Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
KaśkaKwa wrote:Ja uwielbiam święta jak mała dziewczynka, wszystkich zarażam swoim optymizmem i magią świąt.
Najbardziej uwielbiam je u siebie jak zapraszamy naszą rodzinę w tym roku święta są u mnie
Uwielbiam obdarowywać wszystkich prezentami, pakowanie ich, strojenie domku...
Przyjdzie gwiazdor do dzieci, bo dzieci w rodzinie bardzo dużo
Ha ha aż się uśmiałam na myśl o gwiazdorze kilka lat temu .. sąsiad się przebrał, że sama go nie poznałam i cały czas patrzył mojej siostrze w cycki - taki gwiazdor erotomandługo musiała śpiewać mu piosenkę zanim dostała prezent
Te święta będą bardzo wyjątkowe, a za rok to już w ogóle
za rok to ja chyba zwariuję ze szczęścia w Święta, choć wczesnej wielkanoc, ale to już nie to samow poprzednich latach piekłam ciasteczka i ryczałam na święta, a teraz... jak w tym przesłodzonych filmach familijnych
tylko męża mi szkoda , że jego tata nie doczekał wnuka, bo byłby przeszczęśliwy, teściowa się tak nie cieszy - ona nie lubi dzieci. A teść byłby takim prawdziwym dziadkiem dla małego -
inka2707 wrote:Witam wszystkie nowe mamusie na fioletowej stronie mocy
Miałam dziś kolejną wizytę u okulisty, tym razem prywatnie. Prawe oko -4,75 lewe -6,75 i lekko rozwarstwiona siatkówka. Dostałam zaświadczenie o "bezwzględnym wskazaniu do rozwiązania ciąży drogą operacyjną poprzez tzw. cesarskie cięcie". I przy okazji powiedziała, że żaden okulista nigdy nie zagwarantuje, że wada się nie pogorszy po porodzie lub też że siatkówka się nie odklei, więc nie ma co ryzykować naturalnego rozwiązania.
Ja święta uwielbiam. UWIELBIAM. W tamtym roku byłam po 3 nieudanych IUI, a i tak cieszyłam się jak dziecko ubierając choinkę i wcinając smakołykiale w tym roku się zbytnio nie najem, bo już teraz pojemność żołądka mam mniejszą, niż przed ciążą
Dobrze,że się wyjaśniło i masz zaświadczenie. Mam nadzieję,że nie trafisz na lekarza który wie lepiej potem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2018, 17:10
inka2707 lubi tę wiadomość
-
Skorka nie wiem skad... jakos tak samo przychodzi mi to
czesto czytam o roznych rzeczach i to nie od dzis bo jeszcze przed slubem pochlanialam takie rzeczy...
Ostatnio jak bylam z Mia na pierwszym bilansie u pediatry to po godzinie pytala czy zawodowo mam cos wspolnego z medycyna haha...
To mowie, ze raczej daleko od dzieci bi ze starszymi osobami...
Co do swiat ja nigdy nie przepadalam za BN, moze teraz jak mamy naszego gista malego to sie to zmieni...
W zeszlym roku w swieta bylam juz w ciazy i 3 dni wczeaniej zaczely mi sie mdlosci, gorzki posmak w ustach, ze nic prawie z Wigilijnego stolu nie zjadlam bo wszystko smakowalo mi gorzko i mi sie podnosilo...
Pieczarek, uszek, pierogiw z kapucha to do dzis dzien nie jadam bo na sama mysl mi slabo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
skórka33 wrote:Zajrzałam na listę i widzę że dopiero po nowym roku się nam wątkowa rodzinka zacznie powiększać w szybkim tempie, po 4/5 porodów na miesiąc. Do końca roku jeszcze ja i agaaa90.
