X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Buko, a jakie poradniki masz? W nocy możesz tyci pospać ?
    Byliście na pierwszym spacerze już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam drugą część "ciężarówki" , czyli "dzieciozmagania" napisany z humorem (co może pomóc gdy wszystko nas stresuje) i fajnie się czyta, ale wg mnie trochę zbyt powierzchownie napisany, gdy szukasz rozwiązania konkretnego problemu, natomiast pod względem merytorycznym to "pierwszy rok życia dziecka" jest bardzo dobrze napisany. Mam też "księgę dziecka", ale ona najmniej do mnie przemawia.
    W nocy ja się kładę pomiędzy karmienia i ustawiam budzik (jak wiem, że mała jest z mężem, to śpię spokojnie, ale tak głęboko, że wczoraj budzik mnie nie dobudzil).
    Na pierwszy spacer próbowaliśmy wyjść już w niedzielę, ale się nie udało, bo odrazu po wyjściu z bloku mała zaczęła płakać (ehh ten głód, którego nie potrafiłam zaspokoić), wczoraj podjęliśmy druga próbę i udało się na 15 minut, które Agatka pięknie przespala, bo była po karmieniu. Wychodząc że szpitala pytałam o spacery, kiedy możemy zacząć, żeby nie było za wcześnie i kazali nam odrazu następnego dnia wyjść, żeby wykorzystać pogodę.

Ciasteczko77 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko naprawde polecam te pieluszki! Byly uuz tysiac razy prane i prasowane i wszystko ok... a na jednorazowych bym chyba z torbami poszla...

Dziewczyny to prawda, ze wszystko samo przychodzi...
    Chociaz ja akurat mialam o tyle ulatwione, ze mialam zawsze bardzo duzy kontakt z malymi dziecmi, a w ostatnich latach w rodzinach mojej i meza pojawilo sie bardzo duzo maluszkow, wiec moglam obserwowac i wyrabiac sobie zdanie co jak dla mnie wydaje sie praktyczne a co zupelnie zbedne itp...
    No i tez ogolnie uwielbiam dzieciowe tematy i od zawsze sie tym intrresowalam...
    Jak sie mala urodzila to od pierwszych godzin przewijalam ja, ubieralam itp jakbym od zawsze to robila, zero watpliwosci, zero niepewnosci... jakos tak instynktownie wszystko przyszlo...

Co do spacerow my pierwszy zaliczylismy w dzien wyjscia ze szpitala... do domu dotarlismy koło 14 a o 18 wyszlosmy na polgodzinny spacerek... i w sumie od tamtej pory wychodzimy codziennie chociaz na godzinke, czsem zaliczymy 2-3 spacerki nawet...
    Nie wychodzimy tylko wtedy kiedy leje jak z cebra...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Cierpliwa. To ja widzę, że mam wielu rzeczy za mało, i pieluch i ubranek. Muszę koniecznie dokupić.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja mam pytanie jeszcze okołoporodowe-jakie majtki do szpitala? Jedno czy wielorazowe? Czym się różnią? Do tych wielorazowych dokupuje się wkłady i zmienia a jednorazowe są już z wkładką? Myślę że to głupie pytanie ale cóż ;)

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam siateczkowe wielorazowe (kupiłam 3 różnych firm i nie widzę różnicy). W szkole rodzenia położna mówiła, że wielorazowe są o wiele lepsze niż jednorazowe. Do tego podkłady higieniczne bella mama (też w szkole rodzenia polecane)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ka w domu mialam jednorazowe i wielorazowe ale traktowalam jak jednorazowe... w szpitalu mialam szpitalne jednorazowe ale naprawde super byly... tak samo podklady w domu mialam te bella mama i byly duzo gorsze niz szpitalne... te szpitalne byly takie przyjemne i mieciutkie, a te bella jak zalozylam to w porownaniu do tamtych byly takie sztywne jakby plastikowe...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Marin Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży ?? Czytałam, że nawrot nie jest groźny (oby!!!) ale co stosować ? Mam pod nosem :(

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jak juz mialas to wszystko ok... grozne jest zarazenie pierwotne... ja w czasie ciazy mialam kilka razy ;) stosowalam plastry

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Ciasteczko jak juz mialas to wszystko ok... grozne jest zarazenie pierwotne... ja w czasie ciazy mialam kilka razy ;) stosowalam plastry
    Czyli mogę maść użyć ? ;) tak - opryszczkę mam od dziecka i kilka razy w roku - z reg pomagały mi tabl antywirusowe, ale teraz nie wezmę przecież żadnych leków.

• Necia124 Autorytet

Wysłany: 17 października 2018, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko77 wrote:
    Czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży ?? Czytałam, że nawrot nie jest groźny (oby!!!) ale co stosować ? Mam pod nosem :(
    Ja miałam opryszczke i tak jak piszą dziewczyny jeżeli już ja miałaś to się nie przejmuj (pytałam o to lekarza). Lekarz polecił stosować hascovir ale ja z racji tego że też ja mam co roku i wiem.ze nie działa to stosowalam wysuszajaco pastę do zębów albo za drugim razem sudocrem. Z opryszczka jest tak że ona i tak 2-3 dni będzie i niezależnie co będziesz stosować to nic nie przyspieszy procesu gojenia (pasta i sudocrem wysuszaja i chronią przed tym by się nie roznosila). Jedyna uwagę to uważaj żeby jej nie przenieść na drogi intymne (osobny ręcznik i mycie rak po dotykaniuj jej).

ty0qs6r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 października 2018, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Dziewczyny, będę wysuszać i oczywiście higiena. Mi najbardziej pomagał heviran tabletki ;)

• Magkb Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny byłam wczoraj na badaniu krzywej cukrowej. Nie jest to takie złe jak wszyscy straszą. Glukoza z cytryna nawet mi smakowała. Zabrałam serial do oglądania i 2 h minęły bardzo szybko.
    Buko cieszę sie, ze tu jesteś, będziesz moim przewodnikiem za 3 miesiące :)

Buko lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tam glukoza tez smakowała. A wszyscy tak straszyli. Nawet po wypiciu mnie nie mdliło ani nic. A bratowa to nawet sugerowała żebym nie szła sama, że tak okropnie jest po wypiciu.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu ... plamie i ból brzucha (teraz tyci, wczoraj wieczorem było gorzej i bolało) - Dziewczyny kiedy to sie skończy ? Miałam tydzień spokoju ... i znowu :( psycha siada

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ta glukoza nawet smakowała, miałam wersję cytrynową- ot taka lemoniada, nawet nie czułam, że jest tam tyle cukru.

Ciasteczko jeżeli boli Cie przy plamieniu brzuch może lepiej pokazać się lekarzowi? Będziesz spokojniejsza.

• Paulaa25 Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny kurcze nie śpie od 3 w nocy nie wiem czy to normalne ale obudził mnie ból-rozciąganie może bardziej niż ból w dole brzucha/tak bardzo nisko/do tego rwały mnie też kolana /stawy kolanowe/ próbowałam zasnąć to znowu zrobiło mi się nie dobrze.Martwię sie czy wszystko okey teraz póki co troche lepiej ale nadal czuje to w dole brzucha.
    Miała któraś z was tak?

klz99vvj0gp9lsbd.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 18 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam bóle w dole brzucha ale towarzyszył im częstomocz no i wyszło zapalenie pecherza. Nie znam się ale bole w dole brzucha mogą być znakiem ze coś dzieje się z szyjka. Jeśli masz możliwość to zadzwoń lub napisz do swojego lekarza. A tym czasem odpoczywaj dużo i nie dźwigaj nic, zero wysiłku.

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja te bóle mam za każdym razem jak plamie :( napisałam do dr.
    W ogóle zaleciła mi branie heviran tabl na opryszczkę.

‹‹ 209 210 211 212 213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