WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..
    Boże :( tak mi przykro !!! Trzymaj się dzielnie !! Trzymam kciuki za Was - oby maluszek przetrwał!!! :(

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..
    Okropne wiesci :( mam nadzieję, ze uda sie mimo wszystko uratowac ciążę. Bądź silna, choć to trudne. Wspieram Cie z calych sil

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Co za noc, ja tez mialam koszmary... śniło mi sie, ze bylam na usg prenatalnym i lekarz powiedzial, ze wszystko ok, ale poszlismy do drugiego (wplyw watku z forum?;)) i okazalo sie, ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo....
    To jakaś zła noc była :(

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

O kurcze...:(
    Wiem, ze Ci ciężko, ale musisz wierzyć, źe będzie dobrze...miałam to samo i się wykaraskaliśmy. Trzymam za Was kciuki!! Musi być dobrze!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana jesteśmy z Tobą. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, ja miałam identycznie, też zostałam przyjęta do szpitala z powodu ryzyka poronienia. Bardzo krwawiłam i byłam w szpitalu prawie 2 tyg, wszystko dobrze się skończyło, mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Czy masz jakieś nowe wieści? Czy powiedzieli Ci gdzie jest umiejscowiony krwiak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa jakie te spodnie kupiłaś?Ja szukam czarnych w stylu jeansów.Granatowe już mam kupiłam sobie z Paulo Connerti fajne ale na większy brzunio bo z tą gumą w pasie, beda jak znalazł na jesień i zimę :)
    Dziś byłam na NFZ lekarz potwierdził brak jajeczek czyli córeczkę :)
    Teraz czekam na połówkowe w środę mam nadzieję,że bd wszystko dobrze!!!Stresik już lekki mam.
    Kupiłam takie bardziej elastyczne, w kolorze szarym i granatowym - tylko takie były. Niestety są trochę za długie i muszę je obciąć. Akurat u mnie w Lidlu były w koszu z innymi rzeczami, które im chyba zostały z wcześniej bo teraz nie widziałam w gazetce, żeby były ubrania ciążowe w sprzedaży.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana, trzymajcie się dzielnie, wierzę, że Maluszek to przetrwa.

Ciasteczko, aplikatorem łatwiej podrażnić, zadrapać i może przez to brązowawe brudzenie. Ja tylko raz w życiu do luteiny użyłam aplikatora, a tak to palec. Z leków z progesteronem to np. crinone ma fajny aplikator - to jest taki krem, od razu w aplikatorze.

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kupiłam takie bardziej elastyczne, w kolorze szarym i granatowym - tylko takie były. Niestety są trochę za długie i muszę je obciąć. Akurat u mnie w Lidlu były w koszu z innymi rzeczami, które im chyba zostały z wcześniej bo teraz nie widziałam w gazetce, żeby były ubrania ciążowe w sprzedaży.

a ja szukałam wczoraj w gazetce ubrań ciążowych po Twoim wpisie :) z ciążowych to ja póki co kupiłam jedynie rajstopy :)

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Trzymam mocno kciuki za was!Oby wszystko dobrze się skończyło !!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.. nadal czekam na usg.. Nic nie wiem :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno! Teraz leż jak najwięcej, pewnie dostajesz luteinę?

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja także byłam w takiej sytuacji. W 7 tc trafiłam do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Krwiak, poronienie zagrażające. Dostałam dodatkowe dawki progesteronu i nakaz leżenia. Było ciężko, ale i ja i maluszek wytrwaliśmy. I Tobie i Twojemu dzidziusiowi też się uda, ja będę z Wami myślami.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:49

• Marin Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :* jestem po usg. Dziec Żyje, bije mu serduszko, ma 2 mm. Krwiak się oproznia, jest blisko więc musi się oproznic aby się nie stykal z pecherzykiem. Włączyli mi prolutex domiesniowo. Mam lezec i wstawać tylko do wc.. I walczyć bo jest o co.. Mam końskie dawki luteiny. Właśnie ciuckam siódma tabletkę. Plus duphaston i prolutex. Zostajemy w szpitalu, pewnie trochę polezymy ale nie ma problemu. Czas pokaże..

Jezu dziewczyny, ile Wy przeszłyscie!! :(

Marin, inka2707, Olciaaa, Buko, Figa88, klamka, morganaa, Ciasteczko77, Paulaa25 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziękuję Wam :* jestem po usg. Dziec Żyje, bije mu serduszko, ma 2 mm. Krwiak się oproznia, jest blisko więc musi się oproznic aby się nie stykal z pecherzykiem. Włączyli mi prolutex domiesniowo. Mam lezec i wstawać tylko do wc.. I walczyć bo jest o co.. Mam końskie dawki luteiny. Właśnie ciuckam siódma tabletkę. Plus duphaston i prolutex. Zostajemy w szpitalu, pewnie trochę polezymy ale nie ma problemu. Czas pokaże..

Kochana, najważniejsze jest leżenie, serio wstawaj tylko jeżeli musisz. Wiele z nas jest przykładem, że z krwiakiem można sobie poradzić. Będzie dobrze <3

• Marin Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!! Skończy się happy endem jak historie dziewczyn. Najważniejsze że Maleństwo jest cały czas z Tobą. Ściskam mocno!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana, myślami z Tobą! Wyobrażam sobie przez co przechodzisz, ale staraj się zachować spokój, pozytywne myślenie i leżeć i jeszcze raz leżeć. Jesteśmy tutaj przykładem, że krwiak to nie wyrocznia. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Dawaj znać co u Was, my tu wszystkie trzymamy kciuki :) Noi najważniejsze, że Maluszek ma się dobrze i pieknie bije serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:15

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja miałam identyczny zestaw: luteina, duphaston, prolutex + dodatkowo żel crinone. I też wycieczki tylko do wc i na krótki prysznic.
    Sama widzisz ile nas tu jest krwawiących, plamiących, krwiakowych i wszystkie po krótszym bądź dłuższym czasie wyszłyśmy na prostą. Ty będziesz kolejną, która wygrała z trudnościami. Uważaj na siebie i choć wiem że to trudne, to myśl pozytywnie.

Ja w poniedziałek mam wizytę i czekam z niecierpliwością na informacje jak się trzyma szyjka. Bardzo się martwię żeby nie zaczęła się skracać i żebym szczęśliwie wytrwała jeszcze te 10-12 tygodni.

dqpr3e5egbs5bec7.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