X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Skórka, jak tam po wizycie u lekarza?
    Magnolia dziękuję że pytasz;)
    Z synkiem wszystko dobrze, waży już 2200g, dr powiedziała że jak urodze zgodnie z terminem to będzie dużym noworodkiem, powyżej 3500g. Co do bólów spojenia, to jeszcze się nie rozeszło powyżej 1cm i jak narazie dr nie widzi przeciwskazań do porodu naturalnego, ale to jeszcze 6-7 tygodni więc powiedziała że jeszcze może się to zmienić. Natomiast szyjka zaczęła się zmiękczać, naszczeście się nie skraca, ma 4cm i jest zamknięta. Mam się oszczędzać, dużo odpoczywać. Następna wizyta za 3 tygodnie.

inka2707, Olciaaa, Zizu87, MagNolia55, Paulaa25 lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubie czekolade, Skorka super wiesci u was!

Jvm, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko, dziękuję. To już ze spokojem dziś zaaplikuję te globulki. :) I wiesz co.. Masz w 100% rację :D Jak ostatnio nam lekarz pokazał Młodego przodem to coś mi przypominał ale nie wiedziałam co.. teraz już wiem :D

Magnolia, tak <3 Już myślałam, że nie ucieszę się nigdy w tej ciąży a to było super :D

Olcia, te nasze dzielne dzieci na prezydentów!! :) Malowanie, super! Umęczycie się ale jak będzie pięknie :)

Ciasteczko, termin według Ovu mam na 15 Maj, według aplikacji Pregnalife na 12 Maj :D A lekarz nic nie mówił :P Więc chyba go w końcu zapytam co o tym myśli :) Może na genetycznych powiedzą dokładnie, no nie wiem. Czuję się dobrze dziś, dziękuję :) Mdłości są dziś łaskawe. Mam powera po wczorajszej wizycie, więc go wykorzystuję... leżąc w łóżku :P Nic o progesteronie jeszcze nie rozmawialiśmy. Jeszcze chyba trochę pobiorę. A Ty już teraz schodzisz?

Skórka, super, że się nie rozeszło. Oby tak zostało. To teraz Ty jesteś następna w kolejce, tak? :) Będziemy trzymać kciuki :)

Cierpliwa <3

Buko lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie schodzę - póki co łykam te duze dawki. Idę po raz 4 spytać ginka z kliniki co robić skoro plamie - a kazał rzucić 12 tyg od razu całość.
    Myślałam, że miedzy nami jest tydzień różnicy w wieku ciąży :) om miałam 1 sierpnia. I termin niby 05/05- to u Ciebie chyba 12 wtedy :) cieszę się, że dobrze się czujesz !!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:19

• Rubi27 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie będę już wymieniać z "nazwiska" cieszę sie że u wszystkich dziewczyn i ich maluchów ok :) my z mężem wczoraj rozmawialiśmy o banku komórek macierzystych, to kolejne 2,5tys min. Do i tak już sporych wydatków, ale chyba sie zdecydujemy. A co wy o tym myślicie?

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017

Wysłany: 16 października 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Nie schodzę - póki co łykam te duze dawki. Idę po raz 4 spytać ginka z kliniki co robić skoro plamie - a kazał rzucić 12 tyg od razu całość.
    Myślałam, że miedzy nami jest tydzień różnicy w wieku ciąży :) om miałam 1 sierpnia. I termin niby 05/05- to u Ciebie chyba 12 wtedy :) cieszę się, że dobrze się czujesz !!!!
    W 12tc już chyba łożysko jest odpowiedzialne za produkcję progesteronu, dlatego się odstawia. A Ty jak się czujesz? Te plamienia intensywne masz? Ja om miałam 6.08 :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 16 października 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Nie będę już wymieniać z "nazwiska" cieszę sie że u wszystkich dziewczyn i ich maluchów ok :) my z mężem wczoraj rozmawialiśmy o banku komórek macierzystych, to kolejne 2,5tys min. Do i tak już sporych wydatków, ale chyba sie zdecydujemy. A co wy o tym myślicie?
    Kochana, to duży wydatek ale chyba jeden z tych, nad którymi się nie będziemy nawet zastanawiać.. Raczej będziemy bankować :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    W 12tc już chyba łożysko jest odpowiedzialne za produkcję progesteronu, dlatego się odstawia. A Ty jak się czujesz? Te plamienia intensywne masz? Ja om miałam 6.08 :)
    Ale przy plamieniach (nie są mocne- ulewa czy co, ale są) się boję plus rzucać całość od razu ? Nie dał mi planu schodzenia :(
    A No widzisz :) to dobrze mówiłam, że mamy w sumie 6 dni różnicy :)
    Co do banku - chyba gdzieś tu temat był dosyć szeroko omówiony, my chyba odpuszczamy temat.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2018, 12:30

