Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Aife wrote:Mój jak pokazywał mi serduszko to ledwo konczylam mówić że tak widzę a on już odłożył sprzęt.... myślę że lekarze od ivf są mało empatyczni jeśli chodzi o prowadzenie ciąży
09.04.2018 punkcja
ICSI- mamy 6 zarodków i 7 komórek
Crio 29.05.2018 -
22.06.2018 histeroskopia
Lipiec 2018 naturalny cud, 7tc ciąża pozamaciczna, usunięty lewy jajowód.
10.09.2018 scratching endometrium
Crio 22.09.2018. Beta 13dpt 667. 16dpt 2660. 20dpt 11 427. 24dpt 30 679.
Klinika Novum kwiecień 2017. -
Aife wrote:Mój jak pokazywał mi serduszko to ledwo konczylam mówić że tak widzę a on już odłożył sprzęt.... myślę że lekarze od ivf są mało empatyczni jeśli chodzi o prowadzenie ciąży
Ja mimo, że ostatnią wizytę u swojej Dr "od in vitro" miałam w czerwcu nadal co jakiś czas informuję ją jak przebiega ciąża. Zawsze odpisuje i cieszy się z dobrych wieści.
Ciążę prowadzę u bardzo empatycznej i fantastycznej Dr. Ma zawsze cierpliwość do mnie i moich chwilowych napadów paniki (np. po USG prenatalnym chyba 3 razy pokazywała mi każdy szczegół na swoim USG, żeby mnie uspokoić). Zawsze wysłucha i dobrze doradzi. Wie doskonale jak trudna była nasza droga i wie, jak ze mną rozmawiać żeby dotarło do tej mojej głowy, że jest dobrze -
nick nieaktualnygosia1992 wrote:To zależy od lekarza mój lekarz który prowadził cała procedurę a teraz ciąże mam wrażenie ze tak samo się cieszy jak my z mężem jak jesteśmy na usg, zawsze pokazuje wszystko dokładnie i bardzo długo. A tez mogę dzwonić o każdej porze jakby coś się działo, lepiej nie mogłam trafić
mój pan dr to fajny facet, bez problemu mogę się z nim skontaktować telefonicznie lub mailowo, na całe szczęście po tym krwiaku nie było potrzeby żebym mu "truła" i najczęściej widzimy się co 4 tyg
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:
Byłam na tym usg dzisiaj i Maluszek 81 mm. Wiek z usg 14+1 a z FET 14+3, więc nie ma tragediiUspokoiłam się a mój lekarz to złoty człowiek. Muszę mu sprawić jakieś super czekoladki na następną wizytę. Znosi mnie lepiej niż mój partner
-
Cccierpliwa wrote:A! Akilegna Beni chyba wyprzedza juz Mie, bo mój kurczak dzis 5510g a pamietam, ze Beni juz jakis czas temu mial koko 5400g
6200! On tyje 1kg co 2 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to wyskoczymy poza siatkę
Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
Melduję się po połówkowych Synek okazał się córeczką. Waży 410 g i wszystko ok. Mam tylko przodujące łożysko. Nie mogę ćwiczyć
Sytuacja z dzisiaj... Lekarz mówi, że dziewczynka (na genetycznych mówił, że chłopczyk) a ja do niego, że to się trochę zmieniło od genetycznych. Lekarz: a co mówiłem, że będzie chłopak? Ja: tak.. wtrąca się mąż i mówi na 90% miał być chłopak
Lekarz: hmm ale jest dziewczynka, imię wybrane? Mąż: tak, Igor
I jeszcze jedna nowina, którą się jaram Wczoraj poczułam pierwsze ruchyakilegna♥, Farelka, Ciasteczko777, Zizu87, skórka33, morganaa, gosia1992, Cccierpliwa, asias, mar2śka, MagNolia55, Veri, Paulaa25, Figa88, inka2707, Lubię_czekoladę lubią tę wiadomość
-
83xxx wrote:Melduję się po połówkowych Synek okazał się córeczką. Waży 410 g i wszystko ok. Mam tylko przodujące łożysko. Nie mogę ćwiczyć
Sytuacja z dzisiaj... Lekarz mówi, że dziewczynka (na genetycznych mówił, że chłopczyk) a ja do niego, że to się trochę zmieniło od genetycznych. Lekarz: a co mówiłem, że będzie chłopak? Ja: tak.. wtrąca się mąż i mówi na 90% miał być chłopak
I jeszcze jedna nowina, którą się jaram Wczoraj poczułam pierwsze ruchy
Słyszałam że raczej można córeczkę pomylić z synkiem a tu proszę hahaale fajnie córeczka dla mamusi to wyjątkowe doznanie
83xxx lubi tę wiadomość
-
83xxx wrote:Melduję się po połówkowych Synek okazał się córeczką. Waży 410 g i wszystko ok. Mam tylko przodujące łożysko. Nie mogę ćwiczyć
I jeszcze jedna nowina, którą się jaram Wczoraj poczułam pierwsze ruchyhistoria z dziewczynką świetna
zawsze może być Iga...ha ha ha
Dziewczyny to macie szczęście z tymi lekarzami...ja gdyby nie to że mu po prostu ufam to na bank zmienilabym na kogoś bardziej empatycznego...In vitro -wrzesien +ah beta 13 dpt 282
Słaba morfologia plemników ( 2 nieudane iui) -
Aife wrote:Gratulacje
historia z dziewczynką świetna
zawsze może być Iga...ha ha ha
Dziewczyny to macie szczęście z tymi lekarzami...ja gdyby nie to że mu po prostu ufam to na bank zmienilabym na kogoś bardziej empatycznego...
