X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag - dziękuje za odp / podeslesz na prv ? Wysłałam zaproszenie.

Czekoladko- dobrze, że jestes już w domku i wszystko Ok !! A szpital prv masz w swoim mieście? Ja kiedyś o tym myślałam ale oni nie mają żadnych ref i w razie co dziecko wiozą karetka do szpitala z ref 3 i tego sie obawiam - za duze ryzyko a czort z moim komfortem - bezpieczeństwo dziecka ważniejsze. A kiedyś byłam pewna ze nie urodzę w publicznym ;)
    Dostałaś immuno ? Wszystko Ok ?

Dziewczyny jak Wy macie takie bluesy i kryzysy to co ja zrobię ;) chyba wyskoczę przez okno ;)
    Wierzę ze to tylko hormony i nowe doświadczenie i to musi minąć ;) Skórka - nie smutaj bo na bank sobie super radzisz !!

• Lubię_czekoladę Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rubi27 wrote:
    Lubie-masakra lekarze, nie dziwie sie że chcesz rodzić prywatnie.
    Dzisiaj zaczął odchodzić mi czop, zaczynam sie denerwować że już nie dlugo moge urodzić.
    Kochana, dużo się naczytałam o czopach ostatnio, bo miałam obsesję, że mi odchodzi i podobno po odejściu czopa można jeszcze śmiało wytrzymać :) Widzę, że byś tak wolała, więc trzymam za to kciuki!

Polska służba zdrowia to jest kino.... :/

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    6 cykli stymulowanych- Aromek :(
    ICSI Maj 2017 :(
    IMSI Kwiecień 2018- Mamy jedną ❄️ :)
    FET 24.05 Ciąża biochemiczna :(
    IMSI Lipiec 2018- Mamy dwie ❄️❄️ :)
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jvm wrote:
    Lubię czekolade, ja też na początku tylam na potęgę. Jestem w 26 tc i mam 10 kg na plus. Ale potem się uspokoilo, przez ostatni miesiąc przytyłam tylko kilogram.
    Kochana, to mnie trochę pocieszyłaś. Ogólnie bym się nie stresowała tak, bo przecież spokojnie można wszystko zrzucić ale rodzę w Maju a mamy ślub we Wrześniu no i wiadomo, chciało by się wyglądać pięknie :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa88 wrote:
    Czeko dobrze, że już jesteś w domu. Na pewno lepiej wypoczniesz niż w tym obskurnym szpitalu... Nie martw się o maluszka, na połówkowych dokładnie go wymierzą :)

Mój Maluch coś tam się rusza, ale ostatnio bez znacznych szaleństw. Czuję jego ruchy, ale nie jakoś strasznie mocno. Nie wiem czy w 25 tc powinnam może czuć kopniaki wyraźniej? Po świętach idę do lekarza, to zrobię usg. A jutro idę na badania, w tym krzywą cukrową.
    Słyszałam, że tak od 30tc juz czuć regularnie i mocno. Więc pewnie sobie odpoczywa. Ale lekarz sprawdzi wszystko i na pewno jest dobrze..

Ja już się tak mocno nie denerwuję.. Ten nasz ultrasonografista jest bardzo dokładny i tylko jemu ufam :)

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • skórka33 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko a długo u Ciebie trwał ten kryzys? Bo u mnie zaczął się jeszcze w szpitalu i nadal trzyma. Lepiej było tylko w weekend bo mąż był cały dzień z nami. Z niecierpliwością odliczam dni do świąt, będę miała wsparcie od męża i rodziców.

dqpr3e5egbs5bec7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co ile sie karmi noworodka a potem niemowlaka (pierś/mm)??

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Mag - dziękuje za odp / podeslesz na prv ? Wysłałam zaproszenie.

Czekoladko- dobrze, że jestes już w domku i wszystko Ok !! A szpital prv masz w swoim mieście? Ja kiedyś o tym myślałam ale oni nie mają żadnych ref i w razie co dziecko wiozą karetka do szpitala z ref 3 i tego sie obawiam - za duze ryzyko a czort z moim komfortem - bezpieczeństwo dziecka ważniejsze. A kiedyś byłam pewna ze nie urodzę w publicznym ;)
    Dostałaś immuno ? Wszystko Ok ?

