Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ciasteczko, morgana, Rubi... Dziękuję serdecznie!
Baaaaardzo zyczylabym sobie nudnej ciazy.... Bardzo, bardzoCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Witaj Kadetko. Gratulacje
Farelko przede wszystkim zachowaj spokój. Pobolewania podbrzusza to pewnie wynik stresu. Sama piszesz, że siedziałaś krótko w tym jacuzzi i moczyłaś tylko nogi. Będzie dobrze!
Co do fotelika to my też mamy bez bazy, bo nasz samochód nie ma bazy isofix.
Na warsztatach Bezpieczny Maluch była prezentacja przedstawiciela MAxiCosi odnośnie fotelików i powiedział, że zarówno foteliki montowane na isofix jak i na pasy są tak samo bezpieczne o ile zrobi się to poprawnie. Bo można mieć isofix, prawidłowo zamontowany fotelik ale źle zapięte w foteliku dziecko lub zbyt grubo ubrane i nie będzie to bezpieczne. Byliśmy w sklepie z fotelikami i sprzedawca krok po roku tłumaczył w naszym samochodzie jak prawidłowo zamontować fotelik. Na tych warsztatach też pokazywane były oba sposoby mocowania. Najważniejsze to dobre dopasowanie fotelika do auta i do dziecka.
Wiadomo, że z isofixem jest wygodniej, ale z pasami też damy radę. Mąż obiecał pooglądać jeszcze filmiki szkoleniowe w internecie przed urodzeniem Córeczki i ogarnąć temat mocowania fotelika, żeby potem przed szpitalem się nie stresować
A tak poza tym to wczoraj trochę marudziłam i ostatnie remontowe prace w pokoiku są w trakciePoza tym mąż poprosił o zrobienie listy, żeby wiedział co po kolei ogarniać w danym pomieszczeniu w mieszkaniu i zanosi się na gruntowne porządki
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
Dziękuję trochę już mi lepiej. Chyba naprawdę się zestresowalam i nakrecilam za bardzo bo już mi zdecydowanie lepiej. No , ale fakt jest taki, że już na pewno nie wpadnę na taki pomysł. Stresu mi w tej ciąży niestety nie brakuje.
18tego mam polowkowe i mam nadzieję że będzie wszystko w porządku. Na prenatalnych doktor stwierdziła że będą 3 dziewczynki, natomiast mój doktor 3 tyg po zniej(Nie wiedząc o tym co mi powiedziano na prenatalnych) powiedział że wydaje mu się że 2 chłopców! I teraz taka jestem zniecierpliwiona co tam w tym brzuszku w końcu jest. Liczę że się teraz okaże że parka ! Byłoby Cudnie -
Kadetka gratulacje!
Farelka ja biorę kąpiele ciepłe, byłam na basenie i w jacuzzi i jest Ok. Gdybys sie przegrzewala regularnie lub długo to można mieć obawy, ale tez nie można 2 druga stronę zwariować. Przecież sa kobiety, które na codzień funkcjonują w upałach i rodzą zdrowe dzieci. Spokojnie i nie stresuj się.
Co do baz to ja wybrałam fotelik Cybex i znalazłam testy do niego, któreś wykazywały, ze lepsze wyniki miał nawet bez bazy niż zamontowany w bazie. Baza to na pewno wygoda w użytkowaniu.Farelka lubi tę wiadomość
-
No dlatego ja uwazam, ze baza to wygoda... pewnie ze bezpieczenstwo tez, ale w zadnym wypadku nie wieksze jak pasy...
Jak ktos bierze baze to super, sama mam i uwazam, ze super wygoda i tez oszczednosc czasu, ale nie jest to jakas koniecznosc typu "zastaw sie, a postaw sie byle tylko miec baze"Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ciasteczko777 wrote:Czekoladko- jesteś może? W spr przewijaka na komode z Allegro - widziałaś może- je trzeba przywiercić od spodu niby? Ty kupujesz ten przewijak na komode z ikea?
Edit — prv Ok ?
Ten przewijak mozna przywiercic jakoś od tylu ale wydaje mi sie stabilny bez przywiercania. Moj narzeczony chce sam zrobić ten przewijak, jak mu sie nie uda to zamowie ten z allegro
Farelka, spokojnie. Samo moczenie stop nic złego nie przyniesie. Zreszta. W necie to sprzeczne info. Jedni pisza, zeby się relaksowac w wannie a inni, ze tylko prysznic. Glowa do gory :*
Pamiętam jak jakiś czas temu zjadlam sajgonki z chińskiej knajpy i mialam wyrzuty sumienia, ze na pewno teraz po tym zachoruje, bo tam to na bank jest brudno na kuchni.. -
nick nieaktualnyRubi27 wrote:Inka super, gratuluje!
