X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja prowadzilam cala ciaze u lekarza z certyfikatem wiec ci jie powiem czy gdzies by mnie jeszcze wyslal jakby go nie mial...

A jeszcze tak ci do laktacji to moge polecic femaltiker, u mnie swietna robote zrobil

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Rozumiem, czyli spokojnie zdążę zrobić jakby co....
    a też miałyście genetyków Ok 14 tygodnia ciąży ??
    Jakie masz podejrzenie wad genetycznych że pytasz o te wszystkie badania?
    A czemu pytam ? Bo robisz nifty pytasz o amniopunckje która jest ostatecznościa przede wszystkim dla płodu bo może mieć różne konsekwencje . Skoro takie pytania znaczy że Jakiś lekarz wysunął podejrzenie wad. A zastanawiam się jaki gin w 10tc wysunie podejrzenie wad gen

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:19

iv09i09katk65tr1.png
  • morganaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulaa25 wrote:
    Ciacho ja nie miałam genetyka.Badania prenatalne + papa(krew na papa oddałam ok.5 dni przed usg prenatalnym), na wizycie był już wynik u pani doktor.Badania te jak i połówkowe robiłam w klinice.Lekarz z certyfikatem fmf.

Teraz pytanie :) Dziewczyny czy po 30 tyg robiłyście również jakieś dodatkowe badania u tych lekarzy z certyfikatem?

Ja będę robić u tego samego lekarza co prenatalne i połówkowe,z ceryfikatem. Gtylko to już bez skierowania,więc płatne

mbnotr8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Ja mialam wizytę u genetyka w dniu USG- taki krótki wywiad i potem u tej dr genetyk był odbiór wyników testu pappa po 2 tyg.
    Ciateczko z tego co pisałaś robiłaś panoramę. Wyniki tego badania pewnie za kilka dni, jeszcze zanim odbierzesz wyniki pappa. Więc gdyby (odpukać) coś wyszło w genetyce nie tak to już wynik panoramy może być wskazanime do amnio nie trzeba czekać na wynik pappa.
    Mi właśnie genetyka umówili dopiero 2 tyg po pappa i usg - tyle bede czekać na wynik pappa (serio ??) - robię wszystko w tym samym ośrodku :(
    No oby nie było potrzeby :( bardzo sie boje i chyba każda z Was to przeszła ... jakieś porady na odstresowanie ? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 16:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Jakie masz podejrzenie wad genetycznych że pytasz o te wszystkie badania?
    A czemu pytam ? Bo robisz nifty pytasz o amniopunckje która jest ostatecznościa przede wszystkim dla płodu bo może mieć różne konsekwencje . Skoro takie pytania znaczy że Jakiś lekarz wysunął podejrzenie wad. A zastanawiam się jaki gin w 10tc wysunie podejrzenie wad gen
    Żaden lekarz - wszystko na usg było ok ... a ostatnie robiłam 03.
    to mój wiek :( bardzo się boje z tego względu - mój blad że sie naczytałam + życzliwi ludzie mnie nastraszyli i ot skutek- :(
    Jedyne co robiłam przed procedurą to kariotypy - oba prawidłowe. Nic więcej nie badałam.

• Mała8 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane też miewacie takie silne bole glowy?

202312226851.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, miałam dziś spotkanie z doradcą laktacyjnym i powiem Wam, że wlala we mnie nadzieję na to, że uda się nam jakoś dogadać z Agatka :) wszystko co robiliśmy było nie tak, pozycja do karmienia, sposób przystawienia do piersi. Jedyna rzecz, która zrobiliśmy rozsądnie było podanie małej mieszanki i tego co odciagnelam laktatorem, więc przynajmniej za to zostałam pochwalona, że dzięki temu chociaż troszeczkę się najadla, a to że nie mogłam jej nawet na chwilę odłożyć nie oznaczało, że ma taką potrzebę bliskości, a to, że była po prostu strasznie głodna. Tak więc jestem pełna nadziei, że teraz będzie lepiej

Ciasteczko77, MagNolia55, Olciaaa, Paulaa25 lubią tę wiadomość

• morganaa Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała8 wrote:
    Ja na początku ciąży miewałam,mega bóle, pomagał sen, masaże i amol na skronie. Nie brałam żadnych tabletek
    Pociesze Cię- minęło i już nie wróciło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2018, 19:59

Mała8 lubi tę wiadomość

mbnotr8.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś

J
    Mała8 wrote:
    Ja tez w 1 trym. Miałam bóle i to połączone z wymiotami. Brałam Apap. Lekarka powiedziała, ze lepiej wziąć tabletkę niż stresować siebie i dziecko bólem. Na szczęście przeszło mi Ok 5 miesiąca.