Dziewczyny jak Wy macie takie bluesy i kryzysy to co ja zrobię ;) chyba wyskoczę przez okno ;)
    Wierzę ze to tylko hormony i nowe doświadczenie i to musi minąć ;) Skórka - nie smutaj bo na bank sobie super radzisz !!
    Ciasteczko więc tak... Właśnie tym się kierowałam chcąc rodzić w państwowym z referencyjnością, bo faktycznie gdyby coś się działo to przewożą czy to mamę czy dzieciątko... Ale miałam dwa pobyty w takim szpitalu z odziałem noworodkowym i wiem, wiem, wiem, że to bezpieczeństwo ale kurde.. wszechobecna zlewka, o wszystko się trzeba prosić i nie chodzi mi tu o wygody tylko o uwagę, widziałam co się działo.. Grzyb na suficie i ścianach.. Komfort komfortem ale to też chyba niebezpieczne.. Na ścianie wc była normalnie niezmyta krew.. widać było, że dawno temu coś się komuś przytrafiło.. Tam się mnożą tak bakterie, że mnie to przeraża.. Z drugiej strony, gdy coś się dzieje to ile trwa taki transport... Jedzie karetka, zabiera i pędzi do szpitala.. Bardzo się negatywnie nastawiłam do rodzenia w państwowym. Mamy dobry szpital z porodówką, więc chyba będę mieć nadzieję, że będzie wszystko dobrze.. W prywatnych też nie czekają do ostatniej chwili z przenoszoną ciążą tylko robią cc dla bezpieczeństwa.. A jak leżałam teraz to na sali miałam dziewczynę w 41 tc, której maluszek od 5 dni miał słabe tętno.. no kurna.. na co czekają?? Na niedotlenienie?? :/ Piątego dnia dopiero ją wzięli na wywołanie..

Dostałam immuno, po czasie, bo nie było, więc dopiero po ponad 72 godzinach, ale dostałam :) Nie plamię, czekam spokojnie na wizytę :)

Edit: Ty masz zaraz połówkowe :) Kciuki zaciśnięte :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:38

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Zizu87 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie. Mała waży kilogram :-) Jak na każdym USG zasłaniała się jak tylko można i ciężko było wszystko zmierzyć. Szyjka zamknięta, nie skraca się, ilość wód w normie. Potwierdziło się to co czuję, że Córeczka jest ułożona główkowo i dość nisko. Mam zalecony odpoczynek, ale na szczęście nie muszę leżeć. Chociaż i tak ostatnio najwygodniej mi jak leżę na kanapie bo trochę dokuczają mi plecy.
    Jakoś po tej wizycie poczułam, że robi się poważnie. Za niedługo 30 tydzień, brzuszek coraz większy :-) Do terminu porodu 87 dni :-)

Lubię_czekoladę, Ciasteczko777, MagNolia55, akilegna♥, inka2707 lubią tę wiadomość

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zizu87 wrote:
    Meldujemy się po wizycie. Mała waży kilogram :-) Jak na każdym USG zasłaniała się jak tylko można i ciężko było wszystko zmierzyć. Szyjka zamknięta, nie skraca się, ilość wód w normie. Potwierdziło się to co czuję, że Córeczka jest ułożona główkowo i dość nisko. Mam zalecony odpoczynek, ale na szczęście nie muszę leżeć. Chociaż i tak ostatnio najwygodniej mi jak leżę na kanapie bo trochę dokuczają mi plecy.
    Jakoś po tej wizycie poczułam, że robi się poważnie. Za niedługo 30 tydzień, brzuszek coraz większy :-) Do terminu porodu 87 dni :-)
    Same dobre wiadomości :) Super :) A czas tak szybko leci.... Zaraz będziesz tulić :)

Zizu87 lubi tę wiadomość

atdcg7rfvm6x7lmu.png
    FET 4BB 22.08 <3
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skorka sprawdze potem na ulotce ale wydaje mi sie ze bedziesz juz mogla podawac ;) przy problemach brzuszkowych mozesz dawac 15 kropel do kazdego jedzenia...

