X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Skorka oj ma... bodziaki nosi nadal 56 a spodenki juz 62...

Ciasteczko, my mamy snuza hero i moge z czystym sumieniem polecic... poki co zero falszywych alarmow, trzeba tylko pilnowac, zeby dobrze wpiac
    Dziękuje !A przypinasz do pieluszki czy np też na pajacyk?Mia śpi zawsze z monitorem czy tylko w nocy? A jak z obkrecaniem?

Widzę, że jest jeszcze monbaby- jeszcze mniejszy i do ubranka montujesz - ciekawe ...znasz moze ?

A propos wydrukowałam Twoja listę :) jest super ! Dziękuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 14:46

• Jvm Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Ja czekam, skierowania nie mam, po prostu mam jechać na IP. Mam jeszcze jedną wizytę po 39tc to może wtedy będzie inna decyzja. Wody z tego co wiem to wcale nie muszą odejść wcześniej, czasem nawet trzeba worek przebić w szpitalu. Do terminu zostalo mi 13 dni i mój stres powoli osiąga szczyt:)
    A co do męża to normalnie chodzi do pracy, do godz 16 jestem sama, jak trzeba będzie to zadzwonię. Podejrzewam że nie urodzę w domu ani w samochodzie tak jak w serialach choć nie miałabym nic przeciwko takiemu expresowemu rozwiązaniu (oczywiście w szpitalu).
    Jvm który tc u Ciebie?
    23 dopiero, ale tak się zastanawiam jak to będzie, bo mąż raczej nie ma możliwości mieć telefonu cały czas przy sobie i zanim się przebije przez miasto to trochę potrwa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam skierowanie do szpitala i przyjęcie dzień przed terminem, ale to ze względu na cukrzycę ciążową.
    Natomiast w standardowej sytuacji, to jeżeli skurcze są regularnie co ok. 5 minut lub jeśli odejdą wody (teoretycznie, to jeśli odejdą zielone wody trzeba jechać szybko do szpitala, a jeśli przejrzyste, to należy poczekać na skurcze, ale ja sobie nie wyobrażam, że dałabym radę czekać w domu), a jeżeli się poród sam nie zacznie, to z tego co kojarzę, to 7 dni po TP należy się zgłosić na ktg do szpitala.
    Mi wody odeszły na porodówce po 3 godzinach regularnych skurczy.
    Mój mąż miał wolne od dnia przyjęcia do szpitala. Wcześniej był pod telefonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 15:04

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    23 dopiero, ale tak się zastanawiam jak to będzie, bo mąż raczej nie ma możliwości mieć telefonu cały czas przy sobie i zanim się przebije przez miasto to trochę potrwa.
    Ani się obejrzysz a już będzie końcówka. Mi pierwsza połowa okropnnie się dłużyła a druga to nie wiem kiedy zleciała. Myślę że Twój mąż spokojnie zdąży. Bliżej terminu napewno będziecie coś więcej wiedzieć i ustalicie jakiś plan. Mój mąż ma z pracy do domu 30km a do szpitala który wybrałam mamy godzinę jazdy i myślę że spokojnie dojadę. Zresztą wydaje mi się że może szybciej ten czas mi wtedy minie bo jak miała czekać tyle w szpitalu to w moim przypadku byłoby jeszcze gorzej bo jestem raczej z tych panikujących niż opanowanych. A gdybym jeszcze słyszała inne rodzące to nawet nie chcę sobie tego wyobrażać.
    Plan mam taki ale co wyjdzie to się dopiero okaże.

A np moja siostra miała wyznaczone cc, pojechała, dziecko wyjęli i po wszystkim. I mówi że ma dziecko, w ciąży była ale nie rodziła bo nawet 1 skurczu nie miała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 15:14

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • mar2śka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Mar2ska chyba na blogu tez rozmiarowki opisywalam... ale pewna nie jestem...
    W kazdym razie z Cubusem nie pomoge, bo z pk mam garstke ubran... raczej wszystko tutaj kupowane... w kazdym razie Smyk wydaje mi sie po tych rzeczach ktore mam, ze ma dosc mala rozmiarowke, a mimo to zdarzaja sie olbrzymie perelki... Mia nosi np bodziaki h&m rozmiar 56 a ze Smyka ma komplet na 56, ktory jest jeszcze za duzy, jednoczesnie posiadajac kurteczke i bluzeczke rozmiar 62, ktore maja lekko za dlugie rekawy, ale na scislosc moze je juz nosic...
    Mamy np rampersy h&m 56, ktore jeszcze teraz maja sporo luzu i jak mala nie bedzie szybko rosla, to moze na lato jeszcze sie w nie wcisnie haha...