Mała8 lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Dziewczyny, miałam dziś spotkanie z doradcą laktacyjnym i powiem Wam, że wlala we mnie nadzieję na to, że uda się nam jakoś dogadać z Agatka :) wszystko co robiliśmy było nie tak, pozycja do karmienia, sposób przystawienia do piersi. Jedyna rzecz, która zrobiliśmy rozsądnie było podanie małej mieszanki i tego co odciagnelam laktatorem, więc przynajmniej za to zostałam pochwalona, że dzięki temu chociaż troszeczkę się najadla, a to że nie mogłam jej nawet na chwilę odłożyć nie oznaczało, że ma taką potrzebę bliskości, a to, że była po prostu strasznie głodna. Tak więc jestem pełna nadziei, że teraz będzie lepiej
    Buko kochana - super, że byłaś po porade !! będzie wszystko dobrze i tego Wam życzę :) dużo pysznego mleka i dla Ciebie spokoju !!!

Buko lubi tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 15 października 2018, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:

Super <3 Powodzenia, napewno bedzie dobrze.

Buko lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, super! Powodzenia!

Buko lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pojechałam do lekarza porozmawiać o tych ulewach i o zagrożeniu infekcja. Ulewy są z krwiaka, który w końcu się zmniejsza. Mały ma już 3,24cm, więc wypycha dziada. Pierwszy raz widzieliśmy jak się rusza. Normalnie machal nogami i rękoma. Pierwszy raz na usg się usmiechnelam a nie płakałam. Co do infekcji, która może być bardzo niebezpieczna to przepisał macmirror complex w globulkach. Czy któraś z Was w ciąży miała te globulki lub o nich słyszała?

Dziś ostatnia tabletka estrofemu. W sumie to się cieszę, że mi powoli odejdzie tych leków...

MagNolia55, Ciasteczko77, klamka, Paulaa25, akilegna♥ lubią tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie_czekoladę, ja stosowałam macmiror w ciąży dwa razy. Najpierw jak sama powiedziałam dr, że czuję jakąś infekcje, a drugi raz pod koniec ciąży po wyniku cytologii wskazującym na stan zapalny. Macmiror jest bezpieczny w ciąży i pamiętam, że przed ciąża jak coś mi dolegalo, a już staraliśmy się o dziecko, więc nie miałam pewności czy nie jestem w ciąży też zawsze go dostawałam.
    I cieszę się się, że na usg wszystko ok, a zdjęcia usg z początku ciazy, ale gdy już widać ludzika (albo misia Haribo) są przepiękne.

Ciasteczko77, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ja wczoraj pojechałam do lekarza porozmawiać o tych ulewach i o zagrożeniu infekcja. Ulewy są z krwiaka, który w końcu się zmniejsza. Mały ma już 3,24cm, więc wypycha dziada. Pierwszy raz widzieliśmy jak się rusza. Normalnie machal nogami i rękoma. Pierwszy raz na usg się usmiechnelam a nie płakałam. Co do infekcji, która może być bardzo niebezpieczna to przepisał macmirror complex w globulkach. Czy któraś z Was w ciąży miała te globulki lub o nich słyszała?

Dziś ostatnia tabletka estrofemu. W sumie to się cieszę, że mi powoli odejdzie tych leków...

A widzisz, czyli wszystko idzie w dobrym kierunku <3 To prawda, że te pierwsze momenty, kiedy widać już maleństwo które sie rusza i macha raczkami sa bezcenne :)
    Odnosnie macmiroru w ciazy sie noe wypowiem, bo nie stosowałam.

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, jak tam po wizycie u lekarza?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Super, dzidziuś rośnie, szaleje w brzuszku i wypycha krwiaka! Bardzo się cieszę!!!
    Ja ostatnio mało aktywnie na forum bo w czwartek zaczynamy malowanie i mam sporo rzeczy do zrobienia. A już kondycja trochę słabsza jednak ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Buko, trzymam kciuki, żeby teraz już wszystko dobrze szło. Jednak my musimy nauczyć się dziecka a ono nas :-) początki zawsze są trudne ale najważniejsze,że masz siłę i walczysz! Super dzielna Mama z Ciebie !!!

Buko lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miś Haribo :) ha ha !! Dobre :) a widok jest mega- jak widać jego ruchy :)
    Lubię - bardzoooo się cieszę, że u Ciebie taka poprawa !! Kiedy masz termin- jakoś 10 maja? Jak się czujesz? A proga do kiedy masz brać ?
    Olcia - tylko się nie przemęczaj, a malujcie tylko pokój czy wszystko ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Miś Haribo :) ha ha !! Dobre :) a widok jest mega- jak widać jego ruchy :)
    Lubię - bardzoooo się cieszę, że u Ciebie taka poprawa !! Kiedy masz termin- jakoś 10 maja? Jak się czujesz? A proga do kiedy masz brać ?
    Olcia - tylko się nie przemęczaj, a malujcie tylko pokój czy wszystko ?
    Tylko sypialnie i przedpokój. Kusi mnie żeby jeszcze pomalować duży pokój ale chyba teraz malarz (mój kolega) nie wyrobi się czasowo. Ja się nie przemęczam, powoli sobie szykuje a od noszenia będzie mąż i brat ;-).

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: