Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Na sutki maść z lanolina najlepsza
inka2707 lubi tę wiadomość
Starania od 2013r.
2015r. - 2x IUIhsg, histeroskopia
2 maja 2016r. IVF ciąża biochemiczna
12 lipca 2016r. CRIO
12 sierpnia 2016r. CRIOkariotypy ok
3 stycznia 2017r. szczepienia, intralipid i transfer ❤
02.09.17r. urodziła się Tosia ❤
15.10.18r. Aniołek 21.07.19r. urodził się Franio❤ -
Akilegna jestes?
Jakie dajesz mleko Beniemu? Jeszcze pre czy juz 1?
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Inka-cóż za wiadomość, ogromne gratulacje Kochana
Niesamowite, że Emilka już jest z Tobą, a Ty czujesz się dobrze
Zdrówka dla Was dziewczyny, oby tak dalej.
Kadetko-miło Cię widzieć u nas, gratulacje i nudnej ciąży Ci życzę-tak jak tego pragnieszWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:00
inka2707 lubi tę wiadomość
-
Oj temat bolących brodawek jest równie mi znany. Przez to już nawet chciałam zrezygnować z kp, gdyż nie mogłam ich wyleczyć przez niemal 1,5mies. i każde karmienie to było cierpienie, mimo tego że wietrzyłam, stosowałam różne maści i na nic się to zdawało. Jednak przetrzymałam i wkońcu jakoś się zagoiły. Od tej pory czułam radość z kp.
Jeśli chodzi o fotelik, to pewnie sprawę zakupu podejmiemy w sklepie, przy okazji większych zakupów. Póki co nastawiam się na maxi-cosi zw. na względne bezpieczeństwo plus lekkość (model peble przez rekomendację ze strony zgodnie z modelem samochodu). Ale ostatecznie okaże się w sklepie, czy napewno ten model i czy będzie baza czy nie
Przewijak...hmm. Dobrze, że był poruszony ten temat bo dobór odpowiedniego plus komody ewentualnie w zestawie ma duże znaczenie dla naszego zdrowia i wygody. Ja miałam mały-tzn. wąski i nigdzie nie było wygodnie-ani gdy był zamontowany na łóżeczku, ani na komodzie...i w efekcie przewijałam, ubierałam na łóżku-koszmar. Teraz muszę dobrze przemyśleć tę sprawę, bo jednak czynnosci przebierania zajmują większą część dnia. Nie wyobrażam sobie znów co chwila się schylać i si3gać gdzieś po produkty. Na tą chwilę koleżanka coś wspominała, że ma ten gotowy przewijak z ikea i że może mi go dac, tylko nie wiem jak on się sprawdza. Muszę oblukać opinie, chyba że któraś z Was go używa i może się wypowiedzieć?
I wkońcu chyba mamy ostateczną wersję imion. Niestety na Ignasia mąż się nie chce zgodzić (mnie się podoba), Filip odpada, więc mamy trzy typy Ksawciu (Ksawery), Maksiu (Maksymilian) lub MateuszTrochę lepiej mi z myślą, że coś już się urodziło nam w tych głowach, bo każdy kto pytał, to był zdziwiony że nic nie mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 11:21
-
skórka33 wrote:Farelko jeśli to Ci w jakiś sposób poprawi nastrój to powiem Ci co ja zrobiłam. Dokładnie to było 3 maja. Miałam wtedy tego nieszczęsnego krwiaka, byłam w 9 tc. Przeważnie leżałam i odpoczywałam. Odwiedziła mnie wtedy teściowa i razem wyszłyśmy na powietrze. Usiadłam na leżaku i nogi wystawiłam na słońce które aż tak mocno wg mnie nie grzało. Po ok. godzinie wróciłam do domu i było ok. Ale wieczorem nogi zaczęły mnie piec, palić, zrobiły się mega czerwone. Dostałam jakby oparzenia słonecznego. Dopiero po 5 dniach przeszło. Co ja wtedy przeżyłam, szalałam ze stresu i wyrzucałam sobie własną głupotę. Ale jak wiesz nic to ciąży nie zaszkodziło bo zdrowy synuś już od miesiąca na świecie. Trzymaj się kochana, wszystko napewno jest ok;)
Ojej to też się zestresowalas. Widzisz człowiek czasem nie pomyśli a później tylko same się nakrecamy. Dziękuję za ta wiadomość bo bardzo mi takie wiesci pomagaja.dużo zdrówka dla Ciebie i synusia
-
MagNolia55 wrote:Oj temat bolących brodawek jest równie mi znany. Przez to już nawet chciałam zrezygnować z kp, gdyż nie mogłam ich wyleczyć przez niemal 1,5mies. i każde karmienie to było cierpienie, mimo tego że wietrzyłam, stosowałam różne maści i na nic się to zdawało. Jednak przetrzymałam i wkońcu jakoś się zagoiły. Od tej pory czułam radość z kp.
