SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie kontorlnej, mały waży już 616g,leży już głową w dół i strasznie się wiercił przy badaniu. Ja mam lekką anemie i zbyt zasadowy mocz. Leki przepisane. I zobaczymy czy jest lepiej na kolejnej wizycie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja po wizycie kontorlnej, mały waży już 616g,leży już głową w dół i strasznie się wiercił przy badaniu. Ja mam lekką anemie i zbyt zasadowy mocz. Leki przepisane. I zobaczymy czy jest lepiej na kolejnej wizycie.
    A to mały łobuz ;) już się obrócił na stałe ???
    Nie martw się- żelazo dostałaś ? Co do moczu to nie wiem
    Ja np juz od początku ciąży mam anemię i żelazo mi leciiii... biorę żelazo plus dieta więc powinno pomóc??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat okien wypłynął to ja poinformowała swojego męża, że jeszcze przed porodem musi umyć okna :D pomarudzil, ale stwierdził, że oczywiście umyje zanim mala się pojawi.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko tak między nami, to mycie okien krótko przed rozwiązaniem może przyspieszyć poród. Ale cśśśiiii, nic mężowi nie mów, niech je umyje ;)
    Ja swoje okna właśnie zostawiłam na przyspieszenie porodu A tu poród mnie zaskoczył ;) Okna od Wielkanocy nie myte :/ no nic, muszą jeszcze poczekać ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dostałam żelazo i żurawit na poprawe moczu. Niewiem w sumie czy już na stałe bo doktor nie mówiła, ale myślę że tak bo na każdym badaniu ostatnio jest głową w dół.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rubi, Oj na stałe to jeszcze się chyba nie ułożył :) moja mała cały czas była główka w dół, a tu nagle w 32 Tc dr mówi, że jest ułożona miednicowo i ja się nie obroci to do cięcia będę. Na szczęście Kilka dni później już była znowu glowkowo, chociaż wydaje mi się, że od tego czasu zrobiła jeszcze ze 2 obroty.

Akilegna, absolutnie nic nie powiem :D zostawię sobie inne S na przyspieszenie porodu. Wg mojej gin sex, Shopping i spacery :)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może jeszcze zmieni położenie oby nie :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to pewnie nie jeden raz :) ale spokojnie zdąży się ułożyć jeszcze tak jak trzeba.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ta wersja 3xS bardziej mi się podoba :)

Buko lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki. Od kilku dni mam katar. Nie jest on związany z przeziębieniem bo nic innego mi nie dolega. W ciagu dnia raz jest tak duży że muszę chodzić z histeczka koło nosa a raz nie ma co wogole. Czy macie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Czy któraś z Was miała z tym doczynienia?

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam katar non stop, takie uroki alergii, a o tej porze lekkiego przeziębienia.
    Jest spray do nosa dla kobiet w ciąży Prenalen. Ja też stosuje jak zaczyna mi się katar Płukanie nosa irigasinem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Mam pytanie z innej beczki. Od kilku dni mam katar. Nie jest on związany z przeziębieniem bo nic innego mi nie dolega. W ciagu dnia raz jest tak duży że muszę chodzić z histeczka koło nosa a raz nie ma co wogole. Czy macie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Czy któraś z Was miała z tym doczynienia?
    Necia mnie męczy katar ale tylko nad ranem, budzę się z totalnie zapchanym nosem, a potem cały dzień jest OK. Ja na razie nie używam żadnych kropli.

• Magkb Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Ja używam sól morska i na razie pomaga.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj ponoć ostatnio ciepły dzień a a od jutra jesień. Jakie plany na dzisiaj, ja chyba wyciągnę koleżankę na miasto :-) miłego dnia!

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten katar to jeden z uroków ciąży. Niestety jedną ma mniejszy druga większy. Ja się tak "męczyłam" cały okres ciąży. Raczej nic nie przyniesie ulgi poza porodem ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia my na pewno zrobimy sobie z Benim dłuższy spacerek :)
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:19

Olciaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie w przychodni na teście obciążenia glukozą.Jeszcze 2 godziny tu spędzę no ale cóż jak mus to mus.Jak zniosłyście to badanie?Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie okey i nie bd musiała go powtarzać!:)
    Trzeba coś zaplanować na popołudnie by wykorzystać pogodę! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny ja właśnie w przychodni na teście obciążenia glukozą.Jeszcze 2 godziny tu spędzę no ale cóż jak mus to mus.Jak zniosłyście to badanie?Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie okey i nie bd musiała go powtarzać!:)
    Powodzenia! Ja jeszcze nie miałam tego badania ale we wt idę do lekarza i myślę, że mi je zleci.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

U mnie nie było źle ;) Książka pod ręką, glukoza smakowała, po pół godz. trochę się w głowie kręciło, ale szybko minęło.

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

Ja samo badanie zniosłam super. Ale okazało się, że mam cukrzycę :-(
    U mnie w mieście jest punkt pobrań przyjazny ciężarnym. Po pobraniu krwi na czczo pielęgniarka zaprowadziła mnie to osobnego pokoju gdzie miałam wypić glukozę a potem sobie leżałam na wygodnej leżance :-) Do tego spokojna muzyka w tle. Prawie jak spa :-) Mąż miał wtedy urlop i akurat był ze mną więc dla niego była przewidziana leżanka obok. Bylam bardzo pozytywnie zaskoczona :-) Tylko drinka z parasolką brakowało :-P

inka2707, klamka lubią tę wiadomość

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