X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę Femibion Natal 1

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam prenatal uno a teraz biorę prenatal duo.

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rose7 Ekspertka

Wysłany: 13 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie?
    Bo ja oprócz foliowego, D3 + K2MK7 - chciałabym coś jeszcze dosuplementować a na rynku tego tyle... polecacie coś fajnego?

Ja biorę prenatal duo. Wpiszcie sobie w internecie Pan Tabletka suplementy w ciąży i jest fajny artykuł z porównanymi suplementami dla ciężarnych. Do tej pory brałam femibion a on niestety dość słabo wypada w porównaniu z innymi

Edit: teraz doczytałam post Buko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 18:57

ckaipc0zomu26t3k.png
    06.2017- punkcja- 40 pęcherzyków-16 dojrzałych- 7 zarodków
    08.2017, 10.2017, 01.2018, 04.2018-transfer :(
    06.2018- punkcja- 20 pęcherzyków- 10 dojrzałych- 6 zarodków
    06.2018- transfer
    9dpt - 94, 11dpt -174, 13dpt -427, 18dpt-3216

Wysłany: 13 września 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytam Pana Tabletkę :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja Duphavit pregna - ma 30 mg żelaza - ja mam niedobór :( i zawiera jod, metylowany kwas, D-2000.
    Do tego biorę: 1000 D, magnez forte, biotynę, DHA, wit b complex.
    Moj nowy gin mówił - ostrożnie z witaminami na początku - ale endo każe brać... :) i bądź tu mądry ..
    Ja robiłam poziom kwasu (w normie), D3 / prawie w normie dolnej, żelazo - spada :( a homocysteina 8.3..
    stąd te suple.
    Ponadto póki co fatalnie się odżywiam -mało jem

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Olcia, powiedz mi proszę...Czy tygodniowo odnosisz się do usg z prenatalnych, czy tak jak ustalił lekarz prowadzący? Bo pamiętam, że Tobie też wyszło, że Maluszek jest starszy i to niemało ;) Mi na zwykłym usg wychodzi tak jak ustalił lekarz, a po pren. tydzieñ prawie do przodu.
    Cześć Magnolia, bardzo się cieszę, że u Was wszytko dobrze :-)
    Ja odnoszę się do terminu z USG genetycznego bo uważam, że temu badaniu można bardziej zaufać. We wt mam USG połówkowe i idę na nie w terminie wskazanym przez lekarza, który robił mi pierwsze USG genetyczne.

Dzisiaj miałam mega szalony dzień ale udało mi się kupić bardzo fajne spodnie ciążowe w lidlu (para za 30 zł). Moja mama kupiła już pierwsze ciuchy dla swojego wnuczka - ja jeszcze nie kupuję bo wolę nie zapeszać ;-) A moja mama mówi, że wszystko będzie dobrze i jak jest okazja to warto z niej skorzystać ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 20:43

klamka, Ciasteczko77, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziewczyny po in vitro, które niedługo zostaną mamusiami.
    Zapraszamy do nas!!!

Nasza lista TP <3 :-) <3

<3 PAŹDZIERNIK 2018

- Buko ---> 12.10

<3 LISTOPAD 2018

- Marzena1991 ---> 1.11

<3 GRUDZIEŃ 2018

- Skórka33 ---> 8.12
    - agaaa90 ---> 12.12

<3 STYCZEŃ 2019

- Marin ---> 1.01
    - Rubi27 ---> 11.01
    - Inka2707 ---> 17/18.01
    - morganaa ---> 22.01
    - Magkb ---> 31.01

<3 LUTY 2019

- Olciaaa ---> 1.02
    - Paulaa25 ---> 1.02
    - inka1985 ---> 2.02
    - Necia124 ---> 4.02

<3 MARZEC 2019

- asias ---> 4.03
    - klamka ---> 6.03
    - Zizu87 ---> 11.03

<3 KWIECIEŃ 2019

- Jvm ---> 3.04
    - Figa88 ---> 7.04

<3 MAJ 2019

- Ciasteczko77 ---> 5.05
    - Zajączek:) ---> 6.03
    - Lubię_czekoladę ---> 15.05

Bardzo się cieszę, że jest nas coraz więcej :-)

Ciasteczko77, klamka, Marin, asias, Figa88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ja Duphavit pregna - ma 30 mg żelaza - ja mam niedobór :( i zawiera jod, metylowany kwas, D-2000.
    Do tego biorę: 1000 D, magnez forte, biotynę, DHA, wit b complex.
    Moj nowy gin mówił - ostrożnie z witaminami na początku - ale endo każe brać... :) i bądź tu mądry ..
    Ja robiłam poziom kwasu (w normie), D3 / prawie w normie dolnej, żelazo - spada :( a homocysteina 8.3..
    stąd te suple.
    Ponadto póki co fatalnie się odżywiam -mało jem
    Ile bierzesz dziennie biotyny? Bo skoro i biotyna i Wit B complex...
    A jej nadmiaru trzeba unikać w ciąży, dlatego np wszystkie preparaty na włosy są niewskazane w ciąży, bo zawierają duże dawki.
    Też brałam dodatkowo Wit. D, ale osiągnęłam poziom w górnej granicy normy i endo kazał mi odstawić te dodatkowo 1000 jm

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa jakie te spodnie kupiłaś?Ja szukam czarnych w stylu jeansów.Granatowe już mam kupiłam sobie z Paulo Connerti fajne ale na większy brzunio bo z tą gumą w pasie, beda jak znalazł na jesień i zimę :)
    Dziś byłam na NFZ lekarz potwierdził brak jajeczek czyli córeczkę :)
    Teraz czekam na połówkowe w środę mam nadzieję,że bd wszystko dobrze!!!Stresik już lekki mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 21:35

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 13 września 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również biorę Prenatal Duo, też skorzystałam z artykułu pana tabletki.

