X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem czy bede mieć w ogóle mleko ? Moja mama nie miała (nic a nic) lekarz mówił ze to może i mnie dotyczyć (??) / ciekawe czy to jest dziedziczne/ więc nie wiem czy już jest sens kupić - chyba, że tani ręczny ... :) byle do szpitala mieć

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Ja nie wiem czy bede mieć w ogóle mleko ? Moja mama nie miała (nic a nic) lekarz mówił ze to może i mnie dotyczyć (??) / ciekawe czy to jest dziedziczne/ więc nie wiem czy już jest sens kupić - chyba, że tani ręczny ... :) byle do szpitala mieć

Cześć Dziewczyny :-) Moja wyprawka dla malucha też coraz większa ;-)
    Ostatnio kupiłam na olx łóżeczko dostawne z kinderkraf w bardzo dobrym stanie :-)

Ciasteczko postaraj się zapisać u siebie w mieście na takie spotkania z położną (to jest dla kobiet od 21 tyg, ale często zapisać się można wcześniej) Ja dzięki tym spotkaniom dowiedziałam się wielu ciekawych rzeczy. Położna która prowadziła zajęcia, mówiła, żeby nie kupować laktatora przed porodem. Może okazać się, że wcale go nie będziesz potrzebować. Natomiast w szpitalach są laktatory (ale chyba trzeba dokupić te części, które mają kontakt z mlekiem) Powiedziała też, że jeżeli okaże się, że laktator jest potrzebny to zdecydowanie lepszy elektryczny. Dowiedziałam się, że można wypożyczać laktatory - często taką usługę oferują sklepy z akcesoriami dla dzieci (w Łodzi np sklep słoń). Dlatego ja się wstrzymuję z decyzją o laktatorze, bo może teraz nie ma sensu wydawać pieniędzy ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że aż mi się wierzyć nie chce, że ten czas i nasze suwaki tak lecą do przodu :-) a Maluchy które już są na świecie tak szybko rosną i się zmieniają ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Olcia :)
    U mnie jest tylko szkoła rodzenia (tzn refundowana), ale mówisz o NFZ położna czy prv położna ?

• skórka33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę mi wstyd teraz przed Wami bo ja nie mam tych elektrycznych urządzeń typu niania czy monitor. Nie sądziłam że to jest takie konieczne bo jak odwiedzałam znajomych z małymi dziećmi to nie zauważyłam u nich czegoś podobnego ani nikt mi nie doradził żeby coś takiego zakupić. Wyszłam na zieloną matkę a syn lada dzień na świecie.

Cierpliwa jak czytam Twoje wpisy to coraz bardziej czuję się przy Tobie taka maluuuutka. Imponujesz mi swoją wiedzą, Ty po prostu wiesz wszystko!
    Najmłodsza już nie jestem jak na pierwsze dziecko ale coraz bardziej mi się wydaje że nie mam ani wystarczającej wiedzy ani doświadczenia w tych kwestiach.

A tak przy okazji ja mam 31 lat (rocznik 87) a Wy dziewczyny?

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Powiem Wam szczerze, że aż mi się wierzyć nie chce, że ten czas i nasze suwaki tak lecą do przodu :-) a Maluchy które już są na świecie tak szybko rosną i się zmieniają ;-)
    Olcia widzę u Ciebie już skończone 30 tygodni. 3/4 ciąży za Tobą, teraz to już będzie szybciutko z górki;)

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dino mama -mam 36 lat...
    Skórka- ja też jestem zieloniutka i często łapie dola i panike przez to... :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam monitor, bo przed porodem wydawało mi się, że bez niego nie zmruze oka. Teraz okazuje się, że Agatka nie chce spać w łóżeczku, tylko że mną w łóżku i najlepiej jak nam blisko niej twarz, żeby czula/słyszała mój oddech, to monitor jest teraz zbędny. Poza tym jak już zaśnie, to ja jedyne o czym myślę, to mój własny sen :) i do tego Agatka śpi bardzo głośno, jeczy i stęka przez sen i macha rączkami.

• asias Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    A tych tańszych niań nie warto nawet oglądać ? ;)
    U nas jest duży piętrowy dom więc videoniania jak najbardziej się przyda, bo dzidzia będzie miała łóżeczko na górze, a my często przebywamy na dole bo tam jest kuchnia. Patrzyłam na te tańsze, też chyba są ok, ale ta, którą poleciła cierpliwa mnie uwiodła, bo ma dodatkowo dużo kołysanek, szumów (szumiś wtedy niepotrzebny ;) ), duży wyświetlacz i fajną kamerkę sowę, którą wygląda jak zabawka. A i przyda się dla następnych pociech o ile będą :)

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Dziękuje Olcia :)
    U mnie jest tylko szkoła rodzenia (tzn refundowana), ale mówisz o NFZ położna czy prv położna ?
    położna na NFZ, musisz popytać w przychodniach koło siebie albo zobaczyć w internecie :-) Ja dowiedziałam się o tych spotkaniach od innej pacjentki jak byłam na badaniach :-) Do szkoły rodzenia też idziemy (weekendowej) w połowie grudnia, mężowi zależy żeby też się czegoś nauczyć ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2018, 14:24

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczka kup po ;)
    Ja tez kupowalam po porodzie, bedziesz wiedziala na czym stoisz ;)
    To sa rzeczy wszystko takie ktore nie sa przed porodem niezbedne ;)

Skorka jest naprawde wiele rzeczych, ktorych napewno nie wiem jeszcze ;)
    A i u ciebie zobaczysz jak wszystko po porodzie samo przyjdzie ;)
    Zadna z nas sie mam nie urodzila ;)

Co do wieku to my ten sam rocznik ;)

