Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMag - dziękuje za odp / podeslesz na prv ? Wysłałam zaproszenie.
Czekoladko- dobrze, że jestes już w domku i wszystko Ok !! A szpital prv masz w swoim mieście? Ja kiedyś o tym myślałam ale oni nie mają żadnych ref i w razie co dziecko wiozą karetka do szpitala z ref 3 i tego sie obawiam - za duze ryzyko a czort z moim komfortem - bezpieczeństwo dziecka ważniejsze. A kiedyś byłam pewna ze nie urodzę w publicznym
Dostałaś immuno ? Wszystko Ok ?
Dziewczyny jak Wy macie takie bluesy i kryzysy to co ja zrobięchyba wyskoczę przez okno
Wierzę ze to tylko hormony i nowe doświadczenie i to musi minąćSkórka - nie smutaj bo na bank sobie super radzisz !!
-
Rubi27 wrote:Lubie-masakra lekarze, nie dziwie sie że chcesz rodzić prywatnie.
Dzisiaj zaczął odchodzić mi czop, zaczynam sie denerwować że już nie dlugo moge urodzić.Widzę, że byś tak wolała, więc trzymam za to kciuki!
Polska służba zdrowia to jest kino.... -
Jvm wrote:Lubię czekolade, ja też na początku tylam na potęgę. Jestem w 26 tc i mam 10 kg na plus. Ale potem się uspokoilo, przez ostatni miesiąc przytyłam tylko kilogram.
-
Figa88 wrote:Czeko dobrze, że już jesteś w domu. Na pewno lepiej wypoczniesz niż w tym obskurnym szpitalu... Nie martw się o maluszka, na połówkowych dokładnie go wymierzą
Mój Maluch coś tam się rusza, ale ostatnio bez znacznych szaleństw. Czuję jego ruchy, ale nie jakoś strasznie mocno. Nie wiem czy w 25 tc powinnam może czuć kopniaki wyraźniej? Po świętach idę do lekarza, to zrobię usg. A jutro idę na badania, w tym krzywą cukrową.
Ja już się tak mocno nie denerwuję.. Ten nasz ultrasonografista jest bardzo dokładny i tylko jemu ufam -
nick nieaktualny
-
Ciasteczko777 wrote:Mag - dziękuje za odp / podeslesz na prv ? Wysłałam zaproszenie.
Czekoladko- dobrze, że jestes już w domku i wszystko Ok !! A szpital prv masz w swoim mieście? Ja kiedyś o tym myślałam ale oni nie mają żadnych ref i w razie co dziecko wiozą karetka do szpitala z ref 3 i tego sie obawiam - za duze ryzyko a czort z moim komfortem - bezpieczeństwo dziecka ważniejsze. A kiedyś byłam pewna ze nie urodzę w publicznym
Dostałaś immuno ? Wszystko Ok ?
Dziewczyny jak Wy macie takie bluesy i kryzysy to co ja zrobięchyba wyskoczę przez okno
Wierzę ze to tylko hormony i nowe doświadczenie i to musi minąćSkórka - nie smutaj bo na bank sobie super radzisz !!
Piątego dnia dopiero ją wzięli na wywołanie..
Dostałam immuno, po czasie, bo nie było, więc dopiero po ponad 72 godzinach, ale dostałamNie plamię, czekam spokojnie na wizytę
Edit: Ty masz zaraz połówkoweKciuki zaciśnięte
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 16:38
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Meldujemy się po wizycie. Mała waży kilogram
Jak na każdym USG zasłaniała się jak tylko można i ciężko było wszystko zmierzyć. Szyjka zamknięta, nie skraca się, ilość wód w normie. Potwierdziło się to co czuję, że Córeczka jest ułożona główkowo i dość nisko. Mam zalecony odpoczynek, ale na szczęście nie muszę leżeć. Chociaż i tak ostatnio najwygodniej mi jak leżę na kanapie bo trochę dokuczają mi plecy.
