X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Ciężarówki po IVF 2018
Odpowiedz

Ciężarówki po IVF 2018

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cierpliwa dziękuje - czy ja mogę przyjść na kurs do Ciebie ;)
    Chyba panikuję i ogarnia mnie mega lęk.. mega.
    Nie mam zielonego pojęcia co mam wybierać, kupować ..
    łóżeczko masz cały czas to dostawne? Do kiedy ono Ci posłuży ?
    A kołyska i bujaczek/ mata to jakie ?
    Czy monitor pieluszkowy Ci sie nie odpina/ przesuwa? Czy używasz go też w dzień ? Montujesz na spodenki?
    Czym przykrywasz Mie?

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko tylko spokojnie ;)
    Ja przygitiwywalam pokoj dla malej i tam dawalam lozeczko, do sypialni myslalam o dostawce, ale wlasnie zeby nie miec tysiaca rzeczy postawilam na ta drewniana kolyske, bo z nia jeszcze wszedzie pojade...
    Z dostawek moglabym kupic babybay boxapringbett, bo jednym ruchem mozna dostawny bok otworzyc/zamknac i moze byc na kolkach, wiec dzialaloby jak dostawka, ale ten model odkrylam za pozno...

Poscieli nie kupowalabym na poczatku i probowala maluszka juz od pierwszegi dnia przyzwyczajac do spiworka....i nie przez to, ze sobie na gkowe cos naciagnie itp, bo u noworodka to raczej mala prawdopodobnosc... ale bardziej dlatego, ze np u nas jak poloze Mie pod kocem, a nie w spiworku to zawsze i to bez wyjatku po przebudzeniu znajde ja rozkopana i zimna... a w spiworku zawsze okryta i cieplutka...
    My mielismy od dnia porodu spiworek w szpitalu i mala w pelni spiworek akceptuje

Ciasteczko777 lubi tę wiadomość

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
    Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    3xIUI :(
    1 ICSI
    ->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3
    -> 18.08.2018 (40+0) córeczka <3

-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
    -> 25.08 start Cyclo Progynova
    -> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3
    -> 16.06.2021 (39+5) synek <3

⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
    http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1
  • Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko jak masz ochote to chodz na priv ;) mozemy na whatsapp czy fb popisac ;)

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko, ja musiałam wybudzac Agatke co max. 3 godziny na karmienie. Musiałam tego bardzo pilnować przez pierwsze tygodnie, bo była kruszynka. U noworodków szybko spada cukier więc nie mogą mieć długiej przerwy w karmieniu, bo przy hipoglikemii będą właśnie bardzo ładnie spać...

Co do pościeli to zobaczysz co ci się sprawdzi dopiero jak urodzisz :) ja kupiłam śpiworek, ale mała go nie zaakceptowała, spróbuję niedługo znowu. Najchętniej spała w rożku i do tej pory w nim śpi mimo, że już robi się za mały i wypycha nogi :D więc nakrywam ja kocykiem dodatkowo.

Odnośnie prania to ja piorę w płynie Dzidziuś, bo taki kupiłam na początku do prania ubranek. Wrzucam razem swoje bluzki żeby miały taki sam zapach. Teraz jestem u rodziców i moja mama pierze jej ubranka w zwykłym proszku i nic się nie dzieje, ale jak byłam z nią jak miała 4 tygodnie, to wtedy dostała uczulenia od pieluchy wypranej w zwykłym proszku. Zauważyłam w ogóle, że jak użyje perfum, to Agatka się denerwuje jakby nie po nawala mnie po zapachu...

Ja miałam łożysko na przedniej ścianie i ruchy poczułam ok. 22 Tc, tzn. Wtedy wiedziałam, że to na pewno ruchy dziecka. Wcześniej czułam laskotanie, ale bardzo delikatne.

Agatka dziś kończy 3 miesiące :) a rok temu o tej porze byłam jeszcze przed pierwszym podglądaniem ile pęcherzyków rośnie.

Ciasteczko777, MagNolia55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie !!! Wysłałam Ci zaproszenie :)
    Ja właśnie też chce śpiworek, ale w innym wątku inne mamy (te które już mają dzieci) piszą, że to bez sensu, że kołderka i zwykła pościel. I tych przykładów jest masaaaa- w sumie w niczym nie ma jednolitego zdania... a ja pomału tracę głowę i czuję rosnąca frustracje.

Izka37 lubi tę wiadomość

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko w sypialni mam ta drewniana kolyske na kolkach, stoi przy lozku jak dostawka, tylko ma bok...
    Mysle, ze jeszcze z miesiac i powoli zaczne Mie klasc u niej...
    Ogolnie wszelkie dostawki itp sa zazwyczaj max do 6 miesiecy...

Bujaczek mialam 4moms mamaroo ale Mia sie z nim srednio polubila, dobrze ze kupilam uzywany to sprzedalam i nic nie stracilam... mam teraz hustawke hybrydowa pozyczona od kuzynki i w niej Mia potrafi troche posiedziec...

Mate edukacyjna kuoilam pierwsza z brzegu, zeby miala palaki i byka tania, a zabawki sama rozne jej popowieszalam i bardziej ja to interesuje jak te ktore byly ;)

Monitor mi sie nie odpina, nie przesuwa, w dzien juz teraz uzywam tylko jak gdzies jestesmy na weekend (np. u mojej cioci) i Mia spi na pietrze...
    Nie mielismy jeszcze ani jednego alarmu...
    A! I jesli w dzien uzywam to montuje na spodenki zawsze, w nocy w zaleznosci czy spi w pajacu (wtedy na pieluszke) czy body z polspiochami (wtedy na spodenki)

Mia spi w spiworku ;) czasem jak oba sa wyprane bo np naulewa, to przykrywam kocem ale tak jak wyzej pisalam wiecznie jest wtedy rozkopana

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Cccierpliwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas 2 nocne karmienia, to wychodziło co ok 3-4h nigdy jak byla noworodkiem dluzej nie spala poza wlasnie tym jednym dniem, ze strzelila 6h...
    Ale ja np 7 czy 8 rano nie zaliczam juz do nocy i nocnego karmienia a do dnia...
    No i te o 21 jako do wieczornego...
    Nocne mam na mysli tylko te kiedy faktycznie juz jest ta 23-24 i sama spie lub sie klade...

Vf81p2.pngvqiep2.png

Instagram
    @invitro.mama

Rozpakowane mamusie

Starania start -> 2013
    [*] 10tc (2015)
    [*]8tc (2018)
    1 ICSI
    ->27.11 transfer 🐣🐣
    ->14dpt beta 1700
    ->21dpt beta 10275
    ->31dpt biją <3 <3
    -> 39dpt bije <3

-> 14.09 💉
    -> 25.09 Punkcja
    -> 29.09 Transfer 🐣
    -> 14dpt beta 1700
    -> 23dpt <3

• Izka37 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny!

Podłączam się do pytań Ciasteczka. Jestem w tym samym majowym wątku. Dodatkowo to moje pierwsze dziecko. O tyle o ile temat in vitro obecnie mam w jednym palcu tak ten kolejny etap wciąż jest dla mnie czarna magią.

Co prawda kupiłam juz troche wyprawki-zaczęłam od sprzętów, rzeczy oczywistych gdzie parametry techniczne moga pomóc. Ale temat rozków, śpiworków,otulaczy i kokonów mnie przerósł. O kwestiach "obsługi"nowordoka juz nie wspomne. Dodatkowo nigdy w życiu nie miałam nawet na rekach takiego bobasa, nawet nie dotykałam takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 12:09

ug3773sblvjhwzbs.png
  • Kadetka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy któraś z was miała w ciąży gorączkę?

U mnie nagle wieczorem pojawiła się gorączka 38,5.. Zbiliśmy ją paracetamolem i zimnymi okładami. Rano temperatura znów podskoczyła kolejna tabletka okłady osłuchowo czysto Lekarz stwierdził że to typowy wirus i wygląda na to że organizm zwalcza chorobę.. Jednakże Wieczorem znów temperatura wzrosła ponad 38 kolejne okłady paracetamol w nocy kolejny wzrost i rano kolejny. Innych objawów brak gdyby nie ciąża nie martwiła bym się ale w takiej sytuacji martwię się o maleństwa podobno taka temperatura może utrzymywać się do 3 dni Macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem?

