Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Skorka u mnie kaftaniki tez nie mialy racji bytu, nawet nie kupowalam, bo wiedzialam, ze nie bede uzywac...
Spioszkow mialam kilka pp malej kuzynki i te sporadycznie uzylam na noc...
Ale np kuzynka uwielbiala spioszki i uzywala glownie ich...
U mnie najbardzuej wielbiony zestaw ti byly body i polspiichy... teraz jeszcze spodenki...
Spimy tez glownue w pajacach, chociaz zdarza sie body ze spioszkami lub polspiochy... ale to rzadko...
Czapeczek po domu tez nie uzywalismy, kupilam tylko dwie, ale uzylam bo jeszcze disc cieplo bylo wiec bawelniane byly ok... zreszta do dzis najczesciej ma bawelniana, bo ma czesto tez kapturek...
My znow nie uzywamy kurteczek... Mia jest zawsze ubrana w bidy plus gruba bluza i spiworek a dol rajtuzki plus spodenki, albo rajtuzki i bodziaki i na to kombinezonik... u nas kombinezony sie super sprawdzaja i takie dresowe i z misia... na bardzo zimne dni mamy kombinezon ducksday i jest rewelacyjny, bardzo cieply, mimo ze w dotyku cienki i niekrepujacy ruchow...
Co do sprzetow to sprawa bardzo indywidualna... ja kupilam laktator, bo wiedzialam, ze bede chciala mleko odciagac jak bedzie, pomogl tez uregulowac nawal i podkrecac laktacje... zamowilam go w szpitalu po porodzie i zalowalam, ze tak pozno bo mialam taki nawal, ze szok i czekalam na niego jak na zbawienie...
Wiec jak po porodzie to dzis wybralabym kupno stacjonarnue (w aptece internetowej kupilam 30€ taniej)
Monitor to sprawa indywidualna bardzo...
No a niania to tez jak ktos wie ze bedzie uzywal to odrazu sie przyda, ale jak ma watpliwosci to poczekalabym do po porodzie...
Ja swoja uwielbiam i bardzo ciesze sie, ze kupilam z kamerka...
Nawet w sylwestra ja wielbilam kiedy bylismy w gosciach, moglusmy spokojnie siedziec przy raclette, a Mia spala w innym pokoju i moglam caly czas zerkac czy sie nie budzi itp... zwlaszcza ze lupili petardami juz od 20
Bardzo chwale sobie tez podgrzewacz... ja kupilam odrazu z mysla o podgrzewaniu mojego mleka, ale to tez rzecz di kupienia pozniej...
No i sterylizator super rzecz, ale tez do kupienia na potem... ja dopiero niedawno kupilam bo zaczelam od niedawna karmic mala czesciej butelka, wczesniej jak uzywalam jednej butli do karmienia i jednej do scisgania wystarczyl wrzatek... teraz czasem wode daje, troche wiecej mleka z butli, to zaopatrzylam sie w sterylizatorLubię_czekoladę lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
nick nieaktualny
-
Inka super, gratuluje!
Skórka super że napisałaś i cierpliwa, dzięki temu wiem że jako tako jestem przygotowana
Olcia już niedługo i my będziemy udzielać takich rad!Lubię_czekoladę, inka2707 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJvm wrote:Dziewczyny a doradzcie mi w sprawie fotelika? Czy baza jest taka konieczna? Te bazy kosztują drugie tyle co fotelik i koszty mnie trochę przerażają.
oczywiście nie musisz mieć isofix i tylko montować na pasy.
-
Prawodlowo zapiety fotelim pasami jest tak samo bezpieczny jak na bazie, takze tutaj baza to tylko kwestia wygody tak ogolnie bo szybciej, no i faktycznie na pasy trzeba dobrze zamontowac pod odpowiednim katem, odpowiednio mocno dociagnac itp...