Jakoś po tej wizycie poczułam, że robi się poważnie. Za niedługo 30 tydzień, brzuszek coraz większyDo terminu porodu 87 dni
Lubię_czekoladę, Ciasteczko777, MagNolia55, akilegna♥, inka2707 lubią tę wiadomość
-
Zizu87 wrote:Meldujemy się po wizycie. Mała waży kilogram
Jak na każdym USG zasłaniała się jak tylko można i ciężko było wszystko zmierzyć. Szyjka zamknięta, nie skraca się, ilość wód w normie. Potwierdziło się to co czuję, że Córeczka jest ułożona główkowo i dość nisko. Mam zalecony odpoczynek, ale na szczęście nie muszę leżeć. Chociaż i tak ostatnio najwygodniej mi jak leżę na kanapie bo trochę dokuczają mi plecy.
Jakoś po tej wizycie poczułam, że robi się poważnie. Za niedługo 30 tydzień, brzuszek coraz większyDo terminu porodu 87 dni
Super
A czas tak szybko leci.... Zaraz będziesz tulić
Zizu87 lubi tę wiadomość
-
Skorka sprawdze potem na ulotce ale wydaje mi sie ze bedziesz juz mogla podawac
przy problemach brzuszkowych mozesz dawac 15 kropel do kazdego jedzenia...
Czeko super ze juz w domu i nie dziwie sie, ze nie usmiecha ci sie tam rodzic...
Ciasteczko poersia karmi sie na zadaniekiedy i ile maluch chce... a mm trzeba troche bardziej uwazac na odstep czasowy i ilosc, bo jest ciezsze do strawienia i za czeste podawanie moze prowadzic do boli brzuszka...
Zizu super wiesci!
Kurcze dziewczyny moje dziecko konczy jutro 4 miesiace!!! Ja nie wiem kiedy to zlecialo! Od piatku jej najlepsza zabawa to pierdzenie ustami haha...Ciasteczko777, Zizu87, Paulcia28, 83xxx, MagNolia55, Lubię_czekoladę, inka2707 lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyskórka33 wrote:Buko a długo u Ciebie trwał ten kryzys? Bo u mnie zaczął się jeszcze w szpitalu i nadal trzyma. Lepiej było tylko w weekend bo mąż był cały dzień z nami. Z niecierpliwością odliczam dni do świąt, będę miała wsparcie od męża i rodziców.
-
nick nieaktualnyCzekoladko - a Ty masz tylko 1 publiczny u siebie i ten prv??
Faktycznie mega lipa tamrozumiem ...
dobrze, że dostałaś też immuno !!
u mnie przenoszą oddział do nowoczesnego budynku w styczniu, wiec bedzie wszystko nowe i nowoczesne ... jest jeszcze drugi szpital który biorę pid uwage i tez po remoncie...
Tak - mam w czw połówkowe na nfz i za tydzień prv... ale stres !!!
Zizu - gratulujeduża Córcia
!!
Cierpliwa - a Ty podawałas tez mm od początku ? Jaki układ miałaś ? -
Aga, Skórka gratuluję,zdrowia dla maluszkówDiagnoza:Azoospermia
3x ICSI (2018/19). 6 zarodków
3x crio , 1 świeży transfer
29.3.18 😞 26.4.18 😁(12*)
13.09.18😞15.03.19😭
-12/19 naturalny cud- cb
-Aniołki (8*)2015 (12*)2018
-Amh 2,74
-Tsh 1,30 L-Thyroxin 25 mg
21.10.19 histeroskopia
-Zespół Ashermana
-Usunięty polip
9.11- histero , drożność i laparoskopia 😁😁😁
Zero zrostow, jajowody drożne
Torbiel 😬
02.2022 rozwód i początek nowego życia...
Może kiedyś uda mi się spełnić marzenie o macierzyństwie ale póki co czas zacząć żyć dla siebie -
Lubię_czekoladę wrote:Słyszałam, że tak od 30tc juz czuć regularnie i mocno. Więc pewnie sobie odpoczywa. Ale lekarz sprawdzi wszystko i na pewno jest dobrze..