-
skórka33 wrote:Mar2ska to rodzisz tydzień po mnie, oczywiście wg wyliczeń bo w rzeczywistości różnie może być
A pomiędzy nami jest jeszcze aga90 więc powinnyśmy się wszystkie trzy w ciągu tygodnia wyrobić hehehe;)
Dobrze pamietam, ze ty masz 3.12 szpital?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Oj ciekawe, ktora z nas sie pierwsza rozpakuje
dobrze by bylo nie przenosic :p a cos mi sie wydaje ze mojej Malej nie bedzie sie spieszyc zbytnio :p chcialabym do 12.12 urodzic,ale jak to sie potoczy zobaczymy
w kazdym badz razie to na pewno beda wyjatkowe swieta
-
Cccierpliwa wrote:Ale beda emoche na watku
Dobrze pamietam, ze ty masz 3.12 szpital? -
skórka33 wrote:3.12 mam wizytę. Jeśli do tego czasu nie urodzę to prawdopodobnie następnego dnia będzie rozwiązanie, poród wywoływany lub jeśli dzidziuś będzie duuży to cc. Mam nadzieję że dotrzymam.
To wizytujesz z Mia bo ona ma w ten dzien kokejny bilans u pediatry
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Cccierpliwa wrote:Aaaa... matko juz sie nie moge doczekac, az vedziesz relacjonowac co i jak
To wizytujesz z Mia bo ona ma w ten dzien kokejny bilans u pediatry -
A jakie świąteczne klimaty tutaj, jak przyjemnie
Ja też należę do wielbicielek świąt
W tamtym roku robiłam stroiki z szyszek a potem ze świerku , wyszły przepięknie, a na prawdę jestem anty-talentem plastycznym
A taką frajdę przy tym miałam
W tym roku pierwszy raz postanowiliśmy wyjechać na Święta w GóryI dlatego mam pytanie do Was. Będę wtedy w 15 tygodniu . Czeka mnie podróż samochodem około 8h, i generalnie później, tylko jedzenie i odpoczywanie
Czy może ktoś jest teraz w 15 tygodniu, i mi powie , jak się czuje? Czy widać już brzuszek ?
Oczywiście, jeśli coś będzie nie tak, zrezygnujemy z wyjazdu, ale jak nadal będę się tak dobrze czuła , jak teraz i lekarz nie będzie widział przeciwskazań to pojedziemy -
AnnMari wrote:A jakie świąteczne klimaty tutaj, jak przyjemnie
Ja też należę do wielbicielek świąt
W tamtym roku robiłam stroiki z szyszek a potem ze świerku , wyszły przepięknie, a na prawdę jestem anty-talentem plastycznym
A taką frajdę przy tym miałam
W tym roku pierwszy raz postanowiliśmy wyjechać na Święta w GóryI dlatego mam pytanie do Was. Będę wtedy w 15 tygodniu . Czeka mnie podróż samochodem około 8h, i generalnie później, tylko jedzenie i odpoczywanie
Czy może ktoś jest teraz w 15 tygodniu, i mi powie , jak się czuje? Czy widać już brzuszek ?
Oczywiście, jeśli coś będzie nie tak, zrezygnujemy z wyjazdu, ale jak nadal będę się tak dobrze czuła , jak teraz i lekarz nie będzie widział przeciwskazań to pojedziemyAnnMari lubi tę wiadomość
-
Ja mam termin porodu na 26.06.2019r. ❤️
Pozdrawiam👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
AnnMari jedź i ciesz się ciążą. Drugi trymestr to najlepszy okres. Ja byłam nad morzem w 10 albo 11 tyg., przed prenatalnymi jeszcze i wyjazd bardzo dobrze mi zrobil. Jechalismy z dolnego Śląska i musialam jechac (jako pasażer) z zamkniętymi oczami, bo trochę mnie mdlilo.w 15 tygodniu powinnaś czuć się świetnie
u mnie maly brzuszek juz bylo widać w 15, a widocznie wypchalo mi tak tydzien- moza dwa tyg. Temu. Ale u każdej dziewczyny wygląda to inaczej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 08:47
AnnMari lubi tę wiadomość