A kupowanie bazy takiej, zeby starczyla na kolejny fotelik to tez tak na dwoje babka wrozyla, bo za rok okaze sie ze jednak inny fotelik jest lepszy, albo, ze do tego ktory pasuje na baze nie pasuje dziecko, bo zle w nim siedzi (nie kazdy fotelik pasuje do kazdego dziecka przy tych nastepnych) albo ze fotelik w naszym samochodzie lezy zle pod nieodpowiednik katem i dziecku glowka opada... no wiele moze bgc powodow, z ktorych jednak z bazy sie pfzy nastepnym foteliku jednak nie skorzysta, a sa drozsze nieco chyba od tych ktore sa tylko do tych 0-13
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyJa cały czas się zastanawiam jak my pokolenie z lat 70-80 przeżyliśmy skoro kiedyś nie było ani fotelików ani nawet pasów
Fotelik następny już mam wybrany i też dopasowany do auta - cenowo wyszło mi dużo korzystniej niż drugi fotelik z bazą.
Isofix to bezpieczeństwo - to nie tak proste zapiąć fotelik w pasy i to prawidłowo + z badań wynikało, że często na krótkich trasach rodzice nie przypinali tych pasów ... „Aż ośmiu na dziesięciu niedoświadczonych rodziców montując fotelik za pomocą samochodowych pasów bezpieczeństwa robi to nieprawidłowo.Niestety ten błąd drastycznie obniża poziom bezpieczeństwa dziecka podczas zderzenia.”
https://osiemgwiazdek.pl/pasvsisofix,24,4
-
Dziewczyny pocieszcie mnie
Byłam dziś z mężem na basenie i jak on poszedł do sauny to poszłam na chwilę do takiego większego jacuzzi Ale nie siedziałam na babelkach tylko nogi sobie ułożyłam na babelkach. No i tak z 15 min powiedziałam woda nie była aż tak fest gorąca, bo to był taki jakby basenik mini jacuzzi . Ale fakt no ciepła była Ale przyznam że prysznic biorę też ciepły. No i mnie teraz przyjaciółka nastraszyla I zaczęłam czytać i już mnie brzuch pobolewa. I myślę juz najgorsze. Myślicie że mogło się coś stać ???tak się zdenerwowalam... czytam że jest niewskazane i generalnie najbardziej 1 i 3 trymestr ja akurat 2 Ale i tak się boję
ale chyba od jednego takiego wejścia do jacuzzi nic się nie stało????
-
Jvm wrote:Dziewczyny a doradzcie mi w sprawie fotelika? Czy baza jest taka konieczna? Te bazy kosztują drugie tyle co fotelik i koszty mnie trochę przerażają.
ja kupiłam bez bazy - fotelik Cybex Atom 5
nas przekonali w sumie znajomi, że to zbędny wydatek, a druga sprawa, dziecko będzie też jeździć z moimi rodzicami, więc na dobrą sprawę musiałabym kupić dwie bazy
Pani w sklepie też jakoś specjalnie nie "naciskała" - mówiła że ważniejsze żeby fotelik miał atest a nie brać no name, nasz fotelik kosztował 500 złCiasteczko777 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKurczę Farelko / na bank należy unikać gorących kąpieli, na 100% saun...
głosy są podzielone co do basenu (mi np 2 lek odradziło basen -niestety- mimo że pływałam zawodowo i chętnie bym teraz taką formę ćwiczeń stosowała) ze względu na infekcje intymne ... a Tobie lekarz pozwolil korzystać z basenu?
Bardzo Cie boli? Może pojedź do lekarza lub na izbę .. -
Ciasteczko to ze nastepny fitelik pasuje do samochodu, nie znaczy, ze bedzie pasowal do dziecka
Nie w kazdym foteliku dziecko bedzie dobrze i wygodnie siedzialo i tego sie nie przeskoczy...
Jednak 70% znajomych z malymi dziecmi mialo inny fotelik na oku, a po przymierzeniu do dziecka wybralo inny wlasnie ze wzgledu na to jak dziecko siedzialo
Nauczyc sie prawidlowo zapinac pasy wystarczy chciec i poprosic fachowca o pokazanie i zapiac przy nim, zeby pokazal bledy itp, wystarcza naprawde checi, a jeszcze przed moim porodem pamietam bylo duzo testow i wypowiedzi, ze przy prawidlowo zapietych pasach bezpieczenstwo jest takie samo jak przy bazie, a w niektorych przypadkach (fotelikach) nawet wieksze jak przy zapieciu na baze...
