X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też całkiem dobrze , glukoza smakowała nawet ;) Kupiłam sobie o smaku cytrynowym.Jeszcze jedno pobranie mnie czeka.
    Zizu no u mnie to takich rarytasów nie ma ... ale u Cb to faktycznie jak w spa :D
    Dziś mam mieć wyniki oby były dobre bo różnie u mnie z tym cukrem.Na czczo jak mi pobrała to sprawdziła najpierw na glukometrze i było 80 takze było oki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:55

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piłam glukozę cytrynową. Nawet nie poczułam że jakaś bardzo słodka jest. Taka woda smakowa. Więc jak któraś z Was ma to badanie przed sobą to warto poszukać i właśnie kupić glukozę cytrynową.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości z czytania :) u mnie ciąża przeboega prawidłowo, cały czas pracuję i chodzę na spacery - ruch (rekreacyjny) jest ponoć dobry dla dziecka. Jeśli nie trzeba lerzec oczywiście. Ale po pracy jak wracam do domu jestem już bardzo zmęczona i musze polezec albo ide spac, duzo spie od poczatku ciąży. Więc na obowiązki domowe nie ma sił i czasu. Gotuję i robię lekkie prace. Mąż mi pomaga odkąd jestem w ciazy i dba o mnie. Ale ma niestety ciezka prace, pracuje czesto po kilanascie godzin dziennie, czesto również w soboty. Takze z porzadkami u nas roznie :) a o oknach to nawet nie myślę.

Ja przed ciąża wazylam kilka kilo za dużo, waga stoi mi w moejscu albo schudłam 1-2kg. Widze ze schudly mi nogi, a urósł brzuch i piersi. Biustonosz musialam woekszy kupic na samym poczatku, piersi mnie bola bardzo, zaraz eksploduja... maz się cieszy, bo lubi duze piersi ale ma zakaz dotykania, tak mnie bola...

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja samo badanie zniosłam super. Ale okazało się, że mam cukrzycę :-(
    U mnie w mieście jest punkt pobrań przyjazny ciężarnym. Po pobraniu krwi na czczo pielęgniarka zaprowadziła mnie to osobnego pokoju gdzie miałam wypić glukozę a potem sobie leżałam na wygodnej leżance :-) Do tego spokojna muzyka w tle. Prawie jak spa :-) Mąż miał wtedy urlop i akurat był ze mną więc dla niego była przewidziana leżanka obok. Bylam bardzo pozytywnie zaskoczona :-) Tylko drinka z parasolką brakowało :-P
    Ooooo fajnie !!! :( ja robię za tydzień .. i pewnie będę wymiotować .. nie wiem jak to przetrwam ??? Muszę wziąć cytrynę :( a będę czekać na korytarzu .. masakra

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety po wypiciu glukozy siedzi się na potwornie niewygodnych fotelach przez te dwie godz. Śmiałam się do męża że w aucie byłoby mi sto razy wygodniej. I jeszcze piekielnie duszno tam jest dlatego jakieś pół godz po wypiciu zaczęła mnie mega boleć głowa. Sam napój w smaku był ok - nie wiem ale chy ba też dostałam cytrynowa.

ty0qs6r.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już robiłam test obciążenia we wtorek, na czczo ok,później w górnej normie, sama glukoza ochyda, myślałam że zaraz zwymiotuje przez te 2 godziny. A na wadze narazie +4,5kg.zaczynałam z 55kg przy 162cm.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj ponoć ostatnio ciepły dzień a a od jutra jesień. Jakie plany na dzisiaj, ja chyba wyciągnę koleżankę na miasto :-) miłego dnia!

Ja wczoraj z mężem wyjechałam w góry. Dzisiaj trochę pospacerowaliśmy :)

Rubi27, Olciaaa, morganaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Ja wczoraj z mężem wyjechałam w góry. Dzisiaj trochę pospacerowaliśmy :)
    Super! Ja też byłam w górach na koniec sierpnia. W tatrach jesteście?

