X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko zawsze do uslug ;) jesli na cos odpowiedziec potracie, zawsze chetnie pomoge rozwiac watpliwosci

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa, Maluch się chyba odwraca u mnie w brzuchu tak jak piszesz. Lezalam z mężem i ogladalismy tv. Najpierw czulam mocne kopniaki z prawego boku (pierwszy raz w tym miejscu), nawet jak M przykladal dłoń, to nie przestawal kopac. Po jakims czasie cos sie dzialo po srodku brzucha, lekkie smyrniecia, a pozniej kopniaki z lewej strony. Az mnie denerwowalo i kazalam M przykladac dłoń, zeby sie maluch troche wyciszyl :) teraz czuję delikatne ruchy w dole brzucha, tam gdzie najczęściej zawsze czulam - wrócił w swoje miejsce :)
    Uspokoilam sie trochę, a M szczęśliwy, ze zostal tak pokopany :)

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Cierpliwa, Maluch się chyba odwraca u mnie w brzuchu tak jak piszesz. Lezalam z mężem i ogladalismy tv. Najpierw czulam mocne kopniaki z prawego boku (pierwszy raz w tym miejscu), nawet jak M przykladal dłoń, to nie przestawal kopac. Po jakims czasie cos sie dzialo po srodku brzucha, lekkie smyrniecia, a pozniej kopniaki z lewej strony. Az mnie denerwowalo i kazalam M przykladac dłoń, zeby sie maluch troche wyciszyl :) teraz czuję delikatne ruchy w dole brzucha, tam gdzie najczęściej zawsze czulam - wrócił w swoje miejsce :)

Dokładnie. Maluszki często się odwracają, też to czuję. Czasami nawet boleśnie, jak właśnie mały kopie gdzieś w środek. Ja to wogóle czuję mega mocne ruchy, jak już kiedyś wspominałam. Brzuch często mi faluje lub podskakuje ;) Noi czesto niestety jest twardy i napięty. Być może przez to, że jest mały i maluch się napina.

Czeko-no jak dobrze, że jesteście już w domu :) Z tym szpitalem rozumiem Cię, tym bardziej jak to siedzi w głowie, to na każdym kroku myślałabyś i stresowałabyś sie dodatkowo. Komfort psychiczny też jest ważny.

Ja akurat nie mam jakiś strasznych doświadczeń pod względem czystości. Bo w tych szpitalach, w których byłam nie było z tym problemu. Inną rzeczą jest przestarzała infraetruktura, ale czysto było zawsze (całe szczęście).

Zizu-ale duża już Twoja panienka :) Czyli podobnie idą jak mój mały. Bo różnica w naszym usg (liczàc wiek ciąży) to ok. 3 tygodnie, a ostatnio mój książe miał lekko ponad 800g :) Teraz, po 30 tygodniu się zacznie...;)

Powiem Wam, że trochę sie boje teraz wizji "po urodzeniu", czytając Wasze historie...tego baby blusa. Z córką tego nie miałam, to była istna euforia radości. Mimo, że też zawsze lekko nie było, to jednak z wielkim sentymentem wracam do tych pierwszych dni i tygodni. Teraz mam większe obawy, raz ze nie wiadomo czy ten blus nie przyjdzie, dwa teraz opieka nad chłopczykiem-tez moze byc inna niz nad dziewczynka. Boje sie kolek, bo niestety czytałam, że u chłopców częściej się przytrafiają, ech...

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię wlasnie krzywą... mogę spacerowac, czy powinnam raczej siedziec i czekac na kolejny pomiar?

860ij44jb8ojlfrj.png
  • MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Robię wlasnie krzywą... mogę spacerowac, czy powinnam raczej siedziec i czekac na kolejny pomiar?

Koniecznie siedzieć. Inaczej pomiar nie będzie miarodajny. Powodzenia ;)

Też się nasiedziałam...ponad 3h!

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Koniecznie siedzieć. Inaczej pomiar nie będzie miarodajny. Powodzenia ;)

Też się nasiedziałam...ponad 3h!
    :( myślałam, że krócej to trwa.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Powinnaś siedzieć, nic nie jeść i nie pić. Niestety to jeat dluuugie badanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    2 godziny :)

• Jvm Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Można się nieźle wynudzic. Ja jak robiłam krzywa to moje dziecko oszalało. Kopało tak mocno jak nigdy, ja normalnie nie jem słodyczy i widocznie mu się spodobał taki kop glukozy.

• MagNolia55 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:

Teoretycznie 2h. Ja bajpierw miałam pierwsze wkłucie, po godzinie zaprosili mnie do wypicia i potem czekanie ...magiczne 2h...

Miejsca sobie nie mogłam znaleźc. Żadna pozycja nie była dobra...do tego odbijanie się glukozą...no bajka poprostu.

mhsvh371zcdidd2p.png
    km5sej28sr4d77to.png
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się spać chce po tej glukozie. Pani zmierzyla mi na czczo glukoze z palca, od razu kazała wypić glukaze, po godzinie pierwszy pomiar i po nastepnej godzinie kolejny. Jeszcze godzina czekania przede mną. Niedobrze mi, cały czas czuję ten smak w ustach, ble

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagNolia55 wrote:
    Teoretycznie 2h. Ja bajpierw miałam pierwsze wkłucie, po godzinie zaprosili mnie do wypicia i potem czekanie ...magiczne 2h...

Miejsca sobie nie mogłam znaleźc. Żadna pozycja nie była dobra...do tego odbijanie się glukozą...no bajka poprostu.

Ja już Wam kiedyś opisywałam moja krzywą. Po wypiciu glukozy położna zaprowadziła mnie do osobnego pokoju a tam leżanki jak w spa i muzyczka w głośnikach. Mąż leżał sobie obok mnie. Ja bardzo miło wspomniam samo badanie, no ale niestety potwierdziła się u mnie cukrzyca i to na początku ciąży. Sama glukoza mi smakowała, miałam cytrynową- jak lemoniada :-)

• mk Przyjaciółka

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, same dobre i wartosciowe informacje. przeczytalam posty z ostatnich kilku dni i bardzo wam dziekuje za dzielenie sie wszystkimi doswiadczeniami- tymi i po porodzie (dzieki skorka za dyskusje!) i tymi jeszcze w trakcie ciazy. ja na poczatku stycznia robie badanie glukozy wiec przynajmniej wiem na co sie nastawiac :)
    sciskam was wszystkie serdecznie i juz na zas zycze wesolych swiat, bo chyba nie zajrze tu juz do konca roku ;)

• Figa88 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu ale luksusy :) ja niestety czekam w korytarzu na plastikowym krzeselku. Wczoraj martwilam się o slabe ruchy Malucha, to juz odwołuje ;) po glukozie bryka sobie w najlepsze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 10:18

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy glukozie tez po wypiciu lezalam na lezance rakiej jak wprost ze spa podpieta do ktg i sluchalam jak mala szaleje

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale tak to bym mogła przejść badanie :) leżąc w spokoju... miałam to Ok 10 tyg i siedziałam skulona na krzesełku koło recepcji .... ble i fuj ...i oczywiście walka żeby wejść poza kolejka na czas pobrania.

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Czekoladko - a Ty masz tylko 1 publiczny u siebie i ten prv??
    Faktycznie mega lipa tam :( rozumiem ...
    dobrze, że dostałaś też immuno !!
    u mnie przenoszą oddział do nowoczesnego budynku w styczniu, wiec bedzie wszystko nowe i nowoczesne ... jest jeszcze drugi szpital który biorę pod uwage i tez po remoncie...
    Tak - mam w czw połówkowe na nfz i za tydzień prv... ale stres !!!
    Zizu - gratuluje :) duża Córcia :) !!
    Cierpliwa - a Ty podawałas tez mm od początku ? Jaki układ miałaś ?
    Kochana, jest więcej publicznych i więcej prywatnych ale ja biorę pod uwagę dwa. Ten publiczny ze względu na opiekę noworodkową i ten konkretny prywatny, bo tam przyjmuje mój lekarz prowadzący z kliniki :)

Wiesz Ciasteczko, nowe nowoczesne.. Nie mówimy o tym, że ja sobie nie odmówię wygód tylko o tym poniżej (między innymi). Zaraz skasuję to nie cytujcie :)

Po co robisz dwa razy połówkowe?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 13:41

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magkb wrote:
    Lubię czekoladę ja tez idę do prywatnego. I tez teraz juz wiem, ze to bedzie najlepsze rozwiązanie ze względu na maluszka. Będziemy tam bezpieczni i zaopiekowani. Natomiast jeśli cos by sie zaczęło dziać to jest transport do szpitala 3 referencyjności (we awfoclawiu go po drugiej stronie ulicy). Takie samokrytyki jak np poród w szpitalu publicznym, ale o 2 stopniu ( a takich jest najwiecej).
    Też czuję, że to najlepszy wybór.. Ale masz jednak ten spokój, że w razie czego szpital jest po drugiej stronie ulicy..

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Czyli się uaktywnił :) I dobrze :) Niech kopie porządnie, boli ale wiadomo, że jest :D

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mk wrote:
    dziewczyny, same dobre i wartosciowe informacje. przeczytalam posty z ostatnich kilku dni i bardzo wam dziekuje za dzielenie sie wszystkimi doswiadczeniami- tymi i po porodzie (dzieki skorka za dyskusje!) i tymi jeszcze w trakcie ciazy. ja na poczatku stycznia robie badanie glukozy wiec przynajmniej wiem na co sie nastawiac :)
    sciskam was wszystkie serdecznie i juz na zas zycze wesolych swiat, bo chyba nie zajrze tu juz do konca roku ;)
    <3 <3 <3

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
‹‹ 326 327 328 329 330 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