Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Zajączek :) wrote:Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie?
Bo ja oprócz foliowego, D3 + K2MK7 - chciałabym coś jeszcze dosuplementować a na rynku tego tyle... polecacie coś fajnego?
Ja biorę prenatal duo. Wpiszcie sobie w internecie Pan Tabletka suplementy w ciąży i jest fajny artykuł z porównanymi suplementami dla ciężarnych. Do tej pory brałam femibion a on niestety dość słabo wypada w porównaniu z innymi
Edit: teraz doczytałam post BukoWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:57
06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer
06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
06.2018- transfer
9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216 -
nick nieaktualnyJa Duphavit pregna - ma 30 mg żelaza - ja mam niedobór i zawiera jod, metylowany kwas, D-2000.
Do tego biorę: 1000 D, magnez forte, biotynę, DHA, wit b complex.
Moj nowy gin mówił - ostrożnie z witaminami na początku - ale endo każe brać... i bądź tu mądry ..
Ja robiłam poziom kwasu (w normie), D3 / prawie w normie dolnej, żelazo - spada a homocysteina 8.3..
stąd te suple.
Ponadto póki co fatalnie się odżywiam -mało jem -
nick nieaktualnyMagNolia55 wrote:Olcia, powiedz mi proszę...Czy tygodniowo odnosisz się do usg z prenatalnych, czy tak jak ustalił lekarz prowadzący? Bo pamiętam, że Tobie też wyszło, że Maluszek jest starszy i to niemało Mi na zwykłym usg wychodzi tak jak ustalił lekarz, a po pren. tydzieñ prawie do przodu.
Ja odnoszę się do terminu z USG genetycznego bo uważam, że temu badaniu można bardziej zaufać. We wt mam USG połówkowe i idę na nie w terminie wskazanym przez lekarza, który robił mi pierwsze USG genetyczne.
Dzisiaj miałam mega szalony dzień ale udało mi się kupić bardzo fajne spodnie ciążowe w lidlu (para za 30 zł). Moja mama kupiła już pierwsze ciuchy dla swojego wnuczka - ja jeszcze nie kupuję bo wolę nie zapeszać A moja mama mówi, że wszystko będzie dobrze i jak jest okazja to warto z niej skorzystaćWiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 20:43
klamka, Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyOlciaaa wrote:Dziewczyny po in vitro, które niedługo zostaną mamusiami.
Zapraszamy do nas!!!
Nasza lista TP
PAŹDZIERNIK 2018
- Buko ---> 12.10
LISTOPAD 2018
- Marzena1991 ---> 1.11
GRUDZIEŃ 2018
- Skórka33 ---> 8.12
- agaaa90 ---> 12.12
STYCZEŃ 2019
- Marin ---> 1.01
- Rubi27 ---> 11.01
- Inka2707 ---> 17/18.01
- morganaa ---> 22.01
- Magkb ---> 31.01
LUTY 2019
- Olciaaa ---> 1.02
- Paulaa25 ---> 1.02
- inka1985 ---> 2.02
- Necia124 ---> 4.02
MARZEC 2019
- asias ---> 4.03
- klamka ---> 6.03
- Zizu87 ---> 11.03
KWIECIEŃ 2019
- Jvm ---> 3.04
- Figa88 ---> 7.04
MAJ 2019
- Ciasteczko77 ---> 5.05
- Zajączek:) ---> 6.03
- Lubię_czekoladę ---> 15.05
Bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej
Ciasteczko77, klamka, Marin, asias, Figa88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCiasteczko77 wrote:Ja Duphavit pregna - ma 30 mg żelaza - ja mam niedobór i zawiera jod, metylowany kwas, D-2000.
Do tego biorę: 1000 D, magnez forte, biotynę, DHA, wit b complex.
Moj nowy gin mówił - ostrożnie z witaminami na początku - ale endo każe brać... i bądź tu mądry ..
Ja robiłam poziom kwasu (w normie), D3 / prawie w normie dolnej, żelazo - spada a homocysteina 8.3..
stąd te suple.
Ponadto póki co fatalnie się odżywiam -mało jem
A jej nadmiaru trzeba unikać w ciąży, dlatego np wszystkie preparaty na włosy są niewskazane w ciąży, bo zawierają duże dawki.