Czeko super ze juz w domu i nie dziwie sie, ze nie usmiecha ci sie tam rodzic...

Ciasteczko poersia karmi sie na zadanie ;) kiedy i ile maluch chce... a mm trzeba troche bardziej uwazac na odstep czasowy i ilosc, bo jest ciezsze do strawienia i za czeste podawanie moze prowadzic do boli brzuszka...

Zizu super wiesci!

Kurcze dziewczyny moje dziecko konczy jutro 4 miesiace!!! Ja nie wiem kiedy to zlecialo! Od piatku jej najlepsza zabawa to pierdzenie ustami haha...

Ciasteczko777, Zizu87, Paulcia28, 83xxx, MagNolia55, Lubię_czekoladę, inka2707 lubią tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skórka33 wrote:
    Buko a długo u Ciebie trwał ten kryzys? Bo u mnie zaczął się jeszcze w szpitalu i nadal trzyma. Lepiej było tylko w weekend bo mąż był cały dzień z nami. Z niecierpliwością odliczam dni do świąt, będę miała wsparcie od męża i rodziców.
    U mnie zaczęło się później, bo jak mała miała 2 tygodnie, a trwało tak intensywnie do czasu aż skończyła miesiąc, a zostać z nią sama balam się jeszcze ze 2 tygodnie. Mi pomogl bardzo wyjazd do rodziców, jak zobaczyłam, że moja mama też zgaduje o co małej chodzi, a przecież wychowała dwójkę to ma doświadczenie, a i tak mała jest dla niej zagadka. Mi się wydawało, że przecież skoro jestem matka to powinnam bezbłędnie odczytywać potrzeby Agatki, a ja zupełnie jej nie ogarnialam. Gdybym nie to, to pewnie szybko bym z tego stanu nie wyszła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekoladko - a Ty masz tylko 1 publiczny u siebie i ten prv??
    Faktycznie mega lipa tam :( rozumiem ...
    dobrze, że dostałaś też immuno !!
    u mnie przenoszą oddział do nowoczesnego budynku w styczniu, wiec bedzie wszystko nowe i nowoczesne ... jest jeszcze drugi szpital który biorę pid uwage i tez po remoncie...
    Tak - mam w czw połówkowe na nfz i za tydzień prv... ale stres !!!
    Zizu - gratuluje :) duża Córcia :) !!
    Cierpliwa - a Ty podawałas tez mm od początku ? Jaki układ miałaś ?

• Paulcia28 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, Skórka gratuluję,zdrowia dla maluszków

Diagnoza:Azoospermia
    3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
    3x crio , 1 świeży transfer
    29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
    13.09.18😞15.03.19😭

-12/19 naturalny cud- cb
    -Aniołki (8*)2015 (12*)2018
    -Amh 2,74
    -Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
    21.10.19 histeroskopia
    -Zespół Ashermana
    -Usunięty polip
    9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
    Zero zrostow, jajowody drożne
    Torbiel 😬
    02.2022 rozwód i początek nowego życia...
    Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie
  • Figa88 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię_czekoladę wrote:
    Słyszałam, że tak od 30tc juz czuć regularnie i mocno. Więc pewnie sobie odpoczywa. Ale lekarz sprawdzi wszystko i na pewno jest dobrze..

Ja już się tak mocno nie denerwuję.. Ten nasz ultrasonografista jest bardzo dokładny i tylko jemu ufam :)
    Wcześniej czulam trochę mocniej ruchy malucha, byl aktywniejszy. Dzisiaj np. Czuję, ze sie cos rusza, ale nie tak intensywnie jak to czasami robił i dlatego lekko sie denerwuje. Ale to pewnie moje schizo i wszystko jest ok.

860ij44jb8ojlfrj.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figa to normalne, nie każdego dnia dzidziuś bedzie tak samo aktywny lub tak samo ułożony żebyś mogła go wyraźnie czuć. Nie martw sie.

