X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ale bexa 3w1? Śliczne i cena Ok :)

W zasadzie nie ma już wózków 3w1,kupujesz 2w1 a nosidełko sobie dobierasz i adaptery do wózka kupujesz.

mbnotr8.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie z działu "wyprawka". Macie już kupiony lub upatrzony wózek? Bo ja powinnam już zamówić ze względu na 6-8 tygodni oczekiwania, a nie wiem na co się zdecydować. Zastanawiam się nad adamexem lub bebetto, a Wy? Zależy mi na większej gondoli, tak żeby jeszcze wiosną/latem synek mógł w niej spać na zewnątrz. Będę wdzięczna za każdą sugestię;)

Ja mam zarezerwowany Quinny mood- biało czarny, ale używany :) Uważam, że na tym co mogę, oszczędzę. Gdybym miała perspektywę dla kolejnego dziecka żeby zostawic, to może pokusiłabym się na kupno nowego ;) Wogóle to po pierwszym dziecku już prawie nic nam nie zostało :( uchowała się mata edukacyjna, pościel, pare zabawek i troszkę ciuszków...Także wszystko przedemną, ale z zakupami czekam do połówkowych :)

Jeśli chodzi o wózek to ważna jest decyzja kupna pod względem użytkowania-miasto czy wieś,rodzaj kól (pompowane lub piankowe), pora roku-barwa, wielkośc gondoli, typ spacerówki, rączka- czy regulowana, system składania (super są te, ktöre składają się jednym kliknięciem np. mutsy).

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Jvm Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi bardziej doświadczene dziewczyny - na ile starcza taki wózek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nie ma 3 w1?? Nie rozumiem :) tak są nazwane .. to zmyła ?
    Mutsy -warto?

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam wózek od siostry po jej dwóch pociechach, wózek w super stanie, tak że problem z głowy ;-)

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są jeszcze jakieś 3w1, ale teraz często jest właśnie z nazwy 3w1, a tak naprawdę jest gondola i spacerówka, a nosidełko dobierasz, bo tu ważne jest żeby był bezpieczny i miał np. Testy adac. W takich klasycznych 3w1 nosidełko zazwyczaj jest no name i nie ma żadnych atestów bezpieczeństwa.

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    A ja mam wózek od siostry po jej dwóch pociechach, wózek w super stanie, tak że problem z głowy ;-)

Moja siostra przez dlugi czas zostawiala rzeczy po swoim synu,ale po dłuższym czasie naszych starań powiedziałam,żeby sprzedała,bo u nas nie wiadomo czy w ogóle będzie dziecko. Także zazdroszcze :)
    My najpierw musismy zdecydować jaki wózek i pewnie będziemy się też rozglądać za używanym :)

mbnotr8.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Są jeszcze jakieś 3w1, ale teraz często jest właśnie z nazwy 3w1, a tak naprawdę jest gondola i spacerówka, a nosidełko dobierasz, bo tu ważne jest żeby był bezpieczny i miał np. Testy adac. W takich klasycznych 3w1 nosidełko zazwyczaj jest no name i nie ma żadnych atestów bezpieczeństwa.

Dokladnie tak jest jak buko mówi,nam w sklepach Pan tłumaczył to tak samo, a piszą 3w1 bo jest możliwość wpiecia nosidełka jak masz adaptery.
    Ciasteczko jak przyjdzie pora to wszystkiego się dowiesz :) nie panikuj już teraz :)

mbnotr8.png
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie byłam dziś oglądać wózki z mężem. My chyba zdecydujemy się na Bebetto Holland lub Torino. Do tego nosidełko Avionaut lub Cybex Atom 5.

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Na Allegro wpiszesz bexa cube i jest 3 w1 w tym jest nosidełko z testami Adac.. czy to jest Ok ?

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy podobnie jak Rubi to szczęście, że wózek dostaniemy po moim bratanku. Będzie to wózek Bebetto tito. Bratowa mówiła, że była bardzo zadowolona, wózek niezniszczony, w zasadzie nie widać, że był używany.
    Ja powoli zaczynam rozglądać się za wyprawką. Niby czasu jeszcze dużo, ale fajnie jest oglądać te wszystkie rzeczy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze jedno. Nosidełko trzeba koniecznie przymierzyć do samochodu, bo musi być pod odpowiednim kątem, a nie każde pasuje do każdego samochodu. I nie dajcie sobie wmówić, że baza isofix będzie pasować i nie trzeba przymierzac.
    Ja chciałam kupić cybex aton 5 albo aton m i po przymierzeniu i to do isofix okazało się, ze jest zbyt pionowo i nie ma takiej opcji żeby dziecko mogło w nim jeździć.

