X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:51

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Magkb Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Ja już mam wszystko wybrane od ubranek, po zapisanie dziecka do żłobka. Akurat idealny czas, żeby wszystko zaplanować, bo pierwszy trymestr minął a wraz z nim nudności. Teraz jestem pełna energii itp, więc do żłobka dziecko zapisane, wózek Bugaboo bee wybrany, teraz tylko na niego polujemy (jakas przecena może), na ubranka czekam, łóżeczko i pierdoly nie kupione ale wybrane i wpisane na listę.
    To co jeszcze, trzeba pediatre wybrać i można czekać spokojnie na poród :)

Klamka czemu Bee? Ja jestem zdecydowana na Bugagoo, ale jeszcze nie wiem który model. Chętnie poznam Twoje zdanie.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Nie chce się czepiać, ale w tym wypadku szukam ciasteczkowej paniki i ki czort nie widzę. Burza w szklance wody się zrobiła, nie potrzebnie.

Lepiej o tych wózkach pogadajmy... :)

Dziewczyny, ktoś mi mówił, że dobrze mieć te isoflixy na przednim fotelu, żeby tam sadzać dziecko... Ze wygodniej. Zgadzacie się, czy to nie jest bardziej niebezpieczne?

Nam znajomi odradzili isofix, ale na bank jak jedziesz sama z dzieckiem to lepiej mieć z przodu bo widzisz co się dzieję.
    My chyba będziemy bez inofix,bo musielibyśmy kupić dwa,bo dziecko bedzie często w samochodzie rodziców moich jezdzic.

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przednim siedzeniu można wozić fotelik jeśli masz możliwość wyłączenia poduszek.
    My mamy isofix tylko z tyłu, więc ten temat nas nie dotyczy :) bo raczej nie będziemy fotelika przypiąć pasami skoro kupiliśmy bazę.
    My się zastanawiamy natomiast, które miejsce jest najlepsze dla fotelika.
    Na warsztatach bezpieczny maluch uczą, że rodzice powinni jeździć z przodu, a dziecko samo z tyłu. Mnie to przekonuje, bo w razie np wypadku dorosly nie wpada ciałem w fotelik (bo przecież często zagląda do dziecka), mój mąż natomiast nie wyobraża sobie, że ja będę siedzieć z przodu jako pasażer, gdy mała będzie z tyłu.
    I odnośnie miejsca, to czytałam, że najlepsze jest to środkowe, bo wtedy jak ktoś uderzy nas w bok, to nie uderzy w fotelik. Z drugiej strony niektórzy zalecają montaż fotelika za pasażerem. Co sądzicie?

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Moja siostra przez dlugi czas zostawiala rzeczy po swoim synu,ale po dłuższym czasie naszych starań powiedziałam,żeby sprzedała,bo u nas nie wiadomo czy w ogóle będzie dziecko. Także zazdroszcze :)
    My najpierw musismy zdecydować jaki wózek i pewnie będziemy się też rozglądać za używanym :)
    Morgana ja miałam podobnie. Siostra dla córki miała wszystko mowe kupione, więcej dzieci nie ma więc wszystko dla mnie zostawiła. Ale kuzynka jak urodziła dziecko to poprosiła o pożyczenie niektórych rzeczy, potem jeszcze innych i w sumie nic nie zostało. I niestety choć dzieci jej urosły to nic nie oddała. Potem ja miałam kłopoty z zajściem w ciążę i o żadne rzeczy się nie upominałam.

Mi się podoba bebetto vulcano, szaro-niebieski.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Nam znajomi odradzili isofix, ale na bank jak jedziesz sama z dzieckiem to lepiej mieć z przodu bo widzisz co się dzieję.
    My chyba będziemy bez inofix,bo musielibyśmy kupić dwa,bo dziecko bedzie często w samochodzie rodziców moich jezdzic.
    Z tego co się orientowalam, to wszystkie foteliki 0-13 można zamontować na pasy, nawet jeśli jest baza do nich. Kolejne foteliki już są albo na bazę, albo na pasy. Wtedy my kupimy już na pasy, bo moi rodzice nie mają isofixa, ale ich się nie wyciąga razem z dzieckiem, tylko są na stałe w samochodzie, więc nie ma problemu z ciągłym przypinaniem.

klamka lubi tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Na przednim siedzeniu można wozić fotelik jeśli masz możliwość wyłączenia poduszek.
    My mamy isofix tylko z tyłu, więc ten temat nas nie dotyczy :) bo raczej nie będziemy fotelika przypiąć pasami skoro kupiliśmy bazę.
    My się zastanawiamy natomiast, które miejsce jest najlepsze dla fotelika.
    Na warsztatach bezpieczny maluch uczą, że rodzice powinni jeździć z przodu, a dziecko samo z tyłu. Mnie to przekonuje, bo w razie np wypadku dorosly nie wpada ciałem w fotelik (bo przecież często zagląda do dziecka), mój mąż natomiast nie wyobraża sobie, że ja będę siedzieć z przodu jako pasażer, gdy mała będzie z tyłu.
    I odnośnie miejsca, to czytałam, że najlepsze jest to środkowe, bo wtedy jak ktoś uderzy nas w bok, to nie uderzy w fotelik. Z drugiej strony niektórzy zalecają montaż fotelika za pasażerem. Co sądzicie?