Jeśli chodzi o fotelik, to pewnie sprawę zakupu podejmiemy w sklepie, przy okazji większych zakupów. Póki co nastawiam się na maxi-cosi zw. na względne bezpieczeństwo plus lekkość (model peble przez rekomendację ze strony zgodnie z modelem samochodu). Ale ostatecznie okaże się w sklepie, czy napewno ten model i czy będzie baza czy nie
Przewijak...hmm. Dobrze, że był poruszony ten temat bo dobór odpowiedniego plus komody ewentualnie w zestawie ma duże znaczenie dla naszego zdrowia i wygody. Ja miałam mały-tzn. wąski i nigdzie nie było wygodnie-ani gdy był zamontowany na łóżeczku, ani na komodzie...i w efekcie przewijałam, ubierałam na łóżku-koszmar. Teraz muszę dobrze przemyśleć tę sprawę, bo jednak czynnosci przebierania zajmują większą część dnia. Nie wyobrażam sobie znów co chwila się schylać i si3gać gdzieś po produkty. Na tą chwilę koleżanka coś wspominała, że ma ten gotowy przewijak z ikea i że może mi go dac, tylko nie wiem jak on się sprawdza. Muszę oblukać opinie, chyba że któraś z Was go używa i może się wypowiedzieć?
I wkońcu chyba mamy ostateczną wersję imion. Niestety na Ignasia mąż się nie chce zgodzić (mnie się podoba), Filip odpada, więc mamy trzy typy Ksawciu (Ksawery), Maksiu (Maksymilian) lub MateuszTrochę lepiej mi z myślą, że coś już się urodziło nam w tych głowach, bo każdy kto pytał, to był zdziwiony że nic nie mamy
Ooo mój Ignaś będzie na 100%jeszcze zależy co za płeć tych moich bliźniaków bo lekarze dalej mają wątpliwości. Mojemu mężowi zawsze się Ignacy podobał, a ja od zawsze mówiłam Że jak Synuś to Ignaś będzie
-
Jvm wrote:Wielkie dzięki dziewczyny za wszystkie informacje na temat fotelików. Chyba się zdecydujemy na jakiś bez isofixa, ale rozkładany, bo do moich rodziców się jedzie jakieś 2.5-3 godziny.
Wyjatkiem jest kiddy evoluna i-sizejako jedyny ze wszystkich rozkladanych na rynku moze byc rozlozony podczas jazdy samochodem...
Ale on jest wylacznie na baze, nie da sie do przypiac pasami...
Magnolia najwazniejsze sprawdz jak wysoki jest ten przewijak (nie polecam niczego ponizej 90-95cm) i jak szeroki...
Ja sie tez zastanawialam poczatkowo nad tym na lozeczko, ale wlasnie nie pasowalo mi to, ze nie mialabym wszystkiego pod reka, pozniej wlasnie komoda malm i przewijak na nia, ale mamy te komody w domu i ta na 3 szuflady w gore byla stanowczo za niska, a te na 4 jednak minimalnie za wysoka (mysle ze dla osoby wyzszej moglaby byc wygodna)... z biegiem czasu ciesze sie, ze przewijak na lozeczko nie wypalil, bo przy moim dziecku procz tego, ze nalozony na lozeczku bylby niewygodny i za nisko, co odczulby kregoslup, to dodatkowo bylby rowniez za waski... teraz i mi jest wygodnie i mala moze sie obrocic spokojnie na brzuch bez przyprawienia mnie o zawal, ze zaraz zleci (a odkad potrafi to obraca sie po 2 sekundach od polozenia jej tam) no i wszystko mam pod reka bo i z prawej i lewej mam na komodzie miejsce cos postawic i mam reszte pod reka w gornej szufladzie...
A z imion wszystkie bardzo ladne, Ksawciu chyba najbardziej mi sie podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 12:10
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Inka bardzo mnie cieszy każdy Twój post! Super, ze sie dobrze czujesz, mam nadzieje, ze tak bedzie dalej. Dzięki za pozytywna energię. W styczniu bedzie u nas kilka cesarkę i mam nadzieje, że wszystkie pójdziemy w Twoje ślady. A jak maluszek sie ma?
