X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Dziewczyny, a jakie witaminy bierzecie? Doradźcie coś :)
    Ja biorę oczywiście Wit D i kwas foliowy ale by się przydało coś jeszcze uzupełnić...
    Ja biorę do 12 tyg Duphavit pregna. Do tego jeszcze 1000D, wit b compositum (bez kwasu i biotyny), biotyna 300, magnez forte, Dha (w Duphavit jest za mało). Tylko, że mam mało żelaza i mi spada.
    Polecam ranking na Pan Tabletka. Mi wit akurat zaleciła endokr.
    Od 13 chce brać chyba Prenatal Duo.
    Niestety wczoraj znowu plamienie + ból brzusio - było mało i przeszło, ale kurde bylo czerwone :( martwi mnie to..nie wiemy od czego. I nic nie mogę zrobić.

Co do glukozy - jak zakładam?? przecież nie raz to robiłam i bez ciąży i mdłości ciążowych zwymiotowałam glukozę :( de facto tylko jeden raz udało mi się zbadać - ale leżałam wtedy w szpitalu i poszłam spać ...to teraz przy mdlosciach jakie mam (a mam niestety- ale to chyba normalne czy też sobie wmawiam !???) wydaje mi się aż niemożliwym ..
    nie próbowałam właśnie cytryny .. i kombinuje co zrobić żeby wykonać prawidlowo badanie... Magnolia- rozumiesz teraz ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:51

• Zajączek :) Ekspertka

Wysłany: 22 września 2018, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymaj się ciasteczko! Może to tylko chwilowy spadek progesteronu? A może za mało go bierzesz, bo bierzesz prawda?
    Bo ja biorę i Lutinus i Duphaston... więc dużo tego.

ckai9jcgk4swcbtv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Trzymaj się ciasteczko! Może to tylko chwilowy spadek progesteronu? A może za mało go bierzesz, bo bierzesz prawda?
    Bo ja biorę i Lutinus i Duphaston... więc dużo tego.
    :( biorę podobno bardzo dużo - lek więcej nie chciał / mógł przepisać - cały czas biorę 3x2 Luteina 100, 3x2 Duphaston.
    Prog robiłam z krwi i był masakryczny -9.99- ale Dziewczyny pisały, że duphaston nie wychodzi z krwi. Lekarz rozkładał ręce. Krwiaków nie widać. Ja podejrzewam, że to wina prog. Najgorsze, że brzuch wtedy boli (@) teraz cały czas mnie kłuje w środku .. ale nie ma plamienia. Gdy będzie gorzej (krwotok czy bóle) to jadę na IP. Ost plamienie (dosyć mocne) było w sob.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 09:59

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, a co na to plamienie Twój lekarz?

Edit: z wcześniejszego postu wnioskuję, że nie zna przyczyny?

A ta druga lekarka do której chodzisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 10:13

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja biorę doppelherz mama premium. Już kiedyś pisałam, że gin kazała mi wybrać taki zestaw, w którym jest jod 200, Wit d 2000 jm, kwasy dha, a że po większości miałam spore problemy żołądkowe, to tylko to jedne mi odpowiadają (są bezglutenowe i bezlaktozowe). Oddzielnie biorę żelazo, bo od połowy ciazy pogarszala mu się morfologia i brałam magnez do 36 Tc.

Ciasteczko77, Zajączek :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Ciasteczko, a co na to plamienie Twój lekarz?

Edit: z wcześniejszego postu wnioskuję, że nie zna przyczyny?

A ta druga lekarka do której chodzisz?

Nowy lekarz nie wie nawet - wizyta 03..
    stary z kliniki- nic - że jak będzie gorzej to jechać do szpitala a ex pani dr - powiedziała że to implantacja :D (No comment...) na usg nie było niczego widać (krwiaki). Ja podejrzewam ten niski prog.
    Może to normalne ?? Dużo kobiet przecież plami i to mocniej/ częściej. Z terminem @ też mi się nie pokrywa..zreszta nie każdego tyg. Kłucie może być też normalne przecież..