Ogolnie np rozmiarowka h&m jest w wiekszosci przypadkow wieksza niz c&a, chociaz i tam zdarzaja sie wielkie perelki...

Tu tez przyklad z h&m bluzy jeszcze 56 dobre, przy czym c&a ma bluze 62 ktora jest akurat i pajaca do spania, w ktorym sie topi jednoczesnie majac inne wzory z tego rozmiaru, ktore sa ok...
    I bądź tu człowieku mądry ;) chyba pozostaje sprawdzić w praktyce jak to wygląda.

km5s9vvjg5qzvbkc.png
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Gwałtowne ruchy to nie są, trochę bardziej energiczne niż kolysanie i nie na boki, tylko gora-dol, a w ich czasie mała zasypia.

To dobrze :) ważne żeby dzieckiem nie telepac ;)

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Śliczne Wasze Dzieci :) !!!!
    ❤️Ach !!!

Dziewczyny - co sądzicie o monitorze oddechu przenośnym - np Snuza Hero? Warto czy nie???
    My planujemy łóżeczko plus dostawkę to w sumie taki przenośny byłby lepszy czy jednak nie i wziąć baby sense? A moze polecacie inne marki ?

Ja mam baby sense do łóżeczka pod materacyk. Żadnych fałszywych alarmów, niefałszywych na szczęście też nie. Trzeba tylko pamiętać że zanim wyciagniesz dziecko z łóżeczka, to co wyłącz bo wyje niemiłosiernie. Teraz rzadziej używam bo mały śpi że mną A w ciągu dnia albo w wózku albo na kanapie

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • akilegna♥ Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Skorka oj ma... bodziaki nosi nadal 56 a spodenki juz 62...

Ciasteczko, my mamy snuza hero i moge z czystym sumieniem polecic... poki co zero falszywych alarmow, trzeba tylko pilnowac, zeby dobrze wpiac

Beni długich nóg nie ma A już od dawna spodnie i półśpiochy w rozmiarze 62 nosi. Dziś też pochowalam ostatnie sztuki z rozmiaru 56. Lecimy na 62 i niektórych już 68. Jestem ciekawa ile ma już cm, bo przy szczepieniu też to tylko zwazyli

1usai09kktksp1u6.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tego drugiego nie znam... ale snuzy do pajaca nie przypniesz prawidlowo ;) my przypinamy do pieluszki, albo do spodenek/polspiochow i tez normalnie dziala ;)
    Uzywamy glownie w nocy, czasem w dzien w zależności od sytuacji...
    Zaleta dla nas bylo to, ze mala w nocy spi w kolysce, w dzien w lozeczku albo na naszym lozku w sypialni, a na wyjezdzie w turystycznym...
    W turystycznym pod materacyk by nam nie dzialal, a w domu musielibysmy go miedzy kolyske a lozeczko dzielic... wiec wybralismy snuze...
    Ciesze sie, ze komus sie ta lista przydała :)

Akilegna to u nas 62 ogolnie jest za duzy jeszcze... w bluzach sie poki co jeszcze topi z 62... jedynie spodenki na dlugosc dobre, bo na szerokosc niestety w pasie jeszcze duzo luzu, no ale spodenki na 56 znow na dlugosc mocno na styk...
    Pajace zalezy od rozmiarowki i tego jakie maja nogawki... mamy dwa 56 z dlugimi to jeszcze Mia w nich spi, a te co maja krotkie musza byc 62 chociaz rekawy za dlugie...

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lista jest świetna ! :)
    To skłaniam się do Snuzy :)
    Dziewczyny ... black friday a tu guzik, a nie promocje .. smyk zawiódł ...rossman też :( a tv nie planuje kupować

Cccierpliwa lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Dziewczyny, a jeszcze pytanie odnośnie porodu od zielonki takiej jak ja :) jak to techniczne wygląda? Lekarz na wizycie daje skierowanie do szpitala na konkretny dzień? Czy trzeba czekać aż wody odejdą i wtedy jechać do szpitala? Wasi mężowie brali wolne na przewidywany termin porodu czy dzwonilysvie po taksówkę?

Położne na spotkaniach na które chodzę powiedziały tak :-)
    Na porodówkę jedziemy gdy:
    -odejdą wody (zwłaszcza jeżeli będą zielone lub odejdą gwałtownie wtedy od razu do szpitala, bo jak sączą i są przezroczyste to mamy trochę czasu)- zasada jest taka, że powinno się urodzić do 12 godzin od odejścia wód,
    -jeżeli są regularne skurcze co 3-5 minut i trwają 30 sek lub więcej,
    -w każdej inne sytuacji, gdy już się zaczęło a czujemy, że bezpieczniej będzie nam w szpitalu.
    To oczywiście dotyczy porodu, który nie ma być wywoływany w określonym terminie. Jedzie się bez skierowania na Izbę Przyjęć Położniczą.

