X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Koniecznie poinformuj lekarza lub pielęgniarkę.
    Ja mocno krwawiłam ok. 8h, potem coraz słabiej, aż wkoñcu krwawienie zamieniło się w plamienie po ok. 2dniach i trwało z jakieś 2-3tygodnie.

Kiedy masz kolejne usg?
    Już poinformowałam, usg wieczorem

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Już poinformowałam, usg wieczorem

Trzymam kciuki. Daj znać i trzymaj się dzielnie.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Lubię - trzymamy kciuki !!
    Nie denerwuj się, wtedy wzrasta ciśnienie i ukrwienie .. lekarz Cię obejrzy na obchodzie zapewne zaraz+ usg?

• Jvm Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Dziewczyny,z serii głupich problemów -czy przytylyscie w ciąży?to głupie,ale u mnie waga cały czas w miejscu,ewentualnie ruchy +/- 1 kg. I się martwię czy wszystko ok? A przecież powinnam akurat z tego się cieszyć
    Jestem w 12 tc i 2,5 kg na plusie.

Wysłany: 15 września 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety dzisiaj usg nie będzie, dopiero jutro... rano już było tak ładnie i czysto a teraz znowu.. :( tak na prawdę z przerwami krwawie już 24h... od czwartku od 21... Bardzo długo... lekarz mówi, że zrobili wszystko co mogli, już więcej mi podać nie mogą... muszę czekać:(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Niestety dzisiaj usg nie będzie, dopiero jutro... rano już było tak ładnie i czysto a teraz znowu.. :( tak na prawdę z przerwami krwawie już 24h... od czwartku od 21... Bardzo długo... lekarz mówi, że zrobili wszystko co mogli, już więcej mi podać nie mogą... muszę czekać:(
    Ja też długo krwawiłm bo krwiak był sporych rozmiarów. Plamienie trwało też bardzo długo, bo ponad miesiąc. Martwiłam się tym bardzo ale jak widać musiał cały zejść. Kochana trzymam kciuki, musi być dobrze!

• palyna Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej ,

Mam pytanko , jaki miałyście poziom progesteronu ok 19-21 dnia cyklu?
    Ja dziś odebrałam wyniki w 19dc i wynik mam 42.2mg/ml
    Zastanawiam się czy coś dobrego zaczęło się dziać i czy może ten wynik cokolwiek zwiastować

palyna
  • Marin Autorytet

Wysłany: 15 września 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja za to zadam głupie pytanie - czy można jeść śledzie w śmietanie (takie kupne??)?? Stoją i patrzą na mnie .. 8)
    Jadłam dzisiaj :)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2018, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    :( to czekamy :(
    cholerny krwiak .. od czego one się robią??

Wysłany: 16 września 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą:(

Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą:(

Kochana jesteśmy z Tobą, trzymaj się i jak tylko potrzebujesz to pisz. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze. Trzymam kciuki i modlę się za was-przetrwacie to.

I nie ma żadnego przepraszania nas -my tu dla siebie wzajemnie jestesmy w dobrych i złych. chwilach, pisz jak tylko masz potrzebę, jesteśmy...

mbnotr8.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nami się nie martw, jesteśmy tu po to by sie wspierać. Wierzę że Twoje maleństwo da radę, wiem że jest Ci ciężko ale Ty też musisz w to wierzyć!

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz byc silna dla swojego Malucha on rowniez mocno sie postara zeby nie dac sie krwiakowi!! Nie masz nas za co przepraszac Bo po to Tu wszystkie jestesmy zeby sie wzajemnie wspierac :* a beds Ci jeszcze dzisiaj robic USG??

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Nie przepraszaj. My jesteśmy po to, żeby się wspierać. Wiem, że jest Ci ciężko, ale postaraj się być silna dla Twojego Maleństwa. Wszystkie tutaj jesteśmy z Wami!

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Marin Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada, wszystkie jesteśmy z Tobą. Maluszek rośnie, nie poddaje się, wiem że to nie łatwe ale też musisz być silna.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Nie przepraszaj. My jesteśmy po to, żeby się wspierać. Wiem, że jest Ci ciężko, ale postaraj się być silna dla Twojego Maleństwa. Wszystkie tutaj jesteśmy z Wami!
    Dokładnie - jesteśmy z Wami!! Lubię -Bądź silna, trzeba wierzyć że wszystko będzie dobrze, Maluszek silny i też walczy !! Modlę się za Was!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Głupio mi teraz aż pisać z moim problemem, ale wczoraj wiecz miałam mocne plamienie brązowo -różowo -czerwone (z małymi skrzepami krwi) plus ból brzucha, nie było to po aplik luteiny. Dziś już jest Ok (poza bólem brzucha który cały czas odczuwam) ale czy ja powinnam pokazać się lekarzowi i powiedzieć o tym? Pierwszy raz miałam tak silne i tego koloru..

• morganaa Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Głupio mi teraz aż pisać z moim problemem, ale wczoraj wiecz miałam mocne plamienie brązowo -różowo -czerwone (z małymi skrzepami krwi) plus ból brzucha, nie było to po aplik luteiny. Dziś już jest Ok (poza bólem brzucha który cały czas odczuwam) ale czy ja powinnam pokazać się lekarzowi i powiedzieć o tym? Pierwszy raz miałam tak silne i tego koloru..

Tak,powinnaś iść z tym do lekarza. Ja każde plamienie konsultowalam,tym bardziej że masz ból brzucha.

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Nie denerwuj się...również miałam tragiczną sytuację, dokładnie w tym samym czasie ciąży co Ty...I też diagnoza "bardzo duży krwiak obejmujący większą cz3ść jaja płodowego" i też ryzyko, źe jak będzie się opróżniał może doprowadzic jednocześnie do odklejenia kosmówki...Suma sumarum krwiak łagodnie się oczyścił, po wyjściu ze szpitala, po 3 tygodniach znikome ilości krwiaka-czyli się wchłonął, jednak troszkę kosmówka sie odkleiła (naszczęście nie było to duże zagrożenie). Aktualnie na usg prenatalnym Pani dr już nic niepokojącego nie widziała. Wierzę, że i u Was będzie szczęśliwe zakonczenie :*
    Trzymajcie się dzielnie!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Tak,powinnaś iść z tym do lekarza. Ja każde plamienie konsultowalam,tym bardziej że masz ból brzucha.
    Jutro idę po kontynuacje zwolnienia do innej dr, to jej powiem.. ból dziś słabszy (taki jak na @, ale nie mocny).

‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