X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Mała8 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa ja tez po in vitro, termin na 22.04.19☺

Olciaaa lubi tę wiadomość

202312226851.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada mój krwiak zajmował aż 40% obwodu jaja płodowego.
    Będzie dobrze, trzymaj się dzielnie;)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą:(

Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum :(
    Kochana jesteśmy wszystkie z Tobą i wszystkie tak samo bardzo chcemy by Twoje Serduszko Malutkie biło mocno. Trzymam kciuki że h wszystko skończyło się dobrze.

ty0qs6r.png
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą:(

Trzymam mocno kciuki za Ciebie i małego fightera! Dacie radę <3

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że to będzie dla nas wszystkich dobry dzień, zwłaszcza dla Lubię_czekoladę, trzymam kciuki za Was.

a tak poza tym, to brat mojego męża i jego żona to najbardziej pojeba... ludzie jakich znam, wstyd, że moje dziecko będzie choćby przez nazwisko z nimi kojarzone... także dziś to po prostu musi być dobry dzień...

mbnotr8.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dobrze zasili Ci za skórę. Też mam przeczucie że dziś będzie dobry dzień ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Matko - Morgana co się stało ? :(
    Pytanko:
    Kochane- Czy robiłyście poza pappa/ usg też bad prenatalne z DNA dziecka we krwi matki (nifty, harmony itp)?
    Amniopunkcję?
    Ja trochę panikuję, bo mam skończone 35 lat i nie wiem czy nie lepiej od razu robić amnio??
    Pappa ponoć wychodzi źle przy dużych dawkach progesteronu- u Was tak było ?

Ślicznie Was proszę o jakiekolwiek informacje :(
    Dzękuję!!!

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba przez to słońce, bo ja też dzisiaj stwierdziłam że bedzie fajnie i posprzatm caly dom, a mąż zaczął wykanczać pokój dla Mełego :-) Ciasteczko spytaj sie lekarza czy zaleca Ci te badania. A jeśli mają Cię one uspokoić to je zrób. Ja robiłam tylko Pappa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:32

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • inka2707 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Witajcie.
    Pytanko:
    Kochane- Czy robiłyście poza pappa/ usg też bad prenatalne z DNA dziecka we krwi matki (nifty, harmony itp)?
    Amniopunkcję?
    Ja trochę panikuję, bo mam skończone 35 lat i nie wiem czy nie lepiej od razu robić amnio??

Dzękuję!!!

Ciasteczko, ja w tym roku skończyłam 35, ale robiłam tylko prenatalne i pappa, mój lekarz podczas prenatalnych powiedział, że nie ma potrzeby robić innych badań. Progesteron zbadałam tylko raz - 2 dni po transferze, potem już nie, więc nie wiem czy to ma wpływ na wyniki badań.

Morgana, widzę, że u Ciebie się sprawdza powiedzenie, że z rodziną najlepiej wychodzi się na zdjęciach... Ech, najważniejsze, żeby się nie denerwować ;) To musi być dobry dzień :D

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Witajcie.
    Pytanko:
    Amniopunkcję?

Dzękuję!!!

Ciasteczko,ja robilam tylko usg i pappa. Mam 33 lata,w trakcie badania byłam na lutinusie 3×2 tabletki,wszystko było ok już po usg,a po pappie ryzyko wad jeszcze spadło. Także nie robiłam żadnych dodatkowych testów z krwi,a jeśli chodzi o amnio to to już badanie inwazyjne i chyba zlecane jak jest jakieś podejrzenie wad,a nie wykonywane rutynowo na życzenie pacjentki. Porozmawiaj najlepiej z lekarzem, my nie wykluczalismy dodatkowych badań ale tylko w przypadku wskazań lekarza.