Jak przekazywałam te informację mężowi, żeby też wiedział co i jak, to on ze stoickim spokojem mi odpowiedział, że przecież to oczywiste bo na filmach widział :-P Tak więc tyle na ten temat :-D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziewczyny ... black friday a tu guzik, a nie promocje .. smyk zawiódł ...rossman też :( a tv nie planuje kupować

Ja sie dlugo wahalam miedzy snuza a baby sense... kupilam tydzien przed porodem hehe... jakos wiedzialam, ze snuza bedzie praktyczniejsza, ale sie jej balam... niepotrzebnie jak widac...

Ja kupilam spiworek dla malej ze 122€ na 54€ przeceniony, wiec chociaz tyle...
    W ross mialam wczoraj z Babydream wszystkie produkty poza zywnoscia w promocji 2+1gratis, a dzis mam na podklady Maybelline -40% ale poza tym to bez szalu...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• asias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Kochana na stronie videoniania są monitory snuzy za 311 zł w promocji :) Ja właśnie dziś kupuję

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2018, 17:04

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:

A ja skorzystałam z promocji i kupiłam w h&m kurtkę na zimę, ciążową za 91,60 :-D Wyjściowa cena 229 zł. No już taniej bym jej nie znalazła :-D

Co do monitora oddechu to ja będę miała pożyczony babysense 7 ale się też zastanawiam jak to rozwiązać jak będę miała dla Małej dostawkę w sypialni i łóżeczko w jej pokoju. Kupować drugi monitor? Sama nie wie jak to zrobić. Poczekam i zobaczę jak się sytuacja rozwinie jak Córeczka pojawi się na świecie :-)

• asias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zastanawiam jeszcze nad videonianią, bo są też dziś fajne promocje w zestawach, czyli taka niania + monitor oddechu wychodzi w fajnej cenie. Tylko nie wiem jak te videonianie się sprawdzają, macie jakieś doświadczenia?

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Ja się zastanawiam jeszcze nad videonianią, bo są też dziś fajne promocje w zestawach, czyli taka niania + monitor oddechu wychodzi w fajnej cenie. Tylko nie wiem jak te videonianie się sprawdzają, macie jakieś doświadczenia?

To jest bardzo fajna sprawa, też chcemy kupić mimo, że mieszkamy w bloku. Korzystałam z takiej niani jak opiekowałam się bratankiem. Możesz siedzieć w innym pokoju i mieć cały czas podgląd na to co robi dziecko, czy się obudziło. Moim zdaniem super rozwiązanie.

asias lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu musisz tylko pamietac, ze te pod materacyk monitory w dostawce moga odbierac twoj oddech ;)

Asias ja mam nianie vtech bm4600 i kest bardzo fajna... sprawdza sie super, bo Mia czesti sobie cos kwekni i jeknie przez sen i tak bym leciala do niej i byc moze ja obudzila a tak widze z pokoju obok czy mam leciec czy tez nie...

Tak samo np gotuje, a Mia bawi sie w lozeczku (czasem jwst w kolysce ze mna w kuchni) to widze czy wszystko.u niej ok bez latania co chwile

asias lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Zizu musisz tylko pamietac, ze te pod materacyk monitory w dostawce moga odbierac twoj oddech ;)

Asias ja mam nianie vtech bm4600 i kest bardzo fajna... sprawdza sie super, bo Mia czesti sobie cos kwekni i jeknie przez sen i tak bym leciala do niej i byc moze ja obudzila a tak widze z pokoju obok czy mam leciec czy tez nie...

Tak samo np gotuje, a Mia bawi sie w lozeczku (czasem jwst w kolysce ze mna w kuchni) to widze czy wszystko.u niej ok bez latania co chwile

Właśnie też czytałam o tym, że tak może być z tym monitorem... Więc podejrzewam, że skończy się na drugim monitorze.

• asias Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:

Świetna ta niania, kamerka wygląda jak zabawka sowa :) i ten duży wyświetlacz. Już kupiłam :), dzięki

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    Świetna ta niania, kamerka wygląda jak zabawka sowa :) i ten duży wyświetlacz. Już kupiłam :), dzięki
    Ja jestem bardzo zadowolona... na dzwieki jest tez bardzo czula... u malej w pokoju drzwi zamkniete a ktos np otwiera drzwi z pomieszczenia obok to pokazuja sie kreseczki wykrycia dzwieku... no i duzy zasieg ma...

asias lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

‹‹ 279 280 281 282 283 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