X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem- od kiedy plamie chodziłam do 4 ginek z rożnym sprzętem i żaden nic nie dostrzega :( na prenatalnym chyba będzie dobry sprzęt ?

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Właśnie nie wiem- od kiedy plamie chodziłam do 4 ginek z rożnym sprzętem i żaden nic nie dostrzega :( na prenatalnym chyba będzie dobry sprzęt ?
    Tak, na prenatalnych powinien być bardzo dobry sprzęt. Kiedy masz?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    25.

Wysłany: 7 października 2018, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    25.
    Ooo to już zaraz :) :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, a może powinna Ci teraz wypadac miesiączka? Niektóre dziewczyny plamia, a nawet lekko krwawia w tym okresie. Jeśli to brązowe plamienie, to raczej nie powinno być grozne, bo to stara krew.

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A jak psiak z malutką? Nie jest zazdrosny?

Cieszę się, że to szczęście do Was w końcu zawitało :)

Właśnie, dziewczyny które macie zwierzaki, przygotowujecie je jakoś na nowego członka rodziny? Mam owczarks z adhd i kotkę. wiem że żadna nie jest agresywna nie zrobią dziecku krzywdy, ale do tej pory miały nas tylko dla siebie.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój kocurek czuje że coś jest inaczej, omija mój brzuch :) a zawsze skakał po mnie... przygotować to nie mam jak.
    Buko - nie... zupełnie nie - te plamienia z reg mam raz na tydzień ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2018, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno zwierzęta wyczuwaja zmiany hormonalne u kobiety, a tych nie brakuje w ciąży. Ja mam świnke morska i powiem Wam, że odkąd jestem z nia w domu cały czas to zrobiła się nieznosna i tak z mężem podejrzewany, że ona wyczuwa zmiany. Ja mam mniejszy problem, bo moja w domu nie wychodzi z klatki, tylko po tarasie biega luzem, ale kota czy psa to trzeba chyba przygotować na pojawienie się nowego członka rodziny, szczególnie jeśli kot upodoba sobie spanie w łóżeczku, wózku czy innej rzeczy przeznaczonej dla dziecka (żeby później nie był w szoku, jak nagle będzie mial zakaz).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2018, 20:06

• morganaa Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie mamy zwierząt więc nie pomogę w tym temacie, pamiętam jak siostra była w ciąży i mieli psa (Golden), to on jak dziecko przywieźli to bardziej bał się małej niż ona jego, jak płakałam to nawet od pokoju nie wchodził. Niestety okazało się, że mała ma alergię i trzeba było psiakowi znaleźć nowy dom.

Mąż własnie skręcił komodę na rzeczy naszego Skarba. Już mam dwie koszulki na lato, a jutro jadę do Lidla i Biedronki bo rzeczy dla dzieci mają być :) trzeba zacząć powoli szaleć :)

aha, czy ktoś wie gdzie teraz jest promocja na balsam Palmersa?

Paulcia28 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Właśnie, dziewczyny które macie zwierzaki, przygotowujecie je jakoś na nowego członka rodziny? Mam owczarks z adhd i kotkę. wiem że żadna nie jest agresywna nie zrobią dziecku krzywdy, ale do tej pory miały nas tylko dla siebie.

U nas jest shih tzu z ADHD :-) Jak był szczeniakiem byliśmy z nim na kilku zajęciach w psim przedszkolu i nabrał trochę ogłady. Mamy teraz plan wybrać się na kilka spotkań do tej samej behawiorystki żeby przygotować psiaka na narodziny Córeczki. Tu chodzi bardziej o dobre rady dla nas niż uczenie czegoś psa. Nasz pies był do tej pory jedynakiem. Jest trochę rozpieszczony a uwaga skupiała się na nim. Nie ukrywam, że był takim naszym małym terapeutą w trakcie zmagań z niepłodnością. Jak ja płakałam on wskakiwał na kolana i potrafił pocieszać. Traktujemy go jak członka rodziny i chcemy zrobić wszystko żeby nie czuł się odrzucony jak pojawi się Córeczka.
    Behawiorystka jest wspaniałą kobietą i wiem, że ma swoje sposoby żeby pojawienie się dziecka nie było stresem dla zwierzaka.

• 83xxx Autorytet

Wysłany: 7 października 2018, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Dziewczyny - jak długo miałyście plamienia ? U mnie wczoraj znowu wróciło + ból brzucha (lekki).... :( miałam spokoj 10 dni..