A to, ze niektorzy na krotkich trasach nie przypinali pasow, to juz glupota ludzi, a nie kwestia mniejszego bezpieczenstwa bez posiadania bazy
Ja sama baze mam, bo mojego fotelika nie da sie przypiac na pasy...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 13:17
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Dziewczyny w koncu i ja witam sie z Wami serdecznie... Po tej cudownej stronie mocy... Pod moim serduszkiem dojrzewaja dwie kruszynki.. Praktycznie od poczatku towarzyszy nam stres.. Krwawienie, plamienia, kolejne pobyty w szpitalu, potworne wymioty (nadal), ale ważne jest tylko to żeby odnosić CUDA
Farelka wrote:Dziewczyny pocieszcie mnie
Byłam dziś z mężem na basenie i jak on poszedł do sauny to poszłam na chwilę do takiego większego jacuzzi Ale nie siedziałam na babelkach tylko nogi sobie ułożyłam na babelkach. No i tak z 15 min powiedziałam woda nie była aż tak fest gorąca, bo to był taki jakby basenik mini jacuzzi . Ale fakt no ciepła była Ale przyznam że prysznic biorę też ciepły. No i mnie teraz przyjaciółka nastraszyla I zaczęłam czytać i już mnie brzuch pobolewa. I myślę juz najgorsze. Myślicie że mogło się coś stać ???tak się zdenerwowalam... czytam że jest niewskazane i generalnie najbardziej 1 i 3 trymestr ja akurat 2 Ale i tak się boję
ale chyba od jednego takiego wejścia do jacuzzi nic się nie stało????
Farelka kochana stres napewno tutaj nie pomoże.. Nie myśl o ewentualnych konsekwencjach zeby tego nie przyciągać... Napewno w calej ciąży zalecane sa prysznice (nie kapiele) i to nie w goracej wodzie... Przed świętami zapytalam lekarza dla pewnosci czy nie gorąca kapiel ale w wannie moglabym brac.. Powiedzial że nie.. Ze stala woda nie jest wskazana.. Z drugiej można znaleźć wyczytac że zalecaja ciezarnym basen.. To jak to się ma do siebie? Jeśli nie bylaś tam za długo i woda niebyla goraca.. Nic tez sie "nie puscilo" to musi byc dobrze... Sciskam mocno!Magkb, Figa88 lubią tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
nick nieaktualny
-
Witaj Kadetko!
Farelka nie martw sie. Ja od poczatku ciąży biore ciepłe kąpiele takie 10—15min z tym ze woda nigdy nie zakrywa brzucha. Co prawda kazda ciąża jest inna, ale u mnie nic złego się nie działo.Farelka lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko777 wrote:Ja cały czas się zastanawiam jak my pokolenie z lat 70-80 przeżyliśmy skoro kiedyś nie było ani fotelików ani nawet pasów
Fotelik następny już mam wybrany i też dopasowany do auta - cenowo wyszło mi dużo korzystniej niż drugi fotelik z bazą.
Isofix to bezpieczeństwo - to nie tak proste zapiąć fotelik w pasy i to prawidłowo + z badań wynikało, że często na krótkich trasach rodzice nie przypinali tych pasów ... „Aż ośmiu na dziesięciu niedoświadczonych rodziców montując fotelik za pomocą samochodowych pasów bezpieczeństwa robi to nieprawidłowo.Niestety ten błąd drastycznie obniża poziom bezpieczeństwa dziecka podczas zderzenia.”
https://osiemgwiazdek.pl/pasvsisofix,24,4
Bo kiedyś nie było tak dużo aut, nie osiągały takiej prędkości jak dzisiejsze, bo nie było tylu niedoświadczonych i strugajacych głupków kierowców. To tak z przymrużeniem oka ale trochę prawdy w tym jest
Ostatnio oglądałam foteliki i wpadł mi w oko kippan. Jeden fotelik rosnący razem z dzieckiem na później A na początek właśnie mały fotelik, do wszystkich jedną baza. Cena też była ok.Ciasteczko777, Buko lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny