Ciężarówki po IVF 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCierpliwa dziękuje - czy ja mogę przyjść na kurs do Ciebie
Chyba panikuję i ogarnia mnie mega lęk.. mega.
Nie mam zielonego pojęcia co mam wybierać, kupować ..
łóżeczko masz cały czas to dostawne? Do kiedy ono Ci posłuży ?
A kołyska i bujaczek/ mata to jakie ?
Czy monitor pieluszkowy Ci sie nie odpina/ przesuwa? Czy używasz go też w dzień ? Montujesz na spodenki?
Czym przykrywasz Mie?
-
Ciasteczko tylko spokojnie
Ja przygitiwywalam pokoj dla malej i tam dawalam lozeczko, do sypialni myslalam o dostawce, ale wlasnie zeby nie miec tysiaca rzeczy postawilam na ta drewniana kolyske, bo z nia jeszcze wszedzie pojade...
Z dostawek moglabym kupic babybay boxapringbett, bo jednym ruchem mozna dostawny bok otworzyc/zamknac i moze byc na kolkach, wiec dzialaloby jak dostawka, ale ten model odkrylam za pozno...
Poscieli nie kupowalabym na poczatku i probowala maluszka juz od pierwszegi dnia przyzwyczajac do spiworka....i nie przez to, ze sobie na gkowe cos naciagnie itp, bo u noworodka to raczej mala prawdopodobnosc... ale bardziej dlatego, ze np u nas jak poloze Mie pod kocem, a nie w spiworku to zawsze i to bez wyjatku po przebudzeniu znajde ja rozkopana i zimna... a w spiworku zawsze okryta i cieplutka...
My mielismy od dnia porodu spiworek w szpitalu i mala w pelni spiworek akceptujeCiasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Ciasteczko jak masz ochote to chodz na priv
mozemy na whatsapp czy fb popisac
Ciasteczko777 lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
nick nieaktualnyCiasteczko, ja musiałam wybudzac Agatke co max. 3 godziny na karmienie. Musiałam tego bardzo pilnować przez pierwsze tygodnie, bo była kruszynka. U noworodków szybko spada cukier więc nie mogą mieć długiej przerwy w karmieniu, bo przy hipoglikemii będą właśnie bardzo ładnie spać...
Co do pościeli to zobaczysz co ci się sprawdzi dopiero jak urodziszja kupiłam śpiworek, ale mała go nie zaakceptowała, spróbuję niedługo znowu. Najchętniej spała w rożku i do tej pory w nim śpi mimo, że już robi się za mały i wypycha nogi
więc nakrywam ja kocykiem dodatkowo.
Odnośnie prania to ja piorę w płynie Dzidziuś, bo taki kupiłam na początku do prania ubranek. Wrzucam razem swoje bluzki żeby miały taki sam zapach. Teraz jestem u rodziców i moja mama pierze jej ubranka w zwykłym proszku i nic się nie dzieje, ale jak byłam z nią jak miała 4 tygodnie, to wtedy dostała uczulenia od pieluchy wypranej w zwykłym proszku. Zauważyłam w ogóle, że jak użyje perfum, to Agatka się denerwuje jakby nie po nawala mnie po zapachu...
Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam ok. 22 Tc, tzn. Wtedy wiedziałam, że to na pewno ruchy dziecka. Wcześniej czułam laskotanie, ale bardzo delikatne.
Agatka dziś kończy 3 miesiącea rok temu o tej porze byłam jeszcze przed pierwszym podglądaniem ile pęcherzyków rośnie.
Ciasteczko777, MagNolia55 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyChętnie !!! Wysłałam Ci zaproszenie
Ja właśnie też chce śpiworek, ale w innym wątku inne mamy (te które już mają dzieci) piszą, że to bez sensu, że kołderka i zwykła pościel. I tych przykładów jest masaaaa- w sumie w niczym nie ma jednolitego zdania... a ja pomału tracę głowę i czuję rosnąca frustracje.Izka37 lubi tę wiadomość
-
Ciasteczko w sypialni mam ta drewniana kolyske na kolkach, stoi przy lozku jak dostawka, tylko ma bok...
Mysle, ze jeszcze z miesiac i powoli zaczne Mie klasc u niej...
Ogolnie wszelkie dostawki itp sa zazwyczaj max do 6 miesiecy...
Bujaczek mialam 4moms mamaroo ale Mia sie z nim srednio polubila, dobrze ze kupilam uzywany to sprzedalam i nic nie stracilam... mam teraz hustawke hybrydowa pozyczona od kuzynki i w niej Mia potrafi troche posiedziec...
Mate edukacyjna kuoilam pierwsza z brzegu, zeby miala palaki i byka tania, a zabawki sama rozne jej popowieszalam i bardziej ja to interesuje jak te ktore byly
Monitor mi sie nie odpina, nie przesuwa, w dzien juz teraz uzywam tylko jak gdzies jestesmy na weekend (np. u mojej cioci) i Mia spi na pietrze...
Nie mielismy jeszcze ani jednego alarmu...
A! I jesli w dzien uzywam to montuje na spodenki zawsze, w nocy w zaleznosci czy spi w pajacu (wtedy na pieluszke) czy body z polspiochami (wtedy na spodenki)
Mia spi w spiworkuczasem jak oba sa wyprane bo np naulewa, to przykrywam kocem ale tak jak wyzej pisalam wiecznie jest wtedy rozkopana
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
No u nas 2 nocne karmienia, to wychodziło co ok 3-4h nigdy jak byla noworodkiem dluzej nie spala poza wlasnie tym jednym dniem, ze strzelila 6h...
Ale ja np 7 czy 8 rano nie zaliczam juz do nocy i nocnego karmienia a do dnia...
No i te o 21 jako do wieczornego...
Nocne mam na mysli tylko te kiedy faktycznie juz jest ta 23-24 i sama spie lub sie klade...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
Czesc dziewczyny!
Podłączam się do pytań Ciasteczka. Jestem w tym samym majowym wątku. Dodatkowo to moje pierwsze dziecko. O tyle o ile temat in vitro obecnie mam w jednym palcu tak ten kolejny etap wciąż jest dla mnie czarna magią.
Co prawda kupiłam juz troche wyprawki-zaczęłam od sprzętów, rzeczy oczywistych gdzie parametry techniczne moga pomóc. Ale temat rozków, śpiworków,otulaczy i kokonów mnie przerósł. O kwestiach "obsługi"nowordoka juz nie wspomne. Dodatkowo nigdy w życiu nie miałam nawet na rekach takiego bobasa, nawet nie dotykałam takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:09
-
Dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży gorączkę?
U mnie nagle wieczorem pojawiła się gorączka 38,5.. Zbiliśmy ją paracetamolem i zimnymi okładami. Rano temperatura znów podskoczyła kolejna tabletka okłady osłuchowo czysto Lekarz stwierdził że to typowy wirus i wygląda na to że organizm zwalcza chorobę.. Jednakże Wieczorem znów temperatura wzrosła ponad 38 kolejne okłady paracetamol w nocy kolejny wzrost i rano kolejny. Innych objawów brak gdyby nie ciąża nie martwiła bym się ale w takiej sytuacji martwię się o maleństwa podobno taka temperatura może utrzymywać się do 3 dni Macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem?Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie
POF, Hashimoto,
MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
po leczeniu immunosupresyjnym
I ET
II ET szczęśliwy -
Witam. Ja tak jak Ciasteczko ciagle nie wiem co kupić za co się zabrać. Póki co nie mam jeszcze nic z wyprawki. Jakoś po tak długoletnim staraniu nie mogę do końca uwierzyć ze jestem w ciazy. Boje się cieszyć. Po połówkowych zacznę wszystko szykować. Cierpliwa jestem od wrażeniem Twojej wiedzy. Prawdziwa Matka Polka❤️
Kadetka ja byłam ostatnio bardzo długo chora ale temperatura była w granicach 37,5 z 2 dni potem już przeszła. Porostu wylegiwałam się i używałam domowych sposobów typu sok z cebuli i czosnku,sok z malin,pigwy i aronii.
Inka świetnie ze Mała tak ładnie śpi i Ty tez się wysypiasz,oby tak każda z nas się wysypiska po urodzeniu maleństwa.
Jestem szczęśliwa,ze nosze Cud po serduszkiem i mam nadzieje,ze se poradzę tak jak każda z Was. Pozdrawiam serdecznie.Olciaaa, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość
👩🦰
Hiperpolaktynemia
Niedoczynnosc tarczycy
Endometrioza
👱♂️
Czynnik męski
4 inseminacje 😞😞😞😞
IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
Transfer świeży 😞
Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
07.2020 Crio❄️😞
09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka -
Kadetka wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży gorączkę?
U mnie nagle wieczorem pojawiła się gorączka 38,5.. Zbiliśmy ją paracetamolem i zimnymi okładami. Rano temperatura znów podskoczyła kolejna tabletka okłady osłuchowo czysto Lekarz stwierdził że to typowy wirus i wygląda na to że organizm zwalcza chorobę.. Jednakże Wieczorem znów temperatura wzrosła ponad 38 kolejne okłady paracetamol w nocy kolejny wzrost i rano kolejny. Innych objawów brak gdyby nie ciąża nie martwiła bym się ale w takiej sytuacji martwię się o maleństwa podobno taka temperatura może utrzymywać się do 3 dni Macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem? -
nick nieaktualnyKadetka wrote:Dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży gorączkę?
