X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..
    Boże :( tak mi przykro !!! Trzymaj się dzielnie !! Trzymam kciuki za Was - oby maluszek przetrwał!!! :(

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..
    Okropne wiesci :( mam nadzieję, ze uda sie mimo wszystko uratowac ciążę. Bądź silna, choć to trudne. Wspieram Cie z calych sil

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Co za noc, ja tez mialam koszmary... śniło mi sie, ze bylam na usg prenatalnym i lekarz powiedzial, ze wszystko ok, ale poszlismy do drugiego (wplyw watku z forum?;)) i okazalo sie, ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo....
    To jakaś zła noc była :(

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

O kurcze...:(
    Wiem, ze Ci ciężko, ale musisz wierzyć, źe będzie dobrze...miałam to samo i się wykaraskaliśmy. Trzymam za Was kciuki!! Musi być dobrze!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana jesteśmy z Tobą. Mocno trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, ja miałam identycznie, też zostałam przyjęta do szpitala z powodu ryzyka poronienia. Bardzo krwawiłam i byłam w szpitalu prawie 2 tyg, wszystko dobrze się skończyło, mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Czy masz jakieś nowe wieści? Czy powiedzieli Ci gdzie jest umiejscowiony krwiak?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 11:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Olciaaa jakie te spodnie kupiłaś?Ja szukam czarnych w stylu jeansów.Granatowe już mam kupiłam sobie z Paulo Connerti fajne ale na większy brzunio bo z tą gumą w pasie, beda jak znalazł na jesień i zimę :)
    Dziś byłam na NFZ lekarz potwierdził brak jajeczek czyli córeczkę :)
    Teraz czekam na połówkowe w środę mam nadzieję,że bd wszystko dobrze!!!Stresik już lekki mam.
    Kupiłam takie bardziej elastyczne, w kolorze szarym i granatowym - tylko takie były. Niestety są trochę za długie i muszę je obciąć. Akurat u mnie w Lidlu były w koszu z innymi rzeczami, które im chyba zostały z wcześniej bo teraz nie widziałam w gazetce, żeby były ubrania ciążowe w sprzedaży.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana, trzymajcie się dzielnie, wierzę, że Maluszek to przetrwa.

Ciasteczko, aplikatorem łatwiej podrażnić, zadrapać i może przez to brązowawe brudzenie. Ja tylko raz w życiu do luteiny użyłam aplikatora, a tak to palec. Z leków z progesteronem to np. crinone ma fajny aplikator - to jest taki krem, od razu w aplikatorze.

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Kupiłam takie bardziej elastyczne, w kolorze szarym i granatowym - tylko takie były. Niestety są trochę za długie i muszę je obciąć. Akurat u mnie w Lidlu były w koszu z innymi rzeczami, które im chyba zostały z wcześniej bo teraz nie widziałam w gazetce, żeby były ubrania ciążowe w sprzedaży.

a ja szukałam wczoraj w gazetce ubrań ciążowych po Twoim wpisie :) z ciążowych to ja póki co kupiłam jedynie rajstopy :)

mbnotr8.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Trzymam mocno kciuki za was!Oby wszystko dobrze się skończyło !!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny.. nadal czekam na usg.. Nic nie wiem :(

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Kochana, trzymam kciuki za Ciebie bardzo mocno! Teraz leż jak najwięcej, pewnie dostajesz luteinę?

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja także byłam w takiej sytuacji. W 7 tc trafiłam do szpitala z bardzo mocnym krwawieniem. Krwiak, poronienie zagrażające. Dostałam dodatkowe dawki progesteronu i nakaz leżenia. Było ciężko, ale i ja i maluszek wytrwaliśmy. I Tobie i Twojemu dzidziusiowi też się uda, ja będę z Wami myślami.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:49

• Marin Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam :* jestem po usg. Dziec Żyje, bije mu serduszko, ma 2 mm. Krwiak się oproznia, jest blisko więc musi się oproznic aby się nie stykal z pecherzykiem. Włączyli mi prolutex domiesniowo. Mam lezec i wstawać tylko do wc.. I walczyć bo jest o co.. Mam końskie dawki luteiny. Właśnie ciuckam siódma tabletkę. Plus duphaston i prolutex. Zostajemy w szpitalu, pewnie trochę polezymy ale nie ma problemu. Czas pokaże..

Jezu dziewczyny, ile Wy przeszłyscie!! :(

Marin, inka2707, Olciaaa, Buko, Figa88, klamka, morganaa, Ciasteczko77, Paulaa25 lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Dziękuję Wam :* jestem po usg. Dziec Żyje, bije mu serduszko, ma 2 mm. Krwiak się oproznia, jest blisko więc musi się oproznic aby się nie stykal z pecherzykiem. Włączyli mi prolutex domiesniowo. Mam lezec i wstawać tylko do wc.. I walczyć bo jest o co.. Mam końskie dawki luteiny. Właśnie ciuckam siódma tabletkę. Plus duphaston i prolutex. Zostajemy w szpitalu, pewnie trochę polezymy ale nie ma problemu. Czas pokaże..

Kochana, najważniejsze jest leżenie, serio wstawaj tylko jeżeli musisz. Wiele z nas jest przykładem, że z krwiakiem można sobie poradzić. Będzie dobrze <3

• Marin Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze!! Skończy się happy endem jak historie dziewczyn. Najważniejsze że Maleństwo jest cały czas z Tobą. Ściskam mocno!!

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Kochana, myślami z Tobą! Wyobrażam sobie przez co przechodzisz, ale staraj się zachować spokój, pozytywne myślenie i leżeć i jeszcze raz leżeć. Jesteśmy tutaj przykładem, że krwiak to nie wyrocznia. Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze. Dawaj znać co u Was, my tu wszystkie trzymamy kciuki :) Noi najważniejsze, że Maluszek ma się dobrze i pieknie bije serduszko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2018, 15:15

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekolada ja miałam identyczny zestaw: luteina, duphaston, prolutex + dodatkowo żel crinone. I też wycieczki tylko do wc i na krótki prysznic.
    Sama widzisz ile nas tu jest krwawiących, plamiących, krwiakowych i wszystkie po krótszym bądź dłuższym czasie wyszłyśmy na prostą. Ty będziesz kolejną, która wygrała z trudnościami. Uważaj na siebie i choć wiem że to trudne, to myśl pozytywnie.

Ja w poniedziałek mam wizytę i czekam z niecierpliwością na informacje jak się trzyma szyjka. Bardzo się martwię żeby nie zaczęła się skracać i żebym szczęśliwie wytrwała jeszcze te 10-12 tygodni.

dqpr3e5egbs5bec7.png
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