X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od wczoraj jesteśmy w domu. Synek jest cudowny. Co prawda jeszcze sporo muszę się nauczyć aby go we wszystkim zrozumieć ale powoli się siebie uczymy. To dopiero 4 dni jak jest z nami. W domu wszystko wygląda inaczej, lepiej, prościej. Mi szpitalna atmosfera zdecydowanie nie służy.

Jeśli chodzi o cc to czułam się fatalnie, teraz jest lepiej ale potrwa zanim w pełni dojdę do siebie. Nie mam porównania z sn ale leżałam na sali z dziewczyną po naturalnym i choć też nie wyglądało to rewelacyjnie ale chyba jednak lepiej.

Olcia chyba czas uzupełnić listę na 1 stronie bo kilka mamuś już po rozwiązaniu.

83xxx, Zizu87, Ciasteczko777, Lubię_czekoladę, MagNolia55, Magkb, inka2707, akilegna♥ lubią tę wiadomość

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka dobrze, że jestescie już w domu. Obyś szybko wróciła do formy i mogła cieszyć sie synkiem.

Ja właśnie nie mam lux medu :( (wiem, przecież wszyscy teraz mają - moja firma nie praktykuje tego...) na badania wydalismy juz majątek, więc teraz prowadzenie ciąży prywatnie to nieporównywalnie małe koszty. Ale zaoszczędzić by sie cos przydalo. Do lekarza chodzę prywatnie, bo chcę ciążę prowadzić u lekarza od ivf. A do lekarza na NFZ się nie zapisałam.

Nie mogę się zdecydowac tez na szpital. Wybrać mniejszy z lepszą opieką ale mniej wyposażony, czy większy z lepszym sprzętem, ale zwykle przepełniony przez co opieka jest gorsza...? Gdyby cos poszło nie tak, lepszy będzie drugi szpital. Od razu mogą pomóc maluszkowi czy zdiagnozować problem. Ale moze nie byc miejsca w salach i wyląduję na korytarzu...

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Marin Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skórka, taki prezent od Mikołaja do domu przywieźliście ;) A jak będzie miał na imię?

qdkk20mmaxfz3x0q.png
  • Niezapominajka5 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    To było moje pierwsze podejście w życiu do pieczenie pierników. Znalazłam prosty przepis i się udało- chyba. Bo jak na razie są twarde. Ale w przepisie jest właśnie napisane, że jak poleżą w pudełku to zmiękną- na to liczę- :-D A jak nie to wszystkie powieszę na choince :-)
    Ja zawsze dokładam świeże skórki z mandarynki i miękną z fajnym aromatem i szybciej:) tylko trzeba pamiętać by wymieniać skórki i wyjmować już miękkie pierniczki.
    W tym roku mam poślizg i będę robić dopiero w przyszłym tyg :)

Tyle przeszliśmy, że wciąż nie wierzę, że Was mam..
    Nigdy się nie poddawaj, bo warto walczyć.

km5sp07wycc10ujp.png
    Naturalsik ❤️
    wnid9vvjhnimte9l.png
    Po latach walki 💝
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka5 wrote:
    Ja zawsze dokładam świeże skórki z mandarynki i miękną z fajnym aromatem i szybciej:) tylko trzeba pamiętać by wymieniać skórki i wyjmować już miękkie pierniczki.
    W tym roku mam poślizg i będę robić dopiero w przyszłym tyg :)

Czytałam o dołożeniu kawałka jabłka, ale Twoja opcja jest bardziej aromatyczna :-)
    Idę jutro po mandarynki :-)

Niezapominajka5 lubi tę wiadomość

• Zizu87 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2018, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Od wczoraj jesteśmy w domu. Synek jest cudowny. Co prawda jeszcze sporo muszę się nauczyć aby go we wszystkim zrozumieć ale powoli się siebie uczymy. To dopiero 4 dni jak jest z nami. W domu wszystko wygląda inaczej, lepiej, prościej. Mi szpitalna atmosfera zdecydowanie nie służy.

Jeśli chodzi o cc to czułam się fatalnie, teraz jest lepiej ale potrwa zanim w pełni dojdę do siebie. Nie mam porównania z sn ale leżałam na sali z dziewczyną po naturalnym i choć też nie wyglądało to rewelacyjnie ale chyba jednak lepiej.

Olcia chyba czas uzupełnić listę na 1 stronie bo kilka mamuś już po rozwiązaniu.

Skórka cudownie, że jesteście już w domu :-)
    Cieszcie się sobą <3

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, sorry że tak z grubej rury ale od wczoraj po lekarzu wychodzi że mnie brązowy śluz, mega gęsty, taka galaretka. Lekarz napisał tylko, że jak to plamienie to mam odpoczywać a jak krwawienie to dzwonić. Sama nie wiem co robić, bo to nie typowe krwawienie tylko takie gluty idą. Wystraszyłam się, że się szyjka otwiera i to może być czop :/ co myślicie? Mój lekarz chyba nie rozumie za bardzo, że boję się o ten czop a ja nie umiem tego tak wyjaśnić. Od rana nie ma mnie w mieście, po powrocie będę próbowała się umówić do kogoś, żeby zobaczyć szyjke ale to chyba trzeba i okiem i usg, prawda?

