X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie kontorlnej, mały waży już 616g,leży już głową w dół i strasznie się wiercił przy badaniu. Ja mam lekką anemie i zbyt zasadowy mocz. Leki przepisane. I zobaczymy czy jest lepiej na kolejnej wizycie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Ja po wizycie kontorlnej, mały waży już 616g,leży już głową w dół i strasznie się wiercił przy badaniu. Ja mam lekką anemie i zbyt zasadowy mocz. Leki przepisane. I zobaczymy czy jest lepiej na kolejnej wizycie.
    A to mały łobuz ;) już się obrócił na stałe ???
    Nie martw się- żelazo dostałaś ? Co do moczu to nie wiem
    Ja np juz od początku ciąży mam anemię i żelazo mi leciiii... biorę żelazo plus dieta więc powinno pomóc??

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temat okien wypłynął to ja poinformowała swojego męża, że jeszcze przed porodem musi umyć okna :D pomarudzil, ale stwierdził, że oczywiście umyje zanim mala się pojawi.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko tak między nami, to mycie okien krótko przed rozwiązaniem może przyspieszyć poród. Ale cśśśiiii, nic mężowi nie mów, niech je umyje ;)
    Ja swoje okna właśnie zostawiłam na przyspieszenie porodu A tu poród mnie zaskoczył ;) Okna od Wielkanocy nie myte :/ no nic, muszą jeszcze poczekać ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, dostałam żelazo i żurawit na poprawe moczu. Niewiem w sumie czy już na stałe bo doktor nie mówiła, ale myślę że tak bo na każdym badaniu ostatnio jest głową w dół.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Rubi, Oj na stałe to jeszcze się chyba nie ułożył :) moja mała cały czas była główka w dół, a tu nagle w 32 Tc dr mówi, że jest ułożona miednicowo i ja się nie obroci to do cięcia będę. Na szczęście Kilka dni później już była znowu glowkowo, chociaż wydaje mi się, że od tego czasu zrobiła jeszcze ze 2 obroty.

Akilegna, absolutnie nic nie powiem :D zostawię sobie inne S na przyspieszenie porodu. Wg mojej gin sex, Shopping i spacery :)

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to może jeszcze zmieni położenie oby nie :-)

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to pewnie nie jeden raz :) ale spokojnie zdąży się ułożyć jeszcze tak jak trzeba.

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko ta wersja 3xS bardziej mi się podoba :)

Buko lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie z innej beczki. Od kilku dni mam katar. Nie jest on związany z przeziębieniem bo nic innego mi nie dolega. W ciagu dnia raz jest tak duży że muszę chodzić z histeczka koło nosa a raz nie ma co wogole. Czy macie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Czy któraś z Was miała z tym doczynienia?

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam katar non stop, takie uroki alergii, a o tej porze lekkiego przeziębienia.
    Jest spray do nosa dla kobiet w ciąży Prenalen. Ja też stosuje jak zaczyna mi się katar Płukanie nosa irigasinem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:
    Mam pytanie z innej beczki. Od kilku dni mam katar. Nie jest on związany z przeziębieniem bo nic innego mi nie dolega. W ciagu dnia raz jest tak duży że muszę chodzić z histeczka koło nosa a raz nie ma co wogole. Czy macie jakieś sposoby jak sobie z tym radzić? Czy któraś z Was miała z tym doczynienia?
    Necia mnie męczy katar ale tylko nad ranem, budzę się z totalnie zapchanym nosem, a potem cały dzień jest OK. Ja na razie nie używam żadnych kropli.

• Magkb Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Necia124 wrote:

Ja używam sól morska i na razie pomaga.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, dzisiaj ponoć ostatnio ciepły dzień a a od jutra jesień. Jakie plany na dzisiaj, ja chyba wyciągnę koleżankę na miasto :-) miłego dnia!

• akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten katar to jeden z uroków ciąży. Niestety jedną ma mniejszy druga większy. Ja się tak "męczyłam" cały okres ciąży. Raczej nic nie przyniesie ulgi poza porodem ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia my na pewno zrobimy sobie z Benim dłuższy spacerek :)
    Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2018, 08:19

Olciaaa lubi tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja właśnie w przychodni na teście obciążenia glukozą.Jeszcze 2 godziny tu spędzę no ale cóż jak mus to mus.Jak zniosłyście to badanie?Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie okey i nie bd musiała go powtarzać!:)
    Trzeba coś zaplanować na popołudnie by wykorzystać pogodę! :)

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Hej dziewczyny ja właśnie w przychodni na teście obciążenia glukozą.Jeszcze 2 godziny tu spędzę no ale cóż jak mus to mus.Jak zniosłyście to badanie?Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie okey i nie bd musiała go powtarzać!:)
    Powodzenia! Ja jeszcze nie miałam tego badania ale we wt idę do lekarza i myślę, że mi je zleci.

• inka2707 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

U mnie nie było źle ;) Książka pod ręką, glukoza smakowała, po pół godz. trochę się w głowie kręciło, ale szybko minęło.

Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
    2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
    1usadf9hr9wk5u3g.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 21 września 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:

Ja samo badanie zniosłam super. Ale okazało się, że mam cukrzycę :-(
    U mnie w mieście jest punkt pobrań przyjazny ciężarnym. Po pobraniu krwi na czczo pielęgniarka zaprowadziła mnie to osobnego pokoju gdzie miałam wypić glukozę a potem sobie leżałam na wygodnej leżance :-) Do tego spokojna muzyka w tle. Prawie jak spa :-) Mąż miał wtedy urlop i akurat był ze mną więc dla niego była przewidziana leżanka obok. Bylam bardzo pozytywnie zaskoczona :-) Tylko drinka z parasolką brakowało :-P

inka2707, klamka lubią tę wiadomość

‹‹ 161 162 163 164 165 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