Co do fotelika to potwierdzam, miesiac temu tez robiłam rozeznanie i tylko Kiddy można używać rozłożonego w aucie, ale niw wiem czy do tego nie jest potrzebna baza. Jvm najlepiej zapytaj w sklepie bo w necie wiele różnych informacji.
Magnolia co do imion to Cie rozumiem. Ja dla chłopca nie miałam wybranego i w koncu z braku laku przystałam na
Ropozycje męża. Teraz mówię do brzuszka imieniem, aby je oswoić.MagNolia55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ciasteczko nie przejmuj się! Mojemu tacie się też tak wyrwało niechcący, gdy siostra oznajmiła, że chyba będzie Maksymilian, a teraz nie widzi świata poza Maksiem
Czasem tak jest, że się najpierw coś powie o potem pomyśli. Oni chcieli inne wybrać imię , ale w końcu stwierdzili, że będzie Maksio i koniec.
Lepiej nikogo o zdanie nie pytać, tylko oznajmić. Pozatym Maksymilian to stare łacińskie imię .
Ciasteczko777 wrote:Magnolia my też mamy Maksia jako mocnego kandydata (1 z 12) - ale w innym wątku, niestety, stwierdzono, że to imię dla psa ... a nam sie podoba..
jakoś dla dziewczynki łatwiej mi wybraćWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:17
Ciasteczko777, MagNolia55, klamka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magkb wrote:
Co do fotelika to potwierdzam, miesiac temu tez robiłam rozeznanie i tylko Kiddy można używać rozłożonego w aucie, ale niw wiem czy do tego nie jest potrzebna baza. Jvm najlepiej zapytaj w sklepie bo w necie wiele różnych informacji.
Musi byc baza, bo jedynie model Evoluna i-size moze byc rozkladany w samochodzie, a tego modelu nie ma mozliwosci zapinania na pasy, on jest tylko i wylacznie na baze
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Farelka wrote:Ooo mój Ignaś będzie na 100%
jeszcze zależy co za płeć tych moich bliźniaków bo lekarze dalej mają wątpliwości. Mojemu mężowi zawsze się Ignacy podobał, a ja od zawsze mówiłam Że jak Synuś to Ignaś będzie
Ignaś to był mój typPiękne imię będzie nosił, jeśli któryś to chłopczyk
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2019, 15:28
-
Ciasteczko777 wrote:Magnolia my też mamy Maksia jako mocnego kandydata (1 z 12) - ale w innym wątku, niestety, stwierdzono, że to imię dla psa ... a nam sie podoba..
jakoś dla dziewczynki łatwiej mi wybrać
Dlatego u nas ma być Maksymilian i zdrabniać się będzie Maksiu/Maksio, nie Max. Pozatym większość imion z czymś/kimś się kojarzy.
Jak ktoś ma problem, że to imię dla psa, no to faktycznie to już jego problem. Nie przejmuję się tym.
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
-
jakoś dla dziewczynki łatwiej mi wybrać
Nie przejmuj siewam ma sie podobac a nie komus...
Sara tez niby imie dla psa, jak Bruno, Kuba, Aaron itp...
Ti zaraz polowa imion by odpadla...
A patrzac na to, ze znam psa Krystyne, czy kota Agate to nawet tych bardziej znanych czy popularnych imion nie kozna byloby wziac...
Mi sie podobalo imie Maya procz Mii i kiedys jeszcze za mlodu bardzo Maye chcialam miec... no coz takie imie nosi suczka kuzynki meza...Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyZ imionami bywa różnie. Wszystko zależy od tego kogo o danym imieniu znamy i z czym nam się kojarzy. Każdemu inne imię będzie się podobało A jeszcze inne będzie nie do przyjęcia. Uważam że w ogóle nie należy przejmować się tym co mówią inni. To Wasze dzieci i macie prawo dac im takie imiona jakie Wam się podobają. Wszystkich zadowolić się nie da
Ciasteczko777, gosia1992, Veri, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
Co do imion dla dzieci, oczywiste jest że to rodzicom ma się podobać. Zawsze znajdzie się ktoś komu się nie spodoba. A tak w ogóle to dopiero szukając imiona dla dziecka przekonujemy się ilu ludzi nie lubimy
aziledo lubi tę wiadomość