Kurcze,nie mam zielonego pojęcia :( tyle do ogarnięcia, dostałam w sklepie z wózkami zaproszenie na takie warsztaty, ale termin mi nie pasował. Także nic nie wiem. Ale czytałam,że dziecko lepiej jak najdłużej wozić tyłem nawet jak już kupi się większy fotelik

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Morgana ja miałam podobnie. Siostra dla córki miała wszystko mowe kupione, więcej dzieci nie ma więc wszystko dla mnie zostawiła. Ale kuzynka jak urodziła dziecko to poprosiła o pożyczenie niektórych rzeczy, potem jeszcze innych i w sumie nic nie zostało. I niestety choć dzieci jej urosły to nic nie oddała. Potem ja miałam kłopoty z zajściem w ciążę i o żadne rzeczy się nie upominałam.

Mi się podoba bebetto vulcano, szaro-niebieski.

Dziwna kuzynka,jak pożycza to się oddaję. Moja siostra przy pierwszym dziecku miała trochę rzeczy pożyczonych,ale wszystko oddała :)

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Kurcze,nie mam zielonego pojęcia :( tyle do ogarnięcia, dostałam w sklepie z wózkami zaproszenie na takie warsztaty, ale termin mi nie pasował. Także nic nie wiem. Ale czytałam,że dziecko lepiej jak najdłużej wozić tyłem nawet jak już kupi się większy fotelik
    Też tak czytała i chciałabym to zrealizować (nawet znalazłam fotelik montowany przodem i tyłem), ale doświadczenia znajomych mówią, że to jest trudno do zrealizowania żeby wozić dziecko jak najdłużej tylem, bo w pewnym momencie dzieci jak nic nie widzą, to potwornie płaczą w foteliku i rodzice dla swojego świętego spokoju zmieniają na fotelik przodem. Wtedy dzieci są szczęśliwe, bo dużo widzą.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Z tego co się orientowalam, to wszystkie foteliki 0-13 można zamontować na pasy, nawet jeśli jest baza do nich. Kolejne foteliki już są albo na bazę, albo na pasy. Wtedy my kupimy już na pasy, bo moi rodzice nie mają isofixa, ale ich się nie wyciąga razem z dzieckiem, tylko są na stałe w samochodzie, więc nie ma problemu z ciągłym przypinaniem.

Coś w takim podejściu do tematu jest. My z mężem jesteśmy zieloni w temacie fotelików,ostatnio mężowi pan w sklepie pokazywal jak działa baza isofix. I od razu uczulił żeby fotelik przymierzac do auta

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Też tak czytała i chciałabym to zrealizować (nawet znalazłam fotelik montowany przodem i tyłem), ale doświadczenia znajomych mówią, że to jest trudno do zrealizowania żeby wozić dziecko jak najdłużej tylem, bo w pewnym momencie dzieci jak nic nie widzą, to potwornie płaczą w foteliku i rodzice dla swojego świętego spokoju zmieniają na fotelik przodem. Wtedy dzieci są szczęśliwe, bo dużo widzą.

I bądź tu człowieku mądry :)

Buko lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączek :) wrote:
    Hej, hej, prośba o zmianę - na razie mój termin to 10 lub 11.05 - bo jest jakiś błąd a ja w marcu rodzić nie chcę! :)
    Już poprawione :-)

Zajączek :) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Dziewczyny, że piszecie coś o wózkach, ja na razie oglądałam w necie, na żywo jeszcze nie oglądałam. Chyba w następny weekend wyciągnę męża na oglądanie rzeczy dla bobasów. W necie oglądam również otulacze, śpiworki, kombinezony biorąc pod uwagę, że mój synek rodzi się między styczniem a lutym, a znając nasze szczęście pewnie wtedy będzie wielka zima. Zaraz pooglądam wózki które Wy macie na oku :-)

Zaczęłam oglądać też trochę wyprawkowych filmików na yt, ale rozwala mnie, że każdy filmik zaczyna się od słów "witajcie kochani" hahaha ;-)

