X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx, gratuluję :) i też Cię kojarzę, jednak wszystkie kręcimy się po tych samych wątkach.
    Wracając jeszcze do mężów, to jak jeszcze chodziłam do pracy, a pracowałam do połowy ciąży, to mieliśmy rowny podział obowiązków, odkąd jestem na zwolnieniu trochę się to zmieniło, bo mgsam dużo czasu, ale też na wiele rzeczy mi nie pozwala, natomiast ja na zwonieniu zrobiłam się bardziej pedantyczna pod względem czystości. Na pewno inaczej by było jakbym się źle czuła i np musiała leżeć, wtedy mąż robiłby więcej prac domowych, ale póki co czuje się naprawdę świetnie (mogłabym skakać i biegać, ale zdrowy rozsądek mi nie pozwala).

83xxx lubi tę wiadomość

• Marin Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, Ty już spakowana?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Dziewczyny Wy to macie super mężów :) U mnie nie jest tak kolorowo. Mój mąż też nie umie obsługiwać pralki ani żelazka. Nie umie gotować nawet najprostszych dań. Tylko teraz kiedy jestem w ciąży zluzowałam..

Witaj na fiolecie :)
    Kochana mój mąż też nie wie jak funkcjonuje pralka czy zmywarka. Gotować potrafi tylko jajka na miękko ;) Przed moją cesarka musiałam mu wszystko pokazać i wytłumaczyć A i tak ogarnął tylko zmywarkę ;)

Radzilabym Wam okna sobie odpuścić, no chyba że jest to jedno góra dwa malutkie. Sprzątanie w domu ok ale bez gruntownych porządków. Lepiej poszukać pomocy i zapłacić jakiejś dobrej duszy raz na miesiąc za porządne wysprzątanie domu. Mój mąż też pracuje fizycznie, rozumiał że ja zbyt wiele sama nie zrobię i chętnie wykładał kasę dla Pani za sprzątanie ;)

83xxx, klamka lubią tę wiadomość

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Również miałam krwiaczka (małego) i odklejającą się kosmówkę. Leżenie plackiem pomogło. Mdłości i wymioty ominęły mnie :) Ale ciągłe zmęczenie i brak energii trzyma nadal.
    Wiesz już czy to chłopczyk czy dziewczynka? Na prenatalnych lekarz podejrzewał chłopca ale powiedział żeby nie brać mocno tego do siebie :)

Mi energia troszkę wróciła, choć to też zaleźy od dnia. Z mdłościami to ciesz się kochana, bo to nic przyjemnego...mnie jeszcze czasami chwyta. A brzuszek juź Ci wyskoczył? U mnie nic, czekam cierpliwie ;) Niestety nie wiem, ponieważ Pani dr nie chciała się pomylic ;) a na tym etapie byłoby to możliwe, więc czekam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 10:25

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marin wrote:
    Buko, Ty już spakowana?
    Tak, torba spakowana stoi już od 32 Tc.
    tak sobie zaplanowałam, żeby się nie stresować (i męża, że będzie musiał sam mnie spakować).

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witam Was dziewczyny! :) Przyłączam się ponieważ w ten sam sposób zaszłam w ciążę. Do tej pory niedowierzam do dziś,że noszę pod serduchem nowe życie :)
    Witaj na fiolecie :-) Gratuluję :-)

83xxx lubi tę wiadomość

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Mi energia troszkę wróciła, choć to też zaleźy od dnia. Z mdłościami to ciesz się kochana, bo to nic przyjemnego...mnie jeszcze czasami chwyta. A brzuszek juź Ci wyskoczył? U mnie nic, czekam cierpliwie ;) Niestety nie wiem, ponieważ Pani dr nie chciała się pomylic ;) a na tym etapie byłoby to możliwe, więc czekam :)

Akurat nie tęskniłam za mdłościami i wymiotami :) Czasami zrobiło mi się niedobrze ale do przeżycia. Dobrze, że nie codziennie :)
    Brzuch to ja już mam duży. Musiałam kupić sobie spodnie ciążowe. Biustonosz większy noszę już od miesiąca. Wg kalendarza BBF sugerują, że w drugim trymestrze należałoby zaopatrzyć się w większy biustonosz i ubrania ciążowe. U mnie to trochę szybciej nastąpiło :)
    Nie ukrywam, że przez stymulacje doszło mi trochę kg. Po drugiej punkcji miałam hiperkę. Wtedy też doszło mi trochę kg. Trochę spadło a trochę pozostało. Także zanim zaszłam w ciąże miałam już nadprogramowe kilogramy ok 5 kg.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do mężów :-)
    U mnie od początku ciąży, a nawet od transferu mąż przejął większość obowiązków. Przed ciążą się dzieliliśmy i on odkurzał i mył podłogi. A w ciąży zajął się też praniem, zmywarką i próbował nawet prasować (tu bez wiekszych sukcesów ;-) ugotował kilka razy obiad. Ja byłam nawet momentami zła bo nawet naczyń do zmywarki nie pozwalał mi wkładać. Teraz mu trochę przeszło. Ja gotuję, robię pranie i prasuję a on sprząta. Do tego podlewa kwiatki na balkonie, których mamy bardzo dużo, sprząta łazienkę. Kuchnię ogarniamy na bieżącą więc tu nie ma problemów.
    Mąż bardzo się bał, że coś może się stać z Maleństwem i obchodził sie ze mną jak z jajkiem. Teraz trochę odpuścił ale nie ma opcji żebym mogła odkurzyć, o myciu okien nie wspomnę.

