X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja prowadzilam cala ciaze u lekarza z certyfikatem wiec ci jie powiem czy gdzies by mnie jeszcze wyslal jakby go nie mial...

A jeszcze tak ci do laktacji to moge polecic femaltiker, u mnie swietna robote zrobil

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rozumiem, czyli spokojnie zdążę zrobić jakby co....
    a też miałyście genetyków Ok 14 tygodnia ciąży ??
    Jakie masz podejrzenie wad genetycznych że pytasz o te wszystkie badania?
    A czemu pytam ? Bo robisz nifty pytasz o amniopunckje która jest ostatecznościa przede wszystkim dla płodu bo może mieć różne konsekwencje . Skoro takie pytania znaczy że Jakiś lekarz wysunął podejrzenie wad. A zastanawiam się jaki gin w 10tc wysunie podejrzenie wad gen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:19

iv09i09katk65tr1.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ciacho ja nie miałam genetyka.Badania prenatalne + papa(krew na papa oddałam ok.5 dni przed usg prenatalnym), na wizycie był już wynik u pani doktor.Badania te jak i połówkowe robiłam w klinice.Lekarz z certyfikatem fmf.

Teraz pytanie :) Dziewczyny czy po 30 tyg robiłyście również jakieś dodatkowe badania u tych lekarzy z certyfikatem?

Ja będę robić u tego samego lekarza co prenatalne i połówkowe,z ceryfikatem. Gtylko to już bez skierowania,więc płatne

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mialam wizytę u genetyka w dniu USG- taki krótki wywiad i potem u tej dr genetyk był odbiór wyników testu pappa po 2 tyg.
    Ciateczko z tego co pisałaś robiłaś panoramę. Wyniki tego badania pewnie za kilka dni, jeszcze zanim odbierzesz wyniki pappa. Więc gdyby (odpukać) coś wyszło w genetyce nie tak to już wynik panoramy może być wskazanime do amnio nie trzeba czekać na wynik pappa.
    Mi właśnie genetyka umówili dopiero 2 tyg po pappa i usg - tyle bede czekać na wynik pappa (serio ??) - robię wszystko w tym samym ośrodku :(
    No oby nie było potrzeby :( bardzo sie boje i chyba każda z Was to przeszła ... jakieś porady na odstresowanie ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jakie masz podejrzenie wad genetycznych że pytasz o te wszystkie badania?
    A czemu pytam ? Bo robisz nifty pytasz o amniopunckje która jest ostatecznościa przede wszystkim dla płodu bo może mieć różne konsekwencje . Skoro takie pytania znaczy że Jakiś lekarz wysunął podejrzenie wad. A zastanawiam się jaki gin w 10tc wysunie podejrzenie wad gen
    Żaden lekarz - wszystko na usg było ok ... a ostatnie robiłam 03.
    to mój wiek :( bardzo się boje z tego względu - mój blad że sie naczytałam + życzliwi ludzie mnie nastraszyli i ot skutek- :(
    Jedyne co robiłam przed procedurą to kariotypy - oba prawidłowe. Nic więcej nie badałam.

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane też miewacie takie silne bole glowy?

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam dziś spotkanie z doradcą laktacyjnym i powiem Wam, że wlala we mnie nadzieję na to, że uda się nam jakoś dogadać z Agatka :) wszystko co robiliśmy było nie tak, pozycja do karmienia, sposób przystawienia do piersi. Jedyna rzecz, która zrobiliśmy rozsądnie było podanie małej mieszanki i tego co odciagnelam laktatorem, więc przynajmniej za to zostałam pochwalona, że dzięki temu chociaż troszeczkę się najadla, a to że nie mogłam jej nawet na chwilę odłożyć nie oznaczało, że ma taką potrzebę bliskości, a to, że była po prostu strasznie głodna. Tak więc jestem pełna nadziei, że teraz będzie lepiej

Ciasteczko77, MagNolia55, Olciaaa, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ja na początku ciąży miewałam,mega bóle, pomagał sen, masaże i amol na skronie. Nie brałam żadnych tabletek
    Pociesze Cię- minęło i już nie wróciło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 19:59

Mała8 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

J
    Mała8 wrote:
    Ja tez w 1 trym. Miałam bóle i to połączone z wymiotami. Brałam Apap. Lekarka powiedziała, ze lepiej wziąć tabletkę niż stresować siebie i dziecko bólem. Na szczęście przeszło mi Ok 5 miesiąca.

