Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
skórka33 wrote:Dziewczyny mam pytanie z działu "wyprawka". Macie już kupiony lub upatrzony wózek? Bo ja powinnam już zamówić ze względu na 6-8 tygodni oczekiwania, a nie wiem na co się zdecydować. Zastanawiam się nad adamexem lub bebetto, a Wy? Zależy mi na większej gondoli, tak żeby jeszcze wiosną/latem synek mógł w niej spać na zewnątrz. Będę wdzięczna za każdą sugestię
Ja mam zarezerwowany Quinny mood- biało czarny, ale używany Uważam, że na tym co mogę, oszczędzę. Gdybym miała perspektywę dla kolejnego dziecka żeby zostawic, to może pokusiłabym się na kupno nowego Wogóle to po pierwszym dziecku już prawie nic nam nie zostało uchowała się mata edukacyjna, pościel, pare zabawek i troszkę ciuszków...Także wszystko przedemną, ale z zakupami czekam do połówkowych
Jeśli chodzi o wózek to ważna jest decyzja kupna pod względem użytkowania-miasto czy wieś,rodzaj kól (pompowane lub piankowe), pora roku-barwa, wielkośc gondoli, typ spacerówki, rączka- czy regulowana, system składania (super są te, ktöre składają się jednym kliknięciem np. mutsy). -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySą jeszcze jakieś 3w1, ale teraz często jest właśnie z nazwy 3w1, a tak naprawdę jest gondola i spacerówka, a nosidełko dobierasz, bo tu ważne jest żeby był bezpieczny i miał np. Testy adac. W takich klasycznych 3w1 nosidełko zazwyczaj jest no name i nie ma żadnych atestów bezpieczeństwa.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Rubi27 wrote:A ja mam wózek od siostry po jej dwóch pociechach, wózek w super stanie, tak że problem z głowy
Moja siostra przez dlugi czas zostawiala rzeczy po swoim synu,ale po dłuższym czasie naszych starań powiedziałam,żeby sprzedała,bo u nas nie wiadomo czy w ogóle będzie dziecko. Także zazdroszcze
My najpierw musismy zdecydować jaki wózek i pewnie będziemy się też rozglądać za używanym -
Buko wrote:Są jeszcze jakieś 3w1, ale teraz często jest właśnie z nazwy 3w1, a tak naprawdę jest gondola i spacerówka, a nosidełko dobierasz, bo tu ważne jest żeby był bezpieczny i miał np. Testy adac. W takich klasycznych 3w1 nosidełko zazwyczaj jest no name i nie ma żadnych atestów bezpieczeństwa.
Dokladnie tak jest jak buko mówi,nam w sklepach Pan tłumaczył to tak samo, a piszą 3w1 bo jest możliwość wpiecia nosidełka jak masz adaptery.
Ciasteczko jak przyjdzie pora to wszystkiego się dowiesz nie panikuj już teraz -
nick nieaktualnyBuko wrote:Są jeszcze jakieś 3w1, ale teraz często jest właśnie z nazwy 3w1, a tak naprawdę jest gondola i spacerówka, a nosidełko dobierasz, bo tu ważne jest żeby był bezpieczny i miał np. Testy adac. W takich klasycznych 3w1 nosidełko zazwyczaj jest no name i nie ma żadnych atestów bezpieczeństwa.
-
My mamy podobnie jak Rubi to szczęście, że wózek dostaniemy po moim bratanku. Będzie to wózek Bebetto tito. Bratowa mówiła, że była bardzo zadowolona, wózek niezniszczony, w zasadzie nie widać, że był używany.
Ja powoli zaczynam rozglądać się za wyprawką. Niby czasu jeszcze dużo, ale fajnie jest oglądać te wszystkie rzeczyCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA i jeszcze jedno. Nosidełko trzeba koniecznie przymierzyć do samochodu, bo musi być pod odpowiednim kątem, a nie każde pasuje do każdego samochodu. I nie dajcie sobie wmówić, że baza isofix będzie pasować i nie trzeba przymierzac.
Ja chciałam kupić cybex aton 5 albo aton m i po przymierzeniu i to do isofix okazało się, ze jest zbyt pionowo i nie ma takiej opcji żeby dziecko mogło w nim jeździć.