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nowy lekarz nie wie nawet - wizyta 03..
    stary z kliniki- nic - że jak będzie gorzej to jechać do szpitala a ex pani dr - powiedziała że to implantacja :D (No comment...) na usg nie było niczego widać (krwiaki). Ja podejrzewam ten niski prog.
    Może to normalne ?? Dużo kobiet przecież plami i to mocniej/ częściej. Z terminem @ też mi się nie pokrywa..zreszta nie każdego tyg. Kłucie może być też normalne przecież..

O rety, bądź madry i pisz wiersze...można gdybać, a tu diagnozy potrzeba. Ciastko, ja bym z tej niepewności po ścianach chodziła...jedź może na IP i powiedz, źe krwawisz i brzuch Cię boli...pewnie zostawią Cię na oddziale, ale być moze to wytłumaczy i uspokoi sytuacje, a tak niepotrzebnie się denerwujesz...:( Ja bym tak postapiła, tym bardziej, że to wyczekana ciąza, a lekarz prow. rozkłada ręce...

<3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 11:04

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przed transferem i po brałam tylko kwas foliowy i wit.D3 2000j.Od ok.8 tyg.zaczełam łykać prenatal uno + magnezin 2x1 potem prenatal duo + magnezin 2x1 i tak do dziś.Położna już mi zapowiedziała zmianę ze względu na hemoglobinę która mam w granicach normy.Będę łykać oddzielnie większą dawkę żelaza.
    Odebrałam wyniki krzywej cukrowej.
    Na czczo mam 82
    Po 1h 124
    Po 2h 92 także chyba póki co oki.
    Nie taki diabeł straszny to badanie ja robiłam pierwszy raz przed ciążą i nic się nie działo wiec nie obawiałam się w ogóle dopiero położna mnie nastraszyła, że w ciąży organizm inaczej reaguje.. ale obyło się bez problemu bardziej się stresowałam, że coś się bedzie działo niż faktycznie mi coś było :)
    Całkiem smaczna ta glukoza cytrynowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 14:44

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 1 października muszę zrobić krzywą,dobrze wiedzieć,że jest coś takiego jak glukoza cytrynowa :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    O rety, bądź madry i pisz wiersze...można gdybać, a tu diagnozy potrzeba. Ciastko, ja bym z tej niepewności po ścianach chodziła...jedź może na IP i powiedz, źe krwawisz i brzuch Cię boli...pewnie zostawią Cię na oddziale, ale być moze to wytłumaczy i uspokoi sytuacje, a tak niepotrzebnie się denerwujesz...:( Ja bym tak postapiła, tym bardziej, że to wyczekana ciąza, a lekarz prow. rozkłada ręce...

<3
    Dziękuje Magnolia :( jeżeli bym krwawiła to pojadę -na razie odpukać jest Ok (to było wczoraj i przeszło), tylko kłucie zostało.
    I jakiś flak jestem dziś- zmiana pogody - Dziewczyny jak się czujecie??

A co do glukozy - ta cytrynowa jest kwaśna ? Spytam w lab czy mogę kupić, mogłoby pomóc, wolałbym jednak leżeć czekając .. albo być w spa lab :) gdzie takie spa lab jest ??

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały czas czuje zmęczenie i dużo śpię. Cos porobie, pokrece sie po domu i muszę na kwadrans sie położyć odpocząć. Z planow na dzisiejsze porządki udało mi sie tylko ogarnąć kuchnie i kurze wytrzec, bo leń mnie łapie i kładę sie co chwilę... :)

MagNolia55, Zajączek :) lubią tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Ja cały czas czuje zmęczenie i dużo śpię. Cos porobie, pokrece sie po domu i muszę na kwadrans sie położyć odpocząć. Z planow na dzisiejsze porządki udało mi sie tylko ogarnąć kuchnie i kurze wytrzec, bo leń mnie łapie i kładę sie co chwilę... :)

Polubiłam przypadkiem ;)

Mam to samo...nie dosc, ze wszystko powoli to jeszcze co chwila odpoczynek, a to słabo, a to w głowie się zakręci etc. noi od siedzenia w domu tez spać się chce ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Wiatr nawiał taki syf na okna - sam piach :( parapety czarne ... szlag mnie trafia!!! No i ta zmiana pogody mnie ścięła- Chyba sobie strzelę latte ;)

