Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
MagNolia55 wrote:Koniecznie poinformuj lekarza lub pielęgniarkę.
Ja mocno krwawiłam ok. 8h, potem coraz słabiej, aż wkoñcu krwawienie zamieniło się w plamienie po ok. 2dniach i trwało z jakieś 2-3tygodnie.
Kiedy masz kolejne usg? -
nick nieaktualny
-
morganaa wrote:Dziewczyny,z serii głupich problemów -czy przytylyscie w ciąży?to głupie,ale u mnie waga cały czas w miejscu,ewentualnie ruchy +/- 1 kg. I się martwię czy wszystko ok? A przecież powinnam akurat z tego się cieszyć
-
Niestety dzisiaj usg nie będzie, dopiero jutro... rano już było tak ładnie i czysto a teraz znowu.. tak na prawdę z przerwami krwawie już 24h... od czwartku od 21... Bardzo długo... lekarz mówi, że zrobili wszystko co mogli, już więcej mi podać nie mogą... muszę czekać
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Niestety dzisiaj usg nie będzie, dopiero jutro... rano już było tak ładnie i czysto a teraz znowu.. tak na prawdę z przerwami krwawie już 24h... od czwartku od 21... Bardzo długo... lekarz mówi, że zrobili wszystko co mogli, już więcej mi podać nie mogą... muszę czekać
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Niestety dzisiaj usg nie będzie, dopiero jutro... rano już było tak ładnie i czysto a teraz znowu.. tak na prawdę z przerwami krwawie już 24h... od czwartku od 21... Bardzo długo... lekarz mówi, że zrobili wszystko co mogli, już więcej mi podać nie mogą... muszę czekać
cholerny krwiak .. od czego one się robią?? -
Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum -
Lubię_czekoladę wrote:Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Dziękuję Wam i przepraszam za wprowadzenie negatywnych emocji na forum
Kochana jesteśmy z Tobą, trzymaj się i jak tylko potrzebujesz to pisz. Trzeba wierzyć,że będzie dobrze. Trzymam kciuki i modlę się za was-przetrwacie to.
I nie ma żadnego przepraszania nas -my tu dla siebie wzajemnie jestesmy w dobrych i złych. chwilach, pisz jak tylko masz potrzebę, jesteśmy... -
Lubię_czekoladę wrote:Sytuacja jest krytyczna:( Byłam na usg. Dzieciątko żyje ma 6mm i bijące serduszko. Wiek ciąży 6tydz 2 dni ale jest wielki krwiak tuz obok, przylega do pęcherzyka, jest od niego o wiele większy, jak zacznie się gwałtownie oprozniac to pociagnie malenstwo za sobą
Nie przepraszaj. My jesteśmy po to, żeby się wspierać. Wiem, że jest Ci ciężko, ale postaraj się być silna dla Twojego Maleństwa. Wszystkie tutaj jesteśmy z Wami!Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Nie przepraszaj. My jesteśmy po to, żeby się wspierać. Wiem, że jest Ci ciężko, ale postaraj się być silna dla Twojego Maleństwa. Wszystkie tutaj jesteśmy z Wami!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2018, 09:41
-
nick nieaktualnyGłupio mi teraz aż pisać z moim problemem, ale wczoraj wiecz miałam mocne plamienie brązowo -różowo -czerwone (z małymi skrzepami krwi) plus ból brzucha, nie było to po aplik luteiny. Dziś już jest Ok (poza bólem brzucha który cały czas odczuwam) ale czy ja powinnam pokazać się lekarzowi i powiedzieć o tym? Pierwszy raz miałam tak silne i tego koloru..
-
Ciasteczko77 wrote:Głupio mi teraz aż pisać z moim problemem, ale wczoraj wiecz miałam mocne plamienie brązowo -różowo -czerwone (z małymi skrzepami krwi) plus ból brzucha, nie było to po aplik luteiny. Dziś już jest Ok (poza bólem brzucha który cały czas odczuwam) ale czy ja powinnam pokazać się lekarzowi i powiedzieć o tym? Pierwszy raz miałam tak silne i tego koloru..
Tak,powinnaś iść z tym do lekarza. Ja każde plamienie konsultowalam,tym bardziej że masz ból brzucha. -
Nie denerwuj się...również miałam tragiczną sytuację, dokładnie w tym samym czasie ciąży co Ty...I też diagnoza "bardzo duży krwiak obejmujący większą cz3ść jaja płodowego" i też ryzyko, źe jak będzie się opróżniał może doprowadzic jednocześnie do odklejenia kosmówki...Suma sumarum krwiak łagodnie się oczyścił, po wyjściu ze szpitala, po 3 tygodniach znikome ilości krwiaka-czyli się wchłonął, jednak troszkę kosmówka sie odkleiła (naszczęście nie było to duże zagrożenie). Aktualnie na usg prenatalnym Pani dr już nic niepokojącego nie widziała. Wierzę, że i u Was będzie szczęśliwe zakonczenie :*
Trzymajcie się dzielnie! -
nick nieaktualny