Oj,ciasteczko ja mam mega nieprzyjemna sytuację w rodzinie,szkoda gadać i się denerwować :( nasze dziecko nie będzie znalo brata męża po prostu,mmie to boli,mąż się z tym już pogodził - W sobotę poprosił swojego dobrego kumpla o bycie chrzestnym :) ale wczoraj to mega przykro mi się zrobiło, jak ten cham jeden wyrzuty do mnie,że najpierw nie mogłam zajść w ciążę i mój mąż nie mógł zajmować się ojcem a teraz wielce w ciąży jestem i mąż nie może w dniu obrony mojego doktoratu zawieść mamy do szpitala... bardzo przykro się tego słuchało, ja to już nawet mie chcę takich ludzi w otoczeniu mojego dziecka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2018, 10:48

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Czekoladka jak tam u Ciebie, jak się czujesz? Nadal krwawisz. Pamiętaj, że my wszystkie tutaj trzymamy mocno zaciśnięte kciuki! Większość z nas wie co czujesz i jak się boisz, ale musi być dobrze <3 Nie przepraszaj! Właśnie nasze forum jest po to żeby się wspierać w takich ciężkich momentach!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko ja też robiłam tylko usg genetyczne i test pappa. Moim zdaniem nie ma sensu robić tych dodatkowych badań jak lekarz nie zobaczy jakiś nieprawidłowości przy tych 2 badaniach. Musisz być dobrej myśli :-) A jak Twoje plamienia?

Morganna wiadomo, że z rodziną to się dobrze tylko na zdjęciach wychodzi ;-) Mnie też wkurzyła wczoraj moja teściowa, która stwierdziła, że jej się nie podoba imię jakie wybraliśmy dla dziecka (Antoś, chociaż decyzja jeszcze nie jest w 100% podjęta...) i pewnie robimy to specjalnie, bo wiemy, że ona nie lubi "starych" imion... I powiedziała, że będzie się wstydziła wołać go na placu zabaw bo teraz nadaje się takie imiona jak - Kacperek, Piotruś czy Marcin, a nie jakieś Antki, Stasie czy Franki... Ręce i nogi nam opadły...

Też życzę Wam miłego i spokojnego dnia <3

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak boję tych wad gen.-że po 35 znacznie wzrasta ryzyko i że trzeba robić...
    Ja też mam już umówione pappa i usg .. poczekać na te badania i wtedy ewentualnie myślec dalej?
    Morgana - to bardzo przykre.. u nas niestety też rodzina M jest na cenzurowanym :( długa historia ..
    Wiem, że to boli, ale rodziny się nie wybiera- No i nic na siłę..
    Nie denerwuj się i nie smuć!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja się tak boję tych wad gen.-że po 35 znacznie wzrasta ryzyko i że trzeba robić...
    Ja też mam już umówione pappa i usg .. poczekać na te badania i wtedy ewentualnie myślec dalej?
    Morgana - to bardzo przykre.. u nas niestety też rodzina M jest na cenzurowanym :( długa historia ..
    Wiem, że to boli, ale rodziny się nie wybiera- No i nic na siłę..
    Nie denerwuj się i nie smuć!!
    Ciasteczko zrób najpierw usg gen i pappa i mam nadzieję, że to wystarczy :-) To są bardzo szczegółowe badania. Będzie dobrze :-)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko ja też robiłam tylko usg genetyczne i test pappa. Moim zdaniem nie ma sensu robić tych dodatkowych badań jak lekarz nie zobaczy jakiś nieprawidłowości przy tych 2 badaniach. Musisz być dobrej myśli :-) A jak Twoje plamienia?

Morganna wiadomo, że z rodziną to się dobrze tylko na zdjęciach wychodzi ;-) Mnie też wkurzyła wczoraj moja teściowa, która stwierdziła, że jej się nie podoba imię jakie wybraliśmy dla dziecka (Antoś, chociaż decyzja jeszcze nie jest w 100% podjęta...) i pewnie robimy to specjalnie, bo wiemy, że ona nie lubi "starych" imion... I powiedziała, że będzie się wstydziła wołać go na placu zabaw bo teraz nadaje się takie imiona jak - Kacperek, Piotruś czy Marcin, a nie jakieś Antki, Stasie czy Franki... Ręce i nogi nam opadły...

