X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też całkiem dobrze , glukoza smakowała nawet ;) Kupiłam sobie o smaku cytrynowym.Jeszcze jedno pobranie mnie czeka.
    Zizu no u mnie to takich rarytasów nie ma ... ale u Cb to faktycznie jak w spa :D
    Dziś mam mieć wyniki oby były dobre bo różnie u mnie z tym cukrem.Na czczo jak mi pobrała to sprawdziła najpierw na glukometrze i było 80 takze było oki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 09:55

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też piłam glukozę cytrynową. Nawet nie poczułam że jakaś bardzo słodka jest. Taka woda smakowa. Więc jak któraś z Was ma to badanie przed sobą to warto poszukać i właśnie kupić glukozę cytrynową.

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam zaległości z czytania :) u mnie ciąża przeboega prawidłowo, cały czas pracuję i chodzę na spacery - ruch (rekreacyjny) jest ponoć dobry dla dziecka. Jeśli nie trzeba lerzec oczywiście. Ale po pracy jak wracam do domu jestem już bardzo zmęczona i musze polezec albo ide spac, duzo spie od poczatku ciąży. Więc na obowiązki domowe nie ma sił i czasu. Gotuję i robię lekkie prace. Mąż mi pomaga odkąd jestem w ciazy i dba o mnie. Ale ma niestety ciezka prace, pracuje czesto po kilanascie godzin dziennie, czesto również w soboty. Takze z porzadkami u nas roznie :) a o oknach to nawet nie myślę.

Ja przed ciąża wazylam kilka kilo za dużo, waga stoi mi w moejscu albo schudłam 1-2kg. Widze ze schudly mi nogi, a urósł brzuch i piersi. Biustonosz musialam woekszy kupic na samym poczatku, piersi mnie bola bardzo, zaraz eksploduja... maz się cieszy, bo lubi duze piersi ale ma zakaz dotykania, tak mnie bola...

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja samo badanie zniosłam super. Ale okazało się, że mam cukrzycę :-(
    U mnie w mieście jest punkt pobrań przyjazny ciężarnym. Po pobraniu krwi na czczo pielęgniarka zaprowadziła mnie to osobnego pokoju gdzie miałam wypić glukozę a potem sobie leżałam na wygodnej leżance :-) Do tego spokojna muzyka w tle. Prawie jak spa :-) Mąż miał wtedy urlop i akurat był ze mną więc dla niego była przewidziana leżanka obok. Bylam bardzo pozytywnie zaskoczona :-) Tylko drinka z parasolką brakowało :-P
    Ooooo fajnie !!! :( ja robię za tydzień .. i pewnie będę wymiotować .. nie wiem jak to przetrwam ??? Muszę wziąć cytrynę :( a będę czekać na korytarzu .. masakra

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niestety po wypiciu glukozy siedzi się na potwornie niewygodnych fotelach przez te dwie godz. Śmiałam się do męża że w aucie byłoby mi sto razy wygodniej. I jeszcze piekielnie duszno tam jest dlatego jakieś pół godz po wypiciu zaczęła mnie mega boleć głowa. Sam napój w smaku był ok - nie wiem ale chy ba też dostałam cytrynowa.

ty0qs6r.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już robiłam test obciążenia we wtorek, na czczo ok,później w górnej normie, sama glukoza ochyda, myślałam że zaraz zwymiotuje przez te 2 godziny. A na wadze narazie +4,5kg.zaczynałam z 55kg przy 162cm.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj ponoć ostatnio ciepły dzień a a od jutra jesień. Jakie plany na dzisiaj, ja chyba wyciągnę koleżankę na miasto :-) miłego dnia!

Ja wczoraj z mężem wyjechałam w góry. Dzisiaj trochę pospacerowaliśmy :)

Rubi27, Olciaaa, morganaa, MagNolia55 lubią tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Ja wczoraj z mężem wyjechałam w góry. Dzisiaj trochę pospacerowaliśmy :)
    Super! Ja też byłam w górach na koniec sierpnia. W tatrach jesteście?