Być może masz polipa w szyjce..
    Ja też dostałam plamień i pojechałam na IP bo myślałam, że osiwieje z tej niewiedzy. Okazało się, że to polip w szyjce i ma ok 0,5 cm.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    83xxx wrote:
    Być może masz polipa w szyjce..
    Ja też dostałam plamień i pojechałam na IP bo myślałam, że osiwieje z tej niewiedzy. Okazało się, że to polip w szyjce i ma ok 0,5 cm.
    A to tego na usg i badaniu ginek nie widać ? Bo badania miałam 03. Plamienia mam od początku ciąży. :(

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    A to tego na usg i badaniu ginek nie widać ? Bo badania miałam 03. Plamienia mam od początku ciąży. :(
    Ja w piątek też dostalam.plamien brązowych, tydzień wczesniej tez mialam. Niby moglo jakies naczynko pęknąć, albo cos z drogami moczowymi. Jutro jadę do lekarzA prowadZącego to moze cos zobaczy, bo tu na izbie przyjęć nic nie widzieli. Współczuję, bo musi Cię to też sporo nerwow kosZtować.

Dziewczyny jakie spodnie nosicie?

202312226851.png
  • 83xxx Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Na usg tego nie widać bo to jest w szyjce ale przy badaniu da się zobaczyć zakładając wzuernik.

n5bjdmw.png
    sbo114n.png

Wysłany: 8 października 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nienawidzę jeździć na usg. Zamiast się cieszyć, że zobaczymy maleństwo to ja się panicznie boję co powie lekarz. Jadę tam jak na skazanie i próbuje się nie poplakac tylko i wyłącznie dla mojego partnera. To kosztuje tyle stresu.. Czy serduszko bije.. Czy ciaza się rozwija.. Jak bije to serduszko.. Jak krwiak.. gdzie, jaki duży.. to jest paranoja. Marzyłam o tej ciąży i jak sobie ja wyobrażałam to na usg jeździliśmy z uśmiechem w euforii.

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Nienawidzę jeździć na usg. Zamiast się cieszyć, że zobaczymy maleństwo to ja się panicznie boję co powie lekarz. Jadę tam jak na skazanie i próbuje się nie poplakac tylko i wyłącznie dla mojego partnera. To kosztuje tyle stresu.. Czy serduszko bije.. Czy ciaza się rozwija.. Jak bije to serduszko.. Jak krwiak.. gdzie, jaki duży.. to jest paranoja. Marzyłam o tej ciąży i jak sobie ja wyobrażałam to na usg jeździliśmy z uśmiechem w euforii.
    Narazie nie ma co się dziwić, że usg budzi w Tobie strach. Dla mnie, pomimo ze nie miałam krwiaka, tez kilka pierwszych badan i usg to byl wielki stres i obawa czy z maluszkiem bedzie wszystko ok. Po prenatalnych uspokoilam sie i z niecierpliwością czekam na kolejne usg. Chciałabym oglądać Kropka codziennie - zakochałam sie :) Dla Ciebie też napewno przyjdzie taki moment, gdzie strach ustąpi radości.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

860ij44jb8ojlfrj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo z usg .. masa stresu.
    Teraz jeszcze dochodzi nerw przed prenat.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    A jak psiak z malutką? Nie jest zazdrosny?

Cieszę się, że to szczęście do Was w końcu zawitało :)
    Psiak to prawdziwa starsza siostra <3 jest wszedzie z nami i podczas karmienia i jak mala spi to ona czesto obok jak mala krzyczy to ta zaraz do niej leci, czasem przychodzi dac jej buziaka... takze narazie siostrzyczki

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ja w piątek też dostalam.plamien brązowych, tydzień wczesniej tez mialam. Niby moglo jakies naczynko pęknąć, albo cos z drogami moczowymi. Jutro jadę do lekarzA prowadZącego to moze cos zobaczy, bo tu na izbie przyjęć nic nie widzieli. Współczuję, bo musi Cię to też sporo nerwow kosZtować.

Dziewczyny jakie spodnie nosicie?

Moje ukochane spodnie ciążowe, to były w tym fasonie:
    http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7600754749
    Teraz akurat jest tylko taki rozmiar, ale ta dziewczyna reularnie wrzuca inne rozmiary, a spodnie są wygodne, ładnie się ukladaja i nosze je od połowy ciąży do teraz.

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 października 2018, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaB ja od czasu jak mi brzuszek wyskoczyl caly czas jeansy ciazowe i jeansowe krotkie spodenki albo materialowe na gumce bo w sumie wiekszosc mojej ciazy byly upaly...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