Skórka super że napisałaś i cierpliwa, dzięki temu wiem że jako tako jestem przygotowana
Olcia już niedługo i my będziemy udzielać takich rad!
Farelka wrote:Dziękuję trochę już mi lepiej. Chyba naprawdę się zestresowalam i nakrecilam za bardzo bo już mi zdecydowanie lepiej. No , ale fakt jest taki, że już na pewno nie wpadnę na taki pomysł. Stresu mi w tej ciąży niestety nie brakuje.Sama coś o tym wiem bo latem zjadłam tatara z łososia i zaczęłam straszyć dziewczyny listeriozą. Dzisiaj śmiać mi się z tego chce, no ale cóż... hormony ciążowe
Mój lekarz powiedział, że ogólnie basen w ciąży jest ok pod warunkiem jak nie miało się problemów z infekcjami intymnymi. Dlatego ja basem odpuściłam ze względu na to.
Lubię_czekoladę wrote:Ciasteczko, jestem. Podczytuje Was. Czuje sie dziś gorzej niż zle. Dopiero zdolalam wstac z łóżka. Boli mnie głowa, jestem potwornie zmęczona, czuje sie jakby ktos mnie ogluszyl.. mysle, ze bez wymiotow dziś tez sie nie obędzie...współczuję, że tak się marnie czujesz
Co do fotelika - my kupiliśmy Kiddy Evolucion Pro 2, bez bazy bo i tak w moim aucie nie mogę jej zamontować. Muszę nauczyć się dobrze zapinać pasy, co trochę mnie stresuje... Zresztą jak wszystko co jest związane z dzieckiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 15:51
Farelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKadetka wrote:Dziewczyny w koncu i ja witam sie z Wami serdecznie... Po tej cudownej stronie mocy... Pod moim serduszkiem dojrzewaja dwie kruszynki.. Praktycznie od poczatku towarzyszy nam stres.. Krwawienie, plamienia, kolejne pobyty w szpitalu, potworne wymioty (nadal), ale ważne jest tylko to żeby odnosić CUDA
Na kiedy masz termin? Znasz już płeć swoich maluszków?
-
Magkb wrote:Kadetka gratulacje!
Farelka ja biorę kąpiele ciepłe, byłam na basenie i w jacuzzi i jest Ok. Gdybys sie przegrzewala regularnie lub długo to można mieć obawy, ale tez nie można 2 druga stronę zwariować. Przecież sa kobiety, które na codzień funkcjonują w upałach i rodzą zdrowe dzieci. Spokojnie i nie stresuj się.
Co do baz to ja wybrałam fotelik Cybex i znalazłam testy do niego, któreś wykazywały, ze lepsze wyniki miał nawet bez bazy niż zamontowany w bazie. Baza to na pewno wygoda w użytkowaniu.
Dokładnie. A niektóre też się opalaja i przebywaja w upalach.
A powiedzcie mi jeszcze moje kochane dusze czy twardy brzuch to normalne? Teraz to zaczęłam wszystko analizować -
nick nieaktualny
-
Dzięki, dziewczyny!Ja już od rana na chodzie,sama wstałam, poszłam pod prysznic, o 6 rano dostałam jeszcze zastrzyk przeciwbólowy i o 10 ketonal. Na razie jest ok.Nie taka cesarka straszna jak ją malują
Emilka ciągnie mleko jak smok, ale nie wiedziałam,że karmienie jest tak bolesne-bardziej mnie bolą sutki niż brzuch.
Farelka, Zizu87, Veri lubią tę wiadomość
Rocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07
2.05 - crio ,8 dpt 128,8;12 dpt 918,8 zostały 3 mrozaczki
-
nick nieaktualnyaziledo wrote:A ja znów zaczynam panikować... właśnie wracam z wc i odkryłam różowe plamienie... jestem przerażona... boję się że to konsekwencja silnego przeziębienia... wizytę mam dopiero 15.01. Nie wiem co mam robić...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2019, 20:46
-
nick nieaktualnyinka2707 wrote:Dzięki, dziewczyny!Ja już od rana na chodzie,sama wstałam, poszłam pod prysznic, o 6 rano dostałam jeszcze zastrzyk przeciwbólowy i o 10 ketonal. Na razie jest ok.Nie taka cesarka straszna jak ją malują
Emilka ciągnie mleko jak smok, ale nie wiedziałam,że karmienie jest tak bolesne-bardziej mnie bolą sutki niż brzuch.