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na krotkim 4-dniowym wypadzie nad morzem. Juz wrocilismy :( pogoda byla piekna, a te 4 dni naprawdę pozwolily nam sie zrelaksować.

Zajączek :) lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Super! Ja też byłam w górach na koniec sierpnia. W tatrach jesteście?

Jesteśmy w Duszniki Zdrój. Dzisiaj byliśmy w górach stołowych :)

Zajączek :) lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ooooo fajnie !!! :( ja robię za tydzień .. i pewnie będę wymiotować .. nie wiem jak to przetrwam ??? Muszę wziąć cytrynę :( a będę czekać na korytarzu .. masakra

Ciasteczko nie zakładaj, że nie dasz rady! Też się bałam wymiotów a nawet nie było mi niedobrze mimo, że to był czas kiedy miewałam nudności. Poszukaj w aptekach gotowej glukozy o smaku cytrynowym, bo akurat tej u mnie w laboratorium nie mieli i miałam swoją, która rozpusciła mi pielęgniarka. I dodatkowo weź cytrynę gdyby jeszcze było Ci za słodko :-) Będzie dobrze :-) Punkcję bez narkozy wytrzymałaś to tym bardziej z tym badaniem dasz radę :-)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Jesteśmy w Duszniki Zdrój. Dzisiaj byliśmy w górach stołowych :)
    Pozazdrościć :) piękne tereny

83xxx lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się dzisiaj w donoszonej ciąży. Moja mała wg usg waży 2837g :) nie za duża, bo na 32 centylu, ale wg dr wszystko w normie i patrząc na moją posturę jest taka w sam raz :)

Zizu87, Figa88, inka2707, morganaa, Zajączek :), Rubi27, asias, MagNolia55, Ciasteczko77, Paulaa25, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie ż tymi górami. Ja co prawda wlazłam w Alpach na prawie 3 tys. mnp i tego zalowalam przez zmianę ciśnień miałam plamienie i całe wakacje do dupy tak się martwiłam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, prośba o zmianę - na razie mój termin to 10 lub 11.05 - bo jest jakiś błąd a ja w marcu rodzić nie chcę! :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Doradźcie coś :)
    Ja biorę oczywiście Wit D i kwas foliowy ale by się przydało coś jeszcze uzupełnić...

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja biorę oczywiście Wit D i kwas foliowy ale by się przydało coś jeszcze uzupełnić...
    Ja początkowo brałam pregna plus i pregna dha a od 15 tc biorę prenatal duo.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Mi lekarz zalecił brac tylko kwas foliowy - nie ma co świrować z dużą ilością suplementów. Ale ja kupiłam w aptece mamaDHA. Kwasy omega DHA też są bardzo ważne, więc warto, by suplement je miał.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JVM jak prenatalne?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :)

Ja myślę, że spacerowanie po górach stołowych, a wchodzenie na 3tysięcznik robi kolosalną różnicę ;) Nie żebym się czepiała, ale myślę, że 83 wie co robi :)

Ciasteczko- błagam, nie zakładaj najgorszego...niektórym ciężarnym glukoza wręcz smakuje :) Uważam, że zadużo sobie wmawiasz i niestety potem tak jest...musisz sobie mówić "dam rade, bedzie dobrze" etc. Jest takie prawo samosprawdzającej się przepowiedni, poczytaj o tym.

Odnośnie suplementów...ja biore prenatal duo, ale niestety nie moge znieść tych kwasów omega właśnie- nie dość, że mi niedobrze po nich, to jeszcze pół dnia odbija mi się rybą, której nie cierpię :( Wczoraj ominelam kwasy i wzięłam tylko jedną tabletke...Sama nie wiem, czy meczyc się i brać, czy odpuścić...różnie piszą o tych kwasach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:42

83xxx lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