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy na krotkim 4-dniowym wypadzie nad morzem. Juz wrocilismy :( pogoda byla piekna, a te 4 dni naprawdę pozwolily nam sie zrelaksować.

Zajączek :) lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Super! Ja też byłam w górach na koniec sierpnia. W tatrach jesteście?

Jesteśmy w Duszniki Zdrój. Dzisiaj byliśmy w górach stołowych :)

Zajączek :) lubi tę wiadomość

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ooooo fajnie !!! :( ja robię za tydzień .. i pewnie będę wymiotować .. nie wiem jak to przetrwam ??? Muszę wziąć cytrynę :( a będę czekać na korytarzu .. masakra

Ciasteczko nie zakładaj, że nie dasz rady! Też się bałam wymiotów a nawet nie było mi niedobrze mimo, że to był czas kiedy miewałam nudności. Poszukaj w aptekach gotowej glukozy o smaku cytrynowym, bo akurat tej u mnie w laboratorium nie mieli i miałam swoją, która rozpusciła mi pielęgniarka. I dodatkowo weź cytrynę gdyby jeszcze było Ci za słodko :-) Będzie dobrze :-) Punkcję bez narkozy wytrzymałaś to tym bardziej z tym badaniem dasz radę :-)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Jesteśmy w Duszniki Zdrój. Dzisiaj byliśmy w górach stołowych :)
    Pozazdrościć :) piękne tereny

83xxx lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się dzisiaj w donoszonej ciąży. Moja mała wg usg waży 2837g :) nie za duża, bo na 32 centylu, ale wg dr wszystko w normie i patrząc na moją posturę jest taka w sam raz :)

Zizu87, Figa88, inka2707, morganaa, Zajączek :), Rubi27, asias, MagNolia55, Ciasteczko77, Paulaa25, Paulcia28 lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważajcie ż tymi górami. Ja co prawda wlazłam w Alpach na prawie 3 tys. mnp i tego zalowalam przez zmianę ciśnień miałam plamienie i całe wakacje do dupy tak się martwiłam.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej, prośba o zmianę - na razie mój termin to 10 lub 11.05 - bo jest jakiś błąd a ja w marcu rodzić nie chcę! :)

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 21 września 2018, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Doradźcie coś :)
    Ja biorę oczywiście Wit D i kwas foliowy ale by się przydało coś jeszcze uzupełnić...

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Ja biorę oczywiście Wit D i kwas foliowy ale by się przydało coś jeszcze uzupełnić...
    Ja początkowo brałam pregna plus i pregna dha a od 15 tc biorę prenatal duo.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Mi lekarz zalecił brac tylko kwas foliowy - nie ma co świrować z dużą ilością suplementów. Ale ja kupiłam w aptece mamaDHA. Kwasy omega DHA też są bardzo ważne, więc warto, by suplement je miał.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JVM jak prenatalne?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześc :)

Ja myślę, że spacerowanie po górach stołowych, a wchodzenie na 3tysięcznik robi kolosalną różnicę ;) Nie żebym się czepiała, ale myślę, że 83 wie co robi :)

Ciasteczko- błagam, nie zakładaj najgorszego...niektórym ciężarnym glukoza wręcz smakuje :) Uważam, że zadużo sobie wmawiasz i niestety potem tak jest...musisz sobie mówić "dam rade, bedzie dobrze" etc. Jest takie prawo samosprawdzającej się przepowiedni, poczytaj o tym.

Odnośnie suplementów...ja biore prenatal duo, ale niestety nie moge znieść tych kwasów omega właśnie- nie dość, że mi niedobrze po nich, to jeszcze pół dnia odbija mi się rybą, której nie cierpię :( Wczoraj ominelam kwasy i wzięłam tylko jedną tabletke...Sama nie wiem, czy meczyc się i brać, czy odpuścić...różnie piszą o tych kwasach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:42

83xxx lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