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Magkb Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubię czekoladę ja tez idę do prywatnego. I tez teraz juz wiem, ze to bedzie najlepsze rozwiązanie ze względu na maluszka. Będziemy tam bezpieczni i zaopiekowani. Natomiast jeśli cos by sie zaczęło dziać to jest transport do szpitala 3 referencyjności (we awfoclawiu go po drugiej stronie ulicy). Takie samokrytyki jak np poród w szpitalu publicznym, ale o 2 stopniu ( a takich jest najwiecej).

Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość

o1489vvjvnnzrzny.png
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, Mia od poczatku byla na piersi i dokarmiana mm jak np bylysmy poza domem a chciala jesc... nie zawsze byly dla mnie warunki na piers, ale tez sie wiele razy zdarzyla piers...
    Teraz dostaje toche wiecej mm bo bardzo ulewala, wrecz chlustala i zaczelam jej dawac mleko dla dzieci z refluxem, albo jak mam moje sciagniete to zageszczam specjalnym zagestnikiem...
    Ale piers tez jeszcze dostaje...

Figa, napewbo wszystko dobrze! Wystarczy, ze maluszek sie pupka do brzuszka odwroci i juz duzo mniej czuc ruchy bo ma nozki i raczki skierowane w strone kregoslupa ;) nie martw sie:* chociaz wiem, ze nam to posane, sama panikowalam czesto...

Paulcia co u ciebie???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:47

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem - do mnie to nie przemawia :( co innego transport przez pół ogromnego miasta, a co innego być na miejscu - mając szpitale o 3 ref i nie decydować się na taki-zreszta przy zagrożonych ciążach czy cukrzycy nie ma opcji żeby rodzić w innym niż w 3... i to nie jest mój wymysł (zapewne nawet by mnie nie wzięli przy tych problemach/ nie kwalifikuje się).
    serio zawsze mówiłam, że tylko prv i nie ma innej opcji bo gdzie ja w tym syfie, chce mieć jedynkę i warunki, bla bla ... ;)
    zapewne bede narzekać na te warunki i brak luxusu, ale teraz zupełnie inaczej na to patrzę, a że mam ciąże z przygodami (cukrzyca, zagrożona) to innej opcji po prostu nie ma... podkreślam, że mój wybór jest uwarunkowany moim stanem, a nie popieraniem publicznych szpitali w których wiadomo jak bywa...

Cierpliwa - a jeżeli chodzi o ilości / częstotliwość mm np. od 1 msc przy jednoczesnym kp to jak to obliczałaś (skąd to wiedzieć jak i ile podawać)? :D

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko przy karmieniu mieszanym wszystko zalezy od tego, czy chcesz zeby dziecko dostawalo czesciej mm, czy czesciej piers, czy moze tylko butelke z odciagnietym lub mm bez ssania piersi...
    Ilosc zalezy od tego czym karmisz... swojego mleka mozesz dac ile dziecko da rade wypic, zreszta z piersi i tak nie zmierzysz ile ml wypilo, ja wiedzialam po odciagnietym tylko ile wypija mojego mleka... na poczatku dziecku wystarcza 10-20ml ;) a pozniej zalezy, czy w piers pojdziesz bardziej, czy w mm, to na opakowaniu mm jest wykaz ile porcji i ile ml w jakich tygodniach zycia powinno dziecko zjadac...
    U Mii te tabelki w buty sobie moga wsadzic bo ona od samego poczatku jadla duuuuzo mniejsze porcje...
    Teraz jak dam jej mm to rowniez zjada porcje jaka powinna zjadac w 5-6 tygodniu zycia ;) iloscia karmien sie nie przejmowalam, bo my dokarmialismy mlekiem pre (ale w pl sie z nim nie spotkalam) to jest jeszcze nizej niz 1 i to mleko moge podawac jak piers na rzadanie (1 mozna chyba najczescoej co 3h) bo jest tak rzadkie i prawie tak samo lekkostrawne jak mleko matki, dlatego tutaj polozne polecaja jak najdluzej byc na pre...

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2018, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za wyjaśnienie :)

‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