Co do imion to uważam, że najważniejsze aby się podobało rodzicom. U nas synek będzie miał na imię Kamil. Razem z mężem zdecydowaliśmy, nie było żadnych innych propozycji, nie spieraliśmy się, żadne nie miało swoich pomysłów. Po usg połówkowym, gdy lekarz potwierdził płeć, powiedziałam że takie imię mi się podoba, mąż stwierdził że jemu też i tak zostało.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ile bierzesz dziennie biotyny? Bo skoro i biotyna i Wit B complex...
    A jej nadmiaru trzeba unikać w ciąży, dlatego np wszystkie preparaty na włosy są niewskazane w ciąży, bo zawierają duże dawki.
    Też brałam dodatkowo Wit. D, ale osiągnęłam poziom w górnej granicy normy i endo kazał mi odstawić te dodatkowo 1000 jm
    W b complex nie mam biotyny, ani kwasu ani b12.. to taka wersja uboga :)
    Biorę 300 mikrogr. Absolutnie nie wolno więcej niż 1 mg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 września 2018, 21:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 września 2018, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Ja również biorę Prenatal Duo, też skorzystałam z artykułu pana tabletki.

Co do imion to uważam, że najważniejsze aby się podobało rodzicom. U nas synek będzie miał na imię Kamil. Razem z mężem zdecydowaliśmy, nie było żadnych innych propozycji, nie spieraliśmy się, żadne nie miało swoich pomysłów. Po usg połówkowym, gdy lekarz potwierdził płeć, powiedziałam że takie imię mi się podoba, mąż stwierdził że jemu też i tak zostało.
    Prenatal dopiero od 13 tyg - bede go spożywać

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w I trymestrze brałam femibion natal, a teraz lekarz zaleca prenatal duo.

Pani w aptece wytlumaczyła mi, że teraz odchodzi się od wysokiej suplementacji witaminami. Bierze się tylko to, co niezbędne, a prenatal właśnie taki zestaw ma. W femibionie2 znacznie wiecej jest składników.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Magnolia, bardzo się cieszę, że u Was wszytko dobrze :-)
    Ja odnoszę się do terminu z USG genetycznego bo uważam, że temu badaniu można bardziej zaufać. We wt mam USG połówkowe i idę na nie w terminie wskazanym przez lekarza, który robił mi pierwsze USG genetyczne.

Dzisiaj miałam mega szalony dzień ale udało mi się kupić bardzo fajne spodnie ciążowe w lidlu (para za 30 zł). Moja mama kupiła już pierwsze ciuchy dla swojego wnuczka - ja jeszcze nie kupuję bo wolę nie zapeszać ;-) A moja mama mówi, że wszystko będzie dobrze i jak jest okazja to warto z niej skorzystać ;-)

Bo będzie dobrze :) Myślę, że po połówkowych możesz spokojnie zacząć się rozglądać za wyprawką dla synka :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • agaaa90 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia jeszcze chwila i jak się rzucisz w wir zakupów dla Małego to nie będziesz mogła przestać ;D

Paulaaa wiem, że stresik jest, ale zobaczysz, że wszystko będzie dobrze ;) wiem co czujesz bo ja przed swoim usg też już mam stresa a to jeszcze prawie 2 tyg xD

Z suplementów to ja biorę prenatal classic i osobno kwasy omega i to by było na tyle :) na razie nie muszę brać nic innego ;) do tej pory skurcz w łydce chwycił mnie tylko raz a przepowiadających jeszcze nie mam więc nawet magnezu nie łykam. Zobaczymy na następnej wizycie co powie lekarz ;)

No i ogólnie to czuję się dzisiaj padnięta na maxa a to przez to, że strasznie źle spałam ;/ co chwilę się budziłam i nie mogłam zasnąć ... a tu głupi sen a tu na siku i tak w kółko ;/ a trzeba jechać do bratanka bo dzisiaj kończy Urwis roczek :) co prawda impreza jest jutro, ale ciotka już dzisiaj pojedzie go wyściskać :)

f2wlcwa14j2ws32z.png
    zem39vvjg4h0wvyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa - u mnie też ciężka noc - miałam koszmar (że poroniłam), a teraz aplikuje luteinę a w aplikatorze brązowo :( czyli małe plamienie ...Nie panikuje, ale nie wiem co powinnam robić?

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko odstawić aplikator i zapodawac proga palcem :*

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 września 2018, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna♥ wrote:
    Ciasteczko odstawić aplikator i zapodawac proga palcem :*
    Nie No - nie od aplikatora to .. ;) palcem nieeee

Wysłany: 14 września 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jestem w szpitalu. Poronienie zagrażające. Wczoraj zdiagnozowali wielki krwiak, który się oproznia i odklejajaca Kosmowka. Dostałam wczoraj krwawienia, jest intensywne i trwa do teraz. Nie wiedzą, czy ciaza się utrzyma. To wieści z wczoraj. Dziś nic nie wiem..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 14 września 2018, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za noc, ja tez mialam koszmary... śniło mi sie, ze bylam na usg prenatalnym i lekarz powiedzial, ze wszystko ok, ale poszlismy do drugiego (wplyw watku z forum?;)) i okazalo sie, ze ciaza nie rozwija sie prawidlowo....

860ij44jb8ojlfrj.png
‹‹ 148 149 150 151 152 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