Najszczęśliwsza podwójna mama na całym świecie :)

POF, Hashimoto,
    MTHFR C677T nieprawidlowa heterozygota CT
    PAI-1 nieprawidłowa heterozygota 4G/5G
    po leczeniu immunosupresyjnym
    I ET :(:(
    II ET szczęśliwy :) :)
  • Waleczna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Ja tak jak Ciasteczko ciagle nie wiem co kupić za co się zabrać. Póki co nie mam jeszcze nic z wyprawki. Jakoś po tak długoletnim staraniu nie mogę do końca uwierzyć ze jestem w ciazy. Boje się cieszyć. Po połówkowych zacznę wszystko szykować. Cierpliwa jestem od wrażeniem Twojej wiedzy. Prawdziwa Matka Polka❤️
    Kadetka ja byłam ostatnio bardzo długo chora ale temperatura była w granicach 37,5 z 2 dni potem już przeszła. Porostu wylegiwałam się i używałam domowych sposobów typu sok z cebuli i czosnku,sok z malin,pigwy i aronii.
    Inka świetnie ze Mała tak ładnie śpi i Ty tez się wysypiasz,oby tak każda z nas się wysypiska po urodzeniu maleństwa.
    Jestem szczęśliwa,ze nosze Cud po serduszkiem i mam nadzieje,ze se poradzę tak jak każda z Was. Pozdrawiam serdecznie.

Olciaaa, Ciasteczko777 lubią tę wiadomość

👩‍🦰
    Hiperpolaktynemia
    Niedoczynnosc tarczycy
    Endometrioza
    👱‍♂️
    Czynnik męski

4 inseminacje 😞😞😞😞
    IVF+IMSI❄️❄️❄️❄️
    Transfer świeży 😞
    Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka

06.2020 Zaczynamy walkę o rodzeństwo
    07.2020 Crio❄️😞
    09.2020 Crio❄️😉❤️👧🏻 Zdrowa córeczka
  • asias Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

U mnie nagle wieczorem pojawiła się gorączka 38,5.. Zbiliśmy ją paracetamolem i zimnymi okładami. Rano temperatura znów podskoczyła kolejna tabletka okłady osłuchowo czysto Lekarz stwierdził że to typowy wirus i wygląda na to że organizm zwalcza chorobę.. Jednakże Wieczorem znów temperatura wzrosła ponad 38 kolejne okłady paracetamol w nocy kolejny wzrost i rano kolejny. Innych objawów brak gdyby nie ciąża nie martwiła bym się ale w takiej sytuacji martwię się o maleństwa podobno taka temperatura może utrzymywać się do 3 dni Macie jakieś doświadczenia związane z tym tematem?
    Może zbadaj crp jeśli nie badałaś, bo podczas gorączki u ciężarnych to bardzo ważny wskaźnik, po wyniku wiadomo jakiego pochodzenia jest gorączka

l22n8u69izcn9pau.png
    endo 3/4 st, 2016- aniołek 7tc, 2017 I ICSI- aniołek 9 tc ,2018 II ICSI- 9dpt blastki- beta 112, 12 dpt- beta 442, 26 dpt <3
    3jgx3e3kcqbi5gsd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka wrote:

Kadetka, ja osobiście nie miałam takich problemów ale jak byłam w szpitalu latem to trafiła tam również dziewczyna (ok 25 tc), która zgłosiła się z powodu gorączki ok 39 stopni. U niej również powodem takiej wysokiej temperatury był wirus. W szpitalu była chyba 5 dni, jedyne co robili to podawali jej paracetamol w zastrzykach na zbicie temp, badali crp i ktg. Z tego co wiem z dzieckiem wszystko jest dobrze :-) Życzę Ci zdrówka i bądź w kontakcie ze swoim lekarzem!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    morganaa wrote:
    Ja to samo-przychodnia najbliżej domu :)
    Ja też na razie zdecyduję się na przychodnię blisko domu, chodzi mi głownie o szczepienia. Mam to szczęście, że nasza dobra koleżanka jest lekarzem pediatrą i jakby coś się działo to mogę ją poprosić o pomoc :-)