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witam Was dziewczyny! :) Przyłączam się ponieważ w ten sam sposób zaszłam w ciążę. Do tej pory niedowierzam do dziś,że noszę pod serduchem nowe życie :)

Witaj na fioletowej stronie :-)

83xxx lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj 83 :) !!! Gratulacje :)
    Dziewczyny korzystacie z jakiegoś kalendarza / apki ciąży ?? Polecacie ?

83xxx lubi tę wiadomość

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Witaj 83 :) !!! Gratulacje :)
    Dziewczyny korzystacie z jakiegoś kalendarza / apki ciąży ?? Polecacie ?
    Ja korzystam z Flo i z Preglife. W tej drugiej są fajnie opisy poszczególnych tyg.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

ty0qs6r.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zainstalowane Moja ciąża i Preglife. W sumie to zaglądam tam raz w tym albo i nie. Zainstalowałam na samym początku ciąży, jak jeszcze balam się dołączyć do forum i tylko podczytywałam dziewczyny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 września 2018, 11:42

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OK -ściągam :) dzięki

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Witaj 83 super, że się udało.Ja też długo nie mogłam uwierzyć :)

83xxx lubi tę wiadomość

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam apke moja ciąża i czytam co tydzień, pokazuje też mężowi żeby wiedział co dzieje sie maleństwem. U nas ze sprztaniem tak samo jak przed ciążą. Jak czegoś nie dam rady to poprostu nie robię a mężowi to nie przeszkadza, raz umył okna bo już były mega brudne, ale jestem na l4 i powoli sama sobie ogarniam bo inaczej to i z nudów bym zwariowała.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę się Wam przyznać rozleniwiłam się okropnie. Z racji tego że w 6tc wykryto krwiaka i musiałam leżeć przeniosłam się do rodziców. Mąż ze względu na pracę mógłby być ze mną tylko w weekendy i to nie wszystkie, a ja nie mogłam zostać sama. A że nic nie mogłam robić, to wszystko miałam podstawione pod nos. Kiedy rodzice byli w pracy przychodziła do mnie babcia, gotowała mi i dotrzymywała towarzystwa. Siostra przychodziła mi pomóc umyć i wysuszyć włosy. Dopiero od połowy ciąży w miarę normalnie funkcjonuję, chodzę, jeżdżę samochodem, obiadu nie gotuję choć staram dię przy nim pomagać, ale śniadanie i kolację sobie zrobię. Nie sprzątam, nie prasuję, owszem wstawiam pranie ale już go na suszarkę nie wywieszam. Wydaje mi się że moi najbliżsi są nawet bardziej przewrażliwieni niż ja teraz, razem z nami wyczekiwali tego maluszka i dlatego tak się mną wszyscy opiekują, na wiele czynności nie pozwalają. Jestem im za to baaardzo wdzięczna dlatego staram się też nie sprawiać kłopotów, nie marudzić.

klamka, Zajączek :) lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    No to ja się naczytałam o ryzyku w moim wieku i panikuje ... :( ech ... idzie zwariować. Figa masz teraz prenatalne ? Pappa i usg?
    W poniedziałek robie usg. I zobaczymy co lekarz powie. Juz nie moge sie doczekac.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam apki, ale mam 2 książki do których regularnie zaglądam i dzięki którym nie zwariowałam jeszcze. Znajduje tam odpowiedzi na prawie każde pytanie. Nawet jak jechałam na IP z krwawieniem to w pewnym momencie przypomniałam sobie o wpisie z książki i od razu odnalazłam nadzieje. Wydaje mi sie tez, ze może lepiej nie czytać za dużo, szczególnie w necie zeby nie zwariować i nie popaść w hipochondrię ;)

o1489vvjvnnzrzny.png
  • asias Autorytet

Wysłany: 20 września 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie okna czarne :) tzn niemyte już sporo czasu ale nawet nie zamierzam się za nie zabierać, nawet mi nie przeszkadzają ;). Swego partnera też nie ciągam do ich umycia, bo pracuje ciężko fizycznie i przychodzi zmęczony do domu, ale pomaga mi we wszystkim innym :)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 września 2018, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Ja nie mam apki, ale mam 2 książki do których regularnie zaglądam i dzięki którym nie zwariowałam jeszcze. Znajduje tam odpowiedzi na prawie każde pytanie. Nawet jak jechałam na IP z krwawieniem to w pewnym momencie przypomniałam sobie o wpisie z książki i od razu odnalazłam nadzieje. Wydaje mi sie tez, ze może lepiej nie czytać za dużo, szczególnie w necie zeby nie zwariować i nie popaść w hipochondrię ;)
    A jakie tytuły ??
    Oj przez net można zwariować. ...
    Kurczę dziewczyny zmienmy temat z oknami bo mnie juz korci umyć :)

‹‹ 160 161 162 163 164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