Ja wam powiem dziewczyny, ze gadzety gdzetami, ale ja naprawde najbardziej zadowolona jestem z zakupu chusty...
    Pomaga jak boli brzuszek, jak mame nola juz rece i kręgosłup w matudny dzien, na spacery z psem kiedy pada, czy jak mama chce miec wolne rece...
    Motam i zaraz dziecko wyciszone, a po kilku minutach śpi...
    Najlepiej zainwestowane pieniądze

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Olcia widzę u Ciebie już skończone 30 tygodni. 3/4 ciąży za Tobą, teraz to już będzie szybciutko z górki;)
    oj z górki z górki, teraz jeszcze święta więc myślę, że czas jeszcze szybciej poleci.
    Ja jestem rocznik 1986

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    Ja mam monitor, bo przed porodem wydawało mi się, że bez niego nie zmruze oka. Teraz okazuje się, że Agatka nie chce spać w łóżeczku, tylko że mną w łóżku i najlepiej jak nam blisko niej twarz, żeby czula/słyszała mój oddech, to monitor jest teraz zbędny. Poza tym jak już zaśnie, to ja jedyne o czym myślę, to mój własny sen :) i do tego Agatka śpi bardzo głośno, jeczy i stęka przez sen i macha rączkami.
    Ja też kupiłam, co prawda używany ale też się zastanawiam czy się przyda bo teraz i tak maluch będzie spać w łóżeczku dostawnym. Czas pokaże ;-)
    Plusem jest to, że ludzie bardzo chętnie kupują używane rzeczy, bo często są w dobrym stanie bo przydają się na krótko :-)

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia dokladnie!
    Ja kupilam sporo rzeczy uzywanych (podgrzewacz, sterylizator, monitor kupilam uzywany jeszcze z rachunkiem i gwarancja, babeczka kupila go 4 miesiace wczesniej) z mysla, ze tez kiedys jak bedzie mi zbedne to odsprzedam dalej i przynajmniej nie strace na tym duzo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, a widzialam, ze o koszulach do karmienia pisalas...
    Tez nie ma co szalec... ja koszuli w ogole nie kupowalam, bo w koszulach nie sypiam... kupilam dwie koszulki do karmienia, ale je wykorzystalam tez jako ciazowe i jedna pizame, zeby miec w szpitalu... i w sumie w szpitalu jej i tych koszulek uzywalam, a w domu najlepiej bylo mi tak w nocy z normalnej koszulce, albo na ramiaczkach i gora piers wyciagac, takze pizama do karmienia uzywany ma glownie dol, gora sporadycznie...
    Lepiej w razie czego jak sie u was sprawdzi dokupic, jak maja lezec nieyzywane ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• asias Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mar2śka wrote:
    Też tak uważam ;) Nie inwestuję ani w kamerkę ani w monitor oddechu. Ogólnie chyba mamy po IVF są bardziej przewrażliwione. Żadna z moich bliskich znajomych nawet nie myślała o zakupie takich gadżetów.
    To, że przewrażliwione to w pewnym stopniu prawda, bo to była długa, wykańczająca psychicznie i kosztowna droga.
    Moja siostra cioteczna urodziła 3 lata temu drugiego synka, po dwóch tygodniach wstawiła zdjęcie uśmiechniętego synka na fb, wszyscy składali gratulacje, a na kolejny dzień malutki już nie żył. Obudziła się nad ranem, a on był już sztywny :( sekcja zwłok wykazała, że dzidzia straciła oddech. To było coś przerażającego, dlatego ja chętnie kupię taką zabawkę jak monitor

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka nie przejmuj się też nie mam monitoru oddechu ani niani. Stwierdziłam że kupie po porodzie jak bedzie potrzebne. Dzisiaj jestem zadowolona bo w aptece mieli promocje i kupiłam bepanthen 2 w cenie jednego za 30zl :) a mój rocznik 90.

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • Rubi27 Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asias wrote:
    To, że przewrażliwione to w pewnym stopniu prawda, bo to była długa, wykańczająca psychicznie i kosztowna droga.
    Moja siostra cioteczna urodziła 3 lata temu drugiego synka, po dwóch tygodniach wstawiła zdjęcie uśmiechniętego synka na fb, wszyscy składali gratulacje, a na kolejny dzień malutki już nie żył. Obudziła się nad ranem, a on był już sztywny :( sekcja zwłok wykazała, że dzidzia straciła oddech. To było coś przerażającego, dlatego ja chętnie kupię taką zabawkę jak monitor
    Straszna historia :(

oar83e3ker59blqv.png
    3jvzp07wx4745wqo.png
    Starania od 2015r
    Słabe nasienie
    Novum od 09.2017
  • asias Autorytet

Wysłany: 24 listopada 2018, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    położna na NFZ, musisz popytać w przychodniach koło siebie albo zobaczyć w internecie :-) Ja dowiedziałam się o tych spotkaniach od innej pacjentki jak byłam na badaniach :-) Do szkoły rodzenia też idziemy (weekendowej) w połowie grudnia, mężowi zależy żeby też się czegoś nauczyć ;-)
    Olcia też byłam na weekendowej i jestem bardzo zadowolona, małe grupy, kameralna przytulna sala i bardzo dużo nabytej wiedzy przez te dwa dni :)

l22n8u69izcn9pau.png
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 listopada 2018, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koszule do karmienia kupiłam 3 i użyłam każdej jeden raz w szpitalu. Nie lubię spać w koszulkach i mimo, że w mieszkaniu jest ciepło, to jednak z niewyspania jest mi w nich po prostu zimno karmić, zdecydowanie wolę zwykła ciepła pizame (i grube skarpety).

‹‹ 281 282 283 284 285 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