Też życzę Wam miłego i spokojnego dnia <3

Widać,że Twoja teściowa dawno na placu zabaw nie była :) Antoni to jedne z bardziej popularnych imion,i teraz daję się takie tradycyjne imiona :)

Ciasteczko,poczekaj co powie lekarz, spokojnie. Kazda z nas tu się wad boi,ale postaraj się zaufać lekarzowi. Na amnio i tak chyba trzeba skierowanie przecież, a testy z krwi to też spory wydatek.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Ciasteczko zrób najpierw usg gen i pappa i mam nadzieję, że to wystarczy :-) To są bardzo szczegółowe badania. Będzie dobrze :-)
    Ja chyba od tego proga takie stany mam .. lęki, obawy.
    Dr teraz (byłam u innej dr -w sprawie zwolnienia) mówiła żeby robić testy dopiero jeżeli podstawowe bad wyjdą nieprawidłowe :(
    Że zdążę wydać te 3000 zł... macie racje - muszę wyluzować !!
    Dzis mam jeszcze wizytę u dr z kliniki - ma ustalić co z lekami ... bo przecież pamiętacie jaka każda była i z tym estrofem ..
    Morgana - a propos ja w rodzinie mojego M jestem wyklęta - bo jestem rozwódką...

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój dzidek ma na imię Antoni ;-) ja mam taki problem z teściem, moim mężem sie nie opiekował(rodzice są po rozwodzie) a teraz opowiada jakim bedzie cudnym dziadkiem mimo że widujemy sie może ze 4 razy do roku, wczesniej też traktował mnie "jest to jest" odkąd jestem w ciąży jestem super ale tylko dlatego że w środku jest jego wnuk, oj coś czuje że będzie między nami dużo spięć.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja chyba od tego proga takie stany mam .. lęki, obawy.
    Dr teraz (byłam u innej dr -w sprawie zwolnienia) mówiła żeby robić testy dopiero jeżeli podstawowe bad wyjdą nieprawidłowe :(
    Że zdążę wydać te 3000 zł... macie racje - muszę wyluzować !!
    Dzis mam jeszcze wizytę u dr z kliniki - ma ustalić co z lekami ... bo przecież pamiętacie jaka każda była i z tym estrofem ..
    Morgana - a propos ja w rodzinie mojego M jestem wyklęta - bo jestem rozwódką...
    Ciastko, u nas jedna doktor podejrzewała zespół downa, i stwierdziłam, że trudno nic na to nie poradzę, ze kocham te maleństwo, że nic tego nie zmieni i bedzie co ma być a żadne dodatkowe badania tego nie zmienią.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Mój dzidek ma na imię Antoni ;-) ja mam taki problem z teściem, moim mężem sie nie opiekował(rodzice są po rozwodzie) a teraz opowiada jakim bedzie cudnym dziadkiem mimo że widujemy sie może ze 4 razy do roku, wczesniej też traktował mnie "jest to jest" odkąd jestem w ciąży jestem super ale tylko dlatego że w środku jest jego wnuk, oj coś czuje że będzie między nami dużo spięć.

dziwny przypływ uczuć do wnuka, a o synu nie pamiętał... pewnie szybko mu przejdzie

mbnotr8.png
  • Lusia 1234 Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z Was brała encorton na komórki Nk? jeśli tak to w którym tygodniu ciąży był odstawiony?
    i jeszcze jedno pytanie :) w którym tygodniu miałyście odstawiony duphaston albo inny progesteron całkowicie? Chodzi mi głównie o cykl sztuczny.
    Dzisiaj wzięłam ostatnią dawkę encortonu i się boję jak cholera. Do tego jestem na redukcji duphastonu do końca tygodnia mam brać czyli to będzie skończony 16 tydzień.
    Będę wdzięczna za każdą odpowiedź. :)

oar8yx8dbj3fnfkb.png
    33 lata starania od lipca 2014
    04.2016,05.2016- IUI :( :(
    IVF 11.2017- 2bb:(, 9.01.18. :( 6.02.1bb :(
    21.06 2018- 3Bb i 3CB - 8dpt 119,6 ; 11dpt 390; 13dpt 736
    20dpt 3873; 27dpt ♥
    22.02.2019 jest mój mały cud :) <3
    14.10.2020 aniołek 7tc, mały cud naturalny
    28.02.2024 ⏸️
    MTHFR 677C-T i PAI 1-4G, NK 14%
‹‹ 152 153 154 155 156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