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę dokładnie tak wynika z naszej listy, że teraz przyszła moja kolej. I teraz to dopiero zacznę się bać. W tym tygodniu kończę kompletować wyprawkę, brakuje mi jeszcze tylko łóżeczka i pościeli, no i jeszcze pranie i prasowanie tego wszystkiego, ale to już mama obiecała zrobić. A potem tylko czekanie i odliczanie. Powiem Wam szczerze że nawet nie wiem kiedy te tygodnie minęły, dopiero był transfer a tu już 33tc i przygotowania do porodu.

Ciasteczko77, Lubię_czekoladę, 83xxx lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png

Wysłany: 16 października 2018, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Ale przy plamieniach (nie są mocne- ulewa czy co, ale są) się boję plus rzucać całość od razu ? Nie dał mi planu schodzenia :(
    A No widzisz :) to dobrze mówiłam, że mamy w sumie 6 dni różnicy :)
    Co do banku - chyba gdzieś tu temat był dosyć szeroko omówiony, my chyba odpuszczamy temat.
    Może zasugeruj mu, że A masz plamienia i B, że byś się lepiej czuła jakbyś zeszła stopniowo z progesteronu. Jak jest lekarz w porządku to zrobi wszystko abyś to Ty się czuła komfortowo ;) Oby tak było :) Masz jeszcze wizytę przed genetycznymi?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Lubię_czekoladę dokładnie tak wynika z naszej listy, że teraz przyszła moja kolej. I teraz to dopiero zacznę się bać. W tym tygodniu kończę kompletować wyprawkę, brakuje mi jeszcze tylko łóżeczka i pościeli, no i jeszcze pranie i prasowanie tego wszystkiego, ale to już mama obiecała zrobić. A potem tylko czekanie i odliczanie. Powiem Wam szczerze że nawet nie wiem kiedy te tygodnie minęły, dopiero był transfer a tu już 33tc i przygotowania do porodu.
    Skórka - faktycznie ! O ja gapa :) to wyobrażam sobie rosnące emocje!
    A jak się czujesz ??

Wysłany: 16 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Lalala ja to lubię jak się szykujecie do porodów :) Najbardziej lubię te wspaniałe "Nasz dzidziuś już na świecie" :) Super, że mama pomoże. To dużo! Nie będziesz musiała stać nad tą deską.. Łóżeczko zamawiacie czy kupujecie w sklepie?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Może zasugeruj mu, że A masz plamienia i B, że byś się lepiej czuła jakbyś zeszła stopniowo z progesteronu. Jak jest lekarz w porządku to zrobi wszystko abyś to Ty się czuła komfortowo ;) Oby tak było :) Masz jeszcze wizytę przed genetycznymi?
    Tak - jutro mu to wykrzycze chyba bo mówiłam już 3 razy na wizycie (a częściej przez tel) a on swoje ... właśnie dziś mam wizytę u gin na NFZ (Yeah - doczekałam sie) ale nie wiem czy iść ? Chyba pójdę :) to moja ex lekarz (z młodości).

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:

My się nie decydujemy na bank krwi pępowinowej. Zagłębiałam temat i niestety możliwości wykorzystania tej krwi są niewielkie. Ilość pobranej krwi jest zbyt mała by wykorzystać ją do przeszczepu u osoby dorosłej. W przypadku chorób rozrostowych krwi takich jak białaczki nie wykorzystuje się jej u dziecka tylko szuka dawcy niespokrewnionego bo takie przeszczepy nie są skuteczne.
    Opinie ekspertów hematologii, które czytałam nie zalecają pobierania krwi pępowinowej bo szanse jej wykorzystania są znikome.
    Ale oczywiście każdy robi jak uważa. Ja dość długo się nad tym zastanawiałam bo banki mówią o samych korzyściach, a wiadomo dla dziecka człowiek zrobi wszystko. Tylko jak zaczęłam czytać to już nie do końca tak kolorowo wygląda.