U mnie nagle wieczorem pojawiła się gorączka 38,5.. Zbiliśmy ją paracetamolem i zimnymi okładami. Rano temperatura znów podskoczyła kolejna tabletka okłady osłuchowo czysto Lekarz stwierdził że to typowy wirus i wygląda na to że organizm zwalcza chorobę.. Jednakże Wieczorem znów temperatura wzrosła ponad 38 kolejne okłady paracetamol w nocy kolejny wzrost i rano kolejny. Innych objawów brak gdyby nie ciąża nie martwiła bym się ale w takiej sytuacji martwię się o maleństwa podobno taka temperatura może utrzymywać się do 3 dni Macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem?Życzę Ci zdrówka i bądź w kontakcie ze swoim lekarzem!
-
nick nieaktualnymorganaa wrote:Ja to samo-przychodnia najbliżej domu
Co do prania rzeczy dla maluszka to na razie wyprałam wszystkie rzeczy dla synka w proszku i płynie do płukania Lovela. Potem będę testować pewnie różne proszki, mam nadzieję, że maluch nie będzie miał alergii -
nick nieaktualnyKadetka - crp test można kupić w aptece i zobaczysz czy to wirus czy bakteria Polecam te testy
Gorączki nie miałam - tylko wirus jelitowy 2 dni..
dużo zdrówka !!!! I oby szybko Ci przeszło
Walecznaja właśnie po połówkowych i teraz łapie sie za głowę (mam masę notatek itp), ale co ostatecznie wybrać ..??
Jedynie co mam to wózek i fotelik + ciuszki
••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
Mar2śka - właśnie - co u Was ????? Jak się czujecie?? Miałaś okazje już przetestować wózek -
nick nieaktualnyAkilegna Twój synek rośnie jak na drożdżach
Śliczny chłopiec.
Ja ostatnio mniej się udzielam bo moja mama jest po operacji i staram się jej trochę pomóc - chociaż ugotować jakiś domowy obiad bo niestety umiejętności kulinarne mężczyzn z mojej rodziny pozostawiają wiele do życzenia
Mam pytanie do naszych Mamusiek karmiących piersią - czy jecie zupy na wywarach mięsnych? Wczoraj moja koleżanka (nie mająca dzieci) powiedziała mi, że kobieta karmiąca nie powinna jeść zup na wywarach mięsnych (chodziło jej głownie o rosół) bo są ciężkostrawne i szkodzą dziecku. Można jeść natomiast mięso ugotowane w takiej zupie. Powiem szczerze, że nie potrafię się do tego odnieść, muszę trochę pogrzebać w necie ale jestem ciekawa Waszego zdania -
nick nieaktualnyDziewczyny co do wyprawki, to dla mnie też jest to trudny temat
Myślę, że w praniu się okaże co się sprawdza a co nie bo każde dziecko jest inne
My zaopatrzyliśmy się zarówno w rożki (mam 2 sztuki), w zwykłą pościel - poduszka i kołdra, 1 śpiworek, 1 otulacz bawełniany na suwak (od koleżanki, która ma 2 dzieci, córka uwielbiała w nim spać a synek nie) Na razie mamy tylko łóżeczko dostawne, pewnie za kilka miesięcy kupimy zwykłe (synek będzie w naszej sypialni bo mamy 2 pokoje i na zwykłe łóżeczko nie ma na razie miejsca).
Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie
Co do ciuchów to rozmiary są w cały świat, dużo zależy od sklepu. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyOctober88 wrote:Cześć dziewczyny, uznałam że najwyższy czas przenieść się z forum Starając się z pomocą medyczną na te TU już bardziej weselsze. Jestem po IVF, które odbyło się we wrześniu 2018 i aktualnie jestem w 19tc z córeczką
i gratuluję
na kiedy masz termin to wpiszę Cię na 1 stronę
-
nick nieaktualnyCiasteczko777 wrote:Olcia - dużo zdrówka dla Twojej Mamy!
To chyba bzdura z ta zupatak jak dieta matki karmiącej
https://zekspertemodzieciach.pl/dieta-matki-karmiacej/
No też byłam zdziwiona, ale moja koleżanka chociaż przesympatyczna dziewczyna uważa, że wszystko wie najlepiej i ciężko ją przegadać hihi
-
nick nieaktualny