Mnie coś złapał mocny katar, kuruję się domowymi sposobami, bo jutro idziemy na chrzciny. Szkoda, że pogoda się tak zepsuła :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:00

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Fajnie Dziewczyny, że piszecie coś o wózkach, ja na razie oglądałam w necie, na żywo jeszcze nie oglądałam. Chyba w następny weekend wyciągnę męża na oglądanie rzeczy dla bobasów. W necie oglądam również otulacze, śpiworki, kombinezony biorąc pod uwagę, że mój synek rodzi się między styczniem a lutym, a znając nasze szczęście pewnie wtedy będzie wielka zima. Zaraz pooglądam wózki które Wy macie na oku :-)

Zaczęłam oglądać też trochę wyprawkowych filmików na yt, ale rozwala mnie, że każdy filmik zaczyna się od słów "witajcie kochani" hahaha ;-)

Mnie coś złapał katar, kuruję się domowymi sposobami, bo jutro idziemy na chrzciny. Szkoda, że pogoda się tak zepsuła :-(

Nasz też zimowy,ale ja przy wyprawce to się zdam na mamę i siostrę, ostatnio koleżanka też mi doradzała :) od sprawdzania w necie to najpredzej oszaleje - raz oglądałam dwa filmili jak kąpać dziecko i w każdym co innego -zwątpiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:04

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Naaż też zimowy,ale ja przy wyprawce to się zdam na mamę i siostrę, ostatnio koleżanka też mi doradzała :) od sprawdzania w necie to najpredzej oszaleje
    Całe szczęście parę rozsądnych koleżanek, które rodziły zimą i pewnie najlepiej doradzą co najbardziej się przyda. Nie chcę nakupować rzeczy, których potem nie wykorzystam. Teraz moja mama i teściowa wpadły w szał zakupów i kupują ciuchy dla wnuczka dlatego czekam i dokupię to czego one nie kupiły za jakiś czas.

Będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Ja chciałabym się zapisać, myślę, że to nie zaszkodzi a może nawet pomóc ogarnąć to wszystko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:08

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Całe szczęście parę rozsądnych koleżanek, które rodziły zimą i pewnie najlepiej doradzą co najbardziej się przyda. Nie chcę nakupować rzeczy, których potem nie wykorzystam. Teraz moja mama i teściowa wpadły w szał zakupów i kupują ciuchy dla wnuczka dlatego czekam i dokupię to czego one nie kupiły za jakiś czas.

Będziecie chodzić do szkoły rodzenia? Ja chciałabym się zapisać, myślę, że to nie zaszkodzi a może nawet pomóc ogarnąć to wszystko :-)

Ja już się zapisałam do szkoły rodzenia,będę spokojniejsza i będę chodzić z mężem :) jakoś w październiku ma się zacząć w szpitaluu w ktorym na 99% będę rodzić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 21:15

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też planuję zapisać się do szkoły rodzenia. Już nawet wybrałam tą do której pójdziemy. Na zajęcia można chodzić po 24 tygodniu. Znajoma polecała, rodziła siłami natury i mówiła, że zajęcia bardzo jej pomogły.
    Na tą chwilę mam wrażenie, że nic nie wiem więc te zajęcia mi się przydadzą :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podobnie, zwłaszcza pielęgnacja noworodka to dla mnie kosmos ;-D

Paula i Necia czy czujecie już ruchy Waszych bobasów. Ja już mojego czuję całkiem nieźle, zwłaszcza po jedzeniu i jak leżę, najmocniej wieczorem :-)

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety do szkoły rodzenia na zajęcia chodzić nie będę, bo bardzo chciałam z mężem, ale zajęcia odbywają się w tygodniu, kiedy mojego męża nie ma. A do szpitala w którym przyjdzie na świat mój synek i gdzie znajduje się szkoła mam godzinę drogi i sama nie chcę jeździć.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jestem po szkole Rodzenia i z całego serca polecam. Chodziliśmy w szpitalu, w którym planuje rodzić i wg mnie to najlepsza opcja, bo wiele rzeczy jest omawianych "jak to robimy u nas w szpitalu". Mój mąż się bardzo uspokoił, bo stresowalo go, że np poród będzie przebiegał błyskawicznie jak w filmach i nie zdąży mnie zawieźć, itp. I że oczywiście nie będziemy wiedzieli kiedy jechać. Poza tym cały czas mówił, że nie pójdzie na porodowke że mną, a po SR twierdzi, że będzie cały czas. Więc jak macie taką możliwość to naprawdę warto :) oczywiście nikt nie nauczy wszystkiego o noworodki, ale nam położne mówiły, że w czasie tych 2 dób po porodzie nasze dzieci tak nas przecwicza z opieki nad nimi, że z tym sobie spokojnie damy radę w domu.

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