Jak ogólnie oceniasz cc? Chyba nie jest aż tak źle? Mnie też to czeka już niedługo
-
Farelko jeśli to Ci w jakiś sposób poprawi nastrój to powiem Ci co ja zrobiłam. Dokładnie to było 3 maja. Miałam wtedy tego nieszczęsnego krwiaka, byłam w 9 tc. Przeważnie leżałam i odpoczywałam. Odwiedziła mnie wtedy teściowa i razem wyszłyśmy na powietrze. Usiadłam na leżaku i nogi wystawiłam na słońce które aż tak mocno wg mnie nie grzało. Po ok. godzinie wróciłam do domu i było ok. Ale wieczorem nogi zaczęły mnie piec, palić, zrobiły się mega czerwone. Dostałam jakby oparzenia słonecznego. Dopiero po 5 dniach przeszło. Co ja wtedy przeżyłam, szalałam ze stresu i wyrzucałam sobie własną głupotę. Ale jak wiesz nic to ciąży nie zaszkodziło bo zdrowy synuś już od miesiąca na świecie. Trzymaj się kochana, wszystko napewno jest ok;)
-
Olciaaa wrote:Inka a smarujesz czymś sutki? Poza tym to super, że masz pokarm a Emilka nie ma problemów z jedzeniem
Jak ogólnie oceniasz cc? Chyba nie jest aż tak źle? Mnie też to czeka już niedługo
-
Inka super!
Smaruj sutki masciami i swoim mlekiem i popros o sprawdzenie, czy mala dobrze lapie sutki... podobno najbardziej boli jak maluch zle lapie piers...
Tak mi powiedzieli jak stwierdzilam, ze myslalam ze kp bardziej boli, bo wlasciwie mnie tylko na poczatku moment zasysania bolal a pozniej juz nic i po karmieniu mnie tez nie bolalo... mialam dwie masci i kompresy chlodzace, a w sumie nie uzylam nic bo nie bylo potrzeby...
Ale kuzynka mi przed porodem polecila kompresy z multimam, jej bardzo pomoglyinka2707 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Inka fajnie że tak dobrze zniosłaś cc. Mogę tylko pozazdrościć. Ja czułam się fatalnie, choć mam wysoki próg bólu i do tej pory wszystko znosiłam bezproblemowo. Ranę mam dość sporą, na karcie z pobytu pisze nawet że ze względu na wielkość synka musieli ją poszerzać. Naszczęście szwy rozpuszczalne teraz zakładają
Także ja życzę wszystkim dobrych porodów a tym które czekają cc żeby zniosły zabieg tak jak Inka a nie jak ja. -
Cccierpliwa wrote:Inka super!
Smaruj sutki masciami i swoim mlekiem i popros o sprawdzenie, czy mala dobrze lapie sutki... podobno najbardziej boli jak maluch zle lapie piers...
Tak mi powiedzieli jak stwierdzilam, ze myslalam ze kp bardziej boli, bo wlasciwie mnie tylko na poczatku moment zasysania bolal a pozniej juz nic i po karmieniu mnie tez nie bolalo... mialam dwie masci i kompresy chlodzace, a w sumie nie uzylam nic bo nie bylo potrzeby...
Ale kuzynka mi przed porodem polecila kompresy z multimam, jej bardzo pomogly
Dzięki, zapytałam i okazało się że mała łapie za płytko. Spróbowałysmy jeszcze raz i rzeczywiście jest lepiej. Nadal boli, bo są trochę zmaltretowane, ale posmarowałam maścią i leżę, może troszkę przejdzie.Cccierpliwa lubi tę wiadomość
-
inka2707 wrote:Dzięki, zapytałam i okazało się że mała łapie za płytko. Spróbowałysmy jeszcze raz i rzeczywiście jest lepiej. Nadal boli, bo są trochę zmaltretowane, ale posmarowałam maścią i leżę, może troszkę przejdzie.
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
skórka33 wrote:Inka fajnie że tak dobrze zniosłaś cc. Mogę tylko pozazdrościć. Ja czułam się fatalnie, choć mam wysoki próg bólu i do tej pory wszystko znosiłam bezproblemowo. Ranę mam dość sporą, na karcie z pobytu pisze nawet że ze względu na wielkość synka musieli ją poszerzać. Naszczęście szwy rozpuszczalne teraz zakładają
Także ja życzę wszystkim dobrych porodów a tym które czekają cc żeby zniosły zabieg tak jak Inka a nie jak ja.
No Twój maluch wcale nie był taki małyja mam niestety normalne szwy, u nas chyba nie stosują niestety rozpuszczalnych...
Zobaczymy jak jutro rano się będę czuła bo po całej nocy leżenia pewno będzie problem ze wstaniem, ale juz mi dały ketonal na wszelki wypadek. I jeszcze jedną tabletkę na ranoRocznik 83, starania od początku 2016 r., AMH 6,07