Mała8 lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dziewczyny, miałam dziś spotkanie z doradcą laktacyjnym i powiem Wam, że wlala we mnie nadzieję na to, że uda się nam jakoś dogadać z Agatka :) wszystko co robiliśmy było nie tak, pozycja do karmienia, sposób przystawienia do piersi. Jedyna rzecz, która zrobiliśmy rozsądnie było podanie małej mieszanki i tego co odciagnelam laktatorem, więc przynajmniej za to zostałam pochwalona, że dzięki temu chociaż troszeczkę się najadla, a to że nie mogłam jej nawet na chwilę odłożyć nie oznaczało, że ma taką potrzebę bliskości, a to, że była po prostu strasznie głodna. Tak więc jestem pełna nadziei, że teraz będzie lepiej
    Buko kochana - super, że byłaś po porade !! będzie wszystko dobrze i tego Wam życzę :) dużo pysznego mleka i dla Ciebie spokoju !!!

Buko lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Super <3 Powodzenia, napewno bedzie dobrze.

Buko lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, super! Powodzenia!

Buko lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pojechałam do lekarza porozmawiać o tych ulewach i o zagrożeniu infekcja. Ulewy są z krwiaka, który w końcu się zmniejsza. Mały ma już 3,24cm, więc wypycha dziada. Pierwszy raz widzieliśmy jak się rusza. Normalnie machal nogami i rękoma. Pierwszy raz na usg się usmiechnelam a nie płakałam. Co do infekcji, która może być bardzo niebezpieczna to przepisał macmirror complex w globulkach. Czy któraś z Was w ciąży miała te globulki lub o nich słyszała?

Dziś ostatnia tabletka estrofemu. W sumie to się cieszę, że mi powoli odejdzie tych leków...

MagNolia55, Ciasteczko77, klamka, Paulaa25, akilegna♥ lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie_czekoladę, ja stosowałam macmiror w ciąży dwa razy. Najpierw jak sama powiedziałam dr, że czuję jakąś infekcje, a drugi raz pod koniec ciąży po wyniku cytologii wskazującym na stan zapalny. Macmiror jest bezpieczny w ciąży i pamiętam, że przed ciąża jak coś mi dolegalo, a już staraliśmy się o dziecko, więc nie miałam pewności czy nie jestem w ciąży też zawsze go dostawałam.
    I cieszę się się, że na usg wszystko ok, a zdjęcia usg z początku ciazy, ale gdy już widać ludzika (albo misia Haribo) są przepiękne.

Ciasteczko77, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja wczoraj pojechałam do lekarza porozmawiać o tych ulewach i o zagrożeniu infekcja. Ulewy są z krwiaka, który w końcu się zmniejsza. Mały ma już 3,24cm, więc wypycha dziada. Pierwszy raz widzieliśmy jak się rusza. Normalnie machal nogami i rękoma. Pierwszy raz na usg się usmiechnelam a nie płakałam. Co do infekcji, która może być bardzo niebezpieczna to przepisał macmirror complex w globulkach. Czy któraś z Was w ciąży miała te globulki lub o nich słyszała?

Dziś ostatnia tabletka estrofemu. W sumie to się cieszę, że mi powoli odejdzie tych leków...

A widzisz, czyli wszystko idzie w dobrym kierunku <3 To prawda, że te pierwsze momenty, kiedy widać już maleństwo które sie rusza i macha raczkami sa bezcenne :)
    Odnosnie macmiroru w ciazy sie noe wypowiem, bo nie stosowałam.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, jak tam po wizycie u lekarza?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Super, dzidziuś rośnie, szaleje w brzuszku i wypycha krwiaka! Bardzo się cieszę!!!
    Ja ostatnio mało aktywnie na forum bo w czwartek zaczynamy malowanie i mam sporo rzeczy do zrobienia. A już kondycja trochę słabsza jednak ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Buko, trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko dobrze szło. Jednak my musimy nauczyć się dziecka a ono nas :-) początki zawsze są trudne ale najważniejsze,że masz siłę i walczysz! Super dzielna Mama z Ciebie !!!

Buko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś Haribo :) ha ha !! Dobre :) a widok jest mega- jak widać jego ruchy :)
    Lubię - bardzoooo się cieszę, że u Ciebie taka poprawa !! Kiedy masz termin- jakoś 10 maja? Jak się czujesz? A proga do kiedy masz brać ?
    Olcia - tylko się nie przemęczaj, a malujcie tylko pokój czy wszystko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Miś Haribo :) ha ha !! Dobre :) a widok jest mega- jak widać jego ruchy :)
    Lubię - bardzoooo się cieszę, że u Ciebie taka poprawa !! Kiedy masz termin- jakoś 10 maja? Jak się czujesz? A proga do kiedy masz brać ?
    Olcia - tylko się nie przemęczaj, a malujcie tylko pokój czy wszystko ?
    Tylko sypialnie i przedpokój. Kusi mnie żeby jeszcze pomalować duży pokój ale chyba teraz malarz (mój kolega) nie wyrobi się czasowo. Ja się nie przemęczam, powoli sobie szykuje a od noszenia będzie mąż i brat ;-).

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