Na stronie fotelik.info jest bardzo dużo przydatnych informacji na ten temat.Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMożesz kupić przez neta, tylko najpierw przymierz w jakimś sklepie stacjonarnym. Wiele osób tak robi sama miałam taki plan gdyby nie to, że trafiłam dobra cene stacjonarnie ja gdybym kupiła ten, który planowałam bez przymierzenia, bo wg niektórych jeśli masz isofix to pasuje każda baza, to miałabym teraz ogromny problem.
Czytać możesz już teraz i pytać nie ma się co denerwować. Jakieś pierwsze wybory robić też, ja wiele rzeczy wybrałam wcześniej, a później tylko zamówiłam jak uznałam, że już jest na to czas. Później dzięki temu miałam czas nad zastanawianiem się jakie kocyki są najlepsze planowanie i wybieranie jest tym fajnym etapem ciąży, więc nie ma co sobie odmawiać tegoCiasteczko77 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko77 wrote:A to czyli przez neta jednak nie kupie dziękuje Buko - cenne info !!! ❤️
Morgana - No przecież nie kupuje - ja niczego nie mam ani nie szukam nawet - przepraszam, nie bede więcej o nic pytać wtedy. A kiedy przyjdzie pora żeby się dowiadywać - podpowiesz mi ?
:[ <zła>
Ciasteczko,proszę Cię nie prowokuj kłótni, na forum wszystkie wiemy jak potrafisz panikowac i szukać dziury w całym, także możesz się obrażać jak chcesz ale ja twojego posta odebrałam jak panikę.Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBuko wrote:A i jeszcze jedno. Nosidełko trzeba koniecznie przymierzyć do samochodu, bo musi być pod odpowiednim kątem, a nie każde pasuje do każdego samochodu. I nie dajcie sobie wmówić, że baza isofix będzie pasować i nie trzeba przymierzac.
Ja chciałam kupić cybex aton 5 albo aton m i po przymierzeniu i to do isofix okazało się, ze jest zbyt pionowo i nie ma takiej opcji żeby dziecko mogło w nim jeździć.
Na stronie fotelik.info jest bardzo dużo przydatnych informacji na ten temat.
Morgana - nc. -
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ciasteczko,proszę Cię nie prowokuj kłótni, na forum wszystkie wiemy jak potrafisz panikowac i szukać dziury w całym, także możesz się obrażać jak chcesz ale ja twojego posta odebrałam jak panikę.
Nie ja zaczęłam tylko Ty.. i teraz piszesz „nie prowokuj kłótni”.. to może nie pisz tak - bo to miłe nie jest ...
Ja kończę - nie mogę się denerwować...Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2018, 18:54
-
Ciasteczko77 wrote:Jak zawsze sie mnie czepiasz - idź jeszcze po koleżankę- to we dwie wsiadziecie na mnie... jak zawsze.. jest Ci lepiej ? Jeżeli się o coś pytam to jest panika !?
Nie ja zaczęłam tylko Ty.. i teraz piszesz „nie prowokuj kłótni”.. to może nie pisz tak - bo to miłe nie jest ...
Ja kończę - nie mogę się denerwować...
Weź wyluzuj, jak się pytasz tak jak zawsze w swoim style to dla mnie jest to panika,zwlaszcza,że wiem jak potrafisz panikowac. Teraz też człowiek coś Ci napisał z uśmieszkiem a ty od razu problem robisz z niczego, a podobno nie możesz się denerwować a sama sobie problemów szukasz.
Czy to jest przedszkole, nie miłe... Idź po koleżankę...Paulcia28 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ciasteczko,proszę Cię nie prowokuj kłótni, na forum wszystkie wiemy jak potrafisz panikowac i szukać dziury w całym, także możesz się obrażać jak chcesz ale ja twojego posta odebrałam jak panikę.
Ciasteczko77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
klamka wrote:Nie fajne,serio. Panika z niby czym powyżej, bo czytam, fajna dyskusja o wózkach i bach, kwas. Nie fajne.
No nie fajnie. Ciasteczko niestety tak a nie inaczej zareagowała na mojego posta,pomimo,że był uśmiech bo już wcześniej,jeszcze na różowej miałyśmy kilka "starć". Także dla spokóju swojego, Waszego i Ciasteczka nie będę się udzielać w poruszanych przez nią kwestiach i będzie spokój tyle w temacieCiasteczko77, Paulcia28 lubią tę wiadomość