Ciasteczko77, Rubi27 lubią tę wiadomość

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Skórka - faktycznie ! O ja gapa :) to wyobrażam sobie rosnące emocje!
    A jak się czujesz ??
    Dziękuję, całkiem dobrze. Gdyby nie to spojenie to powiedzieć bym mogła że fantastycznie.
    Ale nie będę ukrywać że porodu boję się baaardzo, najbardziej tego żeby nie wystąpiły jakieś komplikacje, żeby synkowi nic się nie stało, no i trochę ogólnie jak przebiegnie, na jaki personel trafię. Ale znów jak sobie pomyślę że święta już spędzimy we trójkę to nie mogę się rozwiązania doczekać.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Magnolia dziękuję że pytasz;)
    Z synkiem wszystko dobrze, waży już 2200g, dr powiedziała że jak urodze zgodnie z terminem to będzie dużym noworodkiem, powyżej 3500g. Co do bólów spojenia, to jeszcze się nie rozeszło powyżej 1cm i jak narazie dr nie widzi przeciwskazań do porodu naturalnego, ale to jeszcze 6-7 tygodni więc powiedziała że jeszcze może się to zmienić. Natomiast szyjka zaczęła się zmiękczać, naszczeście się nie skraca, ma 4cm i jest zamknięta. Mam się oszczędzać, dużo odpoczywać. Następna wizyta za 3 tygodnie.

No to super :) Cieszę się, że póki co nie jest najgorzej z tym spojeniem. I mimo, że dzidziuś duży to planowo poród naturalny? ;) Masz bardzo podobną wagę małego jak z còrką byłam w ciąży. Też w 32tc miała 2200g, a w 38 już ponad kg do przodu ;) I wtedy lekarz powiedział, że cc. I też miałam termin na grudzień :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Lalala ja to lubię jak się szykujecie do porodów :) Najbardziej lubię te wspaniałe "Nasz dzidziuś już na świecie" :) Super, że mama pomoże. To dużo! Nie będziesz musiała stać nad tą deską.. Łóżeczko zamawiacie czy kupujecie w sklepie?
    Łóżeczko z pościelą zamawiam na allegro, zresztą większość wyprawki tak kupiłam ( wszystkie rzeczy apteczne, ubranka, kosmetyki, wyprawkę szpitalną dla siebie). W sklepach stacjonarnych kupiłam tylko wózek, kombinezon, pampersy, chusteczki, wanienkę ze stojakiem, kilka ubranek. Ubranek nie mam wiele, tylko na początek, resztę dokupię później w zależności od tego co się sprawdzi. Nie robiłam też żadnych zapasów. Podsumowałam też koszty. Za wszystko co do tej pory kupiłam, wyszło łącznie 3400. Dodam że wszystko kupiłam nowe więc spodziewałam się większych kosztów. A Wy jak uważacie, to dużo czy nie??

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    No to super :) Cieszę się, że póki co nie jest najgorzej z tym spojeniem. I mimo, że dzidziuś duży to planowo poród naturalny? ;) Masz bardzo podobną wagę małego jak z còrką byłam w ciąży. Też w 32tc miała 2200g, a w 38 już ponad kg do przodu ;) I wtedy lekarz powiedział, że cc. I też miałam termin na grudzień :)
    Powiedziała że na dzień obecny (wczoraj) nie widzi przeciwwskazań do naturalnego, ale zaznaczyła że jeszcze wszystko może się zmienić.
    Magnolia wybacz że pytam, Twoja córka również z ivf? Nie jestem na wątku od początku dlatego pytam. Jeśli moje pytanie uważasz za niedelikatne to nie odpowiadaj a ja z góry przepraszam za nie.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka - No oby to spojenie nie dokuczalo Ci tak mocno, pisałaś że źle Ci sie chodzi przez to?
    Wytrzymaj jeszcze troszke, co do obaw i strachu -nic Ci nie doradzę bo sama przed to chyba sfixuje ;) trzeba tylko mieć nadzieje że pójdzie szybko i bez komplikacji !!
    Co do zakupów - wow - bardzo mało wydałaś :) a wózek jaki masz i za ile ? Fotelik ?

• Marin Autorytet

Wysłany: 16 października 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    My się nie decydujemy na bank krwi pępowinowej. Zagłębiałam temat i niestety możliwości wykorzystania tej krwi są niewielkie. Ilość pobranej krwi jest zbyt mała by wykorzystać ją do przeszczepu u osoby dorosłej. W przypadku chorób rozrostowych krwi takich jak białaczki nie wykorzystuje się jej u dziecka tylko szuka dawcy niespokrewnionego bo takie przeszczepy nie są skuteczne.
    Opinie ekspertów hematologii, które czytałam nie zalecają pobierania krwi pępowinowej bo szanse jej wykorzystania są znikome.
    Ale oczywiście każdy robi jak uważa. Ja dość długo się nad tym zastanawiałam bo banki mówią o samych korzyściach, a wiadomo dla dziecka człowiek zrobi wszystko. Tylko jak zaczęłam czytać to już nie do końca tak kolorowo wygląda.
    A ja już ponownie zaczęłam się zastanawiać nad bankowaniem. Ale po tym co piszesz chyba nie dam się namówić.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