Na stronie fotelik.info jest bardzo dużo przydatnych informacji na ten temat.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz kupić przez neta, tylko najpierw przymierz w jakimś sklepie stacjonarnym. Wiele osób tak robi :) sama miałam taki plan gdyby nie to, że trafiłam dobra cene stacjonarnie :) ja gdybym kupiła ten, który planowałam bez przymierzenia, bo wg niektórych jeśli masz isofix to pasuje każda baza, to miałabym teraz ogromny problem.
    Czytać możesz już teraz i pytać :) nie ma się co denerwować. Jakieś pierwsze wybory robić też, ja wiele rzeczy wybrałam wcześniej, a później tylko zamówiłam jak uznałam, że już jest na to czas. Później dzięki temu miałam czas nad zastanawianiem się jakie kocyki są najlepsze :) planowanie i wybieranie jest tym fajnym etapem ciąży, więc nie ma co sobie odmawiać tego :)

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A to czyli przez neta jednak nie kupie :) dziękuje Buko - cenne info !!! ❤️
    Morgana - No przecież nie kupuje - ja niczego nie mam ani nie szukam nawet - przepraszam, nie bede więcej o nic pytać wtedy. A kiedy przyjdzie pora żeby się dowiadywać - podpowiesz mi ?
    :[ <zła>

Ciasteczko,proszę Cię nie prowokuj kłótni, na forum wszystkie wiemy jak potrafisz panikowac i szukać dziury w całym, także możesz się obrażać jak chcesz ale ja twojego posta odebrałam jak panikę.

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    A i jeszcze jedno. Nosidełko trzeba koniecznie przymierzyć do samochodu, bo musi być pod odpowiednim kątem, a nie każde pasuje do każdego samochodu. I nie dajcie sobie wmówić, że baza isofix będzie pasować i nie trzeba przymierzac.
    Ja chciałam kupić cybex aton 5 albo aton m i po przymierzeniu i to do isofix okazało się, ze jest zbyt pionowo i nie ma takiej opcji żeby dziecko mogło w nim jeździć.

Na stronie fotelik.info jest bardzo dużo przydatnych informacji na ten temat.
    Dziękuje Buko - jak zawsze cenne info :)
    Morgana - nc.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ciasteczko,proszę Cię nie prowokuj kłótni, na forum wszystkie wiemy jak potrafisz panikowac i szukać dziury w całym, także możesz się obrażać jak chcesz ale ja twojego posta odebrałam jak panikę.
    Jak zawsze sie mnie czepiasz - idź jeszcze po koleżankę- to we dwie wsiadziecie na mnie... jak zawsze.. jest Ci lepiej ? Jeżeli się o coś pytam to jest panika !?
    Nie ja zaczęłam tylko Ty.. i teraz piszesz „nie prowokuj kłótni”.. to może nie pisz tak - bo to miłe nie jest ...

Ja kończę - nie mogę się denerwować...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 18:54

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Jak zawsze sie mnie czepiasz - idź jeszcze po koleżankę- to we dwie wsiadziecie na mnie... jak zawsze.. jest Ci lepiej ? Jeżeli się o coś pytam to jest panika !?
    Nie ja zaczęłam tylko Ty.. i teraz piszesz „nie prowokuj kłótni”.. to może nie pisz tak - bo to miłe nie jest ...

Ja kończę - nie mogę się denerwować...

Weź wyluzuj, jak się pytasz tak jak zawsze w swoim style to dla mnie jest to panika,zwlaszcza,że wiem jak potrafisz panikowac. Teraz też człowiek coś Ci napisał z uśmieszkiem a ty od razu problem robisz z niczego, a podobno nie możesz się denerwować a sama sobie problemów szukasz.
    Czy to jest przedszkole, nie miłe... Idź po koleżankę...

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Nie fajne,serio. Panika z niby czym powyżej, bo czytam, fajna dyskusja o wózkach i bach, kwas. Nie fajne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2018, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 09:51

Ciasteczko77, Zajączek :) lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 22 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klamka wrote:
    Nie fajne,serio. Panika z niby czym powyżej, bo czytam, fajna dyskusja o wózkach i bach, kwas. Nie fajne.

No nie fajnie. Ciasteczko niestety tak a nie inaczej zareagowała na mojego posta,pomimo,że był uśmiech bo już wcześniej,jeszcze na różowej miałyśmy kilka "starć". Także dla spokóju swojego, Waszego i Ciasteczka nie będę się udzielać w poruszanych przez nią kwestiach i będzie spokój :) tyle w temacie :)

Ciasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość

mbnotr8.png
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