Ja już się tak mocno nie denerwuję.. Ten nasz ultrasonografista jest bardzo dokładny i tylko jemu ufam
-
Lubię czekoladę ja tez idę do prywatnego. I tez teraz juz wiem, ze to bedzie najlepsze rozwiązanie ze względu na maluszka. Będziemy tam bezpieczni i zaopiekowani. Natomiast jeśli cos by sie zaczęło dziać to jest transport do szpitala 3 referencyjności (we awfoclawiu go po drugiej stronie ulicy). Takie samokrytyki jak np poród w szpitalu publicznym, ale o 2 stopniu ( a takich jest najwiecej).
Lubię_czekoladę lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko, Mia od poczatku byla na piersi i dokarmiana mm jak np bylysmy poza domem a chciala jesc... nie zawsze byly dla mnie warunki na piers, ale tez sie wiele razy zdarzyla piers...
Teraz dostaje toche wiecej mm bo bardzo ulewala, wrecz chlustala i zaczelam jej dawac mleko dla dzieci z refluxem, albo jak mam moje sciagniete to zageszczam specjalnym zagestnikiem...
Ale piers tez jeszcze dostaje...
Figa, napewbo wszystko dobrze! Wystarczy, ze maluszek sie pupka do brzuszka odwroci i juz duzo mniej czuc ruchy bo ma nozki i raczki skierowane w strone kregoslupanie martw sie:* chociaz wiem, ze nam to posane, sama panikowalam czesto...
Paulcia co u ciebie???Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2018, 21:47
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualnyNie wiem - do mnie to nie przemawia
co innego transport przez pół ogromnego miasta, a co innego być na miejscu - mając szpitale o 3 ref i nie decydować się na taki-zreszta przy zagrożonych ciążach czy cukrzycy nie ma opcji żeby rodzić w innym niż w 3... i to nie jest mój wymysł (zapewne nawet by mnie nie wzięli przy tych problemach/ nie kwalifikuje się).
serio zawsze mówiłam, że tylko prv i nie ma innej opcji bo gdzie ja w tym syfie, chce mieć jedynkę i warunki, bla bla ...
zapewne bede narzekać na te warunki i brak luxusu, ale teraz zupełnie inaczej na to patrzę, a że mam ciąże z przygodami (cukrzyca, zagrożona) to innej opcji po prostu nie ma... podkreślam, że mój wybór jest uwarunkowany moim stanem, a nie popieraniem publicznych szpitali w których wiadomo jak bywa...
Cierpliwa - a jeżeli chodzi o ilości / częstotliwość mm np. od 1 msc przy jednoczesnym kp to jak to obliczałaś (skąd to wiedzieć jak i ile podawać)?
-
Ciasteczko przy karmieniu mieszanym wszystko zalezy od tego, czy chcesz zeby dziecko dostawalo czesciej mm, czy czesciej piers, czy moze tylko butelke z odciagnietym lub mm bez ssania piersi...
Ilosc zalezy od tego czym karmisz... swojego mleka mozesz dac ile dziecko da rade wypic, zreszta z piersi i tak nie zmierzysz ile ml wypilo, ja wiedzialam po odciagnietym tylko ile wypija mojego mleka... na poczatku dziecku wystarcza 10-20mla pozniej zalezy, czy w piers pojdziesz bardziej, czy w mm, to na opakowaniu mm jest wykaz ile porcji i ile ml w jakich tygodniach zycia powinno dziecko zjadac...
U Mii te tabelki w buty sobie moga wsadzic bo ona od samego poczatku jadla duuuuzo mniejsze porcje...
Teraz jak dam jej mm to rowniez zjada porcje jaka powinna zjadac w 5-6 tygodniu zyciailoscia karmien sie nie przejmowalam, bo my dokarmialismy mlekiem pre (ale w pl sie z nim nie spotkalam) to jest jeszcze nizej niz 1 i to mleko moge podawac jak piers na rzadanie (1 mozna chyba najczescoej co 3h) bo jest tak rzadkie i prawie tak samo lekkostrawne jak mleko matki, dlatego tutaj polozne polecaja jak najdluzej byc na pre...
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700