Też brałam dodatkowo Wit. D, ale osiągnęłam poziom w górnej granicy normy i endo kazał mi odstawić te dodatkowo 1000 jm -
Olciaaa jakie te spodnie kupiłaś?Ja szukam czarnych w stylu jeansów.Granatowe już mam kupiłam sobie z Paulo Connerti fajne ale na większy brzunio bo z tą gumą w pasie, beda jak znalazł na jesień i zimę
Dziś byłam na NFZ lekarz potwierdził brak jajeczek czyli córeczkę ❤
Teraz czekam na połówkowe w środę mam nadzieję,że bd wszystko dobrze!!!Stresik już lekki mam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 21:35
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ja również biorę Prenatal Duo, też skorzystałam z artykułu pana tabletki.
Co do imion to uważam, że najważniejsze aby się podobało rodzicom. U nas synek będzie miał na imię Kamil. Razem z mężem zdecydowaliśmy, nie było żadnych innych propozycji, nie spieraliśmy się, żadne nie miało swoich pomysłów. Po usg połówkowym, gdy lekarz potwierdził płeć, powiedziałam że takie imię mi się podoba, mąż stwierdził że jemu też i tak zostało. -
nick nieaktualnyBuko wrote:Ile bierzesz dziennie biotyny? Bo skoro i biotyna i Wit B complex...
A jej nadmiaru trzeba unikać w ciąży, dlatego np wszystkie preparaty na włosy są niewskazane w ciąży, bo zawierają duże dawki.
Też brałam dodatkowo Wit. D, ale osiągnęłam poziom w górnej granicy normy i endo kazał mi odstawić te dodatkowo 1000 jm
Biorę 300 mikrogr. Absolutnie nie wolno więcej niż 1 mg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 21:57
-
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Ja również biorę Prenatal Duo, też skorzystałam z artykułu pana tabletki.
Co do imion to uważam, że najważniejsze aby się podobało rodzicom. U nas synek będzie miał na imię Kamil. Razem z mężem zdecydowaliśmy, nie było żadnych innych propozycji, nie spieraliśmy się, żadne nie miało swoich pomysłów. Po usg połówkowym, gdy lekarz potwierdził płeć, powiedziałam że takie imię mi się podoba, mąż stwierdził że jemu też i tak zostało. -
Ja w I trymestrze brałam femibion natal, a teraz lekarz zaleca prenatal duo.
Pani w aptece wytlumaczyła mi, że teraz odchodzi się od wysokiej suplementacji witaminami. Bierze się tylko to, co niezbędne, a prenatal właśnie taki zestaw ma. W femibionie2 znacznie wiecej jest składników. -
Olciaaa wrote:Cześć Magnolia, bardzo się cieszę, że u Was wszytko dobrze
Ja odnoszę się do terminu z USG genetycznego bo uważam, że temu badaniu można bardziej zaufać. We wt mam USG połówkowe i idę na nie w terminie wskazanym przez lekarza, który robił mi pierwsze USG genetyczne.
Dzisiaj miałam mega szalony dzień ale udało mi się kupić bardzo fajne spodnie ciążowe w lidlu (para za 30 zł). Moja mama kupiła już pierwsze ciuchy dla swojego wnuczka - ja jeszcze nie kupuję bo wolę nie zapeszać A moja mama mówi, że wszystko będzie dobrze i jak jest okazja to warto z niej skorzystać
Bo będzie dobrze Myślę, że po połówkowych możesz spokojnie zacząć się rozglądać za wyprawką dla synka -
Olcia jeszcze chwila i jak się rzucisz w wir zakupów dla Małego to nie będziesz mogła przestać
Paulaaa wiem, że stresik jest, ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze wiem co czujesz bo ja przed swoim usg też już mam stresa a to jeszcze prawie 2 tyg xD
Z suplementów to ja biorę prenatal classic i osobno kwasy omega i to by było na tyle na razie nie muszę brać nic innego do tej pory skurcz w łydce chwycił mnie tylko raz a przepowiadających jeszcze nie mam więc nawet magnezu nie łykam. Zobaczymy na następnej wizycie co powie lekarz
No i ogólnie to czuję się dzisiaj padnięta na maxa a to przez to, że strasznie źle spałam ;/ co chwilę się budziłam i nie mogłam zasnąć ... a tu głupi sen a tu na siku i tak w kółko ;/ a trzeba jechać do bratanka bo dzisiaj kończy Urwis roczek co prawda impreza jest jutro, ale ciotka już dzisiaj pojedzie go wyściskać
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..