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:

Skórka super! Cieszcie się sobą <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeko czop nie jest brazowy... on jak odchodzi to jest albo czysty i wyglada jak slyz plodny tylko gesciejszy, albo wychodzi z krwia, ale to jest wtedy swieza krew... i zazwyczaj jest tego na raz bardzo duzo...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorka cudownie ze juz wyszliscie! Odpoczywajcie i cieszcie sie soba!

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cccierpliwa wrote:
    Czeko czop nie jest brazowy... on jak odchodzi to jest albo czysty i wyglada jak slyz plodny tylko gesciejszy, albo wychodzi z krwia, ale to jest wtedy swieza krew... i zazwyczaj jest tego na raz bardzo duzo...
    Ok bo ten mój śluz to taki brązowy, nie ma świeżej krwi.. skąd to się bierze to nie wiem..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Ok bo ten mój śluz to taki brązowy, nie ma świeżej krwi.. skąd to się bierze to nie wiem..
    To chyba takie brudzenie? Ja to miewam ... czasem z różem i skrzepami... polecam leżenie i obserwacje ... bo plamienie jest samo bez śluzu (ja miałam różowo brązowe z krwią)...
    Bierzesz lutkę dopochw ?

Wysłany: 8 grudnia 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    To chyba takie brudzenie? Ja to miewam ... czasem z różem i skrzepami... polecam leżenie i obserwacje ... bo plamienie jest samo bez śluzu (ja miałam różowo brązowe z krwią)...
    Bierzesz lutkę dopochw ?
    Biorę 2x2

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Magnolia powiedz jak Twoja córeczka zareagowała, że będzie miała rodzeństwo? Cieszy się?

Wczoraj już nie miałam kiedy usiąść i napisać, bo troszkę gości nas odwiedziło. Wspólnie świętowaliśmy 8 urodziny :) A miałam co ogarniać, bo jechałam odebrać torty, babeczki i jeszcze bieżące zakupy. Dziś z kolei przychodzą koleżanki, także też będzie co robić ;)

Olcia, no wiesz co...cieszy się pewnie, ale chyba wolałaby siostrę ;) ;) Bo czasem o tym wspomni...Choć teraz już bardziej oswoiła się z myślą, że to jednak malutki braciszek będzie ;)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:

Skórka dużo, dużo zdrówka i jak najszybszego powrotu do formy :* Zobaczysz, z każdym dniem będzie lepiej, ból i dyskomfort będzie ustępował a Ty w pełni będziesz mogła cieszyć sie Synkiem :) <3 Przypomniej proszę, jakie imię ma Wasz skarb? :)

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:

Może to cały czas pozostałości po krwiaku? Czasem taki śluz "lubi" długo schodzić...Tym bardziej, że pisałaś, że jesteś po badaniu, wiec może coś się ruszyło...?

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • KaśkaKwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;-)
    Witałam się jakiś czas temu jestem po ICSI dwóch zarodków i rosną dwa bąbelki <3 <3
    TP - 28.06 ( pewnie będzie wcześniej ) ale można wpisać na 1 stronę.

Dziś zaczynam 12 tydzień - czekam do prenatalnych 17.12 ;-)
    Całuję mamuśki!

Figa88, MagNolia55, Marin, Zizu87, Paulaa25, Magkb, inka2707, akilegna♥, Niezapominajka5 lubią tę wiadomość

cd7c541a76.png
    35 lat / 9 lat starań / 3xIUI /
    3xICSI/1x(*)6tc
    ET-09.10 / 9dpt-II 10dpt-198,99 13dpt-1046,69 15dpt-3295,10 22 dpt - 2xz 2,4mm 35dpt-<3 <3 - PARKA !
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2018, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska cudownie, ze sie oba utrzymaly! Szok, ze to juz 12tc :O dopiero co bete robilas!

KaśkaKwa lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Biorę 2x2
    Może to podrażnienie szyjki od lutki ? Spróbuj dużo leżeć i obserwuj, mi np po dobie przechodzi takie brudzenie ...
    Cześć Kaśka ! Gratuluje bliźniaków :)
    Magnolia :) a to baby shower ???

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2018, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam w sklepie z wózkami... sprzedawcy zachwalali tylko wózki anex ... :( Cybex beeee bo amortyzacja to ściema, Emaljunga się rozpada (????) i serwisu w PL nie ma (to akurat prawda)...
    anex mi sie nie podoba, gondola ogromna a miejsca w niej mniej niż w emma .. czytam opinie o anex i sporo negatywnych ...
    Nie kumam tych sprzedawców - to nie był przedstawiciel, a poleca mi tańszy wózek ... a moje typy to byly emma lub Cybex :(
    Jeszcze w oko mi wpadł wózek abc design salsa...
    W każdym razie ten anex niezbyt - czy któraś z Was kupuje anex?
    A fotelik polecił avionaut ... fakt, że lekki ale nie znałam ;)

Aaaa - w ogóle mi nie pozwolili przymierzyć gondoli do auta :( ja nie kumam - musze kupować kota w worku !??? To jakaś porażka te sklepy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2018, 14:53

‹‹ 309 310 311 312 313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