Co do prania rzeczy dla maluszka to na razie wyprałam wszystkie rzeczy dla synka w proszku i płynie do płukania Lovela. Potem będę testować pewnie różne proszki, mam nadzieję, że maluch nie będzie miał alergii :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kadetka - crp test można kupić w aptece i zobaczysz czy to wirus czy bakteria Polecam te testy
    Gorączki nie miałam - tylko wirus jelitowy 2 dni..
    dużo zdrówka !!!! I oby szybko Ci przeszło

Waleczna :) ja właśnie po połówkowych i teraz łapie sie za głowę (mam masę notatek itp), ale co ostatecznie wybrać ..??
    Jedynie co mam to wózek i fotelik + ciuszki
    ••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••••
    Mar2śka - właśnie - co u Was ????? Jak się czujecie?? Miałaś okazje już przetestować wózek ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akilegna Twój synek rośnie jak na drożdżach :-) Śliczny chłopiec.

Ja ostatnio mniej się udzielam bo moja mama jest po operacji i staram się jej trochę pomóc - chociaż ugotować jakiś domowy obiad bo niestety umiejętności kulinarne mężczyzn z mojej rodziny pozostawiają wiele do życzenia ;-)

Mam pytanie do naszych Mamusiek karmiących piersią - czy jecie zupy na wywarach mięsnych? Wczoraj moja koleżanka (nie mająca dzieci) powiedziała mi, że kobieta karmiąca nie powinna jeść zup na wywarach mięsnych (chodziło jej głownie o rosół) bo są ciężkostrawne i szkodzą dziecku. Można jeść natomiast mięso ugotowane w takiej zupie. Powiem szczerze, że nie potrafię się do tego odnieść, muszę trochę pogrzebać w necie ale jestem ciekawa Waszego zdania :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do wyprawki, to dla mnie też jest to trudny temat ;-) Myślę, że w praniu się okaże co się sprawdza a co nie bo każde dziecko jest inne ;-)
    My zaopatrzyliśmy się zarówno w rożki (mam 2 sztuki), w zwykłą pościel - poduszka i kołdra, 1 śpiworek, 1 otulacz bawełniany na suwak (od koleżanki, która ma 2 dzieci, córka uwielbiała w nim spać a synek nie ;)) Na razie mamy tylko łóżeczko dostawne, pewnie za kilka miesięcy kupimy zwykłe (synek będzie w naszej sypialni bo mamy 2 pokoje i na zwykłe łóżeczko nie ma na razie miejsca).
    Sama jestem ciekawa jak to wyjdzie ;-)
    Co do ciuchów to rozmiary są w cały świat, dużo zależy od sklepu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olcia - dużo zdrówka dla Twojej Mamy!
    To chyba bzdura z ta zupa ;) tak jak dieta matki karmiącej :) https://zekspertemodzieciach.pl/dieta-matki-karmiacej/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    October88 wrote:
    Cześć dziewczyny, uznałam że najwyższy czas przenieść się z forum Starając się z pomocą medyczną na te TU już bardziej weselsze. Jestem po IVF, które odbyło się we wrześniu 2018 i aktualnie jestem w 19tc z córeczką :)
    Witam :-) i gratuluję <3 na kiedy masz termin to wpiszę Cię na 1 stronę :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciasteczko777 wrote:
    Olcia - dużo zdrówka dla Twojej Mamy!
    To chyba bzdura z ta zupa ;) tak jak dieta matki karmiącej :) https://zekspertemodzieciach.pl/dieta-matki-karmiacej/
    Dziękuję Kochana :-) No też byłam zdziwiona, ale moja koleżanka chociaż przesympatyczna dziewczyna uważa, że wszystko wie najlepiej i ciężko ją przegadać hihi ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciaaa wrote:
    Dziękuję Kochana :-) No też byłam zdziwiona, ale moja koleżanka chociaż przesympatyczna dziewczyna uważa, że wszystko wie najlepiej i ciężko ją przegadać hihi ;-)
    :D No tak .... ha ha ;)

‹‹ 366 367 368 369 370 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