Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Czekolada na to zdjecie to brak słów że taki syf w szpitalu. Chyba bym sie nawet nie zastanawiała nad szpitalem prywatnym, bo przecież każda z nas chce rodzić w godnych warunkach.
MK te forum to skarbnica wiedzy, ale ma też działanie terapeutyczne -
Rubi27 wrote:Czekolada na to zdjecie to brak słów że taki syf w szpitalu. Chyba bym sie nawet nie zastanawiała nad szpitalem prywatnym, bo przecież każda z nas chce rodzić w godnych warunkach.
MK te forum to skarbnica wiedzy, ale ma też działanie terapeutyczne -
nick nieaktualnyO fuuuu - nie wierze aż ...
w tej sytuacji w życiu bym tam nie została ...i to jest szpital z 3????
Jedno na nfz i guzik z niego się dowiem (ten sam dr co prenatalne), drugie robię prv i tu liczę na dokładne badanie ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:05
-
Ciasteczko777 wrote:O fuuuu - nie wierze aż ...
w tej sytuacji w życiu bym tam nie została ...
-
nick nieaktualnyLubię_czekoladę wrote:Ciasteczko a to jest wymóg na NFZ iść? Nie lepiej iść do porządnego lekarza raz?
a ja nie wiem o co pytać przecież i jakoś mi głupio dlatego umówiłam drugi termin prv- wole tak niż potem sie martwić.
-
Ciasteczko777 wrote:Dostałam skierowanie z automatu, niby to dobry dr, ale nic nie mówi
a ja nie wiem o co pytać przecież i jakoś mi głupio dlatego umówiłam drugi termin prv- wole tak niż potem sie martwić.
-
Czeko
masakra!
Ciasteczko tez mialam dwa razy polowkowe
Moj lekarz dal mi skierowanie do centrum badan prenatalnych, nie na polowjowe, ale ogolnie, a ze trafilo z terminem tak, ze akurat byl 21+3 to zalapalo sie na polowkowe... powodu nie bylo, dal tak poprostu, z racji ze ivf i w ogole...
A sam tez polowkowe zrobil (moj prowadzacy ma certyfikat)Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Dziewczyny, jak to jest z szyjką? Czy aby mieć pewność to potrzebne jest badanie ginekologiczne plus usg dopochwowe? Czy jak na usg przez brzuch lekarz mówi, że szyjka prawidłowej długości to znaczy, że prawidłowej? Słyszałam różne teorie i już sama nie wiem.. Czy jak np. podczas badania ginekologicznego lekarz mówi, że szyjka długa to wystarczy czy koniecznie musi być to zestawione z usg dopochwowym?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:43
-
Figa88 wrote:odebrałam już wyniki morfologi z dzisiaj, i niestety pomimo suplementacji morfologia mi się pogarsza
Poniżej nomy
Erytrocyty 3,49
Hemoglobina 10,9
Hematokryt 33,4
i podwyższone MCV i RDW-SD
-
Figa88 wrote:odebrałam już wyniki morfologi z dzisiaj, i niestety pomimo suplementacji morfologia mi się pogarsza
Poniżej nomy
Erytrocyty 3,49
Hemoglobina 10,9
Hematokryt 33,4
-
Lubię_czekoladę wrote:To świadczy o anemii?
-
Figa88 wrote:tak, ja zawsze miałam nawet przed ciążą tendencje do anemii, ale teraz się suplementuję a hemoglobina i tak poleciała w dół. jem i mięso i zielone warzywa. biorę prenatal clasic, jak widać nie pomaga z żelazem
-
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, jak to jest z szyjką? Czy aby mieć pewność to potrzebne jest badanie ginekologiczne plus usg dopochwowe? Czy jak na usg przez brzuch lekarz mówi, że szyjka prawidłowej długości to znaczy, że prawidłowej? Słyszałam różne teorie i już sama nie wiem.. Czy jak np. podczas badania ginekologicznego lekarz mówi, że szyjka długa to wystarczy czy koniecznie musi być to zestawione z usg dopochwowym?
Ja mam na każdej wizycie USG przezpochwowe żeby ocenić długość szyjki a potem przez brzuch żeby podejrzeć co słychać u Córeczki. -
Czek9 mi zawsze szyjke sprawdzal dopochwowym
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyZizu87 wrote:Ja mam na każdej wizycie USG przezpochwowe żeby ocenić długość szyjki a potem przez brzuch żeby podejrzeć co słychać u Córeczki.
Dziewczyny ale wczoraj miałam ogromną migrenę, prawie cały dzień przeleżałam, dopiero wieczorem było lepiejDzisiaj już się czuję normalnie, ale z całego serca współczuję kobietom, które mają regularne bóle migrenowe w ciąży.
-
nick nieaktualnyFiga88 wrote:odebrałam już wyniki morfologi z dzisiaj, i niestety pomimo suplementacji morfologia mi się pogarsza
Poniżej nomy
Erytrocyty 3,49
Hemoglobina 10,9
Hematokryt 33,4
Też mam od jakiegoś czasu poniżej normy erytrocyty, hemoglobinę i hematokryt, ponoć tak w ciąży może być, w każdym razie ja czuję się dobrze -
Cześć Dziewczyny!
Czy któraś z Was używa materacyka Sleepyhead? Możecie polecić ? -
Lubię_czekoladę wrote:Dziewczyny, jak to jest z szyjką? Czy aby mieć pewność to potrzebne jest badanie ginekologiczne plus usg dopochwowe? Czy jak na usg przez brzuch lekarz mówi, że szyjka prawidłowej długości to znaczy, że prawidłowej? Słyszałam różne teorie i już sama nie wiem.. Czy jak np. podczas badania ginekologicznego lekarz mówi, że szyjka długa to wystarczy czy koniecznie musi być to zestawione z usg dopochwowym?