• Jvm Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    JVM jak prenatalne?
    Z przygodami. Dziecko się nie chciało ustawić do badania. Lekarka tracala je aparatem do USG i przez brzuch i przez pochwę, a ono nic.
    Kazała mi się przejść i wypić coś słodkiego i wrócić po kolejnych pacjentach. Wrocilam, a dziecko dalej swoje. Lekarka powiedziała, że pierwszy raz widzi, żeby dziecko po spacerze się nie ustawiło i kazała mi dalej jeść słodkie i przejść się jeszcze raz.
    Za tym trzecim razem przez chwilę ułożyło się tak, że dało się zmierzyć przezierność karkowa.
    Ogólnie poszło dobrze, przezierność 1,18, kość nosowa widoczna, fali wstecznej nie ma, wielkość taka jak wynika z transferu.
    Zrobiłam też pappe, ale jestem teraz poza domem i dopiero w środę odbiorę.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam lenia od samego początku loo jak mi jest ciężko coś zrobić to szok.Mam tak samo jak wy cuś zrobie to zaraz muszę się położyć na chwile by odpocząć i tak cały czas a dodam, że zawsze działałam na pełnych obrotach tak teraz nic mi sie nie chce ;)
    Cuś ostatnio spać nie mogę, budzę się w nocy na siku i nie mogę zasnąc a był okres że spało mi się super do 9-10 tej. :D
    Ciacho ta glukoza cytrynowa nie jest kwaśna dzięki tej cytrynie jest tak jakby mniej słodka i muląca mi to nawet smakowało hehe.
    Dasz rade!!!

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie z działu "wyprawka". Macie już kupiony lub upatrzony wózek? Bo ja powinnam już zamówić ze względu na 6-8 tygodni oczekiwania, a nie wiem na co się zdecydować. Zastanawiam się nad adamexem lub bebetto, a Wy? Zależy mi na większej gondoli, tak żeby jeszcze wiosną/latem synek mógł w niej spać na zewnątrz. Będę wdzięczna za każdą sugestię;)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z działu "wyprawka". Macie już kupiony lub upatrzony wózek? )
    Matko - jest taki wybór, że nie wiem nawet ...
    czy warto 3 w1? Czy warto używany kupić ? Czy warto kupić wózek celebrytek czy to przesada i spokojnie może być do 2.000??
    Nie mam pojęcia... muszę poczytać o wózkach .. za jakiś czas
    Aaaaa.... Muszę zmierzyć wpierw bagażnik :)
    Jvm wrote:
    Z przygodami. Dziecko się nie chciało ustawić.
    A to psikusa Wam robił :) ale grunt że udało się a przede wszystkim, że wszystko Ok !!!
    Ja jestem przed i tutaj trochę panikuje ..
    Paulaa25 wrote:
    Ciacho ta glukoza cytrynowa nie jest kwaśna dzięki tej cytrynie jest tak jakby mniej słodka i muląca mi to nawet smakowało hehe.
    Dasz rade!!!
    W pon zadzwonię do lab i spytam o cytrynowa :) cokolwiek - byleby nie wymiotować ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 15:32

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie scielo, właśnie tel. obudził mnie z drzemki...

JVM - masz małego uparciucha w brzuchu :) najważniejsze, ze wyniki dobre.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z działu "wyprawka". Macie już kupiony lub upatrzony wózek? Bo ja powinnam już zamówić ze względu na 6-8 tygodni oczekiwania, a nie wiem na co się zdecydować. Zastanawiam się nad adamexem lub bebetto, a Wy? Zależy mi na większej gondoli, tak żeby jeszcze wiosną/latem synek mógł w niej spać na zewnątrz. Będę wdzięczna za każdą sugestię;)

Ja choruję na bexa cube,pan w sklepie polecał i te bebetto też polecal.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja choruję na bexa cube,pan w sklepie polecał i te bebetto też polecal.
    Ale bexa 3w1? Śliczne i cena Ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 16:08

‹‹ 163 164 165 166 167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