To samo powiedział lekarz, że może być IgaLekarz przepraszał mojego męża, że go zawiódł itd.
że aż się głupio jemu zrobiło - mężowi.
Ale przecież wiadomo, że to żarty ze strony mojego męża
Powiem szczerze, że ja mocno nie wzięłam do siebie informacji o płci na genetycznych w przeciwieństwie do mojego męża
A doktor jest naprawdę spoko -
akilegna♥ wrote:6200! On tyje 1kg co 2 tygodnie. Jak tak dalej pójdzie to wyskoczymy poza siatkę
Mia przez ostatnie 5tyg przybrala 700g
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny83xxx wrote:Melduję się po połówkowych Synek okazał się córeczką. Waży 410 g i wszystko ok. Mam tylko przodujące łożysko. Nie mogę ćwiczyć
I jeszcze jedna nowina, którą się jaram Wczoraj poczułam pierwsze ruchyale i tak najważniejsze że z maluchem wszystko dobrze. Poza tym pewność co do płci wszystkie będziemy miały dopiero jak dzieciaki się urodzą
jakby moj syn urodził się córką to będzie miała dużo chłopięcych ciuchów hahaha
83xxx lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja od kilku dni mam ciagle twardniejąca brzuch. Jak siedzę to jest Ok, ale jak stoję i chodzę to czuje jakbym miała zagipsowaniem ciało. Byłam dzis na akupunkturze i trochę mi pomogło, ale denerwuje sie co bedzie dalej. Jeszcze tyle czasu, a ja jestem w tyle z praca, zakupami dla maluszka itd.
-
83xxx-niesamowita ta Twoja historia z córeczką
Najważniejsze, że wszystko dobrze
Prawda taka, jak Olcia pisała...ze 100% pewności będzie jak sie dziecko urodzi
Pisałam do mojego lekarza odnośnie tego magnezu i mam brac 3x2 i nospa i magnez. Musze wybrac sie do apteki i zaczac suplemebtiwac, bo jednak jak siedze w niewygodnej pozycji to brzuch boli i sie spina.
Wogole to ostatnio mnie "wybrzuszylo"
Prosze, oto dowód
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e1b05d9fcf82.jpg
83xxx lubi tę wiadomość
-
Magkb wrote:Dziewczyny ja od kilku dni mam ciagle twardniejąca brzuch. Jak siedzę to jest Ok, ale jak stoję i chodzę to czuje jakbym miała zagipsowaniem ciało. Byłam dzis na akupunkturze i trochę mi pomogło, ale denerwuje sie co bedzie dalej. Jeszcze tyle czasu, a ja jestem w tyle z praca, zakupami dla maluszka itd.
Własnie o tym była dzisiaj dyskusja, bo mam podobny problem. Dziewczyny i moj lekarz zalecaja suplementacje magnezem, sle kazda sytuacja jest inna. Najlepiej wiec porozmawiac ze swoim lekarzem. -
Magnolia śliczny brzuszek się pokazał
Paznokcie też super, ja swoje hybrydy zdjęłam już z miesiąc temu żeby płytka się zregenerowała. Prawda to że do porodu trzeba mieć naturalne niepomalowane? Mi tak położna mówiła więc się zastosowałam, ale czy tak faktycznie jest? -
Magnolia ale maluszek
Skorka ja musialam miec swoje niepomalowane u rak... tzn chociaz jeden...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
83xxx gratuluję córeczki!!! U nas tez w 14-15 tygodniu miał być chłopczyk a 17-18 był już dziewczynką
Na połówkowych lekarz potwierdził w 100% dziewczynkę
Ja hybrydę zdjełam już miesiąc temu dostałam OPR od doktorki, że jak by się coś działo to zrywaja nie patrzą wiec wolałam sama zdjąc aaa robiłam od dobrych 2 lat.Mowila ze można mieć umalowane sami zmywaja jak trzeba.
Magnez też suplementuję 2x1 i biorę Magnezin.
83xxx lubi tę wiadomość
-
Ja tez juz w 30tc robilam taka bardzo naturalna, bo tylko delikatny french a od jakos 34tc juz nic wiecej...
Teraz niedawno dopiero pierwsze po porodzie zrobilam... zarwalam nieco noc bo robilam jak Mia poszla spac, a poszla pozno ale sie udalo
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dzieki
No Cierpliwa narazie maluszekale pewnie teraz bedzie rósł jak szalony
Haha, jednak rzuciły sie w oczy moje drapieżceJa własnie planuje je trzymac tak do 30tc, a lekarz nic nie mowil, ze nie moge miec juz na tym etapie. Wogole to ciezko bedzie mi bez, poniewaz mam slaba plytke...a to skorki mi sie zadzieraja, a to paznokcie rozdwojone...a odkad mam hybrydy mam spokoj, sa ladne i zadbane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2018, 06:30
-
Magnolia tez prawda...
Dla mnie maluszek bo ja to taki w 12tc mialam haha...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700