczy jakiś nieprawidłowości przy tych 2 badaniach. Musisz być dobrej myśli A jak Twoje plamienia?
Morganna wiadomo, że z rodziną to się dobrze tylko na zdjęciach wychodzi Mnie też wkurzyła wczoraj moja teściowa, która stwierdziła, że jej się nie podoba imię jakie wybraliśmy dla dziecka (Antoś, chociaż decyzja jeszcze nie jest w 100% podjęta...) i pewnie robimy to specjalnie, bo wiemy, że ona nie lubi "starych" imion... I powiedziała, że będzie się wstydziła wołać go na placu zabaw bo teraz nadaje się takie imiona jak - Kacperek, Piotruś czy Marcin, a nie jakieś Antki, Stasie czy Franki... Ręce i nogi nam opadły...
Też życzę Wam miłego i spokojnego dnia
Widać,że Twoja teściowa dawno na placu zabaw nie była Antoni to jedne z bardziej popularnych imion,i teraz daję się takie tradycyjne imiona
Ciasteczko,poczekaj co powie lekarz, spokojnie. Kazda z nas tu się wad boi,ale postaraj się zaufać lekarzowi. Na amnio i tak chyba trzeba skierowanie przecież, a testy z krwi to też spory wydatek. -
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Ciasteczko zrób najpierw usg gen i pappa i mam nadzieję, że to wystarczy To są bardzo szczegółowe badania. Będzie dobrze
Dr teraz (byłam u innej dr -w sprawie zwolnienia) mówiła żeby robić testy dopiero jeżeli podstawowe bad wyjdą nieprawidłowe
Że zdążę wydać te 3000 zł... macie racje - muszę wyluzować !!
Dzis mam jeszcze wizytę u dr z kliniki - ma ustalić co z lekami ... bo przecież pamiętacie jaka każda była i z tym estrofem ..
Morgana - a propos ja w rodzinie mojego M jestem wyklęta - bo jestem rozwódką... -
Mój dzidek ma na imię Antoni ja mam taki problem z teściem, moim mężem sie nie opiekował(rodzice są po rozwodzie) a teraz opowiada jakim bedzie cudnym dziadkiem mimo że widujemy sie może ze 4 razy do roku, wczesniej też traktował mnie "jest to jest" odkąd jestem w ciąży jestem super ale tylko dlatego że w środku jest jego wnuk, oj coś czuje że będzie między nami dużo spięć.
-
Ciasteczko77 wrote:Ja chyba od tego proga takie stany mam .. lęki, obawy.
Dr teraz (byłam u innej dr -w sprawie zwolnienia) mówiła żeby robić testy dopiero jeżeli podstawowe bad wyjdą nieprawidłowe
Że zdążę wydać te 3000 zł... macie racje - muszę wyluzować !!
Dzis mam jeszcze wizytę u dr z kliniki - ma ustalić co z lekami ... bo przecież pamiętacie jaka każda była i z tym estrofem ..
Morgana - a propos ja w rodzinie mojego M jestem wyklęta - bo jestem rozwódką... -
Rubi27 wrote:Mój dzidek ma na imię Antoni ja mam taki problem z teściem, moim mężem sie nie opiekował(rodzice są po rozwodzie) a teraz opowiada jakim bedzie cudnym dziadkiem mimo że widujemy sie może ze 4 razy do roku, wczesniej też traktował mnie "jest to jest" odkąd jestem w ciąży jestem super ale tylko dlatego że w środku jest jego wnuk, oj coś czuje że będzie między nami dużo spięć.
dziwny przypływ uczuć do wnuka, a o synu nie pamiętał... pewnie szybko mu przejdzie -
Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
i jeszcze jedno pytanie w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
Będę wdzięczna za każdą odpowiedź.
33 lata starania od lipca 2014
04.2016,05.2016- IUI
IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. 6.02.1bb
21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
20dpt 3873; 27dpt ♥
22.02.2019 jest mój mały cud
14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
28.02.2024 ⏸️
MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